Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

discord'u bamlamışız

Cokomantis

Öne çıkan mesajlar

eldar, 12.11.2024 09:22 tarihinde dedi ki:

@DRaGoN_SLaYeR e-devlet bir arayüz sadece, veri tabanlarına ulaşıyorlar diyorsun sanırım. Yani e-devlet yarın kapansa yine veriye aynı şekilde ulaşabilecekler mi?

Veri çıkışı kurumlardan olduğu için evet, şu an şak diye kapatalım e-devleti yarın yeni doğan bebeklerin bilgisi (öyle bi sistem kurulmuşsa) düşer panele.

Somon2, 12.11.2024 14:11 tarihinde dedi ki:

Problem çözülemeyecek bir problem değil; bir arkadaşım diyor ki e-devlet bakanlıklara api veriyor bu api ile yazılan servisleride o bakanlıkta işte bankoda gişede vs. çalışan memurların arayüzlerinde sorgu yapmaları için kullanıyorlar. Memurun bir tanesinin şifresini aldılasa o api'den canlı sorgu atılıyor diyorlar. Hatta piyasasıda varmış işte sağlık bakanlığı apisi 50k tl maliye 30k tapu kadastro 20k tl vs diye 10-15 api alıyorsun canlı veri çekiyorsun.

Burada asıl saçma olan ortalama dışında sorgu yaptığında uyarı veren bir sistem yok e-devlette bunu anlıyoruz yani Hasan Hüseyin bugün 540 bin sorgu yapmış hm çok çalışmış aferin diyorlar heralde lol.

Bu da tam doğru değil, daha doğrusu bi saçma geldi. Şöyle ki atıyorum tapu ile mernis entegrasyonu var. Diyelim ki tapudaki bi memurun mernisten tapuda adı yazan kişiyi sorgulaması lazım ya da tckn sini bulması lazım, api sadece buna izin veriyor. 

Vatandaşın ulaştığı servisler de zaten ilgili servis ne ile alakalıysa sadece kurumun koyduğu kurallar dahilinde onu sorgulayabiliyor. 

Çalıştığım şirketi de çok sevmem hatta savunduğuma bile şaşıyorum şu an, tek düzgün yaptıkları iş e-devlet olabilir belki o yüzden fdsfs

Bu arada bildiğim kadarıyla e-devlet hiç hacklenmedi, birkaç kere down oldu. NVİ ya da sağlk bak ya da tapu biz hacklendik diyemezler, bir veri çıkışı olup haberlere düştüğü zaman da ilk gördüğümüz şey e-devlet hacklendi oluyor. Bizimkiler de yok biz hacklenmedik NVİ hacklendi bizlik bi şey yok  diyemiyor, öyle bi göt kimse de yok çünkü ülkemizde maalesef ^^

Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...

bu eşşek discord 'free' nitro önermişti, iptali unutunca şak diye çekmişler parayı, "nasıl da kazıkladık haa" diye email atıyorlar sonra. 5 gün geçmeden refund veriyorlarmış, istedim bakalım.

normalde çekmeden önce uyarmaları lazım, youtube uyarmıştı mesela en son.

neyse refund verdiler ama bir de utanmadan tehdit ediyor: "bak bu ilk diye, bir daha iade vermeyiz haa" diye. bir daha sizden 'free' birşey kabul etmem ki zaten ey eşşekler.

Sam tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

Sam, 03.12.2024 17:16 tarihinde dedi ki:

bu eşşek discord 'free' nitro önermişti, iptali unutunca şak diye çekmişler parayı, "nasıl da kazıkladık haa" diye email atıyorlar sonra. 5 gün geçmeden refund veriyorlarmış, istedim bakalım.

normalde çekmeden önce uyarmaları lazım, youtube uyarmıştı mesela en son.

neyse refund verdiler ama bir de utanmadan tehdit ediyor: "bak bu ilk diye, bir daha iade vermeyiz haa" diye. bir daha sizden 'free' birşey kabul etmem ki zaten ey eşşekler.

Aynı çakallığı chess.com yapacaktı galiba bedava 1 aylık premium veriyorlardı ama kart girmen lazım olayı çakıp girmedim.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...