Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 1. Bölüm http://www.youtube.com/watch?v=oNi3Z3qZ7Z4 2. Bölüm http://www.youtube.com/watch?v=4tbnGnzdmgU 3. Bölüm http://www.youtube.com/watch?v=SRAyGkE1q50 [ Mesaj 07 Mayıs 2007, Pazartesi - 10:30 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Ne olduğuna dair bişey yazsaydın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diaboliq Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 tez vakitte belalarını bulurlar umarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
attackhan Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 ben bu insanları anlayamıyorum ya. şöle dinini de dozajında yaşayabilen laik ve demokratik bir insan profilini de çürütüyorlar gitgide. yazık diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 fetullah'ı seviyoruz. çok pis para veriyormuş. ben de fetullahçı olcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Bu arada vay vay var. Ne şeyler olmuş eskiden. Unutmuş gitmişiz tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Hepsi uykuya yattılar, bekliyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Absolut, Fethullah Gülen'i çok yanlış biliyorsun. http://tr.wikipedia.org/wiki/Fethullah_G%C3%BClen bak burda ne kadar sevgi dolu birisi olduğu anlatılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 takiye yapma bone, anlamayanlar çıkabiliyor edit:küfür etmemek elde değil. [ Mesaj 07 Mayıs 2007, Pazartesi - 15:56 tarihinde, kingpin tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demise666 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 ''Ataturk'un cocuklari beni yargilayamaz.'' dedigi anda agzini ortasina bi tokat patlicaksin ki agzi ensesinden ciksin insan artiginin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 izleyin diye topic mi olur abso bari sen yapma =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Kanım dondu 2nci dakkada kapattım valla. Faşizme karşıyım ama hepsi ölüp gitse üzülmem hatta bayram yaparım, o derece nefret ediyorum bu insan müsvettelerinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Sayfadaki 15 topikten biraz farklı olsun istedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 nileppezdel +1 hepsi defolsun gitsin yaa ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 http://rapidshare.com/files/19091174/WwW.EmPe3.De.Vu_-_Ali_Avaz_-_Turkiye_nin_Ciftligi_-_Tayyip.mp3.html bunu da dinleyin biraz eski ama guzel:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 şu adam için ettiğim küfürleri şuraya bir yazsam direk banlanırım,rtük patiyi kapatır ama türkçeye neler kattığımı görse türk dil kurumu ödüllendirir beni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 bunu bilipte "turkiyede rejim tehlikede degildir" diyen ya gerizekalidir ya bunnardandir yada safitirik bir libos dur bu arada sevki yilmaz vardi sufer ailecek hastasiyiz xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 said: - Hangi siyasi lider "geçiş tatlı mı olacak, kanlı mı olacak" dedi? ehahah. o zaman, hangi askeri lider tanklarını Sincan'dan geçirdi? demek isterim. soruyu açıklarsam cevabı vermiş olurum çocuklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 http://arsiv.sabah.com.tr/2004/12/12/gnd112.html emre aköz ün ne ayak bir insan olduğunu da görmüş bulunuyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 aşağıları indirmem. toz kondurmam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 Fetoya koyayım size bişey olmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 İslamiyet'in altındaki Sünni kolunun altındaki Nakşibendi kolunun altındaki Nurcu kolunun altında Fethullahçı akımını yarattı Fetullah "hoca". Direk olarak İslamı savunduğunu iddia etmek tam anlamıyla saflık olacak. Kademe kademe tüm bu kolların etkileri altında, başkalarını da bu etki altına almak için uğraşmakta. Elbette fethullahçı olmadığımdan, Fethullah Gülen videoları izleme sanşım olmadı. Kimse de izlettirmedi, televizyonlarda da göstermiyorlar ki. Neyse ki youtube var, şu yukardaki videolar sayesinde izledin kendisini. İşte o videolarda benim dikkatimi birşey çekti. Eskiden hep ben çok zeki ve bilgili olduğunu düşünürdüm. "Düşünür" diye hitap edilirdi kendisine. Ancak videolarda tuhaf bir adam gördüm karşımda. Hani köyün delisi olur ya, adam meydanda oturur kendi kendine söylenir durur. Hah, tam öyle bir yüz ifadesi var Fetullah Gülen'in. Hatta bazen el kol ile tuhaf hareketler sergiliyor. Belki psikiyatrist muayenesi yapılsa, deli raporu verilme ihtimali bile var. Adamın söylediği herşey Atatürk'e karşı. Atatürk'ün laik düzeninin kaldırılmasını savunuyor. Tekke, zaviye ve medreselerin kapatılmasının büyük hata olduğunu, o yüzden Işık evlerini açtığını iddia ediyor. Geçerli rejimi nasıl değiştirebileceklerini anlatıyor. Atatürkçülüğü veya kemalizm'i din olarak lanse etmeye çalışanlar, fethullaçılığı düşünce biçimi olarak tarif ederek kendileriyle çelişiyorlar. Elbette takiye üstüne kurulu fikirlerinde dediklerini ciddiye almamız saçma olacak. Fetullah Gülen için önemli olan dindar olmak değil, İslamiyeti günlük hayat haline getirmek. Yani Kuran-ı Kerim okumak, Allah'a ibadet etmek yetmez, kıyafetlerinle, insanlara davranışlarınla, devleti yönetmenle herşeyinle İslam kültürünü kullanmak zorundasın. Kısacası yaşadığın ülkede şeriat getirmek için uğraşacaksın. Özal zamanında, Turgut Özal tarafından çok büyük bir destek almıştır. Bir ara Süleyman Demirel Fetullah'la kavgalı olmasına karşın, en sonunda onunla barışmak ve gönlünü alabilmek için ödüller vermek zorunda kalmıştı. Solcu olmasına rağmen, Ecevit sürekli Fetullah'a karşı övgüler düzüyordu. Şimdiki Ertuğrul Özkök, Aydın Doğan, Tüsiad gibi büyük iş adamlarının Fetullah'ı desteklemesi tuhaf değil. Sonuçta para bizde değil, Fetullah'ta. Aydın Doğan veya Tüsiad gibi işadamları gelip de niye beni desteklesin? Para nereden geliyorsa oraya yönelmek zorundalar. En çok övgü, Fetullah'ın yabancı ülkelerde okullar açması üzerine olmakta. Yabancı ülkelerde Türkiye'yi temsil ediyor, Türkiye'yi anlatıyorlarmış. Tamam Türkiye'yi anlatsınlar, ama önemli olan nasıl anlattıkları? "Halkın karaçarşaf istediği, müslümanlara karşı zorbalık yapılan, askerlerin halka zulüm ettiği, Atatürk yanılgılarının arkasında koşulduğu bir ülke" olarak tanıtıyorlarsa, bize ne yararı olacak ki... Para olduktan sonra biz de açarız okul. "Ne güzel yabancı ülkelerde Türk okulları açıyor" diyoruz da, "peki bu paralar nerden geliyor" diye soruyor muyuz? Hani Fetullah Gülen bir Bill Gates, bir Sakıp Sabancı değil ki. Yıllardır amerika'da ikamet etmesi de kafada kuşkulara neden açıyor. Şöyle bir sonuca varıyorsunuz: "Fetullahçıların parası amerika'dan geliyor". CIA'in koruması altında Utah'da yaşadığı söyleniyor. Şöyle bir iddia var: "şeker hastalığı, yüksek tansiyon yüzünden ülkesine dönemiyor". Az biraz tıbbi bilgisi olan, en azından 1 sene tıpta okuyan insanlar bile bunun yalan olduğunu söyleyebilir. Doktora gidip "yav benim şeker hastalığım var, yüksek tansiyonum var, bir ülkeden diğerine gidemiyorum" deseniz, kahkaharla güler size. Ama cahil cüheyla halkı bu şekilde kandırıyorlar işte. Halka gerçekleri değil, hayalleri sunarak kandırmak çok basit. "Allah" de, "para" de, adam "hem dinimi yaşıycam hem zengin olcam" düşüncesiyle peşinden koşsun. Mesela bakalım Melih Gökçek abimize, yıllardır Ankara insanlarını top dağıtarak kandırıyor. "Halk kanmaz böyle şeylere" demeyin, polyannacılık olur çünkü. Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun yaban romanını okursanız mesela, hikayede geçen köy halkı, insanların üstünden geçinip giden bir şeyh'i el üstünde tutuyorlar, ama topraklarını ve vatanlarını korumak isteyen askerlere "yaban" gözüyle bakıyorlar. Neyse ki anadolu halkının şeyhlere kapılıp gitmedi de, Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Ancak değişmeyen bir şey var. şeyhleri takip etmek bizim huyumuz. Kuran-ı Kerim'i okumaya çekindiğimiz için, bizim yerimize İslamiyet'i anlatacak birisine ihtiyacımız var. Bu da şeyhler oluyor. Ağızlarından her çıkanı mutlak doğru zannediyoruz. İşte yeni şeyh olarak Fetullah'ı belledik. Onun dediklerini esas ediniyoruz. İnternet sitelerinde, forumlarında dolaşırken bolca Fetullahçıya rastlıyorum. Hatta ekşi sözlük'te bile var. Bu beni çok üzüyor açıkçası. İnternet'i kullanabilen, bilgilerin bir tık uzaklarında bulunan kişiler bile Atatürk düşmanı, İslamiyet sömürücüsü bir adamın sözlerine inanmayı sürdürüyor. Mevlana ile bir tutuluyor. Bu bence Mevlana'ya hakarettir. Mevlana "ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol" fikrini savunup takiyeciliğe karşı çıkmıştır, buna karşın Fetullah Gülen "sonuca varıncaya kadar amacını gizle" görüşünü savunmaktadır. Mevlana tasavvuf ile Allah'a ulaşmaya çalışırken, Fetullah Gülen ise devlet düzenini İslamiyet üzerinden yorumlamak istemektedir. Mevlana kişisel bazda müslümanlık yolunda ilerlerken, Fetullah devletsel bazda müslümanlık yolunda ilerlemektedir. Mevlana Allah sevgisiyle, Fetullah Allah korkusuyla insanları eğitmektedir. Mevlana kendi halkı arasındayken, Fetullah kendi halkından uzaktadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 Bone tüm yazını okudum da şurda yanlışsın, adamın amacı dini günlük yaşama empoze etmek değil, bu sadece bir araç. adamın asıl amacı güç. şu an sahip olduğu inanılmaz bir gücün sonsuzlaştırılması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 doğru diyorsun. adam güç elde etmek istiyor. zaten benim de kastettiğim, o gücü sağlayabilmek için islamiyeti kendi lehine çevirmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar