Bone Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 said: valla en son warhammer bir introsunu izlemiştim orcları komedi yapmışlardı ama şu son rvr videosunu izledikten sonra hoşuma gitti sadece karakterler odun gibi ama oda düzeltilir sonucta onlarda görüyorlardır bunu neyse birşey olmazsa büyük ihtimal WO oynarım ama önce arthas olayını görmem lazım :P e orclar zaten komedidir warhammerda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 said: wow un insan evladı grafikleriden sonra war videolarında knight online grafikleri gördüm ve üzüldüm açıkçası herhalde gözlerim iyice bozuldu ya da aynı oyundan bahsetmiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 valla üstteki daha hoş geliyor.ben grafik kalitesinden bahsetmiyorum tasarımdan bahsediyorum.wow 2004 oyunu ayrıca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 WoW 2004 oyunu ancak, senin şu anda oynadığın TBC 2006 oyunu.. TBC'de gördüğün neredeyse her şehrin, her karakterin, her silahın, her doodad'ın polygon sayısı 2004'teki oyundan çok daha fazla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Ya ne grafiğinden bahsediyorsunuz da WoW'u savunuyorsunuz ki ? UO 'nun grafiklerini al , tart , oyuna bak tart , şu an piyasadaki bütün oyunlardan çok çok daha kalitelidir UO "hala" . WoW da dahil bunlara , muhtemelen WAR da dahil olur . Ama şimdi WAR gibi pvp'ye dayalı ve WoW'daki inanılmaz mantıksız şeylerin olmadığı bir oyunu oradan buradan kötülemenin bir anlamı yok . WoW kötü mü ? Değil . Bence bayık PVE üstüne kurulu olduğu için ama kötü olduğu anlamına gelmiyor . Ha daha konuşmanın pek anlamı yok ama şu ana kadar Barnett'in söyledikleri doğruysa WAR WoW'u elinin tersiyle silkeler atar . [ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 17:33 tarihinde, Xaenin tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Burdaki nokta yanlış anlaşılmış. aynı tasarımı 1000 kat fazla poligon ile yaparsın(yerse) tasarım yine kötüdür yine kötüdür. İş eğer tasarım dan ziyade , 3d mesh lerin engine de işlenmesi ise, bakınız önceki mesajlara, beta da AA seviyeleri ellenemiyormuş.End product da taş gibi olur modeller. Nedir AA, Anti-alaising (yanlış mı yazdık ne) dayarsın sona smooth bir model in olur vs vs. Video lar ümit verici, char anim leri cok da odun değil, nice oyunlar gördük grafic engine leri çağ atlatan,char anim leri dudak uçuklatan fakat; content i hava da kalan. PS: Warhammer daki ORC larla WoW daki ORC ları karşılaştırmak, elma armut ilişkisin den farksız. Tasarımlar bu iki oyunun geçtiği realm lerin LORE un dan gelme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 warhammerda orclar ve goblinler mantardan cıkıyo zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 hali hazırda wow oynayan birisi iseniz, warhammer da oynayacaksınız işte niye zart zurt ediyorsunuz ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 said: bahsediyorsunuz da WoW'u savunuyorsunuz ki ? UO 'nun grafiklerini al , tart , oyuna bak tart , şu an piyasadaki bütün oyunlardan çok çok daha kalitelidir katılıyorum.d2 akabinde exp'i hicbirinde de grafik yoktu.Ancak hastası gibi yıllarca oynadık.Bence grafikler güzel.Yani illa 8 boyutlu olup böyle orc un shoulderları yanar dönerli ve ekrandan cıkıp gözüne girercesine hazırlanmasınada gerek yok bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Armut elmadan güzeldir. Armut suyunu tek geçerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NexcaT Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 wow cikmadan once super pvp world pvp diyordu millet. cikti superdi ilk gunleri world pvp vs herkes deli egleniyordu sonrasinda degisime gidildi ... warhammerde ayni cikiyor pvp diye muhim olan sonrasi. hele ciksin gorelim, pvp si ne derece, ne verecek ayni teraneler mi olacak, kesip kesilip duracagiz vs. daocuda gorduk sonucta full pvp ama eq kadar tutmadi nedense. mmolarda pvp olmazsa olmaz seklinde degerlendiren kisilerin mmo cu olduklarina inanmiyorum. bu oyunlar sosyal oyunlar pvp olmasada eglenilen topluluk seklinde beraberce hedeflerin devrilmesi ilede haz alinacak seyler. pvp ilede bunu yasatir pve ilede mesele konseptin ve oynanabilirligin iliskisi. wowda bunu super vermistir kanimca daha ne yapacak oyun. mmorpglerin uzerine dusen bir lanettir wow cunku karsilastirilmasi yapilan yegane oyunlardan ve karsisina sunca senedir tek bir oyun cikamamistir. cikanlarinda durumu ortada. warhammerde cikacak karsisina sanmiyorum wow bitsin tukensin herkes warhammere gecsin en azindan grafik tasarim olarak cok benzer olan bu iki oyunun oynamadaki degisiklikleri nasil olacak onu merak eder dururum. gorsellik ayni, hikaye zaten ayni, pve si ayni moblar ayni vs de vs.. insanlar uzerinde bakalim ne kadar sen benim kalemi kaptin bende seninkini seklinde pvpnin ne derece baglayici olacagini gorecegiz. shadowbane de full pvp di sonu malum. ne kesme kesilme meraklisi milletmisiz yahu :D wow dan sikilmis bezmis olmamiz wowun gerceklerini gormememiz icin bir etkende olmamali ayrica. warhammer de wowun golgesi altinda yetisen bir agac degil kendi basina bir oyun olacak ve ciktiginda da sonucu zaten gorecegiz beraberce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lind3r0th Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Malesef artık var sizin dediğiniz dönemler çok önceleri bitti oyunlarda grafik belli oranda yer kaplıyor ve oyuncuları bir nevi böle çekiyorlar birde lütfen hala UO demeyin her boka uo sokmasanız? fps de bile UO ezer diceksiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 rpg de grafik cok az bir yer kaplar oyun hakkında bu kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mina Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Insanlarin uo demesinin bir nedeni var cunku uo dan baska oyun oynamamis daglar kadar adam var acikcasi,her sey neden uo yahut wow a gore kiyaslaniyor zannediyorsunuz. Cunku sadece onlari oynamis insanlar ve onlara gore kiyas yapiyorlar.:P herneyse bence sabredip,beklemeliyiz bugun bu oyun kotu tutmaz diyenler yarin onu oynadiktan sonra warhammera yahut aoc ye gore kiyaslamaya baslarlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 İnsanların uo demesinin bir nedeni var ama o neden senin dediğin değil işte . Uğraşamayacağım gerçekten , uo dan başka bilmiyorum zaten , eft . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Ya son zamanlarda çıkan MMORPG'ler dışında hemen hemen hepsini oynadım MMORPG'lerin.İnsanlar niye UO diyor ? Çünkü UO'da bir özgürlük var,UO'da sinir yok.Farklı tipleri oynayabilirsin.Odunculuk yapabilirsin.Yapabileceğin RP sınırsız,değiştirebilir bir dünya. UO'nun sağladığını,vaat ettiğini ben sadece SWG'de gördüm UO kadar olmasa da.Onun nedeni de yapım ekibinin yarısı UO'nun yapımcılarından olmasıydı. Kaç sene oldu hala UO oynarım.Hatta 1-2 haftadır arkadaşla ciddi ciddi Orta Dünya RP serveri üzerinde tartışmaya başladık,mageler olmayacak vs. neyse :) Hala kan kaybetmeden,10. senesinde olan bir oyun UO.Gelmiş geçmiş en iyisidir tartışmasız.Neyse efendim,tartışma bu değil asdfasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 uo'yu çok fazla büyütüyorsunuz gözünüzde. ısrarla söylüyorum, tepeden bakarak chat olayı ve arkadaş edinip onlarla dolaşıp sohbet etmek dışında ne özelliği var be. sınırsız özgürlük diyorsunuz da, gören de birşey zanneder. yapılabilecek şeyler sınırlı. ya gidip champion keseceksin, ya pvp yapacaksın, ya da ev dikeceksin. al swg'de de vardı benzer şey. skill kasıyorsun, end game bossları kesiyorsun, imparatorluğa veya asilere katılıp çılgın gibi pvp yapabiliyorsun, bina dikebiliyorsun, guilde girip şehir oluşturabiliyorsun felan. uo da uo diyen kaçınız gidip swg oynadı acaba? uo sınırsızsa swg de sınırsız. ne eksik? tepeden bakıp kolay sohbet etmeni sağlıyan chat olayı. wow'un bu kadar eleştirilmesine neden olan şey, türkiye'de aniden başlayıp çok hızlı tüketilmesi. everquest 2, ddo, lotro gibi oyunlara göre çok daha zevkli bir oynanabilirliği var aslında. ancak çok fazla beklenti içine girilince, oyun _her_şeyi içermeyince eleştirilmeye başlandı. yok grafikleri kötü, yok pvesi kötü, yok item kasmaca, yok pvp berbat... şahsen oynadığım mmorpg'ler şimdiye kadar hep sıfır hikaye, sonsuz yaratık öldürmece şeklinde gidiyordu. wow da bunu değiştirdi. kendimi warcraft dünyasının içinde bir eleman gibi hissediyorum ve bana bu yetiyor. aoc ve war'ı da sabırsızlıkla bekliyorum. bunun başlıca nedeni ikisinin de dünyası eskiden beridir ilgimi çeken ve hoşuma giden dünyalar olması. eğer wow gibi oyuncuyu dünyaya çekebilecek bir yapıya sahip olursa, şahane olur. :) öyle işte.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zlorwf Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 UO nun olayı alttan msn açılması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 İyi de abi sen UO'nun mantığını git champ kes,item topla hop oyun bitti diye algılarsan zaten UO'yu neden savunduğumuzu anlayamazsın. UO'da sınır yoktur,champion kesmek yapabileceğin tonla şeyden sadece bir tanesidir.UO'da RP vardır,diğer oyunlarda sadece belirli bir şekilde RP yapabilecekken UO'da sınırsız karakter içinde sınırsız bir RP yapabilirsin. Kendine bir hayat yaratabilirsin,champ kesmekten sıkıldın mı ? Savaşçılıktan emekli ol kendini aşçılığa ver.Yeni karakter açmak istemiyorsan skilleri düşürmeye başla bir yandan aşçılık kas,RP'ni yap.Balıkçılık yap,diğer balıkçılarla sohbet et. Bence UO'yu böyle algılamanın tek sebebi doğru düzgün bir serverda oynayamamış olman kaynaklanıyor.Eğer doğru düzgün bir RP serveri,RP serverini geç kaliteli bir düz serverda bile oynamış olsaydın eminim UO hakkında düşüncelerin daha farklı olurdu. Yabancı RP serverlarını tavsiye ederim,UO'ya bir şans ver,bir daha bak gir oyuna,tekrar dene. Çünkü başka hiçbir oyunda bu kadar özgürlük yok.Herşeyi geride bırak hangi oyunda bir büyücüye odunculuk yaptırabilirsin ki ? Ya da hangi oyunda bir avcı yan meslek olarak demircilik yapabilir ki ? RP'si sınırsız,canın mı sıkıldı ? İsmini gizle dilencilik yap,canın mı sıkıldı.Al yanına gerekli şeyleri mapte gezmeye çık,yeni yerler keşfet :) Ya da git yaratık kes,zanaatkarlar için lazım olan kaynakları topla onlara sat. Bu dediklerimi kaliteli bir RP serverinda cidden yapabilirsin.Ama sorun şu,Türk kaliteli RP serveri bulamazsın.Bu dediklerimi yapabileceğin Türk serveri 2 taneyi geçmez belki,ama ufak bir araştırma sayesinde bunlardan daha fazlasını yapabileceğin bir yabancı uo serveri bulabilirsin.Hatta OSI'ye girip en kral RP'nı bile yapabilirsin. Yeni olarak Argoth diye bir yer açılmış,türk serveri,girdim biraz oynadım güzele benziyor ama ne bileyim kasmak istemedim.Eskiden aldığım o hazzı vermiyor bana UO.Yıllar geçti artık player olmak,ne bileyim eskisi gibi eğlenmiyorum.Ama UO'yu savunuyorsak vardır bir şey :) Yani öyle tepeden gör,chat yap mantığı ile bakmak oyuna asıl büyük bir hatadır,oyuna karşı yargısız infazdır. Yani Bone iyi bir oyuncu olduğun için bunu senin dışında bırakıyorum,kesinlikle alınma ama "tepeden bakılıp,ekranda chat yapmaya yarıyor sadece" yorumu ile "UO'ya grafikleri kötü ,NAYT rlz "demek arasında bir fark yoktur.İkisi de UO'yu kavrayamamış bir kişinin yorumudur çünkü.Yani bende bir çok MMORPG oynadım,hatta SWG'de NGE geldikten sonra bir ara bunalımdaydım ve ciddi ciddi 2 ay içinde 6 paralı,4 bedava mmorpg denedim,tekrar UO'ya döndük.Ne WOW,ne Eq2 veremedi o hazzı. Ben sana sadece oyuna bir şans daha ver,adam gibi bir serverda başla diyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 ve bunu da ayrı yazmak istedim,abi WOW'da sınır yok diyorsun,sana bir his katıyor olabilir ama aynı olay WOW'da da var. Gir tüm bossları kes,setini tamamla,deliler gibi pvp yap.Eee başka ? mapı gezdin diyelim kendini daha da mutlu hissetin eee başka ? Wow'un bu kadar eleştirilmesinin nedeni aslında basit bir oyun olması.PVP'si orta düzeyde,pvmsi eh zevkli geldi bana da yalan söylemeyeyim. WOW'un asıl başarısı dandik basit bir sistemin alınıp,olağanüstü bir hikaye ile şekillendirilmesidir.Gerçekten büyük bir başarıdır çünkü ne oyunlar gördük hikayesi de sistemi de efsane olup,patlayan.Wow'un bu kadar tutulmasındaki temel sebepte Çin'dir benim gözümde. Oyunu oynayanların neredeyse %75'i Çinli ya ? Adamlar istemiyor diye ek pakette Panderanlar koyulmadı oyuna daha ne olsun ! Çin'de ki account sayısı oyunun reklamıdır işte neyse uzatmayayım :) Temel olarak demek istediğim nokta WOW aslında sadece iyi bir hikayenin içine sokuyor seni,hayranı olduğun bir Dünya'nin parçası yapıyor seni.Bu yüzden harika bir olaydır.Şahsen ben oyuna ilk başladığım zaman adeta büyülenmiştim.Ama bu büyü sadece 2 hafta sürdü.2 hafta sonra ciddi ciddi baymaya başladım ve 3. haftanın sonunda bıraktım oyunu.Yani aynı şeydi,tek başına git quest yap,oraya git bunu getir,şundan şu kadar kes.canın sıkıldı git dungeon'a vs. vs. Günümüzdeki MMORPG'lerin hepsi aynı temel üstüne oturtulmuş zaten.UO'da bu yok işte,bu yüzden seviliyor.neyse uzadı abi boşver :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Yurdum UO oyuncusunun birebir portresi, bookmarklanıp, at gözlüğü ile yorum yapılan her mmo başlığına itina ile paste edilmesi gerekilen bir başyapıt. 10/10 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Yurdum UO'cusu diye bana hitap ettiysen ki galiba öyle,ilk mesajı baştan sona okursan "yurdum uo'cusu" diye tabir ettiğin kitleden olmadığımı görürsünüz. UO üzerine bol bol yazmış olabilirim,aşırı savunmuş olabilirim,ama neden bu yaptığım savunmayı,bu benzetmeyi yaparak,%80'i ezik olan bir UO kitlesi ile aynı kaba koyarak gerçekleştirmeyin lütfen. (evet sevmiyorum Türk UO'cuları,mümkünse yabancı server) [ Mesaj 22 Ağustos 2007, Çarşamba - 00:57 tarihinde, DarKRideR tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 arcane gibi 10/10 veriyorum ben de, geçenlerde görüp birkaç dk gülmüştüm. tam 12'den tespit yapılmış eheh nexcat şimdi aradaki konsept farkını unutuyorsun. wow sonuç olarak everquest ekolü. bir yıldır eski bir everquest guildinin wow uzantısında oynuyorum ve eski eq oyuncularının çoğu hala wow'da pve raid ile eğleniyor. bazısı yeterince hardcore pve yok diye vanguard'a filan geçti hatta, kafayı pve ile bozmuş insanlar çok. ben her ne kadar pve raid iki yıla yakın yapıp eğlendiysem de uzun süre, pvp hiç olmayınca (tbc çıkınca pvp takımımız dağıldı ve paladin iyice iğrenç oldu) soğudum raidden de. lakin warhammer pvp ve mythic'in kendi daoc ekolünü takip edecek işte. adamların desturu bambaşka bir kere. pve raiding üzerine yamayla eklenmiş (wow battleground, honor, arena sistemi, kısaca wow pvp'sinin %95'i) bir pvp olmayacağı kesin. olayın ana olayı pvp. oyunun sunduğu motivasyonlar (itemlar, titlelar, ödüller vs) hep pvp üzerine, pve karşılığı varsa da en iyisi pvp için olacak. sadece şirketin desturu değil, oyuncunun da desturu bu olacak. adam gelip gruul kesmek için av'ye girip afk bırakmayacak charını. çünkü oyunun ana odağı moblar değil. oyunun ana olayı pvp ve oyuncu kitlesinde bile farkedeceksiniz farkı düşüncesindeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 yaw gelsinde oynayalım .bizde hastasıyız warhammerın ama video wow un beta videolarındanda kötü duruyordu fikrimi söyledim. yani attan inip eşşeğe binmeyelim düzgün animasyonlarla çıkarsınlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar