Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mısır'da yaşamak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Sanırım önümüzdeki 6 ay içinde eşime ordan iş teklifi gelecek, çalıştığı firma yıllardır orda fabrika açıp burdan oraya beyaz yaka gönderiyor. Eşler içinde yine iş ayarlanıyormuş, evi firma tutup ödemesini yapıyor vs 

Orada yaşantı nasıldır, kanunlar kurallar vs, gerçi şuan bulunduğum yerde de yoğun suriyeli nüfusundan dolayı çokta farklı bir manzara ile karşılaşacağımı düşünmüyorum. 5-7 yıllığına gidilip orda kazanılan ile buraya dönüp ev araba almak mantıklı mıdır, yoksa git gelme durduğun hata mı dersiniz.

Coğrafi olarak bakınca bir bombaya falan kurban gitme şansı da var gibi geliyor. İsraile giden bir kaç füze yanlışlıkla tepemize düşer mi vs.

Var mıdır orada yaşamış veya yaşamakta olan, ilk elden tecrübe sahibi kimseler varsa dinlemek isterim.

Mesaj tarihi:

3 yıldır mısırlılarla sürekli çalışıyorum ve ben gitmesem de çok giden gelen oluyor ofisten. Çoğu havaalnında yeri öpüyor dönünce. Diyeceğim bu kadar.

Mesaj tarihi:
Pordakal, 2.10.2025 18:12 tarihinde dedi ki:

Sanırım önümüzdeki 6 ay içinde eşime ordan iş teklifi gelecek, çalıştığı firma yıllardır orda fabrika açıp burdan oraya beyaz yaka gönderiyor. Eşler içinde yine iş ayarlanıyormuş, evi firma tutup ödemesini yapıyor vs 

Orada yaşantı nasıldır, kanunlar kurallar vs, gerçi şuan bulunduğum yerde de yoğun suriyeli nüfusundan dolayı çokta farklı bir manzara ile karşılaşacağımı düşünmüyorum. 5-7 yıllığına gidilip orda kazanılan ile buraya dönüp ev araba almak mantıklı mıdır, yoksa git gelme durduğun hata mı dersiniz.

Coğrafi olarak bakınca bir bombaya falan kurban gitme şansı da var gibi geliyor. İsraile giden bir kaç füze yanlışlıkla tepemize düşer mi vs.

Var mıdır orada yaşamış veya yaşamakta olan, ilk elden tecrübe sahibi kimseler varsa dinlemek isterim.

Abi gitmeden önce zaten uçak bileti ve oteller ucuz şöyle bi git 1 hafta 10 gün kal çok şey öğrenirsin.

Kahire tarafına gidenler çok leş diyor genelde. Sharm tarafları güzel gibi ama zaten oralar da farklı ülke gibi. Sizin işin o taraflarda olucağını düşünmüyorum genelde oralar tamamen turizm çünkü

Mesaj tarihi:

Ben 4 ay yaşadım, kesinlikle kimseye tavsiye etmem, hele kadınlara hiç tavsiye etmem. Gezginseniz, macera seven yönünüz varsa ki 20'li yaşlarım öyleydi, o zaman eğlenceli bir ülkeydi ama tam eziyet. İnsanları genel olarak sıcak kanlı ve yardım severdi ama dolandırıcısı, tacizcisi, yan kesicisi de boldu. Trafik Allah'a emanet zaten araçlardan direk anlarsınız, bir tarafı vuruk olmayan araç zor görürsünüz. Hijyen konusu gerçekten sorunlu, en pahalı mekanları bile sorunlu. Çeşme suları felaket, elektrik çok sık kesiliyordu benim orada olduğum dönemde. Genel olarak biz kahvehanelerde takıldığımız için mısırlılarla iç içeydik ama Türkiye'den gelen herkes (AKP'liler dahil) halktan izole olmayı tercih ediyorlardı. 

Kızlarla gezdiğimiz zaman eziyet başlıyordu, direk yiyecekmiş gibi bakıyorlardı ki kızların kıyafetleri nispeten kapalı diyeceğimiz bol kıyafetlerdi, ona rağmen beraber çalıştığımız arkadaşlarla seyahat etmek eziyet oluyordu. Ne zaman dolaşsak yalandan eşim, nişanlım vs. diye kıvırıyorduk anca öyle rahat bırakıyorlardı. Bir arkadaşımızla sevgilisini bir yerde kıstırıyor 10 genç erkek, kızı taciz ediyorlar, çevreden yardım sayesinde kurtulmuşlardı. Her tarafta sivil polisler sürekli saçma muhabbetler içinde buluyorduk kendimizi. 

Şu an evli olsam, Mısır'da yaşamayı düşünmem. Yani bazı şeylerin getirisi ve götürüsünü iyi tartmak lazım. Bir de Mısır'da iş halletmek mesele. Bukra İnşallah sözünü çok sık duyuyorsun. 

• Tesekkurler 1
Mesaj tarihi:

@eldar sektör tekstil

@xaty tamamen yaşamak için değil de, iki kişi güzel bir para alınırsa buradan ev ve araba alacak kadar biriktirip 5 yılda falan geri dönmek, veya belki oradan daha yaşanır bir ülkeye transfer olarak düşündük. Daha tabi teklif vs yok. Amacım biraz bilgi almak.

• Like 1
  • Yeni Oluştur...