Aiko Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 Normalde pozisyon penaltı için çok basit fakat fenerbahçeye çok daha ufak hamlelerde penaltı verildiği için net penaltı. sonuçta darbe var.
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 BloodBane, 16.12.2024 21:51 tarihinde dedi ki: Emre nin toplara direk tekme geldi, gs camiasi degil miydi iyi oldu diyen? Bu bahsettiğin Emre Belözoğlu'nun Zokora'ya ırkçı küfürü sonrası Zokora'nın tekmesi değil di mi?
Cthulhu Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 küfür sonrası değil de sonraki maçta yaptı. ve sarı kart aldı. barış alper'in kırmızıdan çok daha net kırmızıydı.
MrLevie Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 (düzenlendi) Yukarida BAY olmemis ne agladiniz ya diyenler olmus. Ya ayiptir. Herhangi bir oyuncuya, kim oldugunun onemi yok. Ortaligi ayaga kaldirmaya degmeyecek bir pozisyon muydu Rej Manaj pozisyonu. Her mactan sonra elinizde cetvel ofsayt mi degil mi, cikti mi cikmadi mi muhabbeti yapilacagina herkesin cayirti kopartmasi gereken bir pozisyondu bu. edit: Ya hayir bir de surec MILLI oyuncu falan denilerek yonetiliyor. Milli olmasinin olmamasinin ne onemi var, yabanci oyuncu olsa o adama para saydin, yine bir takimin degeri bu adamlar. Dusun geldin laptopunun basindasin, programi yazmaya calisiyorsun biri gelip parmaklarini kiriyor. Ama sirketine bagimliligin var (cok para kazaniyorsun, duygusal olarak da baglisin falan). Ellerin alcili calismaya devam ediyorsun. Birileri cikip, "e sen iyiymissin yaeeeee rapor almamissin" diyip olayi siglastiriyor. Macla ilgili; takimin devamliligi guzel, ama artik Okan'a da tak etmis gol yeme krizi sanirim mactan sonra aciklama yapti. Aralık 17, 2024 MrLevie tarafından düzenlendi
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 (düzenlendi) Cthulhu, 17.12.2024 10:23 tarihinde dedi ki: küfür sonrası değil de sonraki maçta yaptı. ve sarı kart aldı. barış alper'in kırmızıdan çok daha net kırmızıydı. Evet, o maça kadar sürekli bilendi zaten. Herkes bunu yapacağını biliyordu hakem bilerek kırmızı vermedi "ilahi adalet" için. 1 veya 2 hafta falan vardı galiba iki maç arası. Her gün gazetelerde bu olay konuşuldu, uluslararası medyada falan her yerde bangır bangır TR'de ırkçılık diye anlatıldı. Aralık 17, 2024 Rewendor tarafından düzenlendi
BloodBane Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 Yani adam kufur etti, irkcilik yapti diye gelip toplara vurunca sorun yok senin mantiginla? Ilahi adalet oluyo yani oyle mi? Nasil kafalardasiniz abi, nereye gidiyoruz biz cidden. 2
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 Nerede sorun yok dedim? "ilahi adalet" derken tırnak içine almamdan ironi mi belli olmadı? Onda sorun yok demedim, o özel bir durumdu, normalde görülmeyen/verilmeyen kartlar değerlendirilirken özel koşullarından dolayı genel değerlendirme içine alınmaz alt metni vardı mesajımda.
BloodBane Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 Rewendor, 17.12.2024 09:13 tarihinde dedi ki: Bu bahsettiğin Emre Belözoğlu'nun Zokora'ya ırkçı küfürü sonrası Zokora'nın tekmesi değil di mi? Surda gayet sorun yok, irkci kufur sonrasi atti ok imasiyla atmissin. Simdi kalkip carpitmaya calisma. Ayrica kart verilmedi diye yazmadim ben o ornegi. Adama resmen kasti tekme atildi, hatta Zokora ayagini kirmak istedim dedi ama Baris olayi kadar yanki yapilmadi. Halen kart verildi/verilmedi konusunda takilip kalmissiniz. Biz kart verilmemesi hatali ama klup sayisiz yalan soyleyip abarttikca abartti diyoruz. Ama bunu carpitip, donup dolasip kart olayina ceviriyosunuz.
yusema Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 (düzenlendi) sanki türkiyede ilk kez birini sakatlamaya yönelik faul yapılmış gibi davranılmasına tepki zaten. ki çok daha ağır fauller gördük bu ligde. son maça gelirsek , gs hücumda çok kaliteli ama savunma bence "sos" veriyor. ilk yarı özellikle trabzon daha üstün olan taraftı. ama yunus çok acayip 2 hareketle fark yarattı. maçın adamları zaten yunus ile mertens her golde var. birde şu allah gs'li olayına ben yavaştan inanmaya başladım bu sene kaçıncı kez son dakikalarda acayip işler oldu ben sayamadım. gs maçlarında hakem konusuna girmek istemiyordum ama hakem yine bildiğimiz gibi , içerde yine tüm takdir hakları gs lehine yunusun golden önce trabzon 3e2 pozisyon yakalayacağı tertemiz pozisyona faul verdi o top gol oldu. penaltı ve son gol mertens'in "profesyonelliği". birde son golden önce batshuayi'nin direkten dönen pozisyon ofsaytmış sanırım. son dklardaki baskıda hakemin ufak bi ittirmesi olmuş sanki şu dışardan çevrilen top gösterilen açı itibariyle çıkmış gibi "görünüyor" ama çizgi kamerası olmadan o açı kanıt değil. en son PLde bi maçta bariz çizgiyi geçmiş görünen top , topun izdüşümü nedeniyle içerde kararı verilmişti. bu olay beinsport'a yazar zaten son dönemde hiç sallamıyorlar. şöyle bi derbi maçında çizgi kamerası olmaması skandal resmen. Aralık 17, 2024 yusema tarafından düzenlendi 1 1
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 (düzenlendi) BloodBane, 17.12.2024 13:33 tarihinde dedi ki: Surda gayet sorun yok, irkci kufur sonrasi atti ok imasiyla atmissin. Simdi kalkip carpitmaya calisma. Ayrica kart verilmedi diye yazmadim ben o ornegi. Adama resmen kasti tekme atildi, hatta Zokora ayagini kirmak istedim dedi ama Baris olayi kadar yanki yapilmadi. Halen kart verildi/verilmedi konusunda takilip kalmissiniz. Biz kart verilmemesi hatali ama klup sayisiz yalan soyleyip abarttikca abartti diyoruz. Ama bunu carpitip, donup dolasip kart olayina ceviriyosunuz. Hayır, orada "orada ırkçı küfür sonucu tekme olayı mı, hani şu 2 hafta tüm türkiye ve avrupanın konuştuğu olaya retaliation hamlesi" iması vardı. Hani "bu bir özel durumdu" diye. Bir insana ırkından dolayı aşağılayıp küfür edince vicdanen daha kabul edilebilir buluyor insanlar. Bu konuda sokakta adamı dövünce de mahkeme genelde indirimli ceza veriyor mesela tahrikten dolayı. Ha, bana kalsa maçta yine kırmızıyı görmeliydi Zokora (ve geçen sene FB'li oyuncular da TS deplasmanında görmeliydi mesela), ama yaptıkları temelde kabul edilebilir durumda evet (Zokora'nınkinde ırkçılık, geçen sene FB'li oyunculardaki survival instinct). Sokakta birine ırkçı küfür edip kasıklarına tekme yiyen insana da mesela hak etmiş deyip geçilir. O yüzden BAY kadar konuşulmaması normal. Daha doğrusu BAY'dan kat kat fazla konuşuldu o tekme, ama Zokora'ya o kadar yüklenilmedi o olayda, o kadar yüklenilmemesi normal diye daha doğru ifade edeyim. Bu arada o yazının genelinde verdiğin mesaja katılıyordum ben. Sadece Zokora olayının bu mesajda yeri yok, çünkü genellemeye katılamayacak özel bir durum o. Aralık 17, 2024 Rewendor tarafından düzenlendi
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 yusema, 17.12.2024 14:02 tarihinde dedi ki: sanki türkiyede ilk kez birini sakatlamaya yönelik faul yapılmış gibi davranılmasına tepki zaten. ki çok daha ağır fauller gördük bu ligde.
BloodBane Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 (düzenlendi) Rewendor, 17.12.2024 13:53 tarihinde dedi ki: Sadece Zokora olayının bu mesajda yeri yok, çünkü genellemeye katılamayacak özel bir durum o. Ozeli falan yok, hic bir durum gidip adamin kasiklarina kasti tekme atmayi kabul edilebilir yapmaz. Kaldi ki bir mac yapti sari aldi, sonraki mac yine tekme atti yine sari atti. Devamliligi da var yani. Buna ragmen herkes sirf Fenerli, sevilmeyen bir karakter diye "oh olsun" dedi gecti. Ha sunu da hatirlatayim, Emre bide bu olayda irkci kufurden dolayi 2.5 ay ertelemeli hapis cezasi da aldi. Adam daha ne ceza alicak? Illa oldurelim mi yani bu mantikla? Aralık 17, 2024 BloodBane tarafından düzenlendi
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 Adli ceza ayrı bir konu, TFF'nin cezasından bağımsız. Sahada futbolcu olarak adam bıçaklasan da adli ceza alırsın zaten, ama bi yandan TFF de kendi cezasını verir. Öte yandan Emre'nin karakteri veya sevilip sevilmemesiyle pek alakası yoktu olayın. Yaptığı olayın (üstelik de bu diversity şu bunun en zirve döneminde en tepki çektiği dönemde) büyüklüğüyle olayı vardı. Hakemin kırmızı vermemesi teknik olarak yanlış mı dersen net yanlış. Ama üzerindeki baskı ve çevresel koşullar standart bir olaydan çok daha farklı. Dolayısıyla evet, özeli falan var. Aynı tekmeyi aynı koşullarda İngiltere'de de atsa kırmızı yememe ihtimali vardı Zokora'nın. Kesin yemezdi diyemem ama azımsanamayacak bir ihtimal vardı.
BloodBane Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 Kartla alakasi yok, kamuoyuna yansitilma sekli ve olayin abartilip suslenmesi, turlu turlu yalan soylenmis olayindan rahatsiz oldugumuzu kac kere, kac farkli kisi soyledi bilmiyorum. Ama halen donup dolasip kart vermediye getiriyosunuz. Emre olayinda da verdigim ornekte kart verip vermemesiyle alakasi yok. Kamuoyuna nasil yansitildigiyla alakali. Yaptigi olayin buyuklugu diyosun, "Pis z.nci" dedi diye adamin hayatinin kararmasi veya futbol hayatinin bitmesi kabul edilebilir mi yani? Sansi vardi da oyle bisey olmadi, yoksa ayni macta sadece Zokora degil diger siyahi oyuncularda kasti ve sakatlamaya yonelik bir suru faul yapti. Hatta yerde dusmusken tekme bile atti. Konudan bagimsiz hepsi de maci tamamladi. Boyle bi kufurun cezasi cete gibi toplanip adamin ustune cokup hayatini karartmak mi yani? Ve bu olayi kamuoyu olarak makulmus gibi gostermek. Kaldi ki madem gururu incindi Zokora nin niye ayni macta sert girmedi de bir sonraki macta oldu olaylar? Sizin yonetiminiz seviyo ya talimatla gonderdiler demeyi. Al iste sana talimatla gonderme nasil olurun ornegi. Bu olay 2011 sampiyonluk sezonu sonrasinda birde. Gayet kasitli, oncesinde kamuoyunu pompalayip sonra Emre'nin futbol hayatini bitirin demisler bariz sekilde siyahi oyunculara. Ama pis z.nci dedi diye ozel durumu var makul gorelim biz yani? Sansi tutmasa, ayagi kirilsa, futbol hayati bitse ne olacakti peki? Yine kabul edilebilir miydi? Medya yine trabzonlu oyuncular geregini yapti mi diycekti? Yoksa milli oyuncumuzu gaddarca sakatladilar mi diycekti? Hmm yok milli oyuncu GS ve Baris olunca oluyo, Fener ve Emre olunca milli lafi hic gecmezdi zaten. Ayrica adli ceza TFF den bagimsiz diyosun tamam, ama TFF de ceza verdi zaten Emre ye. 3 macti yanlis hatirlamiyosam. Emre ye hem adli hem tff den ceza var, ama Zokora kasti tekme atinca gormezden gelinmesi kabul edilebilir yani, cunku ozel durum? Ne guzel dunya, ne guzel adalet. Bu durum Emre GS deyken olsa neler olurdu acaba.
yusema Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 lig maçındaydı sanırım emrenin o söylemi , sonra süper final maçında infaz ettiler işte. o dönem fenerli olmayan herkes bu olayı destekledi zaten. daha öncede trabzon başkanı bi futbolcuya "yamyam rengi bozuk" demişti. ona birşey oldu mu? bilen var mı?
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 (düzenlendi) BloodBane, 17.12.2024 17:21 tarihinde dedi ki: Kartla alakasi yok, kamuoyuna yansitilma sekli ve olayin abartilip suslenmesi, turlu turlu yalan soylenmis olayindan rahatsiz oldugumuzu kac kere, kac farkli kisi soyledi bilmiyorum. Ama halen donup dolasip kart vermediye getiriyosunuz. Emre olayinda da verdigim ornekte kart verip vermemesiyle alakasi yok. Kamuoyuna nasil yansitildigiyla alakali. Tamam, zaten genel olarak verdiğin mesaja katıldığımı söyledim (abartma konusunda) iki kere dedim hatta galiba. Tekil bu örnek yersiz dedim. Yansıtma olayına gelince, yine bu olayın özel koşullarından dolayı çok daha farklı bir hikaye ön plana çıktı, dolayısıyla orada kimse çıkıp "Emre'yi böyle biçtiler ama" diyemezdi zaten. Yine dediğim gibi örnek listene oturmuyor. Diğer örneklerin oturuyor ama. Aralık 17, 2024 Rewendor tarafından düzenlendi
BloodBane Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 (düzenlendi) Rewendor, 17.12.2024 16:32 tarihinde dedi ki: Yine dediğim gibi örnek listene oturmuyor. Diğer örneklerin oturuyor ama. Benim verdigim ornekte dedigim gibi karttan yada olaydan ziyade kamuoyu ve ozellikle GS tepkisiydi. "Emre nin toplara direk tekme geldi, gs camiasi degil miydi iyi oldu diyen?" Kendilerine daha hafifi olunca verilen tepki ile rakibe olunca verilen tepsi ve kamuoyu yansimasi arasindaki fark ve sonra gelip biz herkes icin adalet istiyoruz demeleri. Diger orneklerimde bu minvalde zaten. Aralık 17, 2024 BloodBane tarafından düzenlendi
BloodBane Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 Tam adalet soyleminin uzerine Fenerde twit atmis: "Türk spor tarihinin en büyük yalanı; “Dursun Özbek: Benim kavgam, Türk futboluna herkes için adaleti getirmek içindir.” sözüyle Adalet talebiniz yok, ayrıcalık talebiniz var!" 3 1
Shadow Mesaj tarihi: Ocak 4, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2025 yine uydurma bir penaltı ve 8. dakikada GS golü Jacobsun 75te yaptığı daha bir penaltı gibi oysaki YAPI!!
S-H Mesaj tarihi: Ocak 4, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2025 (düzenlendi) aynısını gs oyuncuları yapınca da penaltı olsa keşke diyoruz. bu arada böyle onun bunun evladı falan diye tivit biz paylaşsak 5dk'da ban yeriz, bari burada kollanmayın be. Ocak 4, 2025 S-H tarafından düzenlendi 1
Aceace Mesaj tarihi: Ocak 4, 2025 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 4, 2025 Yav üşenmedim aradım zumlu halini buldum. Yüze gelen elin en net göründüğü tiviti aradım. Tiviti atan adam küfretmiş diye ben kollanıyor muyum yani? Valla diyecek laf söz bulamıyorum.
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 4, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2025 (düzenlendi) Demek ki uydurma değilmiş penaltı, değil mi? Bunun dışında GS'nin bir penaltısı daha verilmedi (göztepelinin direkt topu tokatladığı pozisyon), Göztepe'nin de bir penaltısı verilmedi. Ama Göztepe'nin verilmeyen penaltısından hemen önce de GS'nin golü şüpheli bir kararla iptal edildi. Ocak 4, 2025 Rewendor tarafından düzenlendi
Shadow Mesaj tarihi: Ocak 4, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2025 Aceace, 04.01.2025 20:57 tarihinde dedi ki: Yav üşenmedim aradım zumlu halini buldum. Yüze gelen elin en net göründüğü tiviti aradım. Tiviti atan adam küfretmiş diye ben kollanıyor muyum yani? Valla diyecek laf söz bulamıyorum. Silsene şunu birader, onun bunun evladı falan nooluyor yani, stat mı burası. yok eğer herşey serbestse biz de koyarız ordan burdan en beterini bulup np yani
Öne çıkan mesajlar