Bone Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 hali hazırda bir FMJ topiği açılmış: http://forum.paticik.com/view.php?id=21959 ama orda iş 2001: A Space Odyssey'e gitmiş. Sadece FMJ tartışmak için bu topiği açmak istedim. Ağır, drama içeren filmlerden hoşlanmam. Herkesin birbirine girdiği vietnam konulu filmlerden de hoşlanmam. Ancak FMJ vietnam hakkında bir drama filmi olmasına rağmen çok daha hoş ve ilginç bir yapısı var. Filmi bu kadar beğenmemin nedeni belki de bu. Eagleeye ile gidip divxini alıp oturup izlemiştik. Altyazılar olmadığından bazı yerleri anlamamıştık yine de filmin geneli çok hoşumuza gitmişti. Sonra altyazısını buldum, düzenledim baştan sona (çoğu yeri hatalıydı vs..). Tekrar izledim. Sonra bir kere daha... Her izliyişimde farklı bir şey dikkatimi çekiyor film daha çok hoşuma gidiyor. Oyuncuların performansı, senaryo, sahneler hepsi birbirinden güzel. Espriler çok hoş, savaş sahneleri de etkileyici. Bazı filmler çok ağır olur, gereksiz yere saçma sapan komplolar koyarlar, gerçekçilik azalır. Filmde böyle birşey de yok, çoğu şey gerçek bir olayı aktarırmış gibi indandırıcı. Oyuncuların performansları ve karakter betimlemelerinin de etkisi var bunda. Savaşın ne kadar kötü, aynı zaman da ironik olabileceği gösteren bir film. Filmin ilk bölümünde bir birliğin eğitilişini görüyoruz. İkinci bölümde bir anda film değişiyor vietnam sahnesine dönüyoruz. Karakterlerin düşünceleri, acılar, saçmalıklar hep mizahi (kara mizah desek daha doğru olur) bir şekilde anlatılmış. Ayrıntılar gayet güzel, dialoglar eğlenceli. Yüzeysel bir filmde koşturup durmadığımız için daha keyif veriyor. En sonunda da Paint It Black şarkısıyla film bitiyor, ama o kapanış şarkısı bile ayrı bir haz katıyor o bitişe. Herhalde sevebildiğim tek vietnam filmidir diyebilirim.[signature][hline]Beş Hececiler
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Yıllar önce izlemiştim okulda... Da o zamanlar o kadar tat vermemişti.. Bir ara tekrar izlemek lazım.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Khirsah Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Ben bu filmi bu sene okulda seyretmiştim(Ah eski günler,mezun olduk be!!),gerçekten çok sevmiştim filmi herşey çok güzeldi ama sonuna biraz aklım takılmıştı,tmm sonu güzel savaşa hyr hede hödö ama ne bileim daha çarpıcı bi son daha olabilirmiş,filmin genline bakınca şahsen daha iyi bir son bekliyorsum,ama Stanley Cubrick ustamızın önünde tabii ki saygıyla eğiliyoruz!![signature][hline]Günümüzün dünyasında Hepsi aynı hepsi ala İsa Musa Muhammed Buda Neyin varsa bilmiş senin!
jankis Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2005 This is my rifle, this is my gun ! This is for fighting, this is for fun ! bu replik işin geyiği tabi daha detaylı açıklamamı diğer topikte yapmışımdır ama ne zaman görsem izleyeceğim filmlerdendir kendisi :) bir de vincent d'onofrio'nun bu rol için aldığı kilo o zaman sinema tarihine geçmişti. en son makinist'te christian bale bu rekoru kırdı yanılmıyosam (bu sefer kilo vererek tabi :D)[signature][hline]Remember Sammy Jankis ..
octopus Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2005 en sevdiğim filmlerden biridir , resmen filme bakarak nefreti üzüntüyü gaz olmayı herşeyi hissettirmişti her seyredişimde de başarıo. Hele sonu manyaktı ya her film sonuçlanır biter fln ama bu off süperdi :)[signature][hline]life is unfair, kill yourself or get over it.
StRencher Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2005 benim de kubrick'in en sevdiğim filmidir kendisi. ironi olayının dibine vurmayı başarabiliyor....[signature][hline] Reality Isn't What You See Reality Is What You Feel
screamer Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2005 Ben filmin ilk bölümündeki şişman arkadaşın Türk çeviriminde Şaban denmesine kafayı yemiştim filmin benim açımdan tek kötü yanı buydu.[signature][hline]Msn ¦ Mail ¦ Icq Just keep on trying, keep on flying, I will be the light.
huun Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 adamim cavus.[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
jankis Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 said: screamer, 28 Mayıs 2005 23:47 tarihinde demiş ki: Ben filmin ilk bölümündeki şişman arkadaşın Türk çeviriminde Şaban denmesine kafayı yemiştim filmin benim açımdan tek kötü yanı buydu. Private Pile'ın türkçeye çevrimi Şaban sen bilmiyo musun :D :D[signature][hline]Remember Sammy Jankis ..
Mirage Mesaj tarihi: Eylül 3, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2005 Bugün orjinal dvd'sini aldım ilk defa izledim. Çok etkileyici bir film. Bu arada, divx'deki Türkçe altyazılarda da şaban olarak çevrilmiş. Uymuş da.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected] Gloria | Level 54 | Orc Warrior | Burning Legion | Grimsoul Legion (Tatilde) Nepenthe | Level 20 | Undead Mage| Frostwhisper
Agirol Mesaj tarihi: Eylül 4, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2005 said: alwyn, 04 Eylül 2005 11:08 tarihinde demiş ki: "I don't know, but I've been told... "...Eskimo p*ssy is mighty cold! aha burası bitirir ztn ayrıca filmin başlarında komutanın ''bi ara bize uğra kız kardeşimi becerirsin'' lafıda yerlere yatırıcak cinstendir.[signature][hline]i'm ashamed, i was shamed
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 4, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2005 Mama and papa were lyin' in beeed Mama was yellin' like she was maaad Mükemmel film .[signature][hline]...to ascend , you must die , you must be crucified , for our sins and our lies...goodbye...
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 zamanında film için başlığı açmışım. hastasıyım filmin. dr. strangelove'dan sonra yapmış olduğu en iyi film olduğunu düşünüyorum. dvd'si de var bende. oturup izliyorum bazen. "me love you long time". hastasıyım o sahnenin :P
Daesu Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 şaban çevirisi süperdir cuk oturmuş asjdkl
cado Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 cok güzel filmdi harbiden :) ilkkez cnbc-e de izlemiştim (cine5 de olabilir)
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 hehe dvd koleksiyonu toplamaya karar verdiğimde ilk kubrick filmlerinden başladım.Şuan Türkiye'de çıkmış tüm dvdlerini edindim.İlk aldığım Full Metal Jacket'ti :) Efsanedir ya,her iki bölümde ayrı ayrı güzel.Müzikleri vs. harika herşeyiyle. Söylemekte isterim bana kalırsa en iyi filmi Orange Clockwork'tur sonra Dr. Strangelove,diye gider benim gözümde.
Kinkaudonau Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 http://www.sadibey.com/2009/03/06/full-metal-jacket-kanal-24te/ Bu gece 21.00'de Kanal 24'de... Filmden yarım saat önce filmin ayrıntılı kritiğini izleyebilirsiniz.
Mirage Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 Çok keserler sanki. Vahşet çok filmde.
Law Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 Spoiler http://www.youtube.com/watch?v=PmILOL55xP0 Filmin sonu :).
Öne çıkan mesajlar