SturmVogel Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 2.5 saatlik yeni Death Note Special'ı "Death Note Rewrite 2: L o Tsugu Mono" (Death Note: Rewrite 2: L's Successors) 22 Ağustos'da yayınlanacak ve Near ile Mello'nun olaya dahil oluşundan finale kadarki kısma kadarki maceralarını yeniden görmemizi sağlayacak, bazı yeni sahneler de içerecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 130 dakikalık bişey daha vardı. bu da onun gibi mi? onun tamamını izleyememiştim sıkılmıştım hepsi bildiğim şeyler diye. yeni sahneler varsa neolduğunu biri spoiler içinde anlatabilirmi acep? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thaumiel Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Geçen sene her hafta heyecanla beklediğim bir animeydi Death Note. 35. bölümü izledikten sonra evime döndüğümde bırakmıştım. Son 2 bölümü 1 sene sonra izlemek gibi bir hataya düştüm. Yani geçen hafta bitirdim animeyi. Çok iyi bir finaldi. Gerçi çok efsanevi bir zeka oyunu ile bitmedi. Ama yine de deliriş sahnesi falan güzeldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Miniþ Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 L Yagami Ligt Amane Misa favori karakterlerim ama garbage bölümünde paticik albümde L JR. daha iyi rol yapardı bence >:D< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 KURALLAR: Bu deftere ismi yazılan kişi, ölecektir. Yazan kişi, ismini yazdığı kişinin yüzünü aklında canlandırmazsa bu defter işe yaramaz. Bu nedenle, aynı ismi taşıyan kişiler etkilenmez. Ölüm Defterini kullanan kişi Cennet'e ya da Cehennem'e gidemez. Eğer ölüm nedeni yerine kalp krizi yazılırsa 40 saniye sonra ölüm zamanı seçilebilir ve bu zaman da 40 saniye içinde çalışmaya başlar. Hesaplanmış ölüm nedeni yazıldıktan sonra, ayrıntılı detaylar en geç sonraki 6 dakika 40 saniye içinde yazılmalıdır." Eğer ölüm nedeni belirsiz bırakılmışsa, ismi yazılan kişi kalp krizinden ölür. Ölüm Defteri'ne dokunan insan defterin sahibi olmasa bile defterin gerçek sahibinin, Ölüm Meleğinin yüzünü görüp sesini duyabilir. Eğer öldüreceği kişiyi deftere yazarken yüzünü aklında canlandırmazsa, defter çalışmaz. Bu yüzden aynı ismi taşıyan kişiler ölmez. Eğer bir insan, defteri kullanırsa, bir Ölüm Meleği 39 gün içinde onun önünde belirir. Ölüm Melekleri, Ölüm Defteri'nin aslı sahipleri, prensip olarak defterdeki ölümlere yardım edecek bir şey yapmazlar. Bir Ölüm Meleği, defterin sahibi olan insana defterin bütün kurallarını ve nasıl kullanılacağını anlatmak zorunda değildir. Bir Ölüm Meleği insanların ismini defterine yazarak yaşamını uzatabilir; ama insanlar bunu yapamaz. Bir kişi defteri kullanarak hayatını kısaltabilir. Ölüm Defteri'nin sahibi olan kişi, kalan hayatının yarısı ile Ölüm Meleğinin gözlerini takas edebilir. Bu gözlerle baktığı kişinin adını ve kalan yaşam süresini görebilir. Bir Ölüm Meleği kafasına kurşun da sıkılsa, kalbine bıçak da saplansa ölmez; ama bir Ölüm Meleğini öldürmenin de yolları vardır ve genellikle Ölüm Tanrıları arasında bilinmez. Ölüm şartları fiziksel olarak yapılabilir. O insanın yapabileceğini düşündüğü şeyler olmadığı zaman, gerçekleşmez. Ölümün kişiye özgü koşulları Ölüm Melekleri tarafından da bilinmez. Bunu kendiniz bulmalısınız. Ölüm Defteri'nden koparılan bir yaprak, küçücük bir parça da olsa defterin bütün özelliklerini taşır. Eğer direk olarak deftere yazıyor ve okunaklı yazılar bırakıyorsa, yazma aleti her şey olabilir. (kozmetik aletleri, kan vb.) Ölüm Defteri'nin orijinal sahipleri bile defter hakkında çok şey bilmezler. Sonradan ismi yazmak üzere önceden ölüm nedenlerini ve/veya detaylarını yazabilirsiniz. İsmi, ölüm nedeninin sonrasına yazdığınızdan emin olun. İnsan takvimine göre bir isim yazmak için 19 gününüz var. Ölüm Defteri sizin olmasa da, eğer yazdığınız kişinin yüzünü hatırlıyorsanız, sonuç aynı olur. Ölüm Defteri 780 günden küçükleri etkilemez. Ölüm Defteri, eğer suçlunun ismi dört kere yanlış yazılırsa işe yaramaz hale gelir. "İntihar" geçerli bir ölüm çeşididir. Her insan intihar etmeyi düşünebilir. Bu yüzden "düşünülemeyecek bir şey" değildir. Ölecek kişinin ölüm şekli kaza ya da intiharsa ve bu kişi yazılandan daha fazla kişiyi öldürecekse, sadece kalp krizinden ölür. Bu diğer hayatların işe karışmamasını sağlamak içindir. Ölecek kişinin adı, ölüm zamanı ve ölüm yolu Ölüm Defteri'ne yazılmış olsa bile, zaman ve ölüm yolu, yazıldıktan 6 dakika 40 saniye sonrasına kadar değiştirildiği sürece, istenilen kadar değiştirilebilir; ama tabii ki kurban ölene kadar. Ölüm Defteri'nde bir şeyi değiştirmek istiyorsanız, önce yazdığınız şeyin üstünü iki düz çizgiyle çizmelisiniz. Ölümün zamanı ve şekli değiştirilebilir; fakat isim yazıldığı zaman geri dönüş yoktur. Eğer Ölüm Defteri'ni kaybeder ya da çaldırırsanız, onu 490 gün içinde geri almadığınız takdirde sahipliğini kaybedersiniz. Eğer bir Ölüm Meleğiyle göz takasını yaptıysanız, Ölüm Defteri'nin sahipliğini bıraktığınızda Ölüm Defteri yanında gözler de gider; fakat hayatınızın giden yarısı geriye gelmez. Sahipliği hala sizdeyken, Ölüm Defteri'ni birine hala verebilirsiniz. Birine kiralayabilirsiniz de tabii ki. Ölüm Defteri'ni ödünç alan kişi bir Ölüm Meleği tarafından takip edilmez. Ölüm Meleği her zaman Ölüm Defteri'nin sahibiyle birlikte kalır ve ödünç alan kişi göz takasını da yapamaz. Ölüm Defteri'nin sahibi, Defter ödünç verilmişken ölürse, sahiplik, defteri o anda tutan kişiye geçer. Eğer Ölüm Defteri çalınırsa ve sahibi hırsız tarafından öldürülürse, sahiplik otomatik olarak hırsıza geçer. Aynı isim iki Ölüm Defteri'ne de yazıldıysa, ilk yazılan Defter'deki olay gerçekleşir, ölüm zamanının önce olması bir şeyi değiştirmez. Eğer yazılan isim iki ayrı deftere 0.06 saniye arayla yazıldıysa, bu eş zamanlı sayılır ve Ölüm Defteri çalışmaz. İsmi yazılan kişi yaşar. Bir Ölüm Meleği'nin mutlaka bir kendi Ölüm Defteri olması gerekir. Ayrıca bu Ölüm Defteri asla bir insana ödünç verilmemeli ya da bir insan bu deftere yazı yazmamalıdır. Ölüm Melekleri arasında Ölüm Defteri'ni değiştirmek ve birbirlerinn defterine yazmak yasak değildir. Eğer Ölüm Meleği sevdiği birini öldürecek olan kişiyi Ölüm Defteri ile öldürürse sevdiği kişinin hayatı uzar; ama Ölüm Meleği ölür. Ölmüş olan Ölüm Meleğinin bedeni yok olur; ama Ölüm Defteri kalır. O Ölüm Defteri'nin sahipliği genelde ona sonra dokunan Ölüm Meleğine geçer; ama Büyük Ölüm Tanrısına geçebileceğine de inanılır. Ölüm Defteri'ne sahip olan insanlar sadece birbirlerinin Ölüm Defteri'ne dokunarak birbirlerinin Ölüm Meleklerini görüp duyabilirler. Bir Ölüm Meleğinin gözüne sahip olan kişi başkalarının yüzüne bakarak isimlerini ve hayat sürelerini görebilir. Ölüm Defteri'yle birlikte, bu kişiye öldürme gücü de gelir ve bir kurban olmaktan kurtulur. O andan itibaren kendisininki dahil diğer Ölüm Defteri sahiplerinin yaşam sürelerini göremez; ama kendi yaşam süresini ya da diğer Ölüm Defteri sahiplerininkini görmesi çok da önemli değildir. Ölüm Melekleri insanlara isim ya da yaşam süresi söyleyemez. Bu, insan dünyasında karışıklığın çıkmaması için bir kuraldır. İnsan dünyasında bir kere kullanılmış olan Ölüm Defteri'nin her zaman bir insanda olmasını sağlamak bir Ölüm Meleğinin sorumluluğudur. Defteri vermiş olan Ölüm Meleği ölürse, dünyaya getirdiği Ölüm Defteri gücünü kaybetmez. Eğer ölüm nedeni olarak "Kazayla Ölüm" yazarsanız, kurban yazıldıktan 6 dakika 40 saniye sonra ölecektir. Defterde bir kişinin ismi yazılı olduğu halde, bu ölüm başkalarını da öldürecekse, kurban kalp kriziyle ölür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 bu arada welcome back sturm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin Virus Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 zuahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 lol harbiden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 :D:D:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 ahahaa +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 mothafukin killers with mothafukin notebooks Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 21-37 seedli torrent'i laım demonoidde bulamadım (üyelik var) tüm seri de olabilir 1-37 ilk 20 yi indirmeyiveririm ordan :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Ahah resim mükemmel. L desu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 mulgear ben demonoid'den indirdim 4 gün önce ve 350-400kb ile çektim ortalama,tüm bölümlerin olduğu bir torrent linki vardı orada en son, evet bende başladım efendim,konusunu okuyunca salakça geldi hatta izlemem vs. diyordum fakat bu kadar çok önerilince merak ettim,böyle düşünmekle asıl salak benmişim dedim :) Çok hoş bir anime gerçekten,bir şekilde kendine bağlıyor ve bölüm bir anda bitiveriyor.Gerçi daha başlarındayım ileride ne olur bilmiyorum :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 ya o kadar işkenceye gelemem :D ben 1-20 yi 1 gecede indirdim varsa bi de torrent linkini öm at lütfen :D ayrıca önce filmleri izledim ben konuyu biliyorum :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 yolladım özelden :P Ayrıca bu rewriteları çekmeye değer mi ? Yani normal serinin yanına yaklaşabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Death Note ile ilgili kafama birşey takıldı, fikri olan varsa: doğal sebepler ve ölüm zamanı İsmi deftere yazılan kişi ölüm zamanı gelmedne önce defterde yazılmayan bir şekilde ölebilir mi? Atıyorum öleceği yere giderken biri tabancayı çekti vurdu? 3. Death Note filminde L baştan sona virüslülerle dolu uçağa bindi baya uzun süre de kaldı ve virüs ona bulaşmadı. Birlikte izlediğimiz bir arkadaş defterde yazan şekilden süre olarak önce planlanmamış yada doğal sebeplerin o kişiyi asla öldüremeyeceğini iddia etti o sahne üzerinden. Ben de kurallara baktım o yönde bir istisna nokta göremedim. Sadece deftere ilk yazılan ölüm şeklinin -eğer süre olarak süre verilmişse- o süre gelmeden önce o kişinin isminin başka bir defterde sonradan yazılmasının etkisi olarak, yani ilk yazılan defterde planlanan süreden önce ölmesini engelleyeceği yazıyor. Ben de ikileme düştüm, çünkü ismi deftere yazılan kişinin -öyle birşey varsa- planlanan zaman gelmeden -doğal nedenlerle bile olsa- asla öldürülememesi diye birşey ihtimali biraz kafamı karıştırdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 ya ölmesi lazım esasen ama bu defterin kuralları öyle esnek ki, yazar nasıl kafasına estiyse öyle değiştirdi devamlı. ne bileyim yan öykü veya devam yazar birgün, aksini de söyleyebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 defter kurallarının bazılarını defter sahibi ölüm tanrısı bilemez... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 ya soyle dusun teori olarak eger lifespan bitmediyse ne olursa olsun dogal sebeplerle (deprem-vurulma-araba ezmesi vs) ölmez sadece death note o çizgiyi bitirebilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Magen Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Türkçe alt yazıları, seriyi izleyip bitirdikten sonra bulmam fena oldu tabi. Bol bol pause-play yaparak izlemek zorunda kaldım kimi yerleri anlamak için. İngilzice alt yazılar müthiş hızlıydı. Neyse, yanımda sözlükle izlemek zorunda kalmış olsam da şimdiye kadar izlediğim en güzel seriydi bence. Yavaş hikaye akışını ve psikolojik analizleri hiç sevmediğim halde beni bağlamıştı zamanında. Zamanıma kıyıp yazın 2 kere daha izledim. Yine yaz gelsin, yine izlerim. Ayrıca seriyi izleyenlerden kime cam açtıysam L'e benzetti beni. Gururum okşanıyor :D İkinci sezonun giriş müziği de müthiştir ayrıca. Seriyi izlememiş ve izlemeyecek bile olsanız şarkıyı bir dinleyim derim. (Bu sözüm metal severlere) Maximum the Hormone - What's up people?! Öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raincloud Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Ben metal seviyorum ama ningen bonanza ningen hede hödö sewmedim niyeyse :( İlk şarkısı daha güzel bence :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 2. açılış jeneriği daha hoş olmasına rağmen,ilkinin müzik gerçekten daha iyiydi.Bu müzikte gayet hoş ama ne bileyim sanki uymamış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar