unac Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 İşiniz gereği bütün gün bilgisayar başında çalışıyorsunuz ama, el, boyun ve sırt ağrılarınız kimi zaman dayanılmaz oluyor. Demek ki, bilgisayar kullanırken dikkat etmeniz gereken kuralları gözardı ediyorsunuz. İşte birkaç öneri... Gözün bakış açısı 20 -30 derece yukarıda ve ekrandan uzaklık ise ortalama 60 -70 cm. olmalı. Ekran tepe noktasının gözlerle aynı hizada bulunmasına dikkat edilmeli. - Oturulan sandalyenin yüksekliği, kalça, gövde üzerinde dik açı ile duracak şekilde ayarlanmalı. Ayrıca, sandalyenin bel çukurluğuna gelecek şekilde ayarlanabildiği bir bölümü olmalı. Eğer bu bölüm yoksa, beli içine alan ve iskemleye bağlanan bel yastıkçığı kullanılmalı. - Sırt, boyun ve bel dik tutulmalı, kambur oturmaya kesinlikle izin verilmemeli. Kambur oturma eğilimi varsa, ileride oluşabilecek meslek hastalıklarından korunmak için, sırtı dik konumda tutmaya yarayan “postureks" adlı korselerden kullanılmalı. Ancak, en iyisi korse yerine düzenli egzersizler yaparak adaleleri geliştirmektir. - Dizler 90 -110 derece arası bir açıda duracak şekilde çalışılmalı. Bunu sağlamak için gerekirse ayak altına küçük eğimli bir ayak tahtası konabilir. Dizler, aynı pozisyonda uzun süre tutulmamalı ve fırsat buldukça hareket ettirilmeli. - Dirsekler, çalışma sırasında en fazla 90 derece bükülmeli. - Ayak bilekleri dik açıda tutulmalı ve mutlaka yere temas etmeli. - Uzun süre çalışan eller zaman zaman dinlendirilmeli, parmaklara germe egzersizleri yaptırılmalı. - Bilgisayarda çalışan kişilerin evrakları ve kullandığı diğer eşyalar yakında olmalı. Bu eşyalara kontrolsüzce uzanmak, beli ve sırtı anormal şekilde döndürerek çeşitli risklere girmek demektir. - Kişi her saat başı ayağa kalkmalı, dolaşmalı, 10 dakika kadar boyun ve sırt egzersizi yapmalı. Çok uzun süre oturan kişiler, aniden ayağa kalktıklarında başta omurga sakatlanmaları olmak üzere önemli tehlikelerle karşılaşabiliyor. - Ani hareketlerden kaçınmak, öne eğilirken bel yerine dizleri bükerek eğilmek, vücuda gelen yükleri her iki bacağımıza veya kollarımıza eşit şekilde dağıtmak, genel bel - sırt ve boyun ağrılarından kaçınmak için şart. [ Mesaj 09 Şubat 2006, Perşembe - 16:56 tarihinde, unac tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 kthxbye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidizm Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 böle güzel bir bilgi msjına kthxbye diyen ukala dejenere gençliği de anlamıyorum yahuu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Seni seviyorum ben ama :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Kaliteli bi sandalye de ruh sağlığı açısından önemli. Bi de sandalyenin sağlığı açısından. Bi sandalye, ben sırtımı oynattıımda garç gurç ses çıkartmaya başlarsa; ömrünün sonuna doğru yolunda daha da hızlı hareket etmeye başlıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Benim duruş açı bu oluyo genelde ama? Sakatlamayalım beli :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eldarduil Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 bırak bilgisayarı insanlar okulların tahta sıralarında senelerini geçiriyor vede bunların hiç birini yapmadan. - Sandalyenizin kolçaklı olmasına dikkat edin kolçaksız olursa omuzlar düşük halde kalır ve omuz rahatsızlıkları oluşabilir. eklemek istedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
urmesque Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 böylede olabilirsiniz :)[ Mesaj 09 Şubat 2006, Perşembe - 17:55 tarihinde, urmesque tarafından güncellenmiştir] [ Mesaj 09 Şubat 2006, Perşembe - 17:56 tarihinde, urmesque tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kanix Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 hahaha son resim süper :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 canni öldürdün beni bende şöyleyim bakın şaka değil harbiden böyle oturuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 sırt bölgesini hep öle düz tuutabiliyorsan sorun yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 ahah chemi aynı kaderi paylaşıoruz =)) bende öle oturuorum :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 ne güzel pozisyonlar veriyorsunuz siz öyle bakiyim. gelin bi yamacima. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 bi bilgisayar başında dik oturuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
death_cuk Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 cemi bende senin gibi oturuom bizde omur kanseri falan olmuyalımda aşırı domelmeden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asterix Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 yarım saatte bir pozisyon deiştirdiğim göz önüne alınırsa yukada çizilen tüm şekilleri yaklaşık 2 saatte alıyorum...artı olarak deişik şekillere girdiğimde olmuştur... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
d3n1z Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 ahah tanıtım ve yönlendirme dersinde işlenen kitapdan alıntı resim :D Chemical aynı benim gibi oturuon :D [ Mesaj 09 Şubat 2006, Perşembe - 19:20 tarihinde, d3n1z tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 chemical valla benim oturus pozisyonu=) ama sırt o kdr duz kalamio malasef.:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Th0r Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Eeee bunun laptop kullananlar için bi versiyonu yok mu? :) Şaka bi yana benim gibi laptop kullananlar için böyle tavsiyeler yok mudur acep? Bu gidişle kambur kalıcam :( [ Mesaj 09 Şubat 2006, Perşembe - 20:14 tarihinde, Th0r tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 amuda kalkıyom ben bilgisayar başında bunlar nedir ya!!??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buzx Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Resimler süper,hepsinde kendimi gördüm elinize sağlık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 abi benim bilgisayar başında koltuk var. sağa yada sola doğru yatarak kullanıorum bilgisayarı. sandalye kültüründen çok uzaklaştım. ilkellik gibi geliyor artık sandalyeye oturmak ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 ben bilgisayar basinda boole calissam belim aarir ya. yok bilmemkac santimmis goz hizasiymis... onlar bilgisayar basinda az zaman gecirenler icin gecerli. 2 saat oturunca iki dakikada belleri bukulmesin agri sizi yapmasin diye. gunluk 17 18 saat bilgisayar ortalamasi yapinca ne sandalye kaliyo ne oturus ne de bel agrisi. simbiyotik yasama geciyosun, gerek kalmiyo bu tur ayarlara. ha tek kotu yani var, artik gozlerim yanmaya basladi... yakinda onun icin de yok bilmemkac santim aci maci diye tuttururlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
perfi Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 @ th0r ;bu sekilde kanimca zarar vermiyodur ..[ Mesaj 10 Şubat 2006, Cuma - 06:01 tarihinde, perfi tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 ben doru koltuk falan yaptim ayaklarimi uzatip oynuom aygzyga xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar