Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cumhuriyetin ilan tarihini bilmeyen efsane tarih hocamız!

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

ben burda cumhuriyetin ilan tarihini herkes ezbere bilmek zorundadır gibi bir ibare göremedim. evet tarihi yorumlamak için olay sırasını bilmek gerekiyo, ama zaten bunu bildiğini de söylemiş tarih hocası. kendi doğum tarihini neden bilmek zorundasın onu anlayamadım bi de. insan olamıyo muyum doğum tarihimi unutursam? cumhuriyet kavramı 29 ekim 1923ten ibaret değil demeye çalışıyo adam, siz hala "aykırı olmaya çalışıyo, al bak bunu oku manyak laf" tribiyle geliyosunuz, olmaz böyle.[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
i see kız people

Sosyal ağlarda paylaş

Şurda 5 dakikanı ayırıp attığım postları okursan nasıl açıkladığımı görürsün.
Amacım anti-milliyetçilik değil, tam tersine milliyetçilik ancak doğru bir milliyetçilik. eldar'a attığım mesajı bir okursan demek istediğimi anlarsın.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Bu adam suçlu olmasa yargılanmaz.!
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

tamam bilinir de, bu yazıdan bu anlamı çıkarmak mümkün değil. tarih bilincini de gün ay yıl ezberlemeye indirgemek mümkün değil. onu anlatmaya çalışıyoruz.[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
i see kız people

Sosyal ağlarda paylaş

said:
eldar, 31 Ekim 2005 00:01 tarihinde demiş ki:
arkadaşım göçmen derken onu kastetmedim adam isviçre'ye kapağı atmış iş için,ya da kapağı atmış birin oğlu/kızı 2. nesil,yoksa ben de biliyorum mesela ben de arnavutum etnik köken olarak.Bizim alamancılar heabı benim göçmenler.

E tamam, sonuçta fark eden nedir ki? İsviçreye 2 kuşak önce gidip, yine bu toplum anlamını benimseyip İsviçre için iyi olana uğraş veren biri milliyetçi değil midir? Yani bana göre 1923 tarihini bilmeyip bu ülkenin ismini iyi bir şekilde duyurabilen birisi, 29 ekim 1923'ün kaçıncı saatinde ilan edildiğini bilip de bu ülkede bir işe yaramamış bir adamdan yüz kat daha yararlıdır.
Yanlış milliyetçilikten kastım da buradan çıkıyor.
Öyle bir noktadayız ki, güncel eğitimimizle hepimizin aynı etnik kökenin, aynı dinin evlatları olduğu izlenimi verilerek yetiştiriliyoruz. Oysa bu yalan milliyetçilikten kurtulunup artık gerçek milliyetçiliğe başlamalıyız: Hepimizin öyle yada böyle farklı kökenlerden geldiğini kabul edip bu bayrağın ortak noktamız olduğunu, bu bayrak altında birleşip bu bayrak altında bu devletin gelişmesi için elimizden geleni yapmamız gerektiğini kabul etmeliyiz.
Bu dediğimde ayıplanacak, aman yarappiiiim dikkat çekmeye çalışıyorsuuuaan denecek tepki verilecek ne var ben anlayamıyorum?[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

tarihler değil olaylar önemlidir. Tarih ezberletmek ayrı bir saçmalık. Hocanıza benden bir +1 helal olsun adama. Kıl olurum tarih olaylarına ama yorumlarına bayılırım.[signature][hline]30 saniyenizi ayırarak şu linke tıklayıp sadece mail gönderiniz ve telekoma karşı olan protestoda yardımda bulunun.
Sadece 30 saniye
Sosyal ağlarda paylaş

@go2hell: Ben de o tarih dersinden önce 1923 olduğunu bilmiyordum, 23 nisanın da hangi yıl olduğunu bilmiyorum, muhtemelen bir çok haberimin bile olmadığı da bayramımız var, bu beni daha az milliyetçi mi yapar? Ben belki türkiye için iyilikler yapmak isteyen, onun kanunlarına saygı duyan bir vatandaşım, bu beni milliyetçi yapmaya yetmez mi? Sana göre milliyetçilik nedir, olay istiklal marşı söyleyip, 29 ekim 1923'ü bilmek midir?[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Bana takiye yapmaktan bahsediyorsun da, işin komiği şu ana kadar her mantıklı ve uzun açıklamamı görmezden gelip, "takiye yapıyorsun" "bunu açıkla bana" "açıklamadın ki" gibi kısacık cevaplarla kesip atıyorsun olayı.
Açıklama istedin sana o kadar yazı yazdım, hala bana bir cevap bile vermiyorsun, madem bu kadar biliyorsun anlat bana da.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Buna gerçekten çok güldüm.
Arkadaşlar, milliyetçilikle putperestliği birbirine karıştırmayalım lütfen.
Bayrağınız put değil, milliyetçilik bir din değildir. Belli kalıplara takılıp kalmış insan, bu kalıpları asla aşamayacağı için ülkesine yararsız, sülükten farksız bir et fazlasıdır. Böyle olmayın, kalıplarda tükenip gideceğinize gerçek birer milliyetçi olun ve bu ülkeye yardım edin, çalışın uğraşın, varsın herkes sizi vatan haini ilan etsin ama bu ülkeye yardımınız olsun, hep sorun, soruşturun, hep bir şeyler öğrenin, asla zihninizi kapatmayın. Anca böyle elde edersiniz refahı.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Ne kadar da şekilciyiz he tarihi bir bakıma önemli tabi ama bir yerde de bilsen nolur bilmesen nolur amaç Cumhuriyet'e sahip çıkmak olduktan sonra, bu gün bi tarihte Atatürk hakkında ileri geri konuşan bir insanın başbakan olduğu bir ülkede olunca heralde yapacak bişey olmadığı için bu kadar gösterişe önem verdiğimizi düşünmeden edemiyorum.[signature][hline]RamsesII, 26 Eylül 2005 14:20 tarihinde demiş ki:
bazı travestilere hasta oluyorum,çok güzel ve sexi oluyorlar...
Sosyal ağlarda paylaş

tarihi bilmesi benim icin onemli degil ama istemesende bilirsin ozellikle tarih ogretmeniysen...[signature][hline]Khrall - Orc Warrior - Warsong (US)
Tarkhun - Dwarf Hunter -Illidan (US)

RamsesII, 26 Eylül 2005 14:20 tarihinde demiş ki:
bazı travestilere hasta oluyorum,çok güzel ve sexi oluyorlar...
Sosyal ağlarda paylaş

Herşeyi okumadım ama "önemli olan tarihi bilmek değildir, onu korumaktır" diye sözler geçmiş. Ulan bir tarihi aklında tutmak bu kadar mı zor, madem sahip çıkıyorsun, sahip çıktığın şeyin ayrıntılarınıda bil bir zahmet.

Biriside örnek vermiş "ben şahsen arkadaşlarımın doğum gününü hatırlamam" demiş. Moron musun? Aynı şey mi ikiside?

Delirtici insanlar var bu memlekette.

Ha ayrıca asıl konuya gelirsek, tarih öğretmeniyse bilecek kardeşim. Bu kadar açık bir tarihi bilmiyorsa miktirsin gitsin. Delirdim birden.[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth)
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor

[Bu mesaj LathspeLL tarafından 31 Ekim 2005 02:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Tarih dersi tüm Dünya'da niçin var ? Yeni nesil geçmişini görsün ve o hatalara düşmesin diye.Tarih niye var ? Tüm insanlık geçmişini görsün ders alsın diye var.

Biz dersimizi Cumhuriyet'in kuruluş gününden değil;Cumhuriyet'in kuruluş amacından,neyi temsil ettiğinden ders almayız.

Tarih tabii ki önemli.Ama bir olayın tarihinden önce temsil ettiği özellikleri betimlemek daha da önemlidir...[signature][hline]Xanator Wegauge
Master Rifleman-Master Combat Medic
Eclipse Galaxy
Star Wars Galaxies
Sosyal ağlarda paylaş

Sakın yanlış anlaşılmasın, ben "CUMHURIYETIN ILAN TARIHI UNUTULSUN, KITAPLARDAN KALDIRILSIN, BU AYIPTIR!" gibi bir nosyonla çıkmıyorum ortaya.
Bilinirse ne iyi hatta. Benim tek iddiam cumhuriyetin ilanının bilinmesiyle milliyetçi olunmayacağıdır. Bu bağlamda da bilinse de olur bilinmese de olur demek istiyorum.
Yani bir ek bilgiden fazla değildir diye düşünüyorum.
Ayrıca evet, bence de tarih hocamız biliyor 1923'ü ama belli ki bir mesaj yollamaya çalışmış hatırlamıyorum demekle, bir örnek olmaya çalışmış kalıpçılığa karşı.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

iki şey geliyo aklıma ilki adamın çok fazla tarih falan bilmesi yüzünden bi anda kafasının karışması, diğeri ise tarihler o kadar önemli değildir gibi bişi sölemeye çalışması.

adam binlerce defa tekrar etmiştir bunu bilmemesi gibi bir durum cidden mümkün deel.[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Afterdeep, 31 Ekim 2005 05:00 tarihinde demiş ki:
Cumhuriytin kurulus tarihini bilmesem blen biri benden dahami milliyetci demek? Kesinlikle hayir...

Bazı şeylerin bilinmesi yazmaz ama bilmek zorunludur. Senin daha kötü bir milliyetci oldugunu falan göstermez ama sen türk vatandaşıysan bu topraklarda seni yaşatmanı saglayan bu tip şeyleri bilmek zorundasın üzgünüm.

Herkez böle şeylerde yorum yapmayı cok sever olmuş. İstiklal marşının güzel olmadıgını diyenler. Tarihi bilmek onemli değil diyenler. Gercek hayatta ATATÜRK ve onun ilkelerine laf edenler burdada başlar yakında o zaman. Hiçççç anlamıorum hiç yani.[signature][hline]Nightwish Power?? | McLaren |
Kimi Raikkonen

will be a jeolog
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...