Sam Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2024 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2024 windows içine entegre copilot ile ilgili bazı gelişmeler: recall biraz tedirgin edici gerçekten çünkü telemetri filan deyip birşeyler yollayabilme ihtimalleri yok değil, bağımsız birileri deneyip kurcalar umarım pc ne yolluyor diye.
Norak Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2024 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2024 her birkac saniyede bir ekranin resmini cekip microsofta gonderecek olan mi bu? o_O
sanssizsansli Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2024 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2024 çeksin ya bütün fetişlerimi bilsinler istiyorum. yalnızlıklıktan bıktım. 1
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2024 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2024 (düzenlendi) @Norakevet o, yerel makinede kalacak demişler de fişten çekmeden emin olmak imkansız. gerçi yerel makinede nerede depolayacak o kadar resmi o da başka mesele. biraz denesinler bakalım, ms'e gönderiyorsa kesin birileri tespit eder. yani şu minecraft'a yardım etme sahnesi filan büyük olay ama yerelde kalması lazım. paint'le entegre stable diffusion filan enteresan. Mayıs 22, 2024 Sam tarafından düzenlendi
Sam Mesaj tarihi: Nisan 17, 2025 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 17, 2025 ahah nereden nereye, 32 yıl sonra röportaj yapan ai'ı tahmin edemezdi kimse.
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2025 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2025 windows app olan calisani cok iyi yalniz. chatgpt uyeligini iptal ettirir de FOMO dan dolayi bayiliyoz her ay 20 dolares. fml
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2025 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2025 Tüm excel ve power bi formüllerimi buna yazdırmaya başladım ben de beğeniyorum. Özellikle 365le yeni gelen spill formülleri kullanması, bu formülü hızlandır diyince anlaması ve anlatması falan çok iyi.
Sam Mesaj tarihi: Şubat 18, 2026 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 18, 2026 ben de daha çok kullanıyorum gitgide. normalde internet'te bir soruya cevap arayacak şekilde keyword dizilimi düşünmek veya soru formatında aratmak yerine buna sorunca cevabı bulup çıkartıyor, verdiği kaynak linklere gidip kontrol ediyorum emin değilsem cevabın doğruluğundan. arada öyle hatasını da yakalıyorum ama en azından cevabı içeren linki isabetli yakalamış oluyor. oyunlarda da windows game overlay'i açınca oyunu tanıyor copilot game ai assist mesela, direkt oyunla ilgili birşey sorabiliyorum gidip harıl harıl aramak yerine. bunun yerine gidip aramaya çalışınca mesela adam sormuş "bu skill iyi mi" diye, "onu kullanma bunu kullan" filan cevaplar. ne yapayım ben insanın öylesini. bu çat düzgün verilmiş bir cevabı yakalayıp onu sunuyor. ve bedava yani. canımı emanet etmem belki ama günlük sorular için bana yeterli geliyor. kendim hesaplamam zaman alacak şeyleri de sorunca anında çıkarıyor. hani bilgisayar kelimesindeki bilgi sayma kısmını ilk defa gerçek anlamda hissediyorum. bilgi geliyordu biz sayıyorduk gene. copliot düşmanlığına anlam veremiyorum yani bedava zaten, zorla da değil. 1
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 19, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2026 co-pilot u komple elimine ettim reg ve group policy den powertoys yukliyoruz once, kendisi microsoft un cikardigi en iyi ama en underrated tool olabilir. sene 2026 hala sunu build in yapmamalari salaklik derdim, yok muhtemel corporate america beyin dejenerasyonu https://learn.microsoft.com/en-us/windows/powertoys/ https://github.com/microsoft/PowerToys/tree/main apple in senelerdir duzeltemedigi en iyi ozelligi spotlight search i ekliyor apple in tarihi eserinden binbesyuz kat daha iyi, alt space sonra pluginlere gidiyoruz https://github.com/microsoft/PowerToys/blob/main/doc/thirdPartyRunPlugins.md direk her turlu commandi runliyabiliyorsunuz bu spotlight search de ve asiri hizli, bir kere alisinca bir daha bunsuz windows kullanmassiniz yani. desktop, start filan kullanmiyorum artik neredeyse lol sonra su addonu indiriyoruz https://github.com/ruslanlap/PowerToysRun-QuickAi cogu modeli destekliyor, ben gemini ile kullaniyorum su anda ( gpt-grok-gemini arasinda en hizli ve accurate buldugum gemini google in kendi kendini baltaliyan optimizasyonu yuzunden) Ollama da kullanabiliyorsunuz 100% local microsoft co-pilot antipatim o kadar peak ki kapima adam yollasa satya nadela ile sam altman gene kullanmam gerci yolladiklari adam a bakar... 1
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 19, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2026 O gifte olan powertoys command palette yalniz, yeni getirdikleri sey. Yarin oburgun copilot entegre ederlerse sasirmam ona da hahah. Alt+Space Powertoys run aciyor olmasi lazim default. Eskisi ve iyisi.
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 19, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2026 eskisini kullaniyorum zaten hahah, cakal ms degistirmis giftekini dikkat etmedim acik kod, istedigim gibi manipule ediyorum. web search vs kaldirdim komple cicek gibi, aradigim herseyi buluyor spotlight dan binbesyuz kat efektif. mac de sac bas yoluyorum
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 19, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2026 eh evet mac'te alfred kullanican. alternatifleri de var, kullanmayani dovuyorlar.
axedice Mesaj tarihi: Şubat 19, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2026 BI için yoğun olarak kullanmaya devam ediyorum, hatta diğer modellerle falan da karşılaştırıyoruyum best practiceler olsun modelling trickler olsun isabetli bilgi vermenin yanısıra "hayır öyle değil böyle yap çünkü industry standard bu" diye ısrar da ediyor geri çekilmek yerine. Kişisel terapi ya da lizbonda gezilecek yerler vs. gibi işlevleri bilmiyorum ama iş için (aka excel mühendisliği için) en iyi model şu anda. Ha bu arada geçende bi geyik döndü işte içinde s m ve b mi ne geçen erkek isimleri diye, copilot önümde açıktı direk yazdım. Bırak isim sıralamayı soruyu bile doğru anlayamadı alakasız isimler yazmaya başladı. Bazı alanlarda hala baya gerizekalı.
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 19, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2026 iti an comagi hazirla oldu lol https://techcrunch.com/2026/02/18/microsoft-says-office-bug-exposed-customers-confidential-emails-to-copilot-ai/ Alıntı Microsoft says Office bug exposed customers’ confidential emails to Copilot AI Microsoft has confirmed that a bug allowed its Copilot AI to summarize customers’ confidential emails for weeks without permission. The bug, first reported by Bleeping Computer, allowed Copilot Chat to read and outline the contents of emails since January, even if customers had data loss prevention policies to prevent ingesting their sensitive information into Microsoft’s large language model. Copilot Chat allows paying Microsoft 365 customers to use the AI-powered chat feature in its Office software products, including Word, Excel, and PowerPoint. Microsoft said the bug, trackable by admins as CW1226324, means that draft and sent email messages “with a confidential label applied are being incorrectly processed by Microsoft 365 Copilot chat.” The tech giant said it began rolling out a fix for the bug earlier in February. A spokesperson for Microsoft did not respond to a request for comment, including a question about how many customers are affected by the bug. Earlier this week, the European Parliament’s IT department told lawmakers that it blocked the built-in AI features on their work-issued devices, citing concerns that the AI tools could upload potentially confidential correspondence to the cloud. ahahah, finans kafamizi sey ediodu kullanin co-pilot diye. "Dont want to say I told you so but I told you so" ya geldik gene orta vadeli plan, senelik operasyon butcesi, ic denetimler filan sizdiysa ne gulerim
axedice Mesaj tarihi: Şubat 19, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2026 Evet nayk olunca böyle sorunlar var. Memedoğlu İnşaat Ticaret Fırkateyn ve Tarım Ltd. Şti. olunca , SIZSA NOLCAK diye gezebiliyoruz.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 19, 2026 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Şubat 19, 2026 OpenRouter, OpenAI, Anthropic, hepsini bıraktım ben. Kendi evimde, kendi sunucuma Open WebUI kurdum, içine FireworksAI'dan GLM 5 ve Kimi K2.5 kurdum, onu kullanıyorum. Fireworks zero data retention, denetim belgeleri de var, Open WebUI sonunda en iyi UI ChatGPT ile yarışacak seviyeye geldi, GLM 5 ve Kimi K2.5 da en iyi kapalı modellerle yarışabiliyor artık. Mutluyum. Daha ucuza geliyor ayrıca.
MrLevie Mesaj tarihi: Şubat 20, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2026 GERGE, 19.02.2026 14:44 tarihinde dedi ki: OpenRouter, OpenAI, Anthropic, hepsini bıraktım ben. Kendi evimde, kendi sunucuma Open WebUI kurdum, içine FireworksAI'dan GLM 5 ve Kimi K2.5 kurdum, onu kullanıyorum. Fireworks zero data retention, denetim belgeleri de var, Open WebUI sonunda en iyi UI ChatGPT ile yarışacak seviyeye geldi, GLM 5 ve Kimi K2.5 da en iyi kapalı modellerle yarışabiliyor artık. Mutluyum. Daha ucuza geliyor ayrıca. Local calistirmiyorsundur sanirim?
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 23, 2026 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Şubat 23, 2026 Yok, Fireworks'den.
Öne çıkan mesajlar