Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Full Metal Jacket


Bone

Öne çıkan mesajlar

hali hazırda bir FMJ topiği açılmış:
http://forum.paticik.com/view.php?id=21959
ama orda iş 2001: A Space Odyssey'e gitmiş.
Sadece FMJ tartışmak için bu topiği açmak istedim.

Ağır, drama içeren filmlerden hoşlanmam. Herkesin birbirine girdiği vietnam konulu filmlerden de hoşlanmam. Ancak FMJ vietnam hakkında bir drama filmi olmasına rağmen çok daha hoş ve ilginç bir yapısı var. Filmi bu kadar beğenmemin nedeni belki de bu.

Eagleeye ile gidip divxini alıp oturup izlemiştik. Altyazılar olmadığından bazı yerleri anlamamıştık yine de filmin geneli çok hoşumuza gitmişti. Sonra altyazısını buldum, düzenledim baştan sona (çoğu yeri hatalıydı vs..). Tekrar izledim. Sonra bir kere daha...
Her izliyişimde farklı bir şey dikkatimi çekiyor film daha çok hoşuma gidiyor.

Oyuncuların performansı, senaryo, sahneler hepsi birbirinden güzel. Espriler çok hoş, savaş sahneleri de etkileyici. Bazı filmler çok ağır olur, gereksiz yere saçma sapan komplolar koyarlar, gerçekçilik azalır. Filmde böyle birşey de yok, çoğu şey gerçek bir olayı aktarırmış gibi indandırıcı. Oyuncuların performansları ve karakter betimlemelerinin de etkisi var bunda.

Savaşın ne kadar kötü, aynı zaman da ironik olabileceği gösteren bir film. Filmin ilk bölümünde bir birliğin eğitilişini görüyoruz. İkinci bölümde bir anda film değişiyor vietnam sahnesine dönüyoruz. Karakterlerin düşünceleri, acılar, saçmalıklar hep mizahi (kara mizah desek daha doğru olur) bir şekilde anlatılmış. Ayrıntılar gayet güzel, dialoglar eğlenceli. Yüzeysel bir filmde koşturup durmadığımız için daha keyif veriyor. En sonunda da Paint It Black şarkısıyla film bitiyor, ama o kapanış şarkısı bile ayrı bir haz katıyor o bitişe.

Herhalde sevebildiğim tek vietnam filmidir diyebilirim.[signature][hline]Beş Hececiler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bu filmi bu sene okulda seyretmiştim(Ah eski günler,mezun olduk be!!),gerçekten çok sevmiştim filmi herşey çok güzeldi ama sonuna biraz aklım takılmıştı,tmm sonu güzel savaşa hyr hede hödö ama ne bileim daha çarpıcı bi son daha olabilirmiş,filmin genline bakınca şahsen daha iyi bir son bekliyorsum,ama Stanley Cubrick ustamızın önünde tabii ki saygıyla eğiliyoruz!![signature][hline]Günümüzün dünyasında
Hepsi aynı hepsi ala
İsa Musa Muhammed Buda
Neyin varsa bilmiş senin!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

This is my rifle, this is my gun !
This is for fighting, this is for fun !

bu replik işin geyiği tabi daha detaylı açıklamamı diğer topikte yapmışımdır ama ne zaman görsem izleyeceğim filmlerdendir kendisi :)

bir de vincent d'onofrio'nun bu rol için aldığı kilo o zaman sinema tarihine geçmişti. en son makinist'te christian bale bu rekoru kırdı yanılmıyosam (bu sefer kilo vererek tabi :D)[signature][hline]Remember Sammy Jankis ..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
screamer, 28 Mayıs 2005 23:47 tarihinde demiş ki:
Ben filmin ilk bölümündeki şişman arkadaşın Türk çeviriminde Şaban denmesine kafayı yemiştim filmin benim açımdan tek kötü yanı buydu.


Private Pile'ın türkçeye çevrimi Şaban sen bilmiyo musun :D :D[signature][hline]Remember Sammy Jankis ..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
Bugün orjinal dvd'sini aldım ilk defa izledim. Çok etkileyici bir film. Bu arada, divx'deki Türkçe altyazılarda da şaban olarak çevrilmiş. Uymuş da.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Gloria | Level 54 | Orc Warrior | Burning Legion | Grimsoul Legion (Tatilde)
Nepenthe | Level 20 | Undead Mage| Frostwhisper
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
alwyn, 04 Eylül 2005 11:08 tarihinde demiş ki:
"I don't know, but I've been told...
"...Eskimo p*ssy is mighty cold!


aha burası bitirir ztn ayrıca filmin başlarında komutanın ''bi ara bize uğra kız kardeşimi becerirsin'' lafıda yerlere yatırıcak cinstendir.[signature][hline]i'm ashamed, i was shamed
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
hehe dvd koleksiyonu toplamaya karar verdiğimde ilk kubrick filmlerinden başladım.Şuan Türkiye'de çıkmış tüm dvdlerini edindim.İlk aldığım Full Metal Jacket'ti :)

Efsanedir ya,her iki bölümde ayrı ayrı güzel.Müzikleri vs. harika herşeyiyle.

Söylemekte isterim bana kalırsa en iyi filmi Orange Clockwork'tur sonra Dr. Strangelove,diye gider benim gözümde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
×
  • Yeni Oluştur...