Eternal Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 said: Darestan, 05 Haziran 2005 23:45 tarihinde demiş ki: ya ben nolursa mutlu olurum: emaleth apla çıksa yine yazılar yazsa oldukça mutlu olurum mesela :) ablam nerde hakkaten ya.. yetiş bi terlikle milleti =oP[signature][hline]eternal : tokayı bulmam lazım .. diappare : saçlarınımı toplıcaksın.. ? eternal : o_O ?!?
MrBomb Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 ben şu üyeleri banlama kararlarının gereğinden hızlı yapıldığını düşünüyorum. gerçi tamam üyeler uyarılıyolar banlanmadan önce ama yine de kaliteli bi üyenin kaybedilmesi community'nin bütün huzurunu bozuyo. konuyu yine aynı yere getirmek istemiyorum ama bu başlığın açılmasının baş nedeni olan iki eski üyenin banlanması konusunda söylemeliyim ki ikisi de kaliteli üyelerdi, ayrıca eskiydiler yani forumdaki biçok insanla haşır neşirdiler ve siteye katkıları da olmuştu. banlanmaları gerçekten çok üzücü ve bu iki üye gibi eski üyelerin banlanması biz geride kalan üyelerin bütün huzurunu kaçırıyo. şahsen benim "acaba ilerde ben de kıçıma tekmeyi yer miyim" diye düşünceler geliyo aklıma. tekrar ediyorum, suçlu olarak görülmüş bu iki üyenin daha önceden uyarılmış olduğunu ve uyarıya rağmen kural dışı msj gönderdiklerini anladım, ama buna rağmen ikisinin de eski üye olmaları ve kaliteli insanlar olmalarına rağmen bir kalemde silinip atılmış olmaları beni rahatsız ediyo. sadece beni değil, diğer üyeler için de geçerli bu. hatta bu başlık ve bu başlığa msj atan herkes de bunun birer örneği. inşallah bu olay tatlıya bağlanır da herkes de rahat bi nefes alır[signature][hline]a.k.a "bay bomba" SWG: Ottkoo Jeliyeer of Eclipse Galaxy Otkoo Jeliyeer of Bria Galaxy
Mantar Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Herkesi bir arada tutmak için, herkesin açıklamalarını sınırlamak...Dostlar! Herkesi mutlu etmek isterseniz, kimseyi mutlu edemezsiniz![signature][hline]Biz Sultanî için, "Öl!" deseler, ölürüz...
Gimli Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 18 kasım 2001[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti [Bu mesaj Gimli tarafından 06 Haziran 2005 02:18 tarihinde değiştirilmiştir]
gizliozne Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Arkadaşlar!! Milka'nın nesi çıksa süper olurdu???[signature][hline]Aşk bizim gibilerin neyine? Sevgiyle yetinmek lazım.
Cafein Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Birincisi, bence bu topic paticik.com altında açılsa daha iyi olurdu, konudışı yerine. İkincisi, çok yazıldı çizildi, forumda bir türlü ciddiyet sahibi olamayan, bab the kenk, ahahdahdah, asdasadf, muhahah şeklinde ifadelerle kendilerini ifade etmeye uğraşan veya "Ne diyon lan sen, o öyle mi ki, konuşmaa" gibi bir üslupla sataşan üyelerin sayısında ciddi bir artış var. Bu artışın yanı sıra, artık sabrı taşan eski üyeler de buraları terketme veya mesaj yazmayı bırakma eğiliminde, çünkü -sözüm meclisten dışarı- kargalar gaklarken iki çift laf etmek imkansız hale geldi. Üçüncüsü, din, siyaset gibi konular, internetteki bu tür forumlarda tartışılmaz. Din kişisel bir meseledir, iş çığrından çıkar. Siyaset tartışması da genelde taraflar sertleşeceği için kavgayla biter, netekim siyasi düşünce de çok bireyseldir. Demek ki yeri burası değildir. Son olarak, adminlerden çok şey istiyorsunuz ama karşılığında siz ne yapıyorsunuz? Boyuna dere kenarına ev yapıp, sel olacağını bile bile "DEVLET BİZE SAHİP ÇIKSIN, NEREDE BU DEVLET?" diye bağıran elemanlar gibisiniz. İğneyi batırıyorsanız adminlere, çuvaldızı kendinize batırmayı bilin. Saygılarımla,
gizliozne Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Dini bilemem herkes kendince haklı olur tabi din konusunda ancak siyaset her yerde tartışılır, tartışılmasa siyaset olmaz. Ne kadar kavga edilse de öncelikle insanız. Kavganın o boyutlara gelmesi asıl böyle ortamda daha iyi engellenilebilir.[signature][hline]Aşk bizim gibilerin neyine? Sevgiyle yetinmek lazım.
Pyro Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 said: gizliozne, 06 Haziran 2005 03:06 tarihinde demiş ki: Arkadaşlar!! Milka'nın nesi çıksa süper olurdu??? hı?[signature][hline]Pyro Andoria
Malkavian Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 saçma bi topic olmuş bana göre ben yönetimden memnunum:)[signature][hline]BonePART, 03 Şubat 2005 02:49 tarihinde demiş ki: ORTADA ACMAMA ISTEGI BENCE NORMAL BENDE MASA ALTINDA CIKARIRIM
Raistin Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 EVet son günlerde olan olaylardan sorna boyle bi topic açmaya akrar verdim umarım hor görülmem.... * Adminler * Biliyoruz bizim için çalışıyorsunuz anlıyoruz... Belki bu siteyi yaşatmak için parada oduyorsunzu emek veriyorsunuz.... Ancak anlayın bizi sizin bazı tavırlarınızdan hoşlanmıyoruz.... 2-3 sene once gibi olup bize ılıman mod/admin oldugunuzu belli ettirmeyen sıcak bir tutumla yaklaşsanız sizi cok daha fazla sevebiliriz.... Aynı zamanda bir hatamiz oldugunda gerke topic gerke davranış, öm vb yerine veya direk silmek yerine bir uyarı yazısı bırakırsanız hem biz hatalarımızı daha cabuk ogreniriz hemde açıklama vb yapın tarzı olaylardan oluşan kullanıcı vs admin/mod durumları ortadan kalkar.... Aynı zamanda aşırıya kaçmadıgımız surece dini ve poltiik görüşlerimizi öne sürmemizede izin verip biraz anlayış gösterirseniz çok müteşikkir oluruz... * Diger * cogu sorunumuzun kayangi olan forumda siyaset tartışmak yasaktır kuralı sebebiyle olaylar cıkmaması amacı ile... saygı ve ahlak cercevesi icinde politika nın tartışılabielcegi bir bölüm açılırsa ve bunun başına bu konularda yetenekli biri verilirse sorun %99 cozulur... Bazı konualrda ayrgısız infaz oldugu yada en azından oyle gozuktugu dogrudur.... Bu durumu engellemek amacıyla belli uyelerden oluşan ve bu durumalrı inceleyecek bir "mahkeme" heyeti yapılabilir kullanıcılardan ki bu hem sorunumuzu cozer hemde forumumuzu daha demokratik bir yönetim altına alır.... * Biz, Kullanıcılar * herşeyden ocne admin ve modlarımıza biraz anlayışlı davranalım unutmayalımki mod ve adminelr bizim için çalışıyor arada sırada tavırları yanlış olsada kimi zamanda bizim tavırlarımız yanlış oldugudna onalr anlayış gosterdiginden bizde onlara karşı biraz anlayış gosterelim... Aynı zamanda forum kurallarına uyalım hakaret vb etmeyelim ahlak ve saygı cercevesinde olalım.... siyaset ve dini konuları iceren başlıklarda kavga cıkarmamak icin cevaplarımıza dikkat edelim.. ucu acik kavgaya sebep olabilecek cevaplar vermeyelim.. igneleme yaparken dikkat edelim kalp kırmayalım.... Bir sorunumuz oldugunda herşeyden once öm yi kullanın ( karakedi vb cevap vermiyor demeyin eger dogru uslupla atarsanız veriyor)... Birde her en ufak oalyı abartmayalım.... Burası bir community zaman zaman olaylar cıkacaktır ancak bunu abartmak veya en kucuk sey yuzunden paticikden ayrılmak dogru degildir işin asıl yuzunu ogrenmeden bir şey yapmayalım.... Bunları yaparsak forumumuzun cok daha iyi bir yer olacagına inanıyorum... (eger eksik-gedik veya yanlış anlaşılmaya musait bir eyr avrsa soyleyin duzeltiym ekliyim) SAygılar.... v2 revision: din ile ilgili kısımları cıkardım.. bu konu ile ekleyebilecegim ve rica edebilecegim tek şey din gibi acik uclu konulara deginirken fazla ileri ve derien gidip polemik yaratmayalım lütfen ( diger kısmına eklenecek) aynı zamanda bu topicin acılma nedeni sadece 2 eski uyenin bir kalemde banlanması degil paticigin son gunlerdeki kotu gidişatıdır (banlanmalar sadece tuz biber oldu) bazı arkadaşlarımızında belirttigi gibi biz kullanıcılarada cok sey dusuyor topicin icinde dendigi gibi "igneyi adminelre batırırken cuvaldizida kendimize batiralim" (ki bunada deyiniyorum bu rica/önerilerimde) Birde bizlerde artık dha seviyeli olmalıyız post kasmaya belli cerceveler icinde oldugumuz surece bisey diyemem veya ahlak kuralları icinde oldugu surece ancak kesin ama KESINLIKLE "ahahah ezdim,, ayarı yaptım""" tarzı konuşma ve düşüncelerden hem mod/adminler hemde kullanıcılar kurtulmalı.... boyle davrannmamızın sorunlarımızı %80 hatta %90 cozucegini inanıyorum (inanmaktan ziyade biliyoruz...) son olarak galiba postu tam okumamışsıınız ban vb sebepler icin dedim ki size admin/mod ların ban ve bir kac davranışını denetleyecek bir "Temyiz Konseyi" kurulsun kullanıcılardan... (eger buna buraya post atana herkez destek verirse yani kısacası destek alınırsa mod/yöneticilerin yapacagından eminim)... son sozum olaraksa mix arkadaşım ilk geyiq mesaj attıgında seni uygun dille uyardım hala buna devam ediosun ustelik öm den sataşıosun lutfen bu davranışlarda bulunma... bulunmayınız.... SAygılar...
alukard666 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 said: Grom_Hellscream, 06 Haziran 2005 06:53 tarihinde demiş ki: saçma bi topic olmuş bana göre ben yönetimden memnunum:) ndn sacma olduunu dsunuosn anlamadım!! Raistin gayet medeni bi sekilde uyarmıs bizleri.. bu forumu nası beklediini dile getirmis. bunda sacma olacak bsi grmuorm ben! herkez forumdan memnun.. ama nası daha mutlu olablirz die bole topic acıldı bence.ve gayette yerinde bi topictir[signature][hline]ilex globus... gustus abs æther.. amen
Malkavian Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 ben adminlerin davranışlarından memnunum penth ile ilgili olayı hiç bilmedigim için ona birşey diyemem ama şuanda bir şikayetim veya isteğim yok onlardan şu siteyi ayakta tutsalar yeter bana[signature][hline]BonePART, 03 Şubat 2005 02:49 tarihinde demiş ki: ORTADA ACMAMA ISTEGI BENCE NORMAL BENDE MASA ALTINDA CIKARIRIM
Bone Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 iyi olmuş.[signature][hline]Beş Hececiler -Never trust a bartender with bad grammar. -Doom to all who threaten The Homeworld -For Auir! En Taro Adun!
bLackcha0s Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Özel İstektir genele dönüşmesini arz ederim... Herkesin kafasına ve poposuna olmak üzere Ema apladan Telik ...[signature][hline]tuana...
vesmor Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 kacin terlik saldirisi! :D[signature][hline]# vesmor a.k.a Ripper a.k.a wD karma$ik insanimsi ya$am formu
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Nedense bu konunun samimiyetine inanmıyorum. Neyse. Siyaset ve din konusunda, sadece yazı yazmak yada istemekle kavga çıkmayacağına inanıyor musunuz? Bu forumda bir sürü insan var her ayda bir sürü insan üye oluyor. Bunların içinde türlü çeşit insan var, anlayışlı, anlayışsız, asabi, sakin. Kavga çıkarmayalım demekle olacak şey olsa emin olun bu dünya daha güzel bir yer olurdu ama olmuyor işte biraz gerçekçi olmak lazım. [signature][hline]Beş Hececiler ''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S [Bu mesaj Ardeth tarafından 06 Haziran 2005 09:34 tarihinde değiştirilmiştir]
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 yaw bi topicten gaza gelip böle topicler açmak ne kadar doğru[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
SadButcher Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Forum ortamında Demokrasi olmaz. O forumun bir yönetici kitlesi vardır o yönetici kitle isterse 3 ay kapatır siteyi. Budur. Ortam eğer cıvıtmışsa iki tane seçenek vardır ya herkes seninle aynı fikirdedir cıvıtan adam gider yada sen herkesten farklı fikirlere sahipsindir basar sen gidersin. Böyle olmak zorunda bilmemkaçyüz tane adamın farklı sorunlarını ancak genel çerçevelerle denetlenebilir. Kişisel olarak bir takım önlemleri almak üye olanın kendi elindedir. Söyleyeceğin her şeyin bir üslup dahilinde söylemek mümkündür ne kadar sert ne kadar alışılmadık olmadığı değil senin düşünme biçimindir önemli olan. O nedenle admindi moddu eleştirmek sınırlamak yerine kullanıcı bilinci denen hadiseyi bu üslup çerçevesinde geliştirmek gerekli. Din, siyaset hadisesine gelince hayatımda şu paticikte üç beş yazdığım yazı gezdiğim sayfadan hariç bir gün olsun girip bakmadım tarih bölümüne, bakmayada niyetim yok. Kusura bakmayınız, tarih ve siyaset tartışmak düşünce olgunluğu, saygı, tartışma kuralları bilinci gibi malesef internet üzerinde nadir rastlanan özellikler gerektiriyor kişisel düşünceme göre. İnsan söylediği lafın sonuçlarını, kimleri ilgilendirdiğini düşünemediği sürece bu konular yasaklı kalmalı. Bütün bu bahsedilenlerin tartışıldığına forumlarda bulunduğum süre içerisinde yaklaşık onuncu defa şahit oluyorum hiçbir faydası olduğunu görmedim. Görememde çünkü bakış açısı hatalı. Hatta daha enteresanı bazen zıvanadanda çıktı bu tartışmalar. İnsanlar birbirlerini parmakla gösterir hale geldiler. Bozulma her zaman olur olmayada devam edecek doğanın kanunu bu zaten. Elle tutlur olsun olmasın herşey bozulur değişir. Genel saygı derecesindeki düşüşe dair olacak eleştirim daha önceleri olduğu gibi. İnsanı bezdirmeyin, karşınızdaki insanların tahammül dereceleri tahmin ettiğiniz kadar yüksek olmayabilir. Üstelik karşınızda duran insan bir takım kelimelerden oluşur göründüğünden dolayı şahsiyetleri zedeleyici olabilecek şeyleri tartın yazdığınız her kelimeden sorumluluk hissedin sonra pişman olmazsınız. Yavaştan yaş kemale erdi artık uğraşmasam alınmasam bilinçsizce yapılan çıkışlara diye bin kere düşünüyorumda nedendirki üç gün bırakıp tekrar gözatıyorum Paticiğe bunun sizde kıymetini bilin yaptığınız yapacağınız şeyleri tartın. Değerli olan üye değil değerli olan Paticik denen o elle tutulmayan ortamın kendisi. O nedenle kendiniz o ortamı bozmaya kuşanmış bir insan olmaktan kurtarın. Saygı, sevgi...[signature][hline]"Story of SadButcher" - SadButcher Playlist! horacegoesskiing, 19 December 2003 13:31 tarihinde demiş ki: ...zayıf gelen iki dersim vardı resim ve beslenme dersi. şimdi dombili bi çizerim. öyle bi karakterim var yani...
Horrible Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Ya burası forum tabii ki diktatörlük olcak bazen sınır aşılıo ama işi bence şuanda ... ama sınırı gerçekten aşılmaması lasım...
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 said: Raistin, 06 Haziran 2005 07:08 tarihinde demiş ki: v2 revision: L'siz Raistin v2 revision yazmasa daha mutlu olurdum. çünkü deliyim.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?! Syphex [WoW:Burning Legion] Undead-Mage
helena Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 said: helena, 06 Haziran 2005 00:23 tarihinde demiş ki: raistinin mesajında takıldığım bir nokta var: siyasi meseleler belki bir dereceye kadar toplumsal olaylar olduğu için belirli sınırlar içerisinde tartışılabilir, ancak din tartışmalarının hiç biri sonuçlanmamıştır bugüne kadar. ki bunun da ötesinde, din bireysel bir tercihtir, hiç kimse kendi inancından ödün vermek istemeyeceği için de paticikte tartışılması doğru değildir. buradan "din tartışılmaz" gibi bir tabu çıkarılmamalı, lütfen. ama herkes şunu biliyor ki konu din olduğunda sanal ortamın özgürlüğünden faydalananlar olduğu için tartışmalar çok rencide edici boyutlara ulaşabiliyor. bu yüzden din tartışılmalı, ama paticikte değil. [signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiç bir ordu tanımıyorum"
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 din tartışması dediğiniz şeyde dinin kendisini tartışmıyoruz. bireysel inançların topluma etkisini tartışıyoruz. ikisinin ayrımı var. bu ayrımın da dikkate alınması gerekli.[signature][hline] Kedileri seviyorsan buraya tıkla.
Öne çıkan mesajlar