Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Full Metal Alchemist


sabonis

Öne çıkan mesajlar

Hmm ok o zaman buyrun Full Metal Alchemist info :

yeni anime serilerinden bir tanesi. 2003'de yayinlanmaya basladi ve tarih itibariyle yaklasik 30 bolum yayinlandi sadece, sanirim. halen daha her hafta yeni bolumleri japonya'da yayinlanmakta.Toplam olarak 52 bolumden olusmakta.

Gunumuz teknolojisinin varoldugu yari fantastik, gercekte var olmayan, ancak gercegi imite eden bir harita uzerinde, farkli dinlerin, farkli etnik gruplarin, farkli devletlerin, farkli ordularin, farkli dillerin bulundugu, yaklasik sene olarak 1900ler'in basi olarak gecse de teknoloji olarak bizim su anki durumumuzdan bazi sekillerde daha ileride olan bir dunya hayal edin ve bu dunyanin en onemli bilimlerinden birinin simya (alchemy) oldugunu dusunun. oyle ki bu, halen daha bir "buyu" gibi islemekte, ancak bir bilim olmasindan dolayi doganin kurallarini takip etmek zorunda olan bir olgu olarak karsimizda bulunmakta.
Birsey yaratmak icin, o yaratilacak seyin butun malzemelerinin mekanda bulunmasi gerekmekte. eger ki 1 gramlik bi elmas yaratilacaksa, yaklasik 100 gramlik bir komur parcasi gerekmekte, bozulmus bir televizyonu tamir etmek icin, televizyonun bozuk parcalarinin hepsinin orada bulunmasi gerekmekte.

Bunu yapmak icin de ozel "bilimsel" yontemlere basvurulmakta. fakat yasak olan iki sey, dagi tasi, veya etrafta bulunan herhangi birseyden degerli bir maden yapip kendi cikarina kullanmak, veya bir insan vucudu yapmak... ilkinin neden yasak oldugu bellidir. ikincisini yasak yapan sey ise, insanin "tanri" rolunu oynamasini engellemek olarak ozetlenebilir. oyle ki bir oluyu diriltmek icin veya bir seye can vermek icin, "hicbirsey yoktan var edilemez" kanunu bulundugundan dolayi onu bir baska "can" ile kompanse etmek gerekmektedir. yani olu bir kediye can vermek icin bir baska hayvani kurban etmeniz gerekmekte, en basidinden.

Kahramanlarimiz ise 15 ve 14 yasinda iki kardestir. bunlar, olen annelerini canlandirmaya calistiklari gun, "birseyi yaratmak icin bir baska seyi yoketmek gerekir" kanunu nedeniyle buyuk bir travma gecirirler. Yasca buyuk olan kahramanimiz bunu yaparken bacagini kaybetmis, oteki ise butun vucudunu kaybetmis, ancak ruhu da kaybolmasin diye abisi, kolunu da feda ederek onun ruhunu, sans eseri odada bulunan antika bir zirha hapsetmistir.

Boylece biri yari cyborg (bu dunyada auto-mail adi verilmekte), otekisi ise ici bos bir zirh olarak etrafta dolasmakta ve kaybolan vucutlarini geri alabilmek icin, birseyi yoktan da var edebilen tek bir artifact'i ele gecirmek icin seyahat etmektedirler.[signature][hline]
:rock::rock::rock::rock::rock::rock::rock:
..........RIM RIM RIM RIM RIM RIM ..........

[Bu mesaj Durlag tarafından 20 Mayıs 2004 19:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şu anda 10. bölümü bitirdim. herşey git gide daha da ilginç hale geliyor. her bölümde bilmediğiniz birşeyler öğreniyorsunuz.
iki kardeş arasındaki bağ çok iyi yansıtılmış.
müzikler gerçekten mükemmel. noir'ı bilenler bilir, en iyi müziklere sahip animelerden biridir. fma, noir ile çok rahat kapışabilir müzik konusunda
hele konu olarak noir'ı bile geçen bi anime olması beni fazlasıyla etkiledi.[signature][hline]Silthanas, 15 Mayıs 2004 18:10 tarihinde demiş ki:
hill oyun kurmuyoki abi, bütün maç ordan oraya pas atıp duruyo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BombaciMulayim, 25 Mayıs 2004 23:00 tarihinde demiş ki:
bu arada anime ile ilgilenmem ama, bu anime hakkında ekşi sözlük'te bayağı bir şey yazıyordu. gidip bir bakınıverin, spincrus nickli tip bayağı döşemişti oraya.


o benim arkadaşım =)
zaten o tavsiye etti bana[signature][hline]Silthanas, 15 Mayıs 2004 18:10 tarihinde demiş ki:
hill oyun kurmuyoki abi, bütün maç ordan oraya pas atıp duruyo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yav ben indirdim paso japonca geliyo altyazı
nerden buluyosunuz ingiliz altyazılıları

yada herkes japonca biliyo ben mi cahilim :P[signature][hline]Kalima..........Minstrel of The Hun
Jenissary......Scout of The Hun
Orhan..........Cleric of The Hun
Gon.............Armsman of The Hun
www.the-huns.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Asuka, 30 Mayıs 2004 22:29 tarihinde demiş ki:
nasıl noir ve fma karşılaştırılabiliyo??? noir muzikleri yuki kajiura sahaserleridir fma ise..evet muzikleri guzel ama..noir bambaska bişidir lütfen karşılaştırmayalım..


noir ile müziklerde kapışabilecek seviyede dedim. noir'dan iyi demedim. kaldı ki noir'a taparım. bu forumda FMA gibi Noir tavsiye topicini de ben açtım.
ama konu olarak noir'dan iyi bence FMA[signature][hline]Silthanas, 15 Mayıs 2004 18:10 tarihinde demiş ki:
hill oyun kurmuyoki abi, bütün maç ordan oraya pas atıp duruyo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • Admin
fma nın ilk 8 bölümünü ancak bulabildim torentte bide son yayınlanan 5 bölümünü ortaıs yok eskiden kalma direct linklerinide buldum ama ne yazıkki lisans olayını yaptıktan sonra linklerde calışmaz duruma gelmiş siz nerden cektiniz ne önerirsiniz?[signature][hline]Você Cría Os Mundos Que Nós Os destruímos
Virus,SatanixVirus,Satan-Virus,Virus-Satan,Satanix.
Trex DragonSlayerz Paladin of alb/exc
Viru Jan-Tiran BH of the Ecl The solo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...