Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Death Note

Virus

Öne çıkan mesajlar

pis spoiler olm son falan var

ya hayır bide şeye çok sinir oldum ben, çok sağlam karakterdi L çok iyi develop edilmişdi, o öldü, sonra onun yerine gelen velet L'in konseptini çalmış gibiydi, çok değersiz bir karakterdi yani anime'nin devamında bu tipleri Light çöp gibi harcasa, daha sonra L'in ölmeden önce düşündüğü uzun vadeli bir plana yenik düşse ve sessizce yokolarak, alakasız bir yerde ölse (hani bu kadar god'sun, ama böyle de unutularak öleceksin tadında) çok daha hoşuma giderdi. Onun yerine "O kadar god'sun, ama seni en tırt adam tak tak diye vurdu, merdivenlerde öldün" şeklinde humiliate ettiler, öyle bi karakter humiliate edilmemesi gerekiyordu, silinmesi gerekiyordu. İzleyiciyi sinirlendirmeden vermek istedikleri mesajı verebileceklerdi.

Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
  • 8 ay sonra ...
arcane said:

bunu beğenen hiçbir şeyi beğenmeyebilir. tam animeye giriş animesi çünkü. sonra ne izleyeceğin, ne seveceğin belli olmuyor :P

orası öyle ama bende tersten geldim. code geass'tan sonra bunu izliyorum. tavsiye isteyen vardır diye yazdım. :)

kumaşı aynı iki karakterin
Sosyal ağlarda paylaş

bitirdim bunu da time skipten düşüşe geçti ama efsane animeymiş hakikaten. sonu tahmin ettiğim gibi çıkmadı, yukarıda chemical'ın yazdığı gibi olur diye düşünmüştüm. lulu, raitonun yanında melek çıktı. zaten biri önce lawful evil sonra chaotic evil, ötekisi hep chaotic good ama super smart cunning bastardların olduğu animeler hoşuma gidiyor. steins;gate'e başlayacam şimdi.

birde ilk bölümlerde ölen kadın fbi ajanının cesedi bulamadılar mı? aizawa yanlarından geçerken, raito ile konuştuğunu görmüştür belki cesedi bulunca hatırlar falan sanmıştım.

işin enteresan yanı aizawalar 3 tane farklı shinigami görüp, rem l'i öldürdüğünden beri kullanılan 3.desu noto olduğundan yola çıkmıyorlar. hele rem'in shinigamisi olarak göründüğü desu notonun sidohun çıkması ve note'u alıp gitmesinden sonra. rem öldükten sonra light'ın rem'in desu notosunu ele geçirdiğini kimse farketmiyor. gerçi shinigamisi ryuk olduğunu görüyor ama o zaman rem'in de bir desu notosu olduğunu bilmeleri lazım.

aizawalar resmen hiç bir işe yaramadı kiranın yakalanmasında. raito'da lind l tailor'ı öldürdükten sonra kaybetti zaten. öteki türlü anonymitysini kaybetmesine imkan yoktu.

Sosyal ağlarda paylaş

xenus

kadın ajan kısmı büyük bullshit idi, yazar kendi söyledi zaten "beceremedim kadın açığa çıkaracaktı hemen sırrını, idiotball'a bağladım olayı mecbur" diye. yalapşap öyle kapadı bitirdi orada.

devamlı popodan yeni kural uydurulduğu için deneme-yanılma ile ancak anlayabiliyorlar hangi kural doğru hangisi yanlış, daha da sakız gibi uzatıp devam ederdi aslında ama işte nihayet btiriyor near ile hikayeyi.

mahjong legend akagi tavsiye ederim super smart cunning bastard olarak, böyle popodan kural uydurmayla değil, legit mindfuck ile dövüyor adam.
http://gallery.fanserviceftw.com/_images/5c05724d6b1a58bd4430f28aa0a0c92a/13510%20-%20akagi%20mahjong%20tagme.png
bir de one outs var öyle beyzbollu. kaiji de izlemek gerekir dalmışken:
http://0-media-cdn.foolz.us/ffuuka/board/a/image/1353/41/1353412699899.jpg
hepsini aynı adam seslendiriyor zaten ehu
Sosyal ağlarda paylaş

evet mangakanın raito için işleri yoluna sokup durması sırıtıyordu baya.

mahjong bilmiyorum ama akagiye bakıcam eyvallah. kaijininde çizimler biraz sıkıntılı ama konu ilginçmiş. ben genelde spor içerikli animeleri pek izlemem, beyzbolun b'sini de bilmem ama one outs'u da övüyorlardı. güzel akıl oyunları varmış.
Sosyal ağlarda paylaş

akıl oyunlarının ustası fukumoto, akagi ve kaiji'nin mangakası. adamın bütün kariyeri akıl oyunları içeren mangalar üzerine.

mahjong bilmene gerek yok, üstte devamlı notlar geçiyor kullandıkları terimler için. anlıyorsun zaten ne olup bittiğini. çizimlere de aldanma, ben de baştan öyle yadırgadım ama anime'de çok iyi kotarmışlar.

one outs ayrı, o bu ikisi kadar iyi değil ama gene desu noto'dan filan iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

L'e gay denmiş savunmadan edemeyeceğim

foot massage sahnesindeki referans

http://jaminism.files.wordpress.com/2012/05/lord-supper.jpg
It is uncertain whether this scene is actually meant to show a Biblical reference but people often associate that part of Death Note to that part of the Bible that refers to Jesus washing the feet of Peter. It is also linked to betrayal, when Jesus was betrayed by Peter, similarly the parallel exists that Light is about to betray L and kill him.

benim nacizane yorumlarım

Herkes serinin başında Light'a hak vermiştir. Belki Death Note bize gelse bizimde yapacağımız şey buydu. Ama Light lawful good bir karakterken, sahte L Lind l Tailor, Ray Penber ve nişanlısını öldürmesiyle lawful evil daha sonra chaotic evil bir karakter halini alıyor. Death note'un gücüne yenik düşüyor, yoketmek istediği kötülük oluyor. Kötülüğü yoketmekten çok, dünyadaki en güçlü varlık, "tanrı" olmak istiyor. Hatta suçluları öldürmeyi araç olarak kullanıyor gibi. Dünyada hiç bir suçlu kalmasa, ona tapınmayanları suçlu ilan edip, öldürmek ile tehdit edebilirdi vs. Sonradan seçtiği X-Kira Mikami, Light'ın bir sonraki evresi gibiydi.

L'in yaptığı en büyük hata, Death Note'u Higuchi'den alırlarken, Kira'nın transfer olduğunu bilmesine rağmen Light'ı yanında getirmesiydi. Misayı bağladığı gibi Light'ı da çok rahat bağlayabilirdi.

Light'ın yaptığı en büyük hata da ekranda L'i öldürmeyi denemesiydi.

L ölmeden önce vedalaşması çok etkilendim. Light rol yapmasına rağmen, o tamamen doğaldı. Acı tatlı birlikte geçirdikleri zaman için ona teşekkür ediyordu sanki. Light hayatından vazgeçip, insanlık için mesih rolünü aldığını aksettirmeye çalışırken ölümüden sonra gerçek fedakarlığı L'in yaptığı suratımıza çarpılıyor. Zaten shinigaminin yalan söylemesi durumunda, L kaybeceğini sonunun gelebileğini biliyor olmalıydı. Kira'nın tarafındaki dünyadışı bir varlık ile mücadele edemezdi hiç bir şekilde. Son testen sonra ya o ölecekti yada ölmeyecekti ve raito'nun Kira olduğu ortaya çıkacaktı. raito-ryuk-rem'li 3vs1 bir karşılaşmanın hakkını sonuna kadar verdi. Ryuk'ta eğlencesini aldı. Dünyaya bu kötülüğü o getirmesine rağmen tarafsız bir karakter olarak göründü. Zaten death note'un güzel yanlarından biri de bu.

Code Geass izleyenler için; Lelouch hiç bir zaman geass'ının onu ele geçirmesine izin vermedi, Light'ın aksine. Geass'ı kontrol altında tuttu. Bu yüzden iyi bir karakter olarak kaldı. Bütün seri boyunca chaotic good olarak devam etti.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Code Geass izleyenler için; Lelouch hiç bir zaman geass'ının onu ele geçirmesine izin vermedi, Light'ın aksine. Geass'ı kontrol altında tuttu. Bu yüzden iyi bir karakter olarak kaldı. Bütün seri boyunca chaotic good olarak devam etti.

http://img.photobucket.com/albums/v11/USSKenji64296/Euphienator.gif
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...