Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tzar Bomba

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
yaa şhekerimm bombalar çhok out bu aralar, ben ICBMsiz caddeye bile çhıkmam yaneğğ
Aynen ona benzesin diye öyle dedim.

Termonükleer bomba bu. Orjinali 100 megatonlukmuş, patlama sonrası etkileri azaltmak için 50 lik patlatmışlar.
Mesaj tarihi:
hidrojen bombası düşünsel ve deneysel olarak var ama gerçekleştiremiyorlar. o gücü toplayacak bi sistem dünya üzerinde olmadığından bombayı üretemiyorlar.

dipnot : (atom bombası çekirdek parçalanması(fizyon) H bombası ise çekirdek kaynaşması(füzyon) olayları ile üretilir. füzyonu başarabilmek için büyük çaplı bi fizyon gerçekleştirmek yani haywani bi atom bombası patlatmak gerekli. o yüzden H bombası yapılamıyor.
Mesaj tarihi:
said:
(atom bombası çekirdek parçalanması(fizyon) H bombası ise çekirdek kaynaşması(füzyon) olayları ile üretilir. füzyonu başarabilmek için büyük çaplı bi fizyon gerçekleştirmek yani haywani bi atom bombası patlatmak gerekli. o yüzden H bombası yapılamıyor.

"Only six countries - United States, Russia, United Kingdom, People's Republic of China, France, and India - have detonated, or have attempted to detonate, hydrogen bombs."

http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_weapon

[ Mesaj 13 Mayıs 2007, Pazar - 21:14 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
heywan tarz atom bombaları patlattıklarına inanıyorum fakat orjinal kapsamlı bi hidrojen bombası yapabildiklerine ben deil birçok micro fizikçi de inanmamakta =) ama iddiasal bağlama girmem nede olsa impossible is nothing demişler.
Mesaj tarihi:
said:
Horrible
üye [şikayet et]
§ 13 Mayıs 2007, Pazar - 21:33 [ özel msj ]
''3. dünya savaşının nasıl olacağını bilemem ama 4. dünya savaşının taş ve sopalarla olacağı kesin...'' - enstein...

kurt cobain söylememiş miydi yahu onu
Mesaj tarihi:
said:
matama
üye § 13 Mayıs 2007, Pazar - 21:26 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

beyler hidrojen bombasi napar merak eden varsa

bikini islands diye bir arasin :)

Hidrojen bombası havayı patlatıyor sanırım, ve hidrojen bombasını patlatmak için gerekli ortamı sağlamak için de (ısı vs) daha önceden atom bombası patlatmak gerekli.
Mesaj tarihi:
termonükleer bomba = hidrojen bombası

zincirleme tepkimeyi başlatmak için tetikleyici bir atom bombası kullanılır. yapılmıştır. patlatılmıştır. çok daha kuvvetlidir atom bombalarından.
Mesaj tarihi:
bi dilekçe yazıp devletin ilgili kurumlarına yollamak lazım

bu topoşların dünyayı patlatmasına az kaldı ya elimize alalım kazma kürek başlayalım kazamaya derinlere doğru yada siz bi uzay programı başlatın acele yanında defolup gidelim bu gezegenden
Mesaj tarihi:
castle bravonun patladıktan seneler sonra bile bikini adalarındaki insanlara neler yaptıgını göz önüne alırsak çar bombasının herhangi bir sıcak savaşta kullanıldıgında neler yapabilecegini hayal edersiniz heralde. bildigin kıyamet silahı
  • Yeni Oluştur...