Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Van Rektörü, Cezaevi, YÖK, Erdoğan

AthleT

Öne çıkan mesajlar

hayır zaten yargıya müdahale hangi laftan çıkarıldı onu anlamıyorum,öle bir şey söz konusu değil.Tutuklanmaya eleştirlerini dile getirdi rektörler, bir de bir noktaya daha parmak basmak istiyorum, Erdoğan Teziç Yücel Aşkın'ın tutuklanmsına karşı çıkmak cumhuriyeti savunmaktır dedi,Yücel Aşın'ı savunmak veya yargılanmasına karşı çıkmak demedi.
Sosyal ağlarda paylaş

abicim ben ne diyorum ben onlar haklımı diyorum? onlarda işlerine geldiğinde öyle diyor işlerine geldiğinde böyle diyor bu benim işim değil onlar siyasetçi her bişiyi derler ama siz biliyorsunuz işin aslını siz yapmayın adamları eleştirirken saçmalayanlar oluyor yargı bağımzsız değildir diyemezsiniz o lafı söylemek çok şeyi değiştirir öyledir değildir bilemem bence bağımsız ama bu laf dile getirilemez akp rektörü tutuklattı denemez bunu düşünmek... ne biliyim olmaz karakolada gitmeyelim o zaman biri hırsızlık yaptığında kendimiz asalım yargı cumhuriyetin temel unsurlarından ona dokunulmamalı.
ben forgiverın olafları ciddi bir şekilde söylediğine inanmıyorum tayyip hakkında konu açıldığında fln konu açıldığında ortadaki amaç siyasi olduğunda karşı tarafı gıcık etmek için söylüyordu en azından benim anladığım buydu
gelipte bir görüşle lafları çarpıtıp tayyip memleketi satıyo diyince gelip aslanım o benim ister satar ister parçalar tayyip rulz diyodu burdada sırf size inat o şekilde yaklaştığını düşünüyorum.
rektör çeşitli sebeplerde tutuklanmış bunu sorun haksız bir şey varsa bunu belirtin ama yargıya şunun maşası demeyin benim demek istediğim bu.[signature][hline]HisarOyun,Blog,Nysera
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Milamber, 24 Ekim 2005 23:33 tarihinde demiş ki: ...asıl olay şudur yargı bağımsızlığı zorunludur rektörlerin yada hükümetin yargıya müdahelesi yargılanmakta olan bir kişinin davası üzerine yorumlarda bulunması , kamoyunu etkileyecek açıklarda bulunması kesinlikle etik değildir.

niye etik değil iki açıklamayla yargı mı etkilenecek?
bağımsız değil mi o yargı?
biz konuşunca kararı mı değişecek?
yoksa sessiz sedasız sindirilmesini mi izleyelim.

said:
siz kimsinizde yargının bağımsız olmadığını hüketin emriyle birşeyler yaptığını söylemeye cüret ediyorsunuz o yargı o hüketin çıkardığı yasaları kaç kere iptal etti? geri postaladı? bu ne cürettir ya nasıl gençsiniz nasıl bilgili kişilersiniz?

karakoldan adam kaçıranlar kada cürretkar değil.

said:
sizleri izlerken başta gülüyor sonrada kızıyorum olaylara objektif bakamıyorsunuz siyasi gözlüğünüzü çıkarın ve öyle bakın o zaman bu ülkedeki herkesin eşit olduğunu ve herkesin yargılanabileceğini görürsünüz rektör diye millet vekili diye ayrım yapılamaz ortada bir suç varmı yok mu araştırılır ona göre gerekirse ceza verlilir.
pis kokuyo pis bin kere söyledik. 25 mil$ ihale diyorlar, o ihale adam rektör olmadan önce yapılmış, adam 2002 yılında ihale üzerine soruşturma açtırıyor maliye bakanlığı suç unsuru bulamıyor.. tarihi eser kaçakçısı diyorlar adam kültür bakanlığında kayıtlı kolleksiyoncu..[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!

[Bu mesaj Rahan tarafından 24 Ekim 2005 23:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

abi bak senin tanıdığın x savcısı vardır,sırtını sıvazlar dersin ki ya bak beni gıcık eden bi adam var şöle şunu bi sıkıştır bakalım neler çıkıcak.Sen burda hoşuna gitmediğin adamı yıldırıcaksın bi şekilde asılsız suçlama,kötü muamele vs. sonra da ödülünü de alıcan tabi başsavcılığa terfi edicen
Sosyal ağlarda paylaş

ya sonuç olarak nedir bu kadar tartışılan..
bence sadece rektörlerin değil..bizde azda olsa tepki vermeliyiz..Eminim ki çoğu üniv. öğrencisi rektörlere destek için yürüyüş düzenler..
tabi hükümet duyar mı bu bilinmez ama..duyana kadar bişeylerin yapılacağı kesin[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes.
And she's not breathing back.
Anything but bother me.
It takes my pain away
Sosyal ağlarda paylaş

said:
eldar, 24 Ekim 2005 20:30 tarihinde demiş ki:
ya forgiver burda yazılan şeyler yücel aşkın'ın tutklanmasını haklı çıkarmıyor ki..
Dün televizyonda Türkiye'nin en iyi hukukçularından GSÜ rektörü prof. dr. Duygun Yersuvat vardı,tutuklanmaya niye karşı çıktıklarını bir bir anlattı teknik detaylarıyla.
Bir kere öğretim üyeleri hakkında soruşturmayı Yök yapıyor kanunlara göre ancak ağır suç söz konusuysa yargı devreye giriyor,tabi yoktan var edilen bir çete kurma suçlamasıyla bu engel aşılıyor.
Tutuklama ise ancak adi suçlular için veyahut zanlının yurt dışına kaçma ya da delilleri karartma ihtimali olduğunda uygulanıyor tabi rektör Yücel Aşkın'ın durumunda bu gibi "detaylar" göz ardı ediliyor iddianame dahi oluşturulmadan rektör tutuklanıyor.Tutuklama da ne tutuklama 60 küsür yaşındaki Yücel Aşkın sabah evinden alınıyor önce savcının karşına çıkarılıp sonra da yargıcın karşısına çıkarılıp 10 saat boyunca ayakta tutuluyor ki bu durum, Avrupa insan hakları sözleşmesine göre işkence sayılıyor.
Söz konusu ihale eski rektör zamanında yapılmış ve Duygun Yersuvat, bahsi geçen suçun 2005'de yürülüğe giren ceza kanuna göre suç sayıldığını ve bu olayın kanunun yürürlüğe girmesinden önce meydana geldiğini dolayısıyla bu suçtan yargılamanın imkansız olduğunu ve savcının görevini kötüye kullanmasının söz konusu olduğunu söylüyor, zaten bu savcının davayı açtıktan sonra başsavcılığa terfi olması bazı şeyleri açıklar nitelikte.

[Bu mesaj eldar tarafından 24 Ekim 2005 20:32 tarihinde değiştirilmiştir]

bu yazidan tutuklama kararinin yanlis oldugunu anlayabilmem icin ancak gozlerimi tamamen kapatip okuya bilmem lazim.

sana mantikli geliyomu, verilen gerekceler tutuklanmamasi icin? agir suc gerektirmesi gerekiyor diyo, yarginin ise el atabilmesi icin.... var ama uydurma diyo:) zaten butun iddialarin uydurma yada gercek olma ihtimali yokmudur:) ama demekki savci bunun mumkun oldugunu gormusku tutuklamis

tabi baska sebeplerde var tutuklanmasi icin. delil karartmama ihtimalininde nasil olmadigini anlayamadim mesela. buda gayet gecerli bir gerekce

birilerine guvendigi ve tutuklama kararinin cikartilamiyacagina inandigi icin turkiyeye gelmediginden nasil emin olunabilir?(tabi savci belki bunu goz onunde bile bulundurmamistir)

rektorlerin vana gitmesini arkadaslarina destek vermek icindi dienlere cok guluyorum amac arkadaslarina destek vermek olsaydi bir sekilde ona mesajlarini ulastirirlardi. topluca yaygara kopararak oraya gitmemin tek bir amaci olabilir oda yargiyi etkilemek. bari su olaya at gozluklerinizi cikartip bakin...

[Bu mesaj Fable tarafından 25 Ekim 2005 00:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ya yeter ya rektörün adalet bakanlığına bağlı hakime savcıya yaptırımı mı var???
rektör oraya gidince savcının kulağını mı çekecek? nedir? nasıl etkileyecek?
eğer ki yargı sırf bundan etkilenebiliyorsa, adalet bakanlığının tepesindeki hükümetten 10 kat daha fazla etkilenir.

eğer ki rektörlerin yargıyı etkilemesinden korkuyorsanız, rektörlerin hükümetin yargıyı etkilenmesinden korkmasını nasıl yadırgıyorsunuz????

tabi gördük bi de sözde yargıyı etkilemek isteyenlerin nasıl protesto edildiğini, ya allah bismillah allah-u ekber yaa.. medresemizi elimizden aldılar demiyonuz da lafı dolaştırıyonuz anca..
ben daha cevap yazmıyorum kaçıncıya aynı şeyleri tekrarladım, adamın atatürkçü olarak addedilmesi değil bizi konuşturan, yapılanların usulsuz olma ihtimali. ve hayır hükümetinize (başına değil daha aşağı katmanlarına) sizin onda biriniz kadar güvenmiyorum.
[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!

[Bu mesaj Rahan tarafından 25 Ekim 2005 00:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

adam organize suç örgütü kurmakla suçlanıyor ve ilginçtir ki bu suçundan ötürü tutuklanan başka biri yok.nerde bu örgüt diğer üyeleri nerede?tarihi eser kaçakcılıgından tutuklanıyor adam belgeli kolleksiyoncu?adam ihalede yolsuzluktan tutuklanıyor ihale ondan önceki rektör zamanı yapılmış?operasyon zamnı yurtdışında operasyondan sonra dönüyor bu kaçmayacağının göstergesi.yok yine şüpheleniyorsan yurtdışına çıkış yasağı koyarsın olur biter.delillerin karartılması diyorsan adamın evindeki tarihi eserlere çoktan el konuldu.ihale belgelerine de el konuldu.hangi delil kararacak.kadrolaşamadı bazıları zorlarına gitti tabi.kimin at gözlüğüyle olaylara baktığı belli fazla tartışmaya bile gerek yok.madem bazıları yargıya o kadr güveniyor bunu lafta bırakmasınlar dokunulmazlıklarını kaldırsınlar.ama yemez kaldıramazlar.iki ay önce bi dokunulmazlık kaldırılsın dendi kıyameti kopardılar.şimdi de yargının dokunulmazlığından bahsediyorlar.Rektörlerin Vana gitmesinin sebebi de olaya dikkat çekmekti ve başardılar.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 24 Ekim 2005 17:57 tarihinde demiş ki:
cumhuriyeti ne hala soktular
yargılanan insanları hakkında yargıya müdehale bulunmayı, cumhuriyete sahip çıkmak sanan the o.c. ler.(legal küfür yöntemleri, special thx to penth)

Birileride öyle o zaman,mecliste bolca var bu o.c.lerden,hatta çoğunluğu oluşturuyolar.Hatta baştakide baş o.c.
Sen rektörlere nasıl o.c. diyebiliyorsun!,güzel güzel.

Hazımsızlık problemin var,yazılanları okuyorsun ama altta kalmak istemiyorsun,o yüzdende saçmalamaya devam ediyorsun.Şu kadarını söyliyim,okuyanlar sana kıçıyla gülüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslinda Atatürk ve laik cumhuriyet karsiti egitim kurumlarina izin verilecek. Fethullah'a falan gel bak istedigin okulu gizli sakli olmadan ac artik dersane desteklemektense denecek. Acicaklar buralari, toplanacak burada bu görüslere sahip laik devlet ve Atatürk karsiti insanlar.

Sonra en kalabalik olduklari saatte bombalanacak bu yerler. Kangren gibi, tedavi edemiyorsan kesiceksin[signature][hline]WoW EU - Magheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
elm, 23 Ekim 2005 22:49 tarihinde demiş ki:
Forgiverıda suçlamamak lazım belki hayatı boyunca kızlar onu ezmiş şeriat gelince istediklerini yapıcak , belki 5 tane kadınla evlenicek hayalleri vardır belki onunda.
Sosyal ağlarda paylaş

AB cunkı amac orlak turkıyeyı parcalamk ıstıyor

turkıyenın en cıddı problemı su anda egıtım problemı ama hıc ABD den egıtımle ılgılı bır dayatma duydunuzmu
veya turkıyede herhangı bır magdur vatandasın ınsan haklarını korudularmı

AB sadece kendı cıkarları olan ekonomık dayatmalar ve ıcerde besledıgı adamalrınla boluculuk yapmalarını kolaylastırıcak sosyal dayatmalar ve TSK nı lımıtlıycek askerı dayatmalar yapıyor

AB hıc memur az maas alıyor demez veya ıscının hakları cok dusuk demez

ama kurt memurlar az para alıyor ABD gıbı hakların ıyılestırılmesı yapıcaksınız dıye dayatırlar yakında aha buraya yazıyorum[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Sosyal ağlarda paylaş

olur mu Victor kıçını yaladığımız AB den geçenlerde gelen yetkili asgari ücreti çok buldu. Haklı bence de ayda 400 milyona benim sülalem doyar.[signature][hline]Everytime I see you falling I get down on my knees and pray.
I'm waiting for the final moment you say the words that I can't say...

SAKLI SOKAK | Yiyorsa tıkla!

Sosyal ağlarda paylaş

ben kararın doğru olup olmadığını bilemem sizde bilemezsiniz açıklama yapıldımı bilmiyorum fakat yanlış olsaydı bu kadar karşı çıkmadan sonra serbest bırakılırdı yanlışlık farkedilirdi bekliyoruz farketmelerini...
efendim yök başkanı cezaevi girişinde aranmış bu etik değilmiş bunu yapan jandarma demekki cezaevi güvenliğinden sorumlukişilerde olaya siyasi yaklaşıyor???? onlarda taraflı??? jandarma erine komutanı ara evladım şunları ayakkabılarınıda çıkart iyice ez diyor???
yök Başkanının Başbakana Adnan Menderes hatırlatması yapması nasıl bir şeydir? adamların nasıl bir tutum içinde olduğu bunla göz önüne gelmiştir bir darbe yaparız sizide yollarız o meclise güvenmeyin mi demek oluyor bu?
meclisteki millletvekillerine o.c demek ne demek? rektörlere hakaret etmekten bir farkı mı var? onlara hakaret ederek onları seçen halkada hakaret edilmiş olunmuyormu?
yökün yapması gereken tek şey vardı yakışanı(eğer suçlama doğruysa diğer şeyleri bilmiyorum)tıpkı ordunun yaptığı gibi yargıya destek vermek kara bir şey oldumu içlerinde yargılayın gerekirse ipi biz geçiririz demekti
elbette hükümet yökü zayıflatmak için rektörün suçlu bulunmasını ister sürekli çatışıyorlar doğal bu ama gelipte yargıyı etkiliyorlar demek bence karakol basmak kadar cüretkardır
işin sonucunda rektör suçlu bulunursa olan yöke olacaktır prestiji oldukça zedelenecektirsuçsuz bulunursa hükümet ilerde takındığı budurumdan dolayı zor durumlarda kalacaktır ama ama asıl olan yargıya oluyor her iki şekildede suçluda olsa suçsuzda olsa yargı zedeleniyor yargıdan başka güvenebileceğmiz hiçbireşey yok ben karar yanlış olsadahi bunun bir talihsizlik olduğunu düşüneceğim aksi bu ülkede yaşamımıza devam etmemizi engeller...

not:bu memleket meselelerinden zamanında çok bunalmış ve sonunda tv,gazete gibi yayın organlarına veda etmiş biri olarak bana tekrar okutturdunuz teşekkür ederim! gördüklerim çok hoştu bu gecede bize uyku haram.[signature][hline]HisarOyun,Blog,Nysera

[Bu mesaj Milamber tarafından 25 Ekim 2005 10:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Yine aydınlığa kavuşturmak istediğim bir kaç nokta olucak:
Tarihi eser kaçakçılığı diye bir suçlama dahi yok,bütün eserler iade edildi,yani bırakın bu suçtan yargılanmayı Yücel Aşkın suçlanmayacak bile bu suçtan ama tabi öyle çamur atmak kolay savcı gidip basın açıklaması yapıyor suçluyor... acaba amacı neydi çok merak ediyorum.
Bir arkadaş da demiş ki serbest bırakılırdı fln, şu anda savcının iddianameyi oluşturmasını bekliyoruz dört gözle bakalım neler diyecek,ancak ondan sonra süreç başlayabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

keşke askeriyenin gösterdği şeffaflık ve incelik kadar anlayış gösterebilseydi yök..Cumhuriyet böle bi rejimdir çünkü her şey net,şeffaf.yargıyı baskı altına alarak tarihi bi hata yaptılar..
daha geçenlerde yüksek rütbeli bir subayın araştırmasını,ailesini,her şeyiyle ilgili soruşturmayı kendi elleriyle açtırdı genelkurmay başkanı..ve bir Allahın kulu kalkıp bi şey demedi.yök bu işi kendi üstlenmeliydi..burda karizması ve inandırıcılığı ön plana çıkardı..
türkiyeyi pat die ateş topunun içine atmanın bi alemi yoktu..hemde rejım istismar edilerek..
askeriyenin şeffaflaşmaya verdiği katkıyı yök yapamıor ve bundan üniversitelerimiz başta bütün eğitim kurumları ciddi yara alıor..
bide toplanıp vana alel acele gidiolar van'a rektörler..
neden acaba die sormuo değil insnalar?kendi başlarına da mı acaba?..vallla bilemiorum,du bakalım yargı süreci neyi gösterecek..[signature][hline]tanidigim en buyuk sürtük kaderdi..

malik dixon
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de guzel kardesim rektor hakkinda ele gelir tek bir suclama yok ki. YOK ne yapsin. koleksiyoner belgesi olan, kayitli eserleri olan rektore savcinin yaptigi gibi kacakci bu adam diye baskin mi yapsin, suc kesinlesmeden, deliller arastirlmadan adami sucsuz yere afise mi etsin? Asker hakkinda bir suru sculama var, gerekli arastirmalar detayli bir sekilde yapilmis, dava acilmis. Burada ise bir komedi var, korkunc bir baski var, savcinin yaptigi duzgun gitmeyen isler var. Adalet sistemine yapilacak en buyuk adilik yargic satin almak filan degildir, savcilari tetikci olarak kullanmaktir, bu olayda boylemidir bilmiyorum ama duman rektor`un tarafindan degil asil buradan tutuyor. YOK`un yaptigi yargiya mudahele ise kapali durusmayi basin toplantisi konusu yapan, sorusturmayi tamamlamadan sucluyu ilan eden savcinin yaptigi yargiya mudahele degil mi? YOK ki gunahim kadar sevmedigim bir olusumdur, bu olay da yapmasi icin zorlandigi seyleri yapiyor bence. Rektor`un gordugum tek yanlisi calisanlar hakkinda yasal olmayan fisleme yapmasi.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

biliorum abi araşıtırlısn..
adamın ofiisnde 5 kasa bulnuo hepsimine sahip bu eleman?
fişlemek?bu kadar melekler yani sadece o..zannetmiorum,araştırılıacak suçluysa suçlu değilse değil,asker içinde aynı mesele oldu,o soruşturmada böle kayıtlı yada kayıtsız abartılı farklardan falan dolayı açıldı..benzer suçlamalar nası yok yaw hepsi ortada işte basbas kaç gündür yazıluıp çizilio...
adı üstünde soruşturulsun..
burda da sahiplenmenin bi alemi yok yökün,yargı sürecinde zaten suçsuz suçsuzdur..
bırakın rektör bey aklasın kendini..
yani..[signature][hline]tanidigim en buyuk sürtük kaderdi..

malik dixon
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 25 Ekim 2005 05:44 tarihinde demiş ki:
Aslinda Atatürk ve laik cumhuriyet karsiti egitim kurumlarina izin verilecek. Fethullah'a falan gel bak istedigin okulu gizli sakli olmadan ac artik dersane desteklemektense denecek. Acicaklar buralari, toplanacak burada bu görüslere sahip laik devlet ve Atatürk karsiti insanlar.

Sonra en kalabalik olduklari saatte bombalanacak bu yerler. Kangren gibi, tedavi edemiyorsan kesiceksin

Necmettin Erbakan'ın karısının cenazesi için bunu düşündüm ama böyle acı bir günde olmazdı =) .Faşist gördüm kendimi . Ama cumhuriyeti korumaksa amaç herşey yapılır.

[Bu mesaj elm tarafından 25 Ekim 2005 13:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

şu ülkede Atatürk e ve kemalistlere karsı yapılan haksızlıklara , böyle acılan topiclerde edilen laflara sinirlerim dayanmıyo zor tutuyorum kendimi...neyse sakin..
sunu söylüyüm artık bu ülkede bi kutuplaşma olucaksa emin olun sağcı-solcu diye değil artık kutuplaşma cumhuriyetci,kemalist devrimcilerle-tarikatcı,mandacı köpekler arasında olacaktır.nasıl ki geçmişte kuvayi milliyeciler mücadele ettiyse bu tarikatcı-yobazlarla bugün de biz aslanlar gibi mücadele ederiz kimsenin şüphesi olmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

malik, atladığın bi nokta var, yök bu olayı soruşturamadı, zaten bütün itiraz o yüzden!3.5 aydır uğraştığını söyledi Teziç, ve adalet bakanlığı bu soruşturmaya izin vermedi. sonra pat diye rektörün evi basıldı, ihalelerle ilgili bütün belgelere ve ne alakaysa tarihi eserlere el konuldu. hangi belgeyle savunacak adam kendini şimdi?[signature][hline]SeaGle, 19 Ekim 2005 19:40 tarihinde demiş ki:
çogu metalci geçinen insan From cradler to enslave nin klibini dinlerken odadan kaçıyo biliyo musun?Az bişi deil oki?

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 25 Ekim 2005 05:44 tarihinde demiş ki:

Sonra en kalabalik olduklari saatte bombalanacak bu yerler. Kangren gibi, tedavi edemiyorsan kesiceksin

zaten açabiliyor, keşke daha çok açsa
adam yurtdışında bile okullar açıyor, türk kültürünü tanıtıyor[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

DSAFDSADSADSADSAFDSAFDADSADSADSADSADSADSADSADSADSA[signature][hline]WoW EU - Magheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
elm, 23 Ekim 2005 22:49 tarihinde demiş ki:
Forgiverıda suçlamamak lazım belki hayatı boyunca kızlar onu ezmiş şeriat gelince istediklerini yapıcak , belki 5 tane kadınla evlenicek hayalleri vardır belki onunda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...