Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

republic of TURKİYE

murtyy

Öne çıkan mesajlar

said:
Namessar, 25 Aralık 2005 21:18 tarihinde demiş ki:
political science okumus herhangibi birine sormak lazim aslinda. ama republic of turkiye oldukca kotu bir tamlama gibime geldi, varolmayabilir oyle bir sey. ya turkey dir, ya turkiye dir, ya da turkish republic tir. bugune kadar akademik makalelerde vs de benim okudugum sadece bu 3 u. illa republic kullanilacaksa turkish republic daha mantikli gozukuyor republic of turkiye den.

republic of turkiye seklinde bir tamlama daha once duymamistim ben.

[Bu mesaj Namessar tarafından 25 Aralık 2005 21:24 tarihinde değiştirilmiştir]

abi yaygın kullanımda Turkey denir bunu değiştiremezsin, insanların arasında kullanılan dile etki etmek kolay bir şey değil, resmi yazışmalarda zaten Republic of Turkey kullanılıyor ama millet kendi arasında England der Greece der Italy China der der, America der der de der, Republic of Greece Republic of Italy vs falan denmez

açıkçası bence sorun da yok yani Turkey kelamına bile alınıp toplumlar çerçevesinde insanların kullandığı dilin içine Republic of Türkiye gibi garip bir tamlamayı yerleştirme motivasyonu bana utanç verici geliyor bunu önerenler nasıl "Turkey" kelimesinden utanıyorlarsa, zira doğrudan bir ulus-kimlik kompleksinin göstergesi
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 26 Aralık 2005 02:31 tarihinde demiş ki:
Republic demeye ne gerek varki direk türkiye desinler turkey yerine.

ülke isimlerinin yerel dillerde ki çevirilerinin kaldırılması hakkında uluslararası bir kanun çıkartıp bunun yaptırımını desteklemek lazım
böylece yabancılar bize Turkey yerine Türkiye demeye başlarlar biz de Çin yerine "Zhong Guo"
hep beraber mutlu mesut yarınlara yelken açarız bu gereksiz değişiklikle :)

[Bu mesaj neverhood tarafından 26 Aralık 2005 02:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Biz England'e İngiltere demiyor muyuz? USA'ye ABD demiyor muyuz?

Saçma sapan forward e-mail'lerin peşinde koşuyorsunuz, olayı iyice düşünmeden de yanlış yolda koşuyorsunuz.

Her dilde, ülkelerin adları farklı olabilir. Bunu kafanıza sokmalısınız önce.
İkinci olarak da, ülkemizin adının "Turk" kelimesinden geldiği için Turkey dendiğini anlamayacak salaklar varsa zaten onları umursamayın. HİNDİSTAN derken kaç kişi "HİNDİ-STAN, ahahaha hindi lan bunların hepsi" diyor ki? "Turkey? ahaha i eat them in dinner" diyenler varsa zaten anguttur, umursamayın.

Ha, bir de şu var.
"Turkish player rulzzzzz!!!" "I own you racist!" "Go fuck your country" "Turkey demeyin Türkiye diyin" gibi şeylerin peşinden koşmaktansa,
oturun doğru düzgün "adam" gibi oynayın şu oyunu. Yok efendim nede Turkey derlermiş, yok efendim neden yılbaşı kutlanırmış vs vs..

"Where is my shooter?" "Get in my belly!" (Austin Powers 2'deki Fat Bastard vs Warcraft III Dwarves)
Sosyal ağlarda paylaş

Sacmalik yapiyorsunuz.

Misir'la Corn diye dalga gecme devirlerimizi düsünün, ortaokul basi falan.

Yani Turkey ile eglenen tipler de o civarlarda, ha o cocuklari da zerre takmam.

Turkiye'nin Ingilizcesi Turkey'dir. Insanlarin anlamadigi bir kelimeyi kullanip milliyetcilik yaptigini sanmak, bir Misirlinin Turkiye'de Egypt kullanilacak demesinden farksiz[signature][hline]WoW EU - Magtheridon / Pain Train
Penthesilea, Level 60 Night Elf Priestess
Emilo, Level 60 Gnome Warrior
Elandra, Level 60 Night Elf Huntress
Quatzal, 24 Aralık 2005 22:58 tarihinde demiş ki:
Artık bakir değilim..Bu sene seksi hayvanca yaşadım..Ama keşke kız arkadaşımdan ayrılmasaydım ; )
Sosyal ağlarda paylaş

Zira ben bu arkadasımın kafasının iyi oldugunu düşünmekteyim bu topic'i acarken. Tanrım nerdesin?

Konuya baktımda herkes ciddi bir sekilde cevaplamıs acaba ben mi göremiyorum World of Warcraft'la ilgisi olan kısımı?

[Bu mesaj Konn tarafından 26 Aralık 2005 11:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

en başından beri görmüştüm topici ama bir şey yazmıyordum. gelir geçer demiştim. e madem o kadar kişi yukarı çıkarmış bu kadar.

bakın yine yorum yapmıyorum farkındaysanız gördüm ama nereden dönersem kârdır mantığıyla yaklaşıyorum, görmeyeyazıyorum yani :)[signature][hline]is all that we see or seem
but a dream within a dream?

Edgar Allan Poe
Sosyal ağlarda paylaş

aslında ''turkei'' yazılması daha dogru ben hep bole yazıyrum anlamayan cıkmadı daha.[signature][hline]I feel I know you I don't know how I don't know why I see you feel for me You cried with me You would die for me I know I need you I want you To be free of all the pain You have inside You cannot hide I know you tried To be who you couldn't be You tried to see inside of me And now i'm leaving you Wow@Bl Doomish LvL ?? UD Priest
''dUAlist''
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mighty_THoR, 25 Aralık 2005 23:21 tarihinde demiş ki:
geçen gün yazdığım yazıyı bir daha pasteleme ihtiyacı duydum

ey yurdum insanı kendine çeki düzen ver

bizim gibi kabilece oynayan iki ırk daha var biri iskandinavlar (bir zamanlar sayıları nispeten azken güzel oyunculardı iyi oynar iyi muhabbet ederler kişilikli adamlardı şimdilerde aralarından çürükler çıkıyor ama kabul edilebilir)
biride çinliler

bakıyorum türklerin ağılıklı olduğu oyunlarda serverlarda kavga dövüş gürültü patırtı küfür anlahsızlık gırla gidiyor sakin olun beyler türk guildi olmuş karışık olmuş ne farkeder amaç eğlenmek
bu hızla bir iki seneye türk oyuncuları çinlilerden daha beter duruma düşecek burada kimse 2. sınıf insan muamelesi görmeyi haketmiyor

bu forum bu ülkenin belkide en eski mmo oyuncularını barındırıyor bu insanlar türküm dediğinizde hadi canım sizin ülkenizde bilgisayar mı var cevaplarıyla karşılaştılar senelerce ama çalışıldı ve türk oyunculuğu saygın bir yere geldi bugün dünyanın en saygın en büyük guildinin en kilit noktalarında türkler var.önce kendimize sonra birbirimize saygı göstermeliyiz ki insanlarda bize saygı göstersin

altına imza atarım bende bu sözlerin cok daha mühim bir konu war bakın burda

bu hızla bir iki seneye türk oyuncuları çinlilerden daha beter duruma düşecek
Sosyal ağlarda paylaş

said:
jlker, 27 Aralık 2005 12:25 tarihinde demiş ki:
Ben oldum olasi Türkiye kullaniyorum. URetilen malların bir çoğunda artık made in Türkiye yazıyor. Turkey kelimesinden yavaş yavaş vazgeçiliyor.

oyle birsey yok o konuda anlasalim hehe hayatinin 3/4 unu yurt disinda gecirmis biri olarak soyluyorum Turkeydir o ve Turkey kalacak, eet bende cok gordum hindi diye dalga gecildigini ama sanirim 11 yasimdayken falan durdu.

Buyuyelim, kucuklerle kuculmeyelim.[signature][hline]Azmod3lli L33trano, Leetranos.com acildi... site update edildi, ilk comic bile eklendi!
Sosyal ağlarda paylaş

ben bir yabancı olsam da birisi bana "türkiye" dese:

- muhtemelen anlamam. bir ispanyol'un espana, alman'ın deutschland demesi gibi birşey

- ingilizcesinin yetersiz olduğunu düşünürüm ya da ingilizce kompleksli olduğunu düşünürüm

benimle benim konuşabildiğim dilde irtibat kurmalıdır bir insan ingilizce bilgisi varsa; türkiye, nippon, österreich ve benzer şekilde kendi dillerinde yazmalarını istemem..[signature][hline]Grand Marshal Safir of Vita Nova - 60 Human Paladin - Emerald Dream
Sosyal ağlarda paylaş

Boş işlerle uuraşılıo nedense, republic ingilizce olarak sölenirken neden turkiye ingilizce sölenmesinki? Biz sanki united kingdom falanmı dioruz, ingiltere dioruz türkçe konuşurken. Serverda ingilizce konuşurkende haliyle republic of turkey denir. republic of turkey yerine republic of turkiye demek ile mp3 ü "empeüç" diye okumak arasında zerre fark yok ve ikisi de gayet abzürd. Bide bi yerde türk olduunu duyunca partiyi terkeden bi adamdan bahsedilmişte bu güne kadar sayısız yabancıyla karşılaşmışımdır, böle bi insan ne gördüm ne duydum. Turklerin bu konuda bi eziklii var nedense, en ufak şeye alınıolar. Yıllarca aynı salak hindi muhabbetleri geçti durdu da kimse türkleri türklerden fazla aşşaalamıo farkındaysanız. İstisnasız %50 sinden fazlasında türklük komplexi var insanlarımızın. Sanki ingilizi, isveçlisi türkleri asimile etmek için hain planlar kuruo gibi bi düşünce yerleşmiş kafamıza. Şunu artık idrak edelim, kimse türkiyeye diğer devletlerden daha kötü veya iyi bakmıo, sadece biz uyuzluk edioruz bu konuda, yoksa kimsenin salladıı yok yani. Elinizin altında internet var, gidin bi araştırın, icq varsa bissürü yabancıyla konuşun, öörenin biraz. Bide taximde turistlere sarkıntılık eden 100 küsür -artık insan demek hatalı olur- tipin yaptıklarını bir kez olsun haberlerde izlemiş biri varsa, sanmıyorumki bu muabbetleri çok taksın kafasına. Republic of turkey midir republic of turkiyemidirine bakana kadar bunlar dile gelse keşke. Sanki herkes türkiye kelimesini "Türkiye" olarak kabul etse bi anda refah ve zeka düzeyi artıcakta, herkes tarafından kabul görücez. Boş işlerle uuraşılıo. Yapmayalım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...