Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fenerbahçe 2025-2026 Sezonu Genel Tartışma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Bu sezonun klasiği oldu bu dönüşler ama İzletti maç kendini, ikinci yarıdaki on onbeş dakikalık bir bölüm hariç.

Skriniar dönene kadar kör topal da olsa böyle götürmesi kritik bence fenerin. Puan farkı 5in üstüne çıkarsa Galatasaraya hem derbide yenilme hem de herhangi bir maçta berabere kalma hakkı vermen demek oluyor. 

Cthulhu tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

Yapı dün akşam tüm gücü ile sahadaydı.

Bu akşam yine Kadıköy’e gelecek kadar utanmaz olduklarını gördük.

Yapı ahlaksız bir oluşum MHK başkanı gibi.

Yapı yok demek için ya faydalanan taraftasın ya ..

Gul gibi kizil bile ayarlari bozduysa durum vahim demektir. Ulkenin sagligi icin Fenerin acil sampiyon olmasi gerekecek sanirim. Herkes bi rahatlasin reset gelsin. 

Sotto tarafından düzenlendi
  • Kustum 1
Mesaj tarihi:

Olm bizim savunmanin hali nedir. Adam durduğu yerde hava topunu bekliyor bizimkiler malak gibi geziniyor etrafında topu ariyorlar. İki gol de aynı şaka gibi. Bu kadar mı pozisyon bilgisi kötü olur insanın. 

Mesaj tarihi:

Sorun şu ki Fenerbahce kendi kendini baltalamaktan hep başkalarını suçlar hale geliyor her sene. 

ESGnin bir özet twiti vardı geçenlerde, bu takım iyi durumda bile diye. Her sene benzer şeyleri yapıp farklı sonuç bekliyorsunuz. Önce kendi evinizin önünü süpürün.

Hep ya hakemler, ya rakipler, ya Galatasaray birileri hep Fenere komplo kuruyorlar. Her sene Galatasarayla kafa kafaya giden takım yani. Belki bir sene TDnizi yollamasaniz farklı olacak.

Daha önceden de yazdım, yapı sandığınız şey de şuursuz insan guruhlari. Hakemlik muessesi her sene yasanan hakem kiyimi yüzünden tecrübesiz ellerde. En üstteki takımların yarattığı baskıyı da düşünürsek, bunların normal maç yonetebilmesi zaten mümkün değil. Özellikle TFF başkanı açık secik GSyle kavga halindeyken, tüm hakemlerin mhk başkanının kontrolüne girip Fenerbahce düşmanı haline donusecegine inanıyorsanız, ne diyeyim... 

Ya olay hakem hatasi degil ya. Sosyal medya ve malesef VAR bu isi ust seviyeye tasidi. Yoksa Turkiye'de futbol hic bir zaman hakem hatasindan bagimsiz bir olgu degildi, 20 sene oncede boyleydi simdi de boyle. Maraton niye Maraton oldu hakem muhabbetinden / analizinden. En azindan Erman'in dobraligi izlenilir kiliyordu. 

Mesela su Sane kirmizi kart olayinda ben ortadayim demistim, cunku cok benzerlerine kirmizi cikmadi buyuk maclarda. Daha simdi Samsun macinda Guendouzi cat diye basti ayak/bilek karisimi hakem devam dedi. Sari verilmesi lazimdi muhtelemen hadi abartiyim diyelim kirmizi olsaydi ve vermeseydi. Ok yani simdi bundan mi yenilmis olacakti Samsun? Futboldaki anlamsiz mantiklardan biri bu. Golu iptal edersin, bariz penaltiyi vermezsin anlarim. VAR'i bundan getirdiler zaten, sari kartlara karissin diye degil. Hadi bunu gectim, diyelim iltimas gosteriliyor GS'ye, gerci yukarida Avrupa'yi yazdik ya. Gecen sene Ali Koc hakemlerden pek de sikayet edemeyiz bu sene dedi sonunda. Sporda bir nokta gelir yenilgiyi kabul edersin. 

Daha once de yazmistim ama futbol donem isidir. GS'nin sahada futbol olarak Fenerbahce'ye tarihinde boyle ustunluk kurdugu bir period hic olmadi. Su son 3-4 yildir bir defa Fenerbahce'nin de GS'yi adam gibi yenmisligi yok su super kupa macina kadar. Bizim gencligimiz Kadikoy maglubiyetleriyle gecti. Hepsinden sonra da cikip kadrolari bizden iyi, Alex var, o var bu var dedik gectik. Buyu dedik, sans tutmuyor dedik. Yapi mapiysa o yapinin daha da guclu oldugu zamanlardi hemde. Hatta onlari gectim 3-0 dan 4-3, 4-1 / 4-4 gibi maclar var. Kimse de oturup tek bir agizdan nefret tohumlari ekmedi. Simdi 4-5 yildir biz daha iyi oynuyoruz, sahada daha ustun ve daha kaliteliyiz, yarin obur gun kadrolar yine degisir bu sefer farkli seyler olur.

Hayatini futbol izleyerek gecirmis herkes bunun zaten periodik oldugunu bilir. Ingilizlere sor Manchester'in sampiyonluklarina onlar da yapi diyor mesela, ayni yapi Ferguson gittiginden beri yok ama nedense. Yani bu isin sonu yok. Ha insanlar istedigine inanir zaten futbolun irrasyonelligi bu. Hayat da boyle istersen filler tanrisina tap. Su forumda da normalde hayata bakis acisi olarak farkli olmadigimizi dusundugum adamlar soz konusu futbol olunca gerekirse (ve ne alakaysa acikcasi) fetocu imasi bile yapiyor aklinca tanimadigi insanlara, uzucu yani. Ha niye yaziyorsun diyeceksin aliskanlik iste, online oyunlar oynarak girdik buraya kaldik oyle. Eskiden de full tartisirdik ama trollerin bile seviyesi vardi applevodka olsun vs. Simdi her laf donup dolasip ayni yere geliyor bayiyor tabi. Eskiler ozleniyor. Futbol gelir gecer her turlu hezimeti de galibiyeti de gorduk. Cok anlik isler bunlar. Yarin obur gun hatta bu sene Fener yine sampiyon olabilir hatta GS buyuk buyuk konusursa olur. Ondan sonra ne olacak, yapiya ona buna ragmen olduk olacak. GS'nin 14 yil olamadigi period var. Sporda abzurd degil bu isler. Bu filmler izlendi yani defalarca 🙂

Mesaj tarihi:

Hoca iyi hoşta Leventten sol stoper yaratma çabası nedir? 1,70'lik adam ezildi durdu her hava topunda doğal olarak ve 2 gol de öyle geldi. Tabii Mertte o ortaları yaptırdı o da ayrı mesele. Şikrinyar ve diğer sakatlar dönse normalleşir oyun da ne zaman dönerlerse artık...

Mesaj tarihi:

Bu arada babamın bu sene maç izlemeyi bırakmış olması inanılmaz isabet olmuş. Adamcağız fenerli, gelmiş 75 yaşına.

Hiiiiiiiiç riske girmeye gerek yok.

MrLevie, 09.03.2026 03:42 tarihinde dedi ki:

Sorun şu ki Fenerbahce kendi kendini baltalamaktan hep başkalarını suçlar hale geliyor her sene. 

ESGnin bir özet twiti vardı geçenlerde, bu takım iyi durumda bile diye. Her sene benzer şeyleri yapıp farklı sonuç bekliyorsunuz. Önce kendi evinizin önünü süpürün.

Hep ya hakemler, ya rakipler, ya Galatasaray birileri hep Fenere komplo kuruyorlar. Her sene Galatasarayla kafa kafaya giden takım yani. Belki bir sene TDnizi yollamasaniz farklı olacak.

Daha önceden de yazdım, yapı sandığınız şey de şuursuz insan guruhlari. Hakemlik muessesi her sene yasanan hakem kiyimi yüzünden tecrübesiz ellerde. En üstteki takımların yarattığı baskıyı da düşünürsek, bunların normal maç yonetebilmesi zaten mümkün değil. Özellikle TFF başkanı açık secik GSyle kavga halindeyken, tüm hakemlerin mhk başkanının kontrolüne girip Fenerbahce düşmanı haline donusecegine inanıyorsanız, ne diyeyim... 

kısmen haklısın evet fenerbahçe'nin eksikleri çok daha yeni kurulan bir takım zaten.

yeni yönetim hakem konularına pek girmemeyi tercih ediyor , yapılan açıklamaları görmüşsünüzdür gayet yumuşak tonda.

ama gs'nin 2 hafta önce 1 golü ofsayt diye kesildi , tüm camia topyekün hakeme saldırdı. kimse gs sahaya odaklansın da demedi.

pozisyonda; hakemlerin çoğunluğuna göre ofsayt/faul olan bir pozisyon.

Gs'nin bu bağırmaları sonucu noldu; geçen hafta bjk maçında cezalı duruma düşmesi gereken torreira düşmedi , singo atılmadı. Bu hafta sane'yi dk30da atamadılar , sane asist yaptı yendin. Atılsa da yenebilirdin o ayrı konu ama maça haksız bir şekilde devam ettin.

yani fener olunca "saha dışına çıkmasın" , gs saha dışına çıkınca normal. biraz saçma geliyor bana.

edit: torreira cezalı olması konusunu yanlış hatırlıyor olabilirim ama aklımda öyle kalmış.

yusema tarafından düzenlendi
  • Like 2
Mesaj tarihi:

Archie Brown yok şöyle düzeldi yok böyle oynuyor bıdı bıdı.

Archie Brown aynı Archie Brown

Takım üçlü defansa dönünce Archie Brown un yetenekleri işe yarıyor. Dörtlüde sıradan bir oyuncu..

su sane pozisyonunda da orkunun ts macinda yaptigindan skriniar in sara yaptigindan fark gosterin bir sey demeyecegim. Oyle maci bir yerden aldi verdi bir karar degil bu, benzer orneklere kirmizi verilmedi. 

bir standart olsa ok ama oturup federasyonu toplayacaktiysan oncekilerde de toplasaydin.

iki takim 180 dakika mac yapmis 90 dakika gs 10 kisi oynamis rakibin golu yok. Hakemle mi kazandi simdi gs. Hadi.

buradaki olay sizin gs kesin puan kaybeder diye sartlanmanizda; olmayinca asiri tepki normal. Besiktas herhangi bir sekilde haketmedi maci izledik hepimiz. Her macin hikayesi farkli.

Mesaj tarihi:

senin için ekliyim (senin için uğraştım bak dfgdf) 
spacer.png

bana kalırsa orkun ve skriniar'ın pozisyonlar turuncu. sahada verse birşey denmez ama sarı da verse ok. (skriniar'a net sarı vermesi lazımdı orda haklısınız)

sane'de adamın bildiğin bileği kırılıyor neredeyse , hakem değilim ama bu tarz pozisyonlarda hakemler 3-4 farklı kriter sayıyorlar , bunlardan biri de ayakta şekil bozukluğu gibi birşeydi.Sane'de diğerlerinden farklı olarak o var. tüm güçle baskı yapamadığın için topuğun yerde olması da hafifletici unsurmuş mesela (orkun'un pozisyon buna giriyor olabilir) . güç transferi mevzusu da var. bunları zaten hakem yorumcularının çoğu açıkladı.

skriniar ve orkun için kırmızıyı savunanlar , daha şiddetli olan pozisyona kırmızı değil diyor.

şimdi şu yukardaki resme göre farkı görebiliyor olmak lazım. 

Skriniari pozisyonunu video da koydum obur topicte ayaklari yerden kesiliyor girerken. Bakabilirsin. Bir saniye sonraki fotoyu koysan orkun baya guc bindiriyor bu arada. 

https://imgur.com/a/Fbpc4xJ

acikcasi su pozisyonlarin birine kesin kirmizi ve maci aldi verdi diyip digerlerine sari demek ilginc yani. Ucundede bilek kirilabilir, bunu hakemlerin saliselik karar verme ihtimali sifir gercek dunyada. O yuzden kurallari anlik foto uzerinden koymuyorlar bilege basmanin tanimi icin 30 kriter gerecekse o zaman bu kadar siyahla beyaz demek degilmis demek ki hakemin sahadaki yorumu.

Mac icerisinde hakemler oyuncunun topa gelisi topla oynama niyeti ve rakibi sakatlamaya niyeti bakar kirmizida. Ucu de ayni tarz late tackle.

valla cok pozisyon yorumlamayi sevmem zira hakem yorumu farkli olabilir -her yerde olabilir-.

Ama Turkiye'de Rey Manaj - BAY pozisyonu yasandi. E adam sakatlanmadi deyip karta ne gerek var dendigini gordu bu gozler bu forumda.

Bu yuzden konuyu pozisyon karsilastirarak yorumlamak sacma geliyor. Mesela Sasha Boey diregi tekmeledi sari kart cikmadi. Evet cikmadi. Cikmaliydi. Gri alani olmayan bir konu. Burada da hakemin ne kadar 💩 oldugunu anliyoruz, baska bir sey degil. 

Sane'nin pozisyonu da, ilk anda sariyi veremeyince hakem, ikincide "ulan bir bok yedim duzelteyim" deyip direkt kirmizidan atti sari kartin bile supheli oldugu bir pozisyonda. Suursuzluk, o kadar. 

MrLevie tarafından düzenlendi

Yukardaki resmi gostersen hepsine kirmizi derim, ama pozisyonun olusumu, siddet vs. bir suru etken var. Sane pozisyon bence kirmizi kart. Digerlerini net hatirlamiyorum, onlarda kirmizi kart olabilir. Benzer aksiyonlar ve birine verilip digerine verilmemisse hakem yetersizligi yada art niyettir. 

BAY pozisyonunda da kart degil diyen hatirlamiyorum. Orda olay karttan ziyade GS nin her zamanki hakem ve federasyon uzerine oynamasinaydi tepki. Hatta sezonu kapatti diycek kadar ileri gittiler ama sonunda 10 gun sonra sahadaydi. 

Mesela Osimhen de bariz sekilde 2. sariyi hakediyodu hakem durdurduktan sonra topa vurup. Kaldi ki donup hakeme bile bakiyo vurmadan once. Ama iste dokunulmazligi oldugu icin, itip kakma, dirsek atma, faul vs. her sey Osimhene serbest. Bizim sikayet ettigimiz de bu ve bunun gibi olaylar zaten.

BloodBane tarafından düzenlendi
  • Like 3
Mesaj tarihi:

yorumlama farkı bazı pozisyonlarda olabilir eyvallah ama lan standardı belli olan tribüne çıkıp taraftarla sevinme tarzı şeylerde 1 haftadan diğerine kararınız değişmesin artık be. AI gelsin bir an önce bu hakemlerin hepsinin cehenneme kadar yolu var. 

• Like 2

Manaj pozisyonu cok ayri ya. Direk sakatlamak niyetiyle geldi ve asili koparabilirdi. Mac sonunda anlik bilinmezlik sinir ve tepkiyle sezonu kapatabilir diyebilirsin ben bile tv de gitti heralde dedim. 

adam seni silahla vurdugunda olmemissen ok olmuyor yani. O pozisyon benim son yillarda gordugum en net sakatliyim hareketiydi. Her turlu tepki verilmeli. Barisa birsey olmamasi hareketin hafifliginden degil sans. 

Mesaj tarihi:

Başkan Sadettin Saran’ın talimatıyla, QNB ile yapılan sponsorluk anlaşmasından elde edilen promosyon gelirinin tamamı kulüp personeline dağıtılacak ve Fenerbahçe’de tüm çalışanlara kişi başı 300.000₺ ödeme yapılacak.
Y.S.

• Yeni Oluştur...