Rahan Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 muay thai midir nedir onun videolarına baktım da olmaz o iş, dirsekle öyle böğrüne böğrüne karşıdaki ölür kalır len. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Aralık 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2008 seminer harikaydı kesinlikle.. bir dahaki seminer ocak ayında olacak herkesi bekleriz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Rahan said: muay thai midir nedir onun videolarına baktım da olmaz o iş, dirsekle öyle böğrüne böğrüne karşıdaki ölür kalır len. Muay Thai zaten diz dirsekle etkisiz hale getirmek, ama sokakta vs. uygularsan karşındakine sakat bırakma ihtimalin çok yüksek. 2-3 ay kadar yaptım fakat şimdi bende Wing Tsun'a başlayacağım. İstanbul Anadolu'da nereleri önerirsiniz. EBMAS'mıdır en iyi yer? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Ben de istanbul anadolu yakasında biryer arıyorum. Henüz pek bir fikrim yok ama jujutsu-ninjutsu-wing tsun üçlüsü en çok ilgimi cezbedenler. Merak ettiğim konulara gelirsek; -Bunlar çok aşırı disiplin, çok ağır çalışma, kondisyon filan gerektirir mi? -Kursları pahalımıdır? -Bu üçünden birisi olmak zorunda değil, bunlara benzer herhangi bir tavsiyeniz varsa o da olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revenqe Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 ShadowFury said: B -Bunlar çok aşırı disiplin, çok ağır çalışma, kondisyon filan gerektirir mi? -Kursları pahalımıdır? -Bu üçünden birisi olmak zorunda değil, bunlara benzer herhangi bir tavsiyeniz varsa o da olur. Benimde merak ettiğim sorular biri cevaplarsa sevinirim, özellikle WT için.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Antreman kolaylığı kondisyon istememesi açısından aralarında en avantajlısı wing tsun fakat şunu da unutmamak gerek. Bu istediğin dallarda ne kadar iyi olmak istediğin de ve ne kadar çalışacağın da bu konuda belirleyicidir. En ağır idmanlı svaş sanatını bile secsen kondisyon antremanında es geçsen kimse neden yapmadın diye seni dövmez. En hafif antremanlısını da secsen antremandan once bir saat koşu ve esnetme bir saat ağırlık idmanı yapıp sonra antremana girsen kimse neden antremandan önce 2 saat antreman yaptın da demez. Ama her yaptığın ya da yapmadığın fark yaratır. Sonuçta hangi dalı secersen sec sonucta farkı yaratacak olan sen, azmin ve çalışman olacaktır. Tabii eğitmen faktörünü de unutma. Eğitmen secimi çok öenmli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revenqe Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 ghaldszar said: Antreman kolaylığı kondisyon istememesi açısından aralarında en avantajlısı wing tsun fakat şunu da unutmamak gerek. Bu istediğin dallarda ne kadar iyi olmak istediğin de ve ne kadar çalışacağın da bu konuda belirleyicidir. En ağır idmanlı svaş sanatını bile secsen kondisyon antremanında es geçsen kimse neden yapmadın diye seni dövmez. En hafif antremanlısını da secsen antremandan once bir saat koşu ve esnetme bir saat ağırlık idmanı yapıp sonra antremana girsen kimse neden antremandan önce 2 saat antreman yaptın da demez. Ama her yaptığın ya da yapmadığın fark yaratır. Sonuçta hangi dalı secersen sec sonucta farkı yaratacak olan sen, azmin ve çalışman olacaktır. Tabii eğitmen faktörünü de unutma. Eğitmen secimi çok öenmli. teşekkür ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Chaotic said: kesinlikle katılıyorum bence ayrı forum en iyisi +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Chaotic said: seminer harikaydı kesinlikle.. bir dahaki seminer ocak ayında olacak herkesi bekleriz.. Neler yaptınız seminerde biraz anlat öyle kuru kuru süperdi deme. Nerde yapıldı Ocakta ne zaman nerde yapılacak Kimin semineri olacak? C.Uylukcu mu yoksa E.Boztepe mi? 2009 seminer kamp vs. takvimi belli oldu mu biliyor musun? Bu arada bir video koymuşsun wallbag ile çalışırken Hani soru sormuşken burdan onu da sorayım. Nerden buldun wallbag, yurt dışı mı Yurt içi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2008 http://www.wingtsjunturkey.com bornova şubesi yakında diyo gelsin de gidelim (:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zokarto Mesaj tarihi: Aralık 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2008 arkadaşlar ben sarhoş stili kung-fu öğrenmek istiyorum, araştırdım ama bulamadım, istanbul civarında bu tekniği öğrenebileceğim bir yer veya sifu var mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Burdan Öğrenebilirsin Bunu da yapmazsan sorun yok. ;) Türkiyede de bunu bulabileceğini pek sanmıyorum ama yine de araştırmak gerek tabii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 sarhoş stili mi?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 pontipati said: sarhoş stili mi?! evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2008 nasıl abi, drunken warrior tarzı birşey mi böyle panda gibin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Sarhoş boksu degilmiydi onun adı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
perfect Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 çok saçma sarhoş olup adammı dövülür bi yumrukta öldürürler adamı. go muay thai Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PATA Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 sarhoş arkadaş dayak yiyor sanki.bence gerksiz bi stil yani bilmyrm daha iyi gösterildiği yerler var mı ama izlediğim kadarıyla pek iyi sayılmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 ghaldszar said: Chaotic said: seminer harikaydı kesinlikle.. bir dahaki seminer ocak ayında olacak herkesi bekleriz.. Neler yaptınız seminerde biraz anlat öyle kuru kuru süperdi deme. Nerde yapıldı Ocakta ne zaman nerde yapılacak Kimin semineri olacak? C.Uylukcu mu yoksa E.Boztepe mi? 2009 seminer kamp vs. takvimi belli oldu mu biliyor musun? Bu arada bir video koymuşsun wallbag ile çalışırken Hani soru sormuşken burdan onu da sorayım. Nerden buldun wallbag, yurt dışı mı Yurt içi mi? Seminerde yaklaşık bi 30 kişiydik. İzmir Dance Arts ta yapıldı. Ocak ayında yine muhtemelen İzmir Dance Arts ta olucak. Sifu C.Uylukcu gelir kuvvetle muhtemel. kamp seminerlerle ilgili yeterli bilgim yok ama araştırdığımda buraya da yazarım istiyorsanız. Seminerde çoklu rakiplere karşı çıkış saldırıları, form uygulamaları ve kondisyon çalıştık. E.Boztepeyle birebir çalışma imkanımız oldu 3tg wing tzuncularla chi sao yapma imkanı bulduk. gerçekten güzeldi.. Wallbag i de özel mesajda belirttiğim gibi yeşilyurttan bulabilirsin. Biz vaktiyle sifu murat aktaştan almıştık. Ama herhangibir terziyede yaptırabilirsin. Zor birşey değil yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Arkadaslar suan arastirma safhasindayim. Boyum 1,79 - Kilom 79 vermeye devam ediyorum. Arayis sebebim; Disiplinli olmak, Haftada 2-3 gün calismayla karsilik alabilmek, Birini dövmek yada yolda kavgaya karisinca kendimi kurtarmak gibi bi derdim yok. Ama sikici bi spora da baslamak istemiyorum. Cok cevik oldugum söylenemez, sporla pek alakam olmadi bugüne kadar, potansiyelim nedir bilmiyorum. Ama eminim ki box ve türevlerine ilgi duymuyorum. Söyle kadim bi dövüs sanatina baslayip, zamanla kendimi gelistirip, teknikler ögrenip sanki experience toplarmiscasina, kendime bi hobi kazandirmak istiyorum. Dipnot: Tekwando harici lütfen. Tesekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 hangi şehirdesin ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 Sana tavsiyede bulunmak zor. Çünkü bu işler biraz da görüp ilgini çekmesi beğenmek şeklinde olur. Şimdi vereceğim tavsiye ile başlayacağın bir kurs da seni tatmin eder mi sever misin bilemiyorum. Sana kendi baktığım açıdan kendi görüş ve düşüncelerim ve yaklaşımımla tavsiyede bulunmaya çalışayım. Sen sokakta kavga amaçlı istemiyorum diyorsun, hemen hepssi az da olsa zaten sokakta yarar ama ona odaklı olmamandan dolayı sadece o yöne ağırlıklı olanları gereksiz kılıyor. Bu yüzden Krav Maga, Kempo Kick Box ve Mixed Martial olan dalları eliyorum. Geleneksel bir şeyler istediğine göre ben bunu biraz da derinliği olan bir şey olarak algılıyorum ki Çİn veya Japon olmalı diye düşünüyorum. Taekwondo istemiyorum ediğine göre hani çocuklğumuzda sokak aralarında geçen klasik türleri -karate, taekwondo, judo vs.- istemiyorsun. O zaman bakalım elimizde neler kalıyor. Wing Chun: Wing Chun her ne kadar sokak ağırlıklı olsa da aynı zamanda 300 senelik bir kung fu dalı. Kendi için belli bir mantık yapısı ve hayat felsefesi ile beraber geliyor. Bunlar istediğin yanları. Öbür taraftan bakarsak eğer estetik de bir şey istiyorsan WC çok estetik değil. Estetik olmaktansa etkili ve hızlı olmayı tercih eden bir stil. 300 yıllık gelen bir stil olmasına rağmen Wing Chunun kötü yanı maalesef bu geleneksel metod ile düşünce yapısını sana aktaracak hoca bulma zorluğu olacaktır. Herşeyi hızlı olup bitmesini isteyen yeni çağ insanlarına pazarlayabilmek için "6 ayda herkesi döversiniz" gibi bir slogan ile ortaya çıkma zorunluluğu öğrencilerin tabii dolayısı ile eğitmenlerin tamamen sokağa yönelik hazırlanmalarına ve geleneksel metod ve öğretileri es geçmelerine neden oluyor. Beni mantığıma göre aslında bu tür bir savaş sanatı önce tekniklerin işleyişine ağırlık verirken öğrenciyi bir savaşçı düşüncesini yerleştirmektir. Zaten zaman içersinde tekniklerin oturması ve savaşçı mantığının ilerleyişi ile kendiliğinden kendini koruyabilir hale gelecektir. Bu mantıkta hoca dediğim gibi zor bulursun. Genellikle Şu anki eğitmenler seni savaşçı olarak yetiştirmez. Aikido: Aikido her ne kadar çok eski olmasa da Samurai'ların öğretisinden geldiğinden kendi içinde ağır bir öğretisi söz konusudur. İnanılmaz estetiktir. Çok komplike hareketler belki sokakta işe yaramaz ama sana katacağı şeyler de tartışılmaz. Aikido ve Wing Chun' un ortak özelliği 7 den 77 ye herkesin yapabileceği bir savaş sanatı olmasıdır. Fakat zannetme ki lay lay lom geçen hiç yorucu olmayan bir stildir. İkisini de çalıştığında yeteri kadar yorulup kalori harcadığını göreceksin . Bu stillerdeki en büyük fark kafanda kiremit sırtında sopa kırılmayacak, duvarlara yumruk atmayacak sinirlerini hisssislştirmek için saçma sapan antremanlar yapmayacağındır. Aikido ile Wing Chun' un en önemli farkı Wing Chun' un ana mantığının "en iyi savunma saldırıdır" diyerek hep ileriye ilerleyen bir metodu olması ama Aikido'nun tamamen savunma ile altetmesi durumu söz konusudr. Türkiye alacağın aikido eğitimlerinde de ne kadar savaşçı yetiştirilir onu bilemiyorum ama bulmasının zor olduğuna eminim. Gönül isterdi ki geleneksel Aikijutsu olsa da bu işi kendo ile beraber öğrenelim ama Türkiyede imkansız. Ben bu ikisinin mantığına hastayım ve 80 yaşıma geldiğinde bir tehlike anında kullanabileceğim bir şeyler öğrenmeyi yeğlerim. Bugun her halukarda kendimi zaten korurum ama ilerisi de önemli. Açıkcası yaptığım bir spor ya da bir hobi yüzünden ileriki yaşlarda Muhammed Ali gibi de olmak istemem. Yip Man gibi olmak varken. Ninjutsu: Bunu fazla anlatmaya gerek yoktur sanırım. Bildiğin Ninja. Bir çok şeyi bir arada öğrendiğin bir stil. Herşeyden biraz olması tabii ki hiç bir şeyde en iyi olmanı sağlamaz ama zevki de tartışılmaz. Zaten amaç kazanmak her yol mübah şeklinde bir mantığı var. Öğrenimi zaman alır ama bir çok aletli dövüş stili denge hız sessizlik his çalışmaları ile süper bir teknik. Bir nevi Suikast Sanatı. Box ya da Thai Box ister misin bilmiyorum ama içinde hiç bir düşünce barındırmayan ring dövüşüne yönelik ve tamamen güce odaklı ve ağır eğitimlerinden dolayı onları da es geçtim. Bir de Jujtitsu var ama açıkcası eğitimleri vs. konusunda çok bilgili değilim. Belki alternatif olabilecek yeterliliği vardır. Bu arada hangi şehirde olduğunu da yazarsan belki birilerimizin eğitmen tavsiyeleri de olabilir. Bilmem yardımcı olur mu verdiğim bilgiler. Ek: Bir de Tai Chi var. Türkiyede hareketli meditasyon şeklinde tanıtımı yapılıyor ama o kadar sığ bir dal değil. Estetik etkili ve kesinlikle kavga odaklı değil. Dünyanın tek yumuşak stili bir nevi su gibi. Kesinlikle araştırmalısın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ocak 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2009 böyle ne yapacağına kararsız herkes kick boks ile başlamalı bence. geçen sene aynı hocadan 3 ay muay thai-kick boks ve sanda temel eğitimi aldım ben haftada 3 gün gittim. wing tsun'dan chaotic yüzünden inanılmaz soğumuştum. ciddiyim. fakat wt'ci bir arkadaş az birşey anlattı gösterdi falan ısındım wt'ye fakat kursları pahalı diğerlerine göre (ninjitsu dışında). haftada 1 gün genelde wt kursları ve hocaları direk özel ders al falan diyorlar. ayda 250 milyona patlıyor benim istediğim şekilde gitmem wt'ye o yüzden gitmiyorum. şimdi boks salonu arıyorum fakat bulamıyorum herkes gibi heralde tekrar kick boksa başlayacam bu gidişle. kick boks ile başlamanın güzelliği çok temel oluşu. hemde vücudu hızlı bir şekilde şekile sokuşu. ayrıca temel dövüş yine yumruk+tekme atmayı öğreniyor insan. ilk önce birkaç ay kick boks yapıp sonrasında bir dal seçmek mantıklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SiNKHoLe Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 @ghaldszar Aciklayici bilgiler icin cok tesekkür ederim. Ne istedigimi dogru anlamissin. Hayatima biraz disiplin, kendimi adayabilecegim elit bi savas sanati. Fakat ben Almanyadayim (NRW- mönchengladbach, Essen). Suan burda bi hoca bulmaya calisiyorum. WT hocasi buldum bitane hemde türk. Ama hala kararsizim, deneme kursuna katilmayi düsünüyorum öncelikle. 2. bi ihtimalim de silah sanatlari üzerine. Fakat biraz fazla fantastik geliyo. Aslinda kararsiz degilim ne istedigimi biliyorum. Ama bana en uygun olanin hangi dal oldugu konusunda bi kararsizlik yasiyorum. (box ve türevleri kesinlikle degil) Bu konuda cok az bilgiye sahibim, biraz filmlerden gördügüm, oyunlarda oynadigim yada bikac yerde okudugum kadariyla donanimliyim. Sorum su; Bu sporlar icerisinde meditasyon kullanilan, zihinsel ve fiziksel kontrolü arttirmayi hedefleyen varmi? Örnegin WT ve Aikido? Simdiden tesekkürler Bu günlerde pek giremiycem ama msnimi özel msjla yolluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Ocak 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2009 Marveloth said: Arkadaslar suan arastirma safhasindayim. Boyum 1,79 - Kilom 79 vermeye devam ediyorum. Arayis sebebim; Disiplinli olmak, Haftada 2-3 gün calismayla karsilik alabilmek, Birini dövmek yada yolda kavgaya karisinca kendimi kurtarmak gibi bi derdim yok. Ama sikici bi spora da baslamak istemiyorum. Cok cevik oldugum söylenemez, sporla pek alakam olmadi bugüne kadar, potansiyelim nedir bilmiyorum. Ama eminim ki box ve türevlerine ilgi duymuyorum. Söyle kadim bi dövüs sanatina baslayip, zamanla kendimi gelistirip, teknikler ögrenip sanki experience toplarmiscasina, kendime bi hobi kazandirmak istiyorum. Dipnot: Tekwando harici lütfen. Tesekkürler Selam, sana verebilcegim tavsiye kesinlikle kendodur, youtube dan videolarini izleyip fikir edinebilirsin, onun disinda iaido ve aikido da olabilir. Ama senin tarzinda insanlar bence 'Do' larda mutlu oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar