Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Demokrasiyi içimize ne zaman sindireceğiz?

Sam

Öne çıkan mesajlar

said:
Halk bu kadar ezik mi ki bir yerden destege ihtiyac duyuyor? Halk zaten sokaklarda, kendini cok guzel ifade ediyor. Emin ol oradaki guruh istese AKP yi istifa bile ettirir, istese askerin darbesinden muhtirasindan 10 kat daha etkili olur. E ne gerek var simdi askerin tepkisine?

Ordunun destegi olmasa ezmesini bilirler halki.Kitleler bireyler gibi degildir cok zor hareket ederler.Ordunun yaptigi ilk itmeyi saglamak oldu.Simdi darbeye gerek yok tabi.Ama ordu hicbirsey yapmasa isler cok daha farkli gelisebilirdi seriatcilarinda hayalini kurdugu gibi. Oyuzden AB duskunu oldular ya bu kadar , orduyu sindirmeye yariyor cunku.
Biliyor yobazlar nasilsa yakinlarda girmiyoruz birlige , kullaniyorlar.Ama sartlar degisse baltalamak icin sureci ellerinden geleni yaparlar.
Gucu elinde tutan kucuk bir grubun cogunlugu sindirdigi gorulmemis bir olay degil. Ki bu ulkedeki insanlarin bir kismini din somurusuyle uyutuyorlar zaten , egitimli neler olup bittigini anlayacak ve bunun uzerine harekete gececek bilincte olanlarida iyice bir copladinmi gorursun nekadar sesleri ciktigini.
Seriatcilarin asil derdi ordu, medya ve sozu gececek devlet kurumlari. Hepsine kendi adamlarini doldurmaya calisiyorlar yillardir. Hukumete gelince nasil kadrolastiklarini biliyorsunuz.Cumhurbaskanligi , yargitay vs gibi kurumlar kaldi sadece.Onlarida simdi denediler olmadi , danistay uyesini oldurttuler susturmak icin , Yok e saldirdilar. Medya dedigin zaten parasini veriyorsun bulbul gibi otuyor senin istedigini. Orduya dislerini geciremiyorlar ama AB yi ve demokrasi icin demokrasi diyenleri kullanip baskin cikmaya calisiyorlar , yavuz hirsiz hesabi.

Bu ulkede seriatci hainlere degilde orduya efelenenler ya cok saf yada kotu niyetlidir.

Alin size bazilarinin kuzu postuna sokmaya calistigi ampul no.1 'dan inciler.

Elhamdulillah seriatciyiz.
Yilbasina karsiyim.
Ata'ya saygi durusunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok.
10 Kasim'da yaygara kopartildi
Icki yasaklansin.
Istanbul'u Medine yapacagiz.
Butun okullar Imam Hatip yapilacak.
Ben Istanbul'un imamiyim.
Taksim'deki caminin temelini insallah atacagiz.
Cumhurbaskani'nin imam hatipli olacagi gunler yakindir.
Ben Meclis'in dua ile acilmasindan yanayim.
Biz diyoruz ki, demokrasi bir aractir. Demokrasi bir amac degildir.
Minareler süngü, kubbeler miğfer, Camiler kışlamız, mü'minler asker
Hem laik, hem Müslüman olunmaz. Ya Müslüman olacaksın, ya laik
Biz halkin sesi olacagiz....Bu ulkede sesi kisilmak istenenler var. Eger sesleri dayatma maksadiyla kesmeye veya kismaya calisirsaniz, dunyanin degisik ulkelerinde gordugunuz vahsetleri bu ulkede de gorursunuz. Yazik olur.
Sandığa giderken egemenlik milletindir. Ama maddede ve manâda egemenlik Allah'ındır. Tutturmuşlar laiklik elden gidiyor diye. Bu millet istedikten sonra tabiî elden gidecek.
Kuran kursunun kaçağı, kanunsuzu mu olurmuş canım? Bu millet çocuğuna dinini öğretemeyecek mi?

[ Mesaj 04 Mayıs 2007, Cuma - 22:13 tarihinde, Soulless tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

sam atatürk'ü anlayabilmiş olsan,
başından bu başlığı açmazdın zaten.
Gerçekçiliğin dibine vurmuş bir insan Atatürk zaten, yaptıkları, gösterdikleri
bugün yaptıklarımızı doğrular nitelikte.
Herşeyi kitabına uydurma çabası nedir onu anlayamıyorum ben.
Bu budur olucaksa böyle olmalıdır diyip onu değişen insanla birlikte değiştirmemek.
Sosyal ağlarda paylaş

insan bir an durur düşünür, bu adam ne diyor. akp'yi desteklediği için mi böyle konuşuyor yoksa başka bir nedenden ötürü mü.

konulara akıl ve mantıkla yaklaşana takiyyeci, demokrasiyi savunanlara tereddüt etmeden şeriatçı denebiliyor ya, vay halimize. bir de avrupa birliği'ne gireceğiz diyoruz. ülkenin 'okumuş' kesimi bu denli gelişmeye kapalıysa gelecek yüzyılda bile zor gireriz biz ab'ye.

atatürk'ün gerçekçiliğinden bir nebze ilham alınsa zaten görülür ki bütün bu yaygara bir kaşık suda fırtına koparmaktır. iki tane çapulcuya pabuç bırakacak bir millet olsak şimdiye kadar kaç kere yıkılmıştı rejim. kaç kere bölünmüştü bu ülke. araştırmadan, neden-sonuç ilişkisi kurmadan, kimlerin çıkar kaygılarıyla halkın korkuları üzerine oynadığını görmeden atatürk'ün gerçekçiliğinden nasıl dem vururuz?
Sosyal ağlarda paylaş

tamam sam bi 10 dakika senin %100 hakli oldugunu dusunelim

sence cumhurbaskanligi secim surecinde ne yapilmaliydi ne yanlis oldu

onnari soyle bize kisaca elestirmeden madde madde

23 nisan a geri donuyoruz

tandogan miting i olmus tayyip tsuid dan bile kosk e cikma uyarisi almis supriz bir isim cikaricam diyip abdullah gul u aday gostermis

simdi hukumet ve AKP haric butun karar yetkisinin senin elinde oldugunu farzedelim ne yapardin bu durumda ?
Sosyal ağlarda paylaş

Sam gercek hayat senin yasadigin hayal dunyasindakinden daha farkli. Insanlar suikastlere kurban gidiyor gercek dunyada , milyonlar baski altinda , karanlikta yasamaya devam ediyor. Ortalik sutlimanken bol keseden atip tutmakla , bilgisayar kabadayiligiyla olmuyor o isler.Daha fazla insan zarar gormeden , daha fazla insan olmeden yeter demekle , sokaklara dusmekle oluyor. Herkes farkinda darbenin ulkeyi 10 yil geriye gotureceginin ama yuzlerce yil geriye goturmeye calisanlarin once islerini tamamlamalarini beklemek enayilik. Bu ulkenin ordusuda bunu dusunuyor , cumhurbaskanida , danistayida , ogretmenleride , sivil toplum kuruluslarida , milyonlarca vatandasida.

Ve zaten darbede olmadi , halki harekete gecirdi o uyari. En guzeli oldu ama bu demek degilki isler dahada kotuye giderse darbe olmaz. Olur ve bende desteklerim.

AKp ve tayyip dini insanlari somurmek icin kullanmayacak , halkin seriat zirvasina gore yasamalarini beklemeyecek , laik duzeni bozmayi istemeyecek.Minionlarinin saga sola saldirmasina engel olacak olsalar kimse aman bunlar hukumete gelmesin demez. Sorun gorev yapsin diye secilmelerine ragmen hainlik yapmakta israr etmeleri

[ Mesaj 05 Mayıs 2007, Cumartesi - 04:14 tarihinde, Soulless tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

viktor askeri bildiri yanlış oldu. zaten bu başlığın hedef aldığı şey o bildiri ve onu destekleyenler. başka birşey değil. seçim o şekilde olabilir miydi olamaz mıydı o da tartışılır ama mahkeme kanuna göre karar vermişse benim için hava hoş.

kim ölmüş? kim baskı altında? kim karanlıkta yaşıyor? evet hayal dünyasında yaşayanlar var ancak ben değilim. gözlerimi gerçek dünyaya sonuna kadar açıyorum ve belli çıkar çevreleri tarafından kurulan tezgahları görebiliyorum. insanların "sizi kandırıyorlar" denerek kandırıldıklarını görebiliyorum. bilgisayar kabadayılığı dersen gördük işte e-muhtıra en güzel örneği.

neyse sonuç olarak sandık önümüze geliyor. tatil zamanıydı oy atamadım diye bahane uydurmadan gidelim oyumuzu atalım.
Sosyal ağlarda paylaş

darbe ve cuntaya karşıyım ben.
ancak
olay bir yere gelmiş siz aynı fikirlerin değişik dallarından tutmuş birbirinize vurmaya çalışıyosunuz. garip olmuş.

birde anladığım kadarıyla şöyle yapmamız mı gerekiyor:
demokrasiyi içimize sindirdik tamam.
evet şimdi
abdullah gül peşinen alınan imzalarla direk cumhurbaşkanı olsun.
evet sonra?
tamam 23 nisanda ilahi okuma yarışmaları düzenlensin okullarda oda tamam.
atatürk için saygı duruşunda mal mal beklemeyelim dimi. hmm tamam sonuçta "tayyeap"i halk seçti o öyle diyorsa doğru olması lazım.
cumhurbaşkanı adayı belli olmadan tayyeap imzaları peşinen toplasın.
tamam şimdide taksimdeki akm yıkılsın cami yapılsın. oh yeah süper. imamlar devlet görevlerine getirilsin.
ama laiklik var hala dimi tedirgin olmaya gerek yok. demokrasi FTW!!
ee sonra?
...
olmayan bir demokratik ortamı düzeltmek için harekete geçtik. harekete geçtik ya bitti! kimsede önümüzde duramaz artık o "demokratik" insanlar defolmadan
bunun konuşulması gerekirken siz darbeden sözediyorsunuz.
sizde aktif birer genç olun devletinize sahip çıkında orduya söylicek söz bırakmayın o zaman.
burada elbette ordu taraf tuttuğu yeri belirtecektir. biz o mitingde "ne ordu nede akp" diye bağardık.
ordu kalkıp bu bizi üzmüştür demedi. demez. üzmezki? ordu biliyor neyin ne olduğunu. ordu karışmasın demekle orduya karşı olmayı karıştırmamak lazım
birde bence o ordu o yazıyı yayınlamasaydı tvlerde sadece bi iki kanalda görünürdük o kadar.
bunun adı demokrasi değil satılmışlıktır. o medya patronlarının tayyiepa yalvarırkenki resimleri hala hafızamda. para para para.
sam sen birde akp demokrasiyi yüzde yüz içine sindirdi bence demişsin. onada takıldım ben. arkasındamısın bu lafının?
Sosyal ağlarda paylaş

Sam dünyaya gözümü açtım diyorsun ,
tek birşey söylemek istiyorum bu konuda ,
Dünyada Ilımlı islamla yönetilebilen bir ülke yoktur ,
Dinin siyasete karışmasının sonucu her zaman aşırı sert ve dinsel bir yönetim olmuştur.

İran şeriatla yönetilirken Cumhurbaşkanları Tutucu kesime uysun diye dozajı iyice artırmışken , tesettürlü ellerinde eldiven olan , her halinden 65-60 yaşlarında olduğu belli olan , İlkokul öğretmeninin elini öğretmenler gününde duygulanarak , saygı ile , minnet ile öpmesi İranı ayağa kaldırdı.

İslamın siyasete karışması bunu getirir. İnsanların gerek türban , gerekse diğer olaylarla din sömürüsü yapılmasına karşı olması bu nedenden dolayıdır.
Eğer gözlerin gerçekten açıksa ,, ordunun ,halkın niye harekete geçtiğini , o muhtırada verilen örneklerden görebilirsin.

Kör gibi davranıp demokrasi demokrai çığlıkları atmaya gerek yok , ordu kendisinde olmayan bir görevi yerine getirmemiş ,
Türkiye tarihinde ilk defa tankları yürütmek yerine yazılı bir açıklama ile bazı şeylere dikkat edilmesi gerektiğini ve Lailkiğe sahip çıkılması gerektiğini söylemiştir.
Aynı zamanda bu yazıda bu konuda kendisine düşen görevi "ANAYASA'da " belirtilen şekilde her zaman için koruyacağını bildirmiştir.

Sen aksini mi iddaa ediyorsun ?
Gerekirse halka rağmen lailklik korunmalıdır. Çünkü din devlet işlerine karışmaya başladığı an duru durağı yoktur. Bir anda kendimizi hiç beklemediğimiz bir yerde buluruz.

Evet müslümanım , belki buradaki çoğu insandan daha az dini bütünüm , ama bu kimseyi ilgilendirmez hele devleti hiç ilgilendirmez. İlgilendirmeye başlar benim atamamı dahi oruç tutmama karımın başının açık olup olmamasına göre yapmaya başlarsa....
Sosyal ağlarda paylaş

Sam art niyetli.. Bu böyle kendi gene inkar edicek takkiye yapıcak ama öyle. Askeri darbeyi eleştirmek falan değil onun amacı. Dikkat edin yazılarında hep bir ulusalcı, Atatürk'cü insanlara eleştiri vardır, iğneleme vardır. Daha az önce bi topicte Ali Poyrazoglunun lafını beyenmez laf sokar, Burda Bekir Coşkun'a hakaret eder. Misal diyelim surda İlhan Selçuk'tan, Emin Çölaşan'dan falan bir yazı olsa onlarada hakaret eder yada iğneler beyenmez asla. Objektif olamıyorsun Sam hatta olmak istemiyorsun cünkü art niyetlisin. Sosyal demokratlardan, cumhuriyetcilerden, Atatürk'cülerden, ulusalcılardan haz etmiyorsun. Her topicte seni Atatürk'çü insanlara laf sokarken görüyoruz. Sonra burda gelip yok ben askere karsıyım, mitingi destekliyorum yok demokrasi diye bidi bidi konusup durma.
Sosyal ağlarda paylaş

Sen neyi biliyosunki benim 2-3 mesaj da böyle bir sey yazdıgımı düşünüyorsun?
Evet Giovanni ulusalcılığa karşı olmasında bir gariplik göremiyosun. Ulusalcılardan rahatsız olanların çoğunluğu Atatürk düşmanı fethullahcılardır. Ee zaten böyleyseniz benim zaten size bir sey yazmam boşadır.

Neyse açında tv yi görün Manisa Manisa olalı böyle kalablık görmedi. Hazm edin içinize biraz.

[ Mesaj 05 Mayıs 2007, Cumartesi - 12:56 tarihinde, Eaglewingg tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 05 Mayıs 2007, Cumartesi - 12:57 tarihinde, Eaglewingg tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 05 Mayıs 2007, Cumartesi - 12:58 tarihinde, Eaglewingg tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...