Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 3

Lancelion

Öne çıkan mesajlar

O değil de, brandenburgla başladım almanyayı kurarım gazıyla. 1399 campaigninde başlayıp 100 sene sonra tüm HRE reformlarını geçirip HRE devleti oldum DEVASA bi şekilde.

Baydı ondan sonra oyun. Aşırı kolay olmuş HRE reformları. Üstüne tüm üyeleri annexleyince son reformla, 0 imfamy alıyosunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla oyunda devletlerin aşırı büyüme merakı var.Bi iç savaş fln yaşamadanda kolayca toprak bırakmıyolar.Misal fransa aşırı büyüdü rusyaya saldırdı adam senelerdir elinde tutuyo büyük bi çoğunluğunu buna rağmen moskovada büyüdü ama osmanlıyla akıllarını aldım.Paşa paşa oturuyolar.Ben infamiyi aştım mecburen ve ufak tefek devletler warning yolluyolar evet kafası eserse saldırıyo bile anlamıyorum.Bide infamy ilk başlarda ufak bi devletken gerçekten etkiliyo ama sonra büyüdükten sonra sallamıyosunuz nasılsa dalsalar bile yeniliyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

Gimli said:

O değil de, brandenburgla başladım almanyayı kurarım gazıyla. 1399 campaigninde başlayıp 100 sene sonra tüm HRE reformlarını geçirip HRE devleti oldum DEVASA bi şekilde.

Baydı ondan sonra oyun. Aşırı kolay olmuş HRE reformları. Üstüne tüm üyeleri annexleyince son reformla, 0 imfamy alıyosunuz.

son verisyon oynamadım ama aşırı büyük devlet olduktan sonra 100 yıl daha devam edersen zorlaşabilir belki oyun isyanlarla vs. Sonuçta tech de çok fark atamıyorsun diğerlerinde de, birinciliği kaptırmazsın da yine 0 zorlama olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

İşin sıkıntısı deli gibi fark da atıyosun. Dünyadaki nerdeyse manpower ve production olarak en iyi provinceler Almanyada. Üstüne İtalyadaki bi sürü üniversite ve COT u eklersen, çok hızlı bi tech çıkarma oranı oluşuyor.

Aylık gelir olmuş 1100, para problemi de yok. Hatta para fazlası problemi var resmen. O yüzden anlamsızlaştı oyun
Sosyal ağlarda paylaş

httt ve wwm modu yüklü isveç oyunumda mal şeyler olmakta. finlandiyadaki provincelerimde ard arda cotlar oluştu kendi başına. değerleri de 90 civarı. dibimde novgorod lübeck var ve trade bakımından 0 olan ülkemde niye bunlar çıktı anlamadım. sonra trade agreement bozdum novgorodla bi de trade league'den ayrıldım cot'lar ikiye düştü. yıkamıyorum da prestij yüzünden. bari biri gitse de bi tane kalsa
Sosyal ağlarda paylaş

Despotic Monarchy yap, veya 30 province olunca direk Omperial Adminstration decision'unu geçir, orduna Moral bonus ve Magistrate bonus var.

1500lerde province decisionlarda National Focus'un yanındakilerde Post Office decisionu, ve Tüm bölgelerinde Extended road Network Decision'u var, her biri 0.05 arttırıyor, küçük bir rakam ama toplu olarak çok büyük artılar sağlıyor, zaten 1600lerden sonra Magistrate sorunu çekmiyorsun ki, bu decisionlar çok güzel tax, manpower bonusuda veriyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Gimli said:

İşin sıkıntısı deli gibi fark da atıyosun. Dünyadaki nerdeyse manpower ve production olarak en iyi provinceler Almanyada. Üstüne İtalyadaki bi sürü üniversite ve COT u eklersen, çok hızlı bi tech çıkarma oranı oluşuyor.

Aylık gelir olmuş 1100, para problemi de yok. Hatta para fazlası problemi var resmen. O yüzden anlamsızlaştı oyun

Abi o zaman biraz zorlaştır oyununu, tek kentli italyanlarla başal oyuna, o da kesmiyorsa pagan nation al falan. Yani Osmanlı'yla veya Alman devletlerle bir kaç oyunda oyunu çözdükten sonra bayıyo dediğin gibi. Bir de EU'da load etmek bayaa oyunun zorluk seviyesini azaltıyor, sırf eventlar için demiyorum. Mesela savaşta 2 gün geciktin diye yenilebilirsin veya o tür basit gibi görünen şeyler içn de load etmemek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

pagan başlamakta olmuyor ki savaşa girmiyosun diye isyan çıkıyor fort tech yok ülke 5 dakkada gidiyor. (amerika tarafındakileri denedim sırf) zaten yanında max 2 devlet var ikisinide alıyosun avrupadan amerikaya gelene kadar adamların ne colonisti var nede savaş açacak birileri ömrün çürüyor isyan bastıra bastıra.
denemeyin zamanınıza yazık.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...