dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 10, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2025 Raze, 31.08.2025 19:41 tarihinde dedi ki: örnek verir misin? benim aklıma bişey gelmedi eskilerden böyle bariz aptallıklar "hey, bilmedigim bir gezegendeyim, kaskimi cikartayim da suraya bir kafami sokayim... bakalim ne olacak!" diye basliyor genelde filmler. gerci bu bolumde salaklik vardi ayni seviyede... 1
Komutan Mesaj tarihi: Eylül 10, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2025 Dünyayı yöneten beş şirketten birinin dünya dışı, tehlikeli yaratıkları tuttuğu laboratuvarın güvenliği sıradan bir alışveriş merkezinin güvenliği kadar bile değil. Laboratuvarı gözetleyen tek bir kişi yok. Çocuklar istedikleri gibi giriyorlar. Bari en azından Joe ve iki arkadaşını adada amaçsız bir devriyeye yollayacaklarına kapıya dikselerdi. Bir de Prometheus ve sonraki filmleri yok sayıyorlar herhalde. Prometheus'dan sonra birleşen Weyland-Yutani bu dizide daha önce birleşmiş olarak gösteriliyor. Chestbursterın Romulus'daki gibi kozaya girme olayı yok. 1
Norak Mesaj tarihi: Eylül 10, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2025 Alyen serilerindeki hemen tum bilim adami, guvenlik vs onemli karakterler hep studyonun onunden random gecen turistleri secmisler gibi oluyor burdada farkli degil pek o acidan normal
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 10, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2025 Komutan, 10.09.2025 16:49 tarihinde dedi ki: Bir de Prometheus ve sonraki filmleri yok sayıyorlar herhalde. Prometheus'dan sonra birleşen Weyland-Yutani bu dizide daha önce birleşmiş olarak gösteriliyor. Chestbursterın Romulus'daki gibi kozaya girme olayı yok. ben de yok sayiyorum...
Raze Mesaj tarihi: Eylül 11, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2025 @dasaaa ya o dediğin sadece 1 kere olmadı mı? ilk filmdeki alien'ı ilk gören ekip. ekip de uzay kamyonunu kullanan ekip. science vessel değil, military değil. bariz aptallık kısmı ok ama zeki olmasını beklediğim kişi kısmı değil. alien 1-2 yi baz alarak konuşmuştum bu arada, diğerleri film olma kriterini sağlarken zorlanıyor bence
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 11, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2025 ortak olarak hepimizin bulustugu nokta filmlerin coguunu dikkate almiyoruz, kabul etmiyoruz eheh 1
Sam Mesaj tarihi: Eylül 14, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2025 Ya işte idiot ball ayarı kaçınca inanılırlık derecesi azalıyor maalesef. Uzay gemisindeyken hadi 3-5 kişi beceremedi oluyor da dünya beşten büyüktür ölçeğine gelince biraz sırıtıyor artık. hoş gerçi akıl kullanılsa neredeyse hiçbiri olmaması lazım, dünya bayağı ileri seviyede hani synthleri biliyorduk da cyborg ve transhumanlar gelmiş öyle 1-2 xenomorphun aşık atabileceği bir durum değil zaten gördük. Aslında ironik şekilde diğer alyenler daha enteresan kaldı, bayağı yaratıcılık var aslında o alanda. Göz ne yapacak o daha ilginç oldu hatta. 6 Spoiler Kirsh ne yapmaya çalışıyor onu merak ettim en çok. Bütün bu süreci bir deney olarak değerlendiriyor sanki.
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 14, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2025 Spoiler tum eliyen serilerinde robot "ehehe insanlar çok çabuk öliyiiiii" diye deney yapiyor zaten. hatta cok zorlasak alien serilerini yaratiktan cok i have no mouth and i must scream'e daha rahat baglariz dinden cok. ama amcam kafayi dinle yedigi icin habire dini olaylara giriyor. hatta dedeye biraksan ben eliyenlerin dergah kurup, takke takip hu cekmelerini falan beklerdim.
Sam Mesaj tarihi: Eylül 17, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2025 7 Spoiler Biraz garip ilerliyor ya, hani güvenlik yokken bir den max güvenlik filan bayağı inişli çıkışlı işleniş. kirsh dedim acaba transhuman projesini mi aabote edecek ama tuzağa düşürüyormuş. Yalnız esas tehlike o göz olacak cidden lol. yalnız o 65 yıllık kontrat olayını da anlamadım ben. Ripley kapsülü uzayda kayboldu diye o kadar uzun sürmüştü, normalde o kadar uzun sürüyormuydu ki normalde yolculuklar? Hiçbir iş yapılamaz düzgün yani öyleyse.
Komutan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2025 @Sam Geçen bölümde ışık üstü hızlara çıkılamadığı söylendi. Işığın altındaki hızlarda o kadar uzun sürede bile seyahat edebilecekleri yerler çok kısıtlı. Hele tamamen körlemesine yaratık bulup getirmek çok zor. Önce yaşam olan gezegenleri bulacaklar, sonra oradaki tehlikeli yaratıkları saptayacaklar ve bunlar dünyadan maksimum 32.5 ışık yılı uzakta yerlerde olmak zorunda, hatta yapacakları işe de zaman harcayacakları için daha az bir mesafe olmalı. Bildiğim kadarıyla bu diziden önce gemilerin hızı ile ilgili net bir şey söylenmemişti ama aslında ışıktan düşük hızda böyle bir evren işlemez. 1
Sam Mesaj tarihi: Eylül 17, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2025 Evet belki öyle egzotik bir görev için olabilir ama kolonilerle dünya arasında git-gel, ticaret vs için daha kısa süreler olduğunu düşünüyordum ben. Çok da araştırmadım hani mesela aliens’da o koloniye gidip gelmek ne kadar sürmüştü veya alien’da dünyaya dönmeleri normal programda ne kadar sürecekti gibi. evet setting ışık hızıyla sınırlıysa bayağı daralıyor alan.
Norak Mesaj tarihi: Eylül 19, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2025 ep 7 Spoiler ilk yari cok dandikti abi simdi kusra bakmasinlar lel koca isletmede bim ayarinda guvenlik var resmen, 2. yarida toparladi neyseki. 1
µh Mesaj tarihi: Eylül 19, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2025 (düzenlendi) Spoiler dizideki aksiyon seviyesi ep7 Eylül 19, 2025 µh tarafından düzenlendi
kizillelma Mesaj tarihi: Eylül 19, 2025 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 19, 2025 Göz π sayısını biliyor siz ne tartışıyorsunuz .. 4
Sam Mesaj tarihi: Eylül 19, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2025 ben ona symbiote ile the thing gibi birşey olarak bakıyorum artık, geze geze öğrenmiş hostlardan herhalde.
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Eylül 22, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2025 (düzenlendi) Spoiler Abi iskelenin sonundan onlarca güvenlik çıktı. iskele bitmiş orada bir tane konteynır vardı. konteynırdan o kadar adam mı çıktı dkajsdkasd adamlar spawn oldular bir anda dksajdkasd Bir de alienın vücudu çok insanı olmuş. içine koymuşlar insani çömeliyor kalkıyor. Öncekilerde anatomisi farklıydı. insan gibi olunca bir özelliği de kalmıyor. Eylül 22, 2025 BiTcH_oFBaT tarafından düzenlendi
Sam Mesaj tarihi: Eylül 24, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2025 sezon 1 finali Spoiler ya imkansız tek alyenin bütün orduyu sololaması, hiçbir hikayesinde setting’in böyle birşey yok. suspension of disbelief bitti yani artık o noktada. alien derken westworld’e döndü. hem konu hem plot armor olarak. cyborg vs kirsh kısmı tek tatmin edici kısım oldu benim için sanırım. atom da synth çıktı bir de enteresan. öyle adada takılmaya devam edecekler galiba hadi hayırlısı isla nublar gibi. gelecek sezonda da weyland yutani ile kapılacakkar herhalde hadi bakalım. ilginç fikirler var ama hikayede çok fazla whiplash hissi var. önce ilginç birşey oluyor sonra 70’ler teen slasher seviyesine düşüyor sonra gene ilginç birşey oluyor. keşke plot vehicle olarak saçmalamalar gerekmeseymiş bu kadar. gene göz esas tehdit olacak bunlara gibi. ne dayanıklıymış o da cidden ben o kadar tekmeye pörtler sandım ama lastik top mübarek. sezon geneli için hem beklediğimden iyi hem beklediğimden kötü. çocuklar ve aşırı plot armor olmasa alien veya aliens seviyesinde olabilirmiş. şu anda nereye koysam bilemedim artık devamını da görmek lazım.
vivavale Mesaj tarihi: Eylül 25, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2025 Spoiler Denizyıldızı na benzeyen Alien i HL deki barnacle dan araklamişlar bence. Başta çok Cool takılan dahi çocuk plansız işlerle ölümle burun buruna geldi bir anda. Ortaya çıkardıklari robotların neler yapabileceğini bilmiyor gibi davranmaları çok saçma geldi. Teknoloji arşa çıkmış hala CS deki gibi sen burayi al sen burda soteye yat gibi 90 li yılların askercilik modunda takılıyorlar. Bir de Alien abimiz para küte her yerden çıkıyor yemiyor içmiyor itaat ediyor. Alien serisinde de yazmıştım Uzay zaman, derin Uzay yaratiklari konu onlardan kurgulansa daha çok sarar gibi geliyor. Diger türlü Alien serisinde bolca gördüğümüz beceriksiz, aptal insan kıyımı.
sanssizsansli Mesaj tarihi: Eylül 26, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2025 dizi tepeden yamaca hızla yuvarlanarak bitti. bundan sonrası biraz da kıyıda devinir devam eder sonra denizde batar gider. egzotik şeyler görmek istersem açar bakarım.
Öne çıkan mesajlar