Gimli Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 said: bLackcha0s, 08 Ekim 2005 22:13 tarihinde demiş ki: Benim savunduğum olay illa gökdelen yapılması değil. Kızdığım nokta , hiçbiryer korunmuyor hiçbir tarihi doku korunmuyor sonra modern birşey yapıldığında herkes "TARİH" diye ayaklanıyor. Sadece görüntümü önemli olan ? orada dikkatlice bakıldığında çok geçmişi olmayan binalarda görülecektir. Bende isterdim bu gökdelenlerin Bakırköy, Yeşilköy gibi kentlere yapılmasını. Ama zaten batmış bi yere modern bir görüntü verilmesine karşı değilim.Ben ayrıca hoş olucağına inanıyorum.Topkapı Sarayının arkasında bir uzay mimarisini görmek hoş olucaktır. Nasıl gs lisesinden bakınca Ortaköy Camii ile Boğaz köprüsü yanyana duruyor. Aynı güzelliği vereceğini düşünüyorum. Ayrıca Süzer Plaza ile boğazın içine sıçtık nasılsa.Kimin gücü yetti yıkmaya ? Bununda kimsenin gücü yetmeyecek. Kimsenin gücü yetmiyor yıkmaya Kimse tarihi yeterince korumuyor diye mi bu bina yapılmalı?! Bir binayı korumak çok pahalı birseydir arkadaslar. Kimse bunun önemini tam çıkaramadığı için finanse etmek de zordur. Burda size anlatmak isterdim Koruma neden yapılır Restorasyon nedir diye, ama bu yaklasik bir seneye yayılı bir dersin konusu olduğu için, şimdilik es geçiyorum[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 said: Dorsia, 08 Ekim 2005 22:14 tarihinde demiş ki: Gimli, Amerika da haklisin... Cin de haksizsin. Cin 20 yil oncesine kadar acliktan sefil bir durumdaydi. Mao saolsun Cini kapali ekonomi haline getirdi, neymis efendim Iron Rice Bowl... Sonra Deng Xiao Ping bu sosyalist ekonomik plani biraz olsun yumusatti, ucuz is gucu de 1 milyardan fazla insani barindiran bir marketin kapilarini acti. Yani demek istedigim Cin de parayi havadan bulmadi. NOT: Aslinda Aemrika'nin da tarihine bakacak olursan oldukca benzer oldugunu gorursun. 200 yil onceki Kelvinist akim sayesinde bu hale geldiler. Neyse bu fazla ekstra bilgi oldu Çin starbucks yaptı çin seddinde, biz de yaparsak zengin olacağız yani? Çin dış sermayeye açtı kısmen de olsa ülkesini. Bu sayede hızla gelişti. Ucuz iş gücü ve nüfus gibi konulara şimdi hiç girmiyorum. Adamlar sermayeyi soktular evet güzel çok hoş. Çin seddine starbucks yapmak gibi bi öküzlük yaptılarsa bu onların ayıbı. Bizim örneğimiz olmamalı.[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 araptır tabi piridir ne yapsa yeridir :-P[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ... FEzAGezer:noooooo Tam bu sıralarda bi ses O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PiNg Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 son kattan asaı baktını dusunsene :)[signature][hline]Ezeepeezeeeezeepeeezee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 kulelerin tasarımını gördüm. çok iğrençti fakat uzundu. istanbul'u iyi mi kötü mü yapacak bilmiyorum ama karış karış yurt toprağı ve yurt şirketleri yabancıya gidiyor.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas!| |Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Çok komiq durur ya Burası New York diil ki böle gökdelenler normal karşılansın..[signature][hline][b]For every action,there's an equal and an opposite reaction.. g3nk.. [b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 tasarımları yapılmış mı ki? televizyon kanalları kendileri dubiadekini alıp koymuş olmasın?[signature][hline]oasis.gen.tr Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyagi Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 dünyanın en güzel sehri istanvul arkadaslar adamlar bunu bilior bosuna mı yatırım yapıolar ama herif saglam para baglamıs valla[signature][hline]ddr2621 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 said: bLackcha0s, 08 Ekim 2005 14:48 tarihinde demiş ki: Tarih mi ? Uzmanlar bugune kadar ne zaman tarih dediler ? Tarih istiyorlarsa İstanbul un heryeri Tarih. Surları temizlemekle başlasınlar önce. Bir Kız Kulesiyle olmuyor bu işler.Tarihin korunduğumu var.Topkapı sarayı bile adam gibi korunamıyor sürekli birşeyler çalınıyor. İstanbulun heryeri tarih.Levent,Maslak tarafı modern bir görünüm kazandı zaten.Bence yapılmalı.İstanbul un modern bir tarafıda olmalı. Ama kalkıp Süzer Plaza gibi Boğazın dibine gökdelen yapılmamalı! bu arada 650m ile biz İkinci SIraya oturucaz.Çünkü Dubaide 800m lik Gökdelen İnşaatı başladı 2008 de bitecek. TAMAMEN katılıyorum. Bence İstanbul'u gecekondularla, bitmemiş ve bitmiş olanları çirkin manyak renkli apartmanlarla yeteri kadar çirkinleştirdiler zaten. Ama naparlarsa yapsınlar, bu İstanbul'u hiçbirşeye değişmem.[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk - Türkiye'nin yürüyen, koşan, zıplayan en büyük ve kapsamlı Star Trek ansiklopedisi KoÇ '04 | CMU '09 | c4A | ST:O | Star Trek TR | MSN: [email protected] | (^ve Stargate^) Jean-Luc Picard: "..Let's make sure history never forgets.. the name.. Enterprise" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Hmmm fikrim değişti benim. Gimli haklı sanırım. Sabah gazetesinde az önce resmini gördüm monte etmişler yerine. gerçekten iğrenç duruyor.Koskocaman devasa bişey acaip garip[signature][hline]Eskiden yeterdim kendime Artardım bile Şimdi ne yapsam nafile!... Ve Kim demiş "can eskimez" diye Bu can tedirgin bu tende Can da eskimiş ben de /Bedri Rahmi Eyüboğlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trapt Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 tam bir çarpık kentleşme portresi her cinsten evler yanyana..biri yüksek biri kısa.. aç kollarını istanbul[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes. And she's not breathing back. Anything but bother me. It takes my pain away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 önce onu dikerler sonra zamanla etrafıda dolar ben diktim oldu abi güzel oluyo[signature][hline]HisarOyun,Blog,Nysera Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 istanbulluyum diyip istanbulu bilmeyenler konusuyor. Benim anladigim maslak bolgesine yapilacak bunlar. Ben kucukken maslak bolgesinde bir tane bile gokdelen yoktu. Once sabanci kurdu birseyler iste sonra devami geldi. Nir princess-eski movenpick oteli vardi acaip havali. Acikcasi o bolge hicte oyle tarihi falan degil. Gayette guzel gokdelen dikilir oraya hic birseyede zarari olmaz. Ha beni geren seyler. Bir bu sermaya ne karsiliginda geliyor buraya. Yani yatirimda elin arabi gelip 5 milyar dolari niye buraya harciyor. Ne kazanicak karsiginda neye ulasicak. Hukumet bu topraklari neye guvenerek veriyor. Ikincisi bu gokdelenler istanbula dikilme amaci tam nedir. Istanbul turizmini gelistirmek mi? Istanbul turkiyenin diger yerlerine oranla daha gelismis bir is merkezi degilmi? Neden hala istanbula bu capli buyuk organizasyonlar yapiliyor. Neden diger sehirlere gosterilmiyor aradaki acik buyutulmeye ugrasiliyor? Bunun disinda trafik demis arkadaslar. Maslak bolgesi eskiden bombostu zamanla trafiklendi dogru. Ama bence hala en rahat trafik duzenlenmesi yapilinabilecek alanlardan biri. Gerekli istimlaklar vs ile yapilir. Ha diyeceksiniz essek gibi metrocity alisveris merkezinin cikisini kohne bir yola veren belediye bunu nasil yapar? o ayri. Simdi gelelim konunun esas bolumune. Bu kadar dev gibi gokdelen yapip ne kazanicaz? Yani amac ne? Is merkezimi yapacagiz? Ne kazanicaz bu isten? Yabanci sermaye gelsin deniyorda burada bir tabir hatasi var. Simdi yillik 2 3 milyar dolar kazanicagin ise yabanci sermaye hoplaya ziplaya gelir. Ama bizim derdimiz bizim uzerimizden para kazanacak yabanci sermaya degil. Gelip buraya yatirim yapip disari satacak sermaya. Eger bu yapilan binalar sehre bir deger katacak, turist cekecekse vs yapilsin tabi. Arti eger cebimizde para yoksa bizi gelistireceklerede tamam tipki telekomda oldugu gibi. Yani adamlar dedigi gibi bir ust yapip telekomui gelistirip dis ulkelerede pazarliyacaksa cok iyi. Ama gelip benim kar eden kurulusumu uc bes kurusa alip beni somurecekse anlami yok. Umarim bu Dubai projesinin tam olarak ne oldugunu bizlere gosterirler. Galataportu sunan maymun adam(kisisel fikrimdir adamin hareketlerinden hic hoslanmadim) gibi bir adamda olsa ciksinlar anlatsinlar merak ediyorum cunku. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Bilmiyorum prag a gittinmi? Tam senin tabir ettigin gibi tas binalar sehri. Tek kelime diyecem OLULER sehri. Beni bu kadar sikan bir sehir daha gormedim. Birseylerin tas yapi olmasi eski gozukmesi hosta bir yere kadar. Eger benim nufusumda macaristan gibi avusturya gibi ikinci dunya savasindan beri degismemis olsa bende aynen senin gibi dusunurdum. Ancak benimki gibi dinamik bir ulkede tas binalar yurumez. Tas binalar degismemek uzere yapilirlar, benim ulkem gibi dinamik ulkede bu olmaz. Birde kimsenin dusunmedigi turk irkinin 3000 bin senedir herhangi bir sehirlesmeyi becerememesidir. Yani bir yere suslu bir cami kondurup etrafina evler yapmak sehirlesme degildir. Ayni sekilde bir tarafa gokdelenler kurup karsisina gecekondulara izin vermekte degildir. Bu yuzden bir an once artik istanbulun yapi plani hazirlanmali ve artik kapatilmalidir. Herseyin bolgeleri saptanmalidir. Ki bu yondende maslak bolgesi ister istemez bir gokdelen bolgesi olmusturki bu yeni yapilarin koyulabilecegi en uygun yer istanbul icin burasidir. said: Gimli, 08 Ekim 2005 21:51 tarihinde demiş ki: O zaman parasal yaklasalım. Her gün taş yapı gören, rekreasyon alanına sahip olmayan, cansız binalar arasında sıkışık yapılarda yaşayan bir memur mu daha verimlidir? Yoksa gerekli çevreye sahip, kendi yaşamını memnuniyetle yürütebilen, etrafıyla barışık bir memur mu daha verimlidir? Para dediğimiz çok meteryalist bişeymiş gibi konuşuyoruz. Aslında tamamen manevi şeylere bağlıdır. Bugün güzel bir şehriniz olursa, yarın o şehir daha çok para eder. O şehre daha fazla turist gelir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 bu gökdelenin yapılıcağı yer maslak değil bu arada maslak'da olsa bile boğaz'dan görülürdü ama yeri altyapı için çok daha kötü Tam yeri beşiktaş'tan levent'e doğru çıkarken zincirlikuyu taraflarında sağda şu andda motorsikletli polislerin merkezi konumundaki alan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 valla bi tehlikesi olmadığı sürece yapılmasına karşı değilim tek bi sorunum var oda çok yüksek olması :) korkarım ya ben hayatta çıkamam bunun üst katlarına :)[signature][hline]:0) ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 said: Cermy, 08 Ekim 2005 15:30 tarihinde demiş ki: ama yani oraya gökdelen dikcekler öbürsü gün baska yere, yollar zart zurt. hepsi bi gunde olamazki yani . bi şehir yavaş yavaş değişir bence.. ]ben yapılması taraftarıyım. eski bi istanbulda ortadaln löp diye fırlayan 3 gökdelen silüet bozabilir ama zamanla digerleride degişecek. işte ozaman yepyeni ve cokda guzel bi siluet olusacak diye dusunuyorum. Ama yapılan Dünya'nın en büyük gökdelenlerinden biri olacak. O hep sırıtacak orada. Çünkü zamanla yapılacak diğer gökdelenler muhtemelen şu anki gökdelenlerin boyutunda olur veyahut biraz büyük olur.. Onlar yapılsın orada sorun yok, sorun o kadar büyüğünde. 30 yılda geçse o orada sırıtacak. Çünkü kat kat büyük olarak diğerlerinin yanında duracak. Anlatmak istediğim buydu..[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drenor Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Hiç mi hiç estetik değil Phonex'e katılıyorum baktıgını dusunsene aşşa aboooooo valla beynime bişeyler olur benım o kadar yüksekten bakarsam boşver yaa hayat güzel :D[signature][hline]ßuyrun buradan geçin.. | ßi kere tıkla noLur? | Lugal'dim ßen Eskiden..!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 600 metre ne demek kardesim bide resim yapmıslar gazetede o bi yıkılsa istanbulun yarısı gider[signature][hline][b]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give" MSN g3nk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 abi asıl böle projelere laf edenler geri kafalı yaw.. malezya petronas kulelerini kullanarak reklam yapar , bizimkiler silüeti bozar der[signature][hline]www.kemirgen.net Heyd - Jedi Padawan Deadem - Master Bio-Engineer - Master Ranger GE-TA, 07 Ekim 2005 17:53 tarihinde demiş ki: Heey Bush'un tanrısı! Sana sesleniyorum! İki dakika sus da bir rahat edelim be yav! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Oha harika bir haber[signature][hline]WoW EU - Magheridon Penthesilea, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Bence kötü olmus ya. Cidden o bi yıkılsa... Bi de ne biliim çok büyük yaww..[signature][hline]''Ağlamak,ruhun fiziksel dünyaya bir yansıması,bir boyut değiştirme çabasıdır...'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revenge Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Teröristlerin yeni hedefi olur direk.[signature][hline] Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır. G3NKs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 mesela bozdoğan kemerinden bakınca her bir delikten bir gökdelen gözükcek bugun geçerken baktım 2 deliği dolmuş[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 o binanın son katında olduğumu düşünemiyorum. zaten yükseklik korkum var :D[signature][hline]Deli333 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar