Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AI Video Thread


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

zamanı geldiğinde ayırt edilemeyecek gerçi ama hala ai ile yaptım diyenler olacaktır. ya da ai filmler animeler vs olur. diğer text konulara karışmasın diye.

geçen şunu atmıştım kalitesi var diye

 

 

bu da taze çıktı güzel

  • Like 2
Mesaj tarihi: (düzenlendi)
razzRaziel, 31.10.2025 14:57 tarihinde dedi ki:

zamanı geldiğinde ayırt edilemeyecek gerçi ama hala ai ile yaptım diyenler olacaktır. ya da ai filmler animeler vs olur. diğer text konulara karışmasın diye.

geçen şunu atmıştım kalitesi var diye

 

 

bu da taze çıktı güzel

şahane olmuş ikinci de. valla benim anladığım o zaman en kötü 1-2 yıl içerisinde hem prompt kullanımının kalitesi hem de botların gelişmesiyle böyle 1-2 dakikalık kısa filmlerde iyi iş çıkaracaklardı zaten. reklam üzerinden denenmesi de işin tabiatına uygun yani. belki bakarsın reklam firmaları yerini bu tarz küçük girişimler alır. işimi tam manasıyla göreceğine inandığımda çok çılgın fikirlerim var yattım soteye bekliyorum valla assasult haritasındaki çatıda gibi.

editlemeye yetişecek kadar hızda ürettim şunu sdfshbjdf

https://streamable.com/pkaagu

 

meme kültürünü bile temelinden değiştirir bu ben diyim. sözlü ifade ediyosun sana anında meme'i üretiyor falan.

 

 

sanssizsansli tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

REDDİTTEN İÇERİK PAYLAŞANLARA : abicim attıklarınızın yarısı 3-4 saat sonra gidiyor ister kedili olsun ister komikli ister şaşırmacalı. dönüp bakmıyorsunuz da. 

 bobiler.org/random linki paylaşan adam vardı o daha iyiydi, en azından başka da olsa bir şey geliyordu...

  • Like 1
  • Haha 1
Mesaj tarihi:

videolar duruyor olm. 2 tane kedili video gitti diye niye böyle yapıyon. hem 1 tanesini görsel üzerinde çizerek anlatmıştım.

 

reddit videosu genelde youtube'da çıkmıyor. bi de silinen youtube'dan da siliniyor zaten.

ikinci videoyu yapan şu eleman, yönetmen olabilir. 3 ay uğraşmış ai slop yüzünden. henüz orada değiliz ama yoldayız.

Mesaj tarihi:
razzRaziel, 31.10.2025 20:34 tarihinde dedi ki:

videolar duruyor olm. 2 tane kedili video gitti diye niye böyle yapıyon.

ben şikayet ettiğimde ikinci video yoktu, ahmedinejad şahidimdir.

  • Haha 1
  • 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi: (düzenlendi)
razzRaziel, 12.02.2026 01:15 tarihinde dedi ki:

Seedance 2 çıtayı bir tık daha yükseltti galiba

reddit linki vermek zorunda kalıyorum seendance'i redditte araştırınca ama şu ne ya

oha haha ekşide gördüm

 

sanssizsansli tarafından düzenlendi
  • Like 1
Mesaj tarihi:

sadece img değil video input da alıyor bu. aktörü, asansörü ve koridoru reskin ediyor ve ref videodan da kamera hareketlerini ve yüz ifadesini falan alıyor. şu severance videosunun kamera arkasını hatırlıyorum ne kadar uğraşıyolardı bu çekim için.

  • Like 1
Mesaj tarihi: (düzenlendi)

adamlar yoketti holivud'u cidden. odyssey çıkmadan önce öz hakiki odyssey çıkarılırsa şaşmam lol.

çiçek abbas'a ne güldüm ama gözümden yaşlar geldi off.

Sam tarafından düzenlendi
  • Haha 1
Mesaj tarihi:

Evet ya. Sinema sektörü de bireyselliğe kayacak heralde. Yine zirvedekiler iş yapar tabii, hatta çoğu AI kullanarak geliştirir pipeline'ı.

Sinemada çok fazla sınırlama ve ajanda var. Bunları çıkar, üzerine sınırsız yaratıcılık ve sınırsız rekabet ekle gg.

Mesaj tarihi:

Ben bu konuda iki açıdan farklı düşünüyorum.

Öncelikle bazı insanların film çekmesini engelleyen teknik imkanlar olabilir ama bu düşündüğünden daha az. Çoğu insan yazı yazabiliyor ama çok az insan roman yazabiliyor ve daha da azı iyi roman yazabiliyor. İkincisi herkesin yazı yazabilmesi herkesin roman yazabilmesi sonucu doğurmadığı gibi, yayınevlerinin varlığını ve işlevini de ortadan kaldırmadı.

Aslında herkes film çekebiliyor, youtube ve tiktok bunun mecrası. Orada da belirli bir kurguyla görsel hikaye anlatıyorsun. Bu imkanlar hali hazırda var. Ve insanlar film çekebiliyor. Teknik anlamda sinema filminin sayısı o kadar da çok artmayacaktır. Çünkü dediğim gibi şu anda zaten hemen hepimiz film çekip yayınlıyoruz. Bunun gibi sinemayı andıran görselde film çekenler artar ama sinema artar mı şüpheliyim.

Arz fazlası sınırsız yaratıcılık anlamına gelir mi? Bence gelmez.

Dijital araçların kullanımı müzik üretimine çoktan geldi, orası daha özgür bir endüstri, youtube'da spotify'da tutan müzik yapman ünlü olup para kazanman için yeterli teoride. 30 yılda müzik üretimi belki yüzlerce, belki binlerce kat arttı. Fakat insanların kendi başına sonsuz içeriğe ulaşabildiğini düşünmek bir yanılgı. 70 milyondan fazla müzik üreten insan var, eskisi gibi plak şirketlerine bağlı değilsin, hatta kayıt ve müzik yapma imkanları da çoğaldı, elektronik müzik yaparak evde tek başına 10 tane enstrümanlı şarkı yapabilirsin. Fakat sen yılda kaç yeni şarkı dinleyebiliyorsun? 100? 1000?

70 milyondan fazla insan müzik üretiyor, yılda 10 milyonlarca yeni şarkı yapılıyor. Ortalama insanı geçiyorum işi müzik olan birine bunun %1'i bile ulaşamaz. İyi diye bir tanımlama yapmak için kıyaslama gerekiyor, bir müzik dinlersin beğenmezsin bir müzik dinlersin beğenirsin, bu iyi dersin. Ama aslında sadece dinlediklerin arasında iyi. Hiç kürasyon, hiç filtreleme, hiç gatekeeper'lık olmaması daha iyi sanata ulaşmamızı değil, sadece daha "çok"a ulaşmamızı sağlar. Ve hatta bana göre daha iyiye ulaşmamızı engeller.

 

 

Mesaj tarihi:

Tamam işte kısace ,spotify ile hayatımıza giren giderek kalitesizleşen kitlesel boktan müziğin aynısı sinema sektöründe de olacak.  İlk başta biraz tepki gelir sonra üretilen içeriğin %90 ı leş gibi boktan olduğu için millet alışır ,  yeni standart o olur. 

  • Like 1
Mesaj tarihi: (düzenlendi)

youtube ve tiktok platformlar. insanların film çekmesi herkesin elinde dandik kamerayla yaratabildikleri tiyatral mizansenlerle sınırlı. benim bu platformlarda rastladığım maksimum klasik prodüksiyonlara tehdit günlük yaşamda geçen mizah skeçleri. başlıca sebepler de mizahın bütün dünyada filtre ve sansürlerle kısıtlanırken gerekli prodüksiyon eşiğinin çok düşük olması. slice of life sitcom için gerekli dekor, kostüm vs hemen herkesin elinin altında olan birşey. sci-fi mizaha geçmeye çalışsa bile anında kısıtlı, kimsenin evinde elinde telefonla yapabileceği birşey değil.

yani oturup bombalıyoruz şu film kitaba uymamış diye ki en basit örnek. "sen daha iyisini yap madem" dendiğinde yapılabilir hale gelecek. odyssey başlığına koymuştum bir fragman ki o dünkü imkanlarla yapılabilen. sinema filmi formatında olmasına gerek yok, streaming sayesinde formatlar serbest forma dönüştü zaten. dizinin bir bölümü 30, öbürü 35 artık kafalarına göre. tv'de saat doldurma kaygısı olmadan. yani belki 1dk'lık shorts formatında olur, belki 5 saat epic kitap uzunluğunda olur.

arz fazlası tabii ki yaratıcılıkta artışa sebep olur. steam'i açın sonra da ps/xbox store'ları açın en basidinden. ki ben bunu indie oyun neredeyse hiç oynamayan biri olarak söylüyorum ama burada beni cezbetmelerini engelleyen ana neden prodüksiyon kalitesi. "piksel piksel olmasa bunu ne oynardım" dediğim bir sürü oyuna rastladım. ama bu ekstra arzın büyük çoğunluğu evet çöp. prodüksiyon eşiği nedeniyle otomatik elenen büyük ölçekli yapımlarda çöp olma ihtimali evet daha düşük ama 10 oyun üretip 8'i çöp çıkması yerine 1000 oyun üretip 980'inin çöp çıkması net kazanç olur yaratıcılık olarak. çöp oranın yükselmesi bizim elimize geçen değerin artmadığını göstermiyor. bu değeri filtreleyip ulaşabilmek ana mesele o noktada.

burada da yeni platformlar oluşacak işte oyun için steam dedik mesela. gerçi spotify, steam vs bunlar gene hosting ve gene belli bir sıfır olmayan curation içeren yerler. genai şu anda internet'in ilk yılları gibi çok daha desentralize ve vahşi batı gibi sayılır, nasıl şekilleneceğini kestirmek için henüz erken. ben yine de gelirleri tehdit altına giren gatekeeper'lar yasal cenderelerle iyice boğazına basmadığı sürece bugünkünden çok daha yaratıcı bir dönem olacağını düşünüyorum.

gerekli bütçe arttıkça yaratıcılık oyomatik olarak düşüyor. bu nedenle kısa hikaye formatı mesela dünyada yaratıcılıkta birinci sırada belki. gerekli giriş eşiği en düşük sayılır çünkü. dizi, film, sinema, anime bunlar çok daha yüksek bütçe eşiği olan görsel medyumlar. hani 1000 manga çiziliyorsa belki bunların 20 tanesi anime olacak popülariteye ulaşıyor. grrm evinde oturup kendi dizisini çekebildiği zaman "böyle çekelim" diyen maymunlarla uğraşmadan kendi dizisini bize aktarabildiğince yaratıcılık azalır mı? artar.

ha bir de yazar artmıyor durumunun ana sebebi yazının popüler bir medyum olmaması. bir hikaye anlatırken bunu yazı formatı yerine görsel formatta istiyor genelde insanoğlu. o nedenle 50-75 yıllık en popüler kitaplar bile niche kalırken beyazperdeye aktarılınca bir anda herkes konuşmaya başlıyor. bu değişmez yani çünkü yazıyı kafamızda görsele çeviriyoruz, efektif de etkili de değil. ama prodüksiyonu en ucuz. yazarların elinde yazı girdisini görsele çevirebilecek imkan olsa hepsi olmasa bile çoğunluğu hikayesini görsel olarak anlatmayı tercih ederdi muhtemelen.

Sam tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

burada benim gördüğüm bir şey paranın el değiştirdiği. bir takım üretim araçlarının sahibi eski elitler olmayacak. yeni tekel vari elitler işte buna teknofeoalism falan diye konuşuyorlar son zamanlarda, bunların üreticisi insanlar olacak, sistem onların altına çalışırken işlemesi için devasa bir para akışı orada dönecek. işte ne bileyim bugün ram piyasası şirketlerin elinde oyuncakken insanlara siz iyisi mi yapay zekayla video üretin diye teşvik ediyor olması bile çalış köpek demek gibi bir şey algoritma için.

bu noktada yapay zeka tarafına hala çok iş düşüyor. insanların henüz gerçekten tam olarak istediği şeye yakın bir girdi verebilme şansı çok düşük. seedance görsel olarak çok şeyi başarmış ama daha ohoo yani. leapler çok etkili oluyor her bir kaç ayda bir, ama yetmediğini farkediyorsun artık. bambaşka bir dünya ai. cheat mode açmış gibi hissettiriyor sanki timeline'ın çok gerisinde kaldık da bir şeylerin hızlanması lazımmış gibi haha

Mesaj tarihi:
Sam, 16.02.2026 15:40 tarihinde dedi ki:

grrm evinde oturup kendi dizisini çekebildiği zaman "böyle çekelim" diyen maymunlarla uğraşmadan kendi dizisini bize aktarabildiğince yaratıcılık azalır mı? artar.

yaratıcılık genel anlamda artar mı bilmiyorum, yaratılmışın sayısı artar. ama nicel olarak yükselmiş bu sayıda önemli olan şey ilgi çekebilecek kadar özel olması. neredeyse her şeyin olduğu yerde " ulan bunu hiç düşünmemiştim dedirtebilecek bir duyguyu bulmak marifet.

ben bir de kalıcılıkları noktasına çok değiştirdim son zamanlarda fikrimi. bunun yapay zekayla alakası olmayabilir direkt olarak ama şeylerin sayısı arttıkça kalıcılık aynı orana azalıyor. hedonist ettiler insanları bu kadar arz ile.

×
×
  • Yeni Oluştur...