Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"eses misin?"

-Cleglaw-

Öne çıkan mesajlar

dün ilginç bir olay geldi başıma. evime 5 dakika uzaktaki dersanemin yolunu tutmuştum. buraya kadar herşey normal (:. 1-2 dakka sonra kafası benimki gibi 3 e vurulmuş bi herif heyecanlanmış biçimde apar topar yanıma koşturdu. yanıma gelmesiyle şu soruyu sorması bir oldu "eses misin?" 2-3 saniye sessizlik oldu, anlamamıştım. soru 2-3 kez daha tekrarlandı. cevap veremedim, esesin ne anlama geldiğini bilmiyordum-ki hala bilmiyorum-. baktı soruyu cevaplamadım, nerelisin? dedi. istanbulluyum diyip geçiştirdim soruyu. kim olduğunu soracaktımki bi saniye önce davranıp yeni birşeyler söyledi "gizlemene gerek yok kardeşim bende faşistim. biliyorsun di mi aktuelde yazımız çıktı." kafam sahiden karışmıştı. "faşist falan değilim" dedim sözü bitince. inat etti, "gizlemene gerek yok bende faşistim." çevresine bi an bakındı sanki aniden bişey hatırlamış gibiydi, "görüşürüz kardeşim" dedi ve elimi sıkıp hızla gitti. o zamandan beri aklımı kurcalıyor bu olay. kimdi bu herif? eses nedir? aktuelde ne yazısı var? ne tür bi insandı bu?

içimizden aktuel alan varmıdır? bu adam neden saç traşı gibi ufak bir ayrıntıdan faşist vs. olduğumu düşündü? bilginiz varsa anlatabilirseniz sevinirim. belki sizinde başınıza gelir, paylaşmak istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

schutzstaffel açılımı,öncelikle hitleri korumakla görevli olarak kurulan birlik sonradan heinrich himmler'in başına geçmesi ile birlikte nazi almanyasındaki en etkili silahlı güç konumuna gelmiştir.

adam delidir büyük ihtimalle :)

[ Mesaj 05 Mart 2006, Pazar - 10:29 tarihinde, khalad tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

"schutzstaffel", 2. dünya savaşında nazi almanyasında hitlerin partisi (nazionale sozializmus'tu galiba) üyesi olan ve orduda da görev yapan subayların oluşturduğu "üst askeri" kurum. nazilerin beyin takımı.

bir de sa vardır (sturmangriff - truppen) onlar da özel harekat komandosu gibi bir birim diyebiliriz.

genelde almanyada şu dönemlerde "neo-naziler" kafalarını kazıtıp birbirlerini burdan tanıyorlar. hatta arada mohikan saçı (ama öyle normal mohikan değil ümit davalanın 2002 dünya kupasında yaptığı gibi geniş enli) yapanlar da var. burada da aynı şekilde özenti çocuk gelmiş işte böyle zırvalamış.

[Edit: bold kodu kullanım hatası]

[ Mesaj 05 Mart 2006, Pazar - 12:26 tarihinde, Rewendor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
lol çok heyecanlı :)

hehehe. evet, öyle.

said:
bu kişiler deli filan değil, aşırı özenti tipler. hitlerin kitabını okuyup kafayı nazilikle bozmuşlar. bir oluşum içindeymişler, giderek sayıları artıyor. bir nevi ss ülkü ocakları gibi olurlar yakında.

evet, çok haklısın. bazıları kendi kimliklerini bulamıyor, başka şeylere yaslanarak bunu telafi etmeye çalışılıyor. eses hakkında bir bilgim yok, ancak denildiği gibiyse, özentilik sadece.
ss olmak başka, tek başına dolaşıp ona buna -sanki tuttuğu takımı sorarmış gibi- "eses misin" demek başka.
Sosyal ağlarda paylaş

türk nazistlerin hastasıyım. naziler alman ırkının üstünlüğünü savunuyordu. yani diğer bütün ırklar - buna türkler de dahil - onlardan aşağıdaydı. sonra bizim özenti gençlik kendi ırkını aşağılayan bir akıma kapılıyor. ilgiyle izliyorum seni türk gençliği.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...