ahmedinejad Mesaj tarihi: Kasım 22, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2025 Flassh, 21.11.2025 21:39 tarihinde dedi ki: of dizimi izliyoz nuri bilge ceylan mı ne kadar gereksiz sahneler var çok sıkıldım Gerçekten bu yoruyor bazen. Uyumuşum akşam izlerken
Marl0_on Mesaj tarihi: Kasım 22, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2025 ya vince büyük bombayı patlatmadan önce genelde biraz yavaşlatıyor diziyi, önümüzdeki veya sonraki episode büyük olaylar olur heralde.
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 22, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2025 ahmedinejad, 22.11.2025 17:21 tarihinde dedi ki: Gerçekten bu yoruyor bazen. Uyumuşum akşam izlerken adamin kismini izlerken lop lop atliyorsun. diyet gibi bisi oluyor iste. gereksiz yagdan kurtuluyorsun. tertemiz. ai az daha ilerlesin "yonetmek 31inden kurtar bizi" gibi bir secenek ile sunlari izlemeden once editletip atak dizilerden iste.
Komutan Mesaj tarihi: Kasım 23, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2025 Bende tam tersi oluyor. Her bölümün sonunda "ne çabuk bitti" hissi yaşıyorum.
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Kasım 23, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2025 Komutan, 23.11.2025 16:49 tarihinde dedi ki: Bende tam tersi oluyor. Her bölümün sonunda "ne çabuk bitti" hissi yaşıyorum. Bende de aynı. Film izlemeyi cips yemek mantığından çıkarmak lazım, aceleye gerek yok, instada scroll yapmıyoruz. Bu arkadaşlara haftada 3 sefer Tarkovsky + Bergman + Reha Erdem yazıyorum, tok karna
razzRaziel Mesaj tarihi: Kasım 23, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2025 (düzenlendi) bende ikisi de var. hem bazı sahnelerde bi sağ ok çakıp 5sn atıyorum, bi bok olursa geri alıyorum. hem de bir yandan çabuk bitiyor yetmiyor. mesela son bölümde şu sahnede 20sn falan geçiyor ya kadın kameraya kadar yürüyecek diye. Now also compatible with kör gözlüler ve telefonuna bakanlar. Kasım 23, 2025 razzRaziel tarafından düzenlendi 1
sanssizsansli Mesaj tarihi: Kasım 23, 2025 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 23, 2025 uzun bakışları, ne olacağı belli olan kapalı alan sahneler, ya da biri birine ulaşıyo sanki ulaşmıycakmış gibi uzatıyolar da 5 dk sonra ulaşıyo gibi şeyler oluyo. nolcağını bildiğim için atlıyorum oralar. ama bu dizi beni şimdilik o kadar yormadı. merak ettirdiği içindir.
Grego Mesaj tarihi: Kasım 25, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2025 reelsleri, shortsları, tiktokları azaltın 2 1
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 26, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2025 lovecraft0Z, 23.11.2025 15:35 tarihinde dedi ki: Bende de aynı. Film izlemeyi cips yemek mantığından çıkarmak lazım, aceleye gerek yok, instada scroll yapmıyoruz. Bu arkadaşlara haftada 3 sefer Tarkovsky + Bergman + Reha Erdem yazıyorum, tok karna gerek yok abi. neyi neden anlatmak istedigin onemli. mesela odaya kamera koyup, canli acip calisabilirim. bu beni tarkovsky yapmaz. izleyeni sadece gereksiz bir is yapan adam haline getirir. yonetmenlik bu degil. ancak anliyorum, 10sn film icin 40 tane cut yapildigi bir donemde, kamerayi sabit birakan ve uzun uzun gereksiz sahne gosterene "abi cok iyi ama!" deniliyor. latino amcanin sahnelerinin cogunu kisaltsan hicbir sey degismez, bolum ne etkisini yitirir ne de anlamini. bu bir yonetmen 31i idi. 2
razzRaziel Mesaj tarihi: Kasım 26, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2025 s01e05 Spoiler carol öğrene öğrene en sonunda sezon finalinde ilk virüslüyü insana döndürerek bitirir. ikinci sezon da bir grup/şehir daha çıkartır ama her seferinde virüs de daha defansif olmaya başlar. burdan hikayenin devamı gelir gibi. zorlama kanırttım. bu arada bizim istanbullu esnaf'tan carol'a selam tanışalım mı kasedi bekliyorum.
Scalanova Mesaj tarihi: Kasım 26, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2025 Ne kotu be ilk iki bolum sonrasi, 4den sonra biraktim, sezonlara yayilacak sevimsiz kadin cekilecek gibi degil, toplarsa, sezon 1 recap izlerim o derece sogudum. Ilk iki bolum inanilmaz iyiydi. 1
Oce4n Mesaj tarihi: Kasım 27, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2025 5. bölüm gerçekten bir filler idi. hiç bir şey olmadı. meraktan devam edeceğim. kötü olmaya devam ederse daha fazla laf atma hakkı kazanmış olacağım sadece
Notsand Mesaj tarihi: Kasım 27, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2025 5. bolum kotu idi Ayrica ben virusleri tutuyorum. Protagonist ile empati kurmak imkansiz. Equilibriuma ulasildiktan sonra onu geri dondurmeye calismak objektif olarak kotuluktur diye dusunuyorum.
razzRaziel Mesaj tarihi: Kasım 27, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2025 Notsand, 27.11.2025 20:38 tarihinde dedi ki: Ayrica ben virusleri tutuyorum. o neymiş ya Spoiler nerden biliyon ucunun nereye çıkacağını. evet hive mind efficient, barışcıl ve insanlığın tüm problemlerini gidermiş gibi görünüyor olabilir (her ne kadar insanoğlu kalmasa da). ama belki bu ilk evre? veya hepsi fake? belki tüm bilinçleri yok etti (insanoğlunun soykırımı gibi bişey) ve beyinlerindeki bilgiyi kendi havuzunda topluyor ve sana varlarmış gibi yansıtıyor. veya belki bir uzay paraziti, ilk baş tüm türü ele geçirip sonra kendini kopyalamak için sinyal güçlendirici gibi kendi kodunu bu yeni gezegenden de yaymaya başlıyor.
Notsand Mesaj tarihi: Kasım 27, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2025 Iyi de bu dediklerini ben nereden bilebilirim. Ayni seyler insanoglu icin de gecerli; keza belki bizim varligimiz da baska birseyin ilk evresi. Virus sonraki evreleri bilmiyor olabilir, kotuye evrilecekse de belki sartlar yuzunden evrilecek. Belki kendisi de bilmiyor sonradan kotu olup olmayacagini.
razzRaziel Mesaj tarihi: Kasım 27, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2025 e bilmiyorsun işte ben de onu diyorum. bilmediğiniz bişeyle nasıl karşılaştırıp da onu tercih ediyosunuz. biz yine kendimizi biliyoruz, sorunlarımız yok değil, ilkel geçmişimiz ve evrimimiz nedeniyle sıyrılamadığımız şeyler var. ama bizden çoook daha kötü şeyler olabilir. biz neye evrileceksek evrilelim sonuçta bunda bizim söz hakkımız var, gerekirse kendi içimizde savaşıyoruz yolumuzu belirlemek için. ama virüs bişeye evrilirken bunra bi bok diyemiyosun seve seve kabul edeceksin çıkacak sonucu. bu tamamen zar atmak.
Notsand Mesaj tarihi: Kasım 28, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2025 Virus kotu bir organizmaya evrilecekse, surekli loop hole bulan canlilar tarafindan istismara ugradigi icin buna mecbur kalmasi yuksek bir ihtimal. Senin kendini bilme sebebin, o kisi olman. Baska insanlarin icinde yatani ya da insanoglunun genel olarak nasil bir organizmayi temsil ettigini yine bilmiyorsun. Protagonistin burada yaptigi da aslinda, sirf kendi arzulari uzerinden, baska organizmalarin kaderiyle oynamasi. Gece kapisi acik yatabilmesinin ya da haksizliklarin ortadan kalkmasinin onun icin bir onemi yok, kendi aliskanliklari degismesin diye hareket ediyor. Bildigimiz seyler uzerinden gidersek, elimizde virusu suclamak icin yeterli delil yok. Esyaya dahi empati kurabilen, robota tesekkur eden biri olarak ben bu empati yoksunu, once harekete gecip sonra sebep yaratmaya calisan sahis ile bag kuramadim sonuc olarak. Dizinin tetiklemeye calistigi tartisma da tam olarak su an yaptigimiz sanirim.
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Kasım 28, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2025 Bence mesele şu an dünyada 7 kişi haricinde kimsenin olmaması. Yani diğer insanlar artık "insan" değil. İnsan tüm negatif pozitif yönleriyle, varoluş krizleriyle sabit olmayan dalgalı psikolojisiyle var, ve toplumsal, kurumsal olan her şey bir sürü doğru yanlış katman içeriyor. Bunların hiç birinin olmadığı, dümdüz, sabit, hiç bir kötülüğün olmaması, "insan" ın olmaması demek. Yani bir anlamıyla evet bu bir soykırım. Yönetmen burada tüm ideolojileri, dinleri de gömüyor tabii, karmaşık çok katmanlı ve dalgalı kompleks yapılara, basic iyi - kötü savaşı ve sonunda kötülüğün olmadığı cenneti vaad etmenin asıl kötülük olduğunu Carol'un şahsında cisimleştirmiş. Carol'u sevmiyorsunuz ama Carol biziz abi hive mind insan ve onun yarattığı dünya değil, hiç bir insan seviyesinde öyle bir insan ve dünya olmayacak, demek istiyor yönetmen bence
neokrasi Mesaj tarihi: Kasım 28, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2025 Şu ana kadarki en tırt bölümdü. Carol'dan iyice soğumamız için uğraşılmış.
Scalanova Mesaj tarihi: Kasım 28, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2025 Ne alaka carol biziz diyebilmek? Degiliz abi , virusu nasil teke indiremezsen bizide teke indiremezsin. Virus dogrudur yanlistir ne cikacak belli degil o konuda haklisin. Insanligin ne olduguda ortada olunca riskler pekte farkli degil aslinda
Grego Mesaj tarihi: Kasım 28, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2025 biraz daha -de ve -da ları ayırmazsan tam carol olacaksın, pekte kısmında en az 11 milyon kişi ölmüştür. üzerine konuşulabilecek, yazılıp çizilecek dizi gelmiş önünüze daha ne istiyorsunuz kardeşim 1
Notsand Mesaj tarihi: Kasım 28, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2025 Biz vucudumuzda cok sayida canli hucrenin bir araya gelerek yarattigi bir organizmayiz. Virus de cok sayida insanin hucre misali bir araya gelerek yarattigi bir organizma. Su ana kadar virus hem kendi ogelerine hem yabanci bireylere bizim kendimize ve baskalarina davrandigimizdan daha iyi davraniyor.
Öne çıkan mesajlar