Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kredi Kartları

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

iş bankası maximiles black ve yapıkredi world kombosu yeterli olur.

ama her halükarda, 20 yıllık ödenen kredi kartını kapatmak kredi puanı intiharı olur, limiti küçült ama kalsın.

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

Öyle yapacağım sanırım. Limiti 50k filan yaparım, öyle durur. Ama kapatmak puanı çok düşürür mü bilmiyorum, puan şu an epey yüksek zaten, 1850 filandı son baktığımda.

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

Direkt kart kapatınca olmuyor diye biliyorum ama dolaylı olarak bir yolu varsa o kast edilmiş olabilir. Mesela başka kartlar olupta borç bakiyesi aynı kalsın. Kapatılacak karttan sonra kullanım oranı yükseleceği için düşüş olacaktı gibi dolaylı bir yolu vardır belki 🤔

Mesaj tarihi:
GERGE, 16.09.2025 20:39 tarihinde dedi ki:

Öyle yapacağım sanırım. Limiti 50k filan yaparım, öyle durur. Ama kapatmak puanı çok düşürür mü bilmiyorum, puan şu an epey yüksek zaten, 1850 filandı son baktığımda.

düşürür. kredi puanını en fazla besleyen şey uzun süredir stabil, gecikmemiş, düzenli ödenen kredili ürünler.

yeni bir ürün açıldığında da hafif düşecek bu arada, yeni risk olarak değerlendiriliyor, ödeme düzenli olduğunda eski yerine geliyor.

kart, esnek hesap limitleri 70% üzerinde kullanıldığında da düşüyor.

kaynak findeks not danışmanları

kaynak2 : damdan düşen grego 

Mesaj tarihi:
GERGE, 15.09.2025 16:33 tarihinde dedi ki:

20 yıldan fazladır tek kart kullandım sadece, İş Bankası. Ama son zamanlarda çok rahatsız etmeye başladı. 3 yurtdışı alışverişinden biri engelliyor, sonra onay vermem gerekiyor. Limiti arttı, her yerde kayıtlı 20 yıldır kullandığımdan, rahatsız ediyor.

Farklı bir bankaya geçeyim diyorum. Yurtdışı alışverişlerinde sorun çıkarmayan, sanal kartı iyi olan (mesela sabit limit belirleyip o limitte hep kullanabildiğim), mobil app iyi olan, sürekli reklam/promosyon diye rahatsız etmeyen bir kart öneriniz var mı?

İnternette çok yorum var ama burada kullanan birinin dediği daha değerli benim için.

Wear OS ile NFC ile ödeme yapabilmek de güzel bonus olacaktır benim için.

Axess düşünüyorum şu anda.

Kitabın sonundan gireyim: Wings Black Plus var, AŞIRI MEMNUNUM. 

Artısıyla eksisiyle, sordugun konularla da ilgili olarak:

- Mobil app fena değil.

- Sağlam promosyon mesajı atıyorlar, taciz düzeyinde.

- Sanal kart denemedim.

- Yurtdışı alışverişlerinde tertemiz.

- Jüzdan app ile QR ödeyebiliyorsun ama Wear OS denemedim. 

Ama nedir olayı: Çok ciddi cashback alabiliyorsun yok restoranı yok duty freesi, isparkı, steam/psplus, veteriner harcaması falan. Ve çok iyi mil birikiyor. 

Ben 2024 Ekim'de geçiş yaptım ve debit kart kullanmayı tamamen bıraktım; nakit harcama hariç bütün alışverişi bu kart üzerinden yapıyoruz. Biriken millerle hali hazırda 2 tane Paris tek yön bilet aldık, ve tahminimce 3.5 - belki 4 tane daha tek yön yurtdışı bileti birikti. 1 yıllık sürede 6 yurtdışı bileti birikmiş oldu  (pegasus tabi, çok da coşmayalım). (1,5 milyon mil yaklaşık olarak biriken. En son 2 tane Paris dönüş biletini 550K mile almıştık). 

Uygulamasından baktım şimdi: Son 6 ayda da 18,500 TL cashback almışız.

Mesaj tarihi:
GERGE, 16.09.2025 20:39 tarihinde dedi ki:

abi kredi puanını en etkileyen şey borç/limit oranı

bu oranın %30'u geçmemesine dikkat edecekmişsin. ben henüz başaramadım 😄 ama  kredi kartı limitini max 30-50% arasında kullanın diyorlar 

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

napacanız abi kredi notunu. işiniz gücünüz varsa kredi vermeyen banka mı var. kapıda yatıyor adamlar. konutla araba kredisi zaten ipotekli. 

ahmedinejad tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:
ZaugnaKhaldun, 16.09.2025 22:35 tarihinde dedi ki:

Kitabın sonundan gireyim: Wings Black Plus var, AŞIRI MEMNUNUM. 

Artısıyla eksisiyle, sordugun konularla da ilgili olarak:

- Mobil app fena değil.

- Sağlam promosyon mesajı atıyorlar, taciz düzeyinde.

- Sanal kart denemedim.

- Yurtdışı alışverişlerinde tertemiz.

- Jüzdan app ile QR ödeyebiliyorsun ama Wear OS denemedim. 

Ama nedir olayı: Çok ciddi cashback alabiliyorsun yok restoranı yok duty freesi, isparkı, steam/psplus, veteriner harcaması falan. Ve çok iyi mil birikiyor. 

Ben 2024 Ekim'de geçiş yaptım ve debit kart kullanmayı tamamen bıraktım; nakit harcama hariç bütün alışverişi bu kart üzerinden yapıyoruz. Biriken millerle hali hazırda 2 tane Paris tek yön bilet aldık, ve tahminimce 3.5 - belki 4 tane daha tek yön yurtdışı bileti birikti. 1 yıllık sürede 6 yurtdışı bileti birikmiş oldu  (pegasus tabi, çok da coşmayalım). (1,5 milyon mil yaklaşık olarak biriken. En son 2 tane Paris dönüş biletini 550K mile almıştık). 

Uygulamasından baktım şimdi: Son 6 ayda da 18,500 TL cashback almışız.

yurtdışı kullanımlarında da cashback vs veriyor mu ? yurtdısında cok kart kullanıyorum hem kur farkı oluyo hemde hiç puan veren yok 😄

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

TEB aldım. Üç farklı para birimi iyi. VISA Signature istedim. Sanal kart istediğim gibi. Mobil app İş Bankası'ndan sonra cennet gibi. Reklam ya da her yerden uçan başka bir şey yok. İndirimleri de fena değil.

Mesaj tarihi:
Flassh, 17.09.2025 13:57 tarihinde dedi ki:

yurtdışı kullanımlarında da cashback vs veriyor mu ? yurtdısında cok kart kullanıyorum hem kur farkı oluyo hemde hiç puan veren yok 😄

Yeni döndüm yurtdışından, bütün restoran harcamalarında (aylık limitine ulaşana kadar) şu kampanyadan faydalandım mesela. Yukarıda biri yazmıştı ama, app'ten kampanyaya kaydolman gerekiyor yoksa bi bok yok

https://www.wingscard.com.tr/kampanyalar/tum-restoranlarda-15e-varan-indirim

Bir de 2 defa toplu mil verdi yurtdışı yemek/market harcamasına (100K + 50K mil)  ama hangi kampanyadan verdiğini bilmiyorum sdfsd. 

• Yeni Oluştur...