Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ray Tracing teknolojileri ve RTX Remix


Bone

Öne çıkan mesajlar

  • 3 hafta sonra ...

dün son çıkan sürücüyle rtx super resolution'a sdr videoları hdr'a çevirme özelliği de eklediler:

ilk çıktığında yoktu ama aradan geçen zamanda firefox'a, mpc ve vlc'ye de eklenmiş destek. firefox'ta about:config'e girip ayarlamak lazım. vlc'nin rtx'e özel sürümü var (özel olmayan sürümde çalıştıramadım) ve mpc'de mpc video renderer ayarlarına girip tick atmak gerekiyor. bazı eski dosyalar ve yeni dosyalar (subsplease mesela) çalışıyor ama arşivimdeki büyük sayıda videoda çalıştıramadım nedense, araştırınca da birşey bulamadım, sağda solda soruyorum sorunu tespit etmek için. çünkü codec, dosya türü, çözünürlük filan bir sürü varyasyon var, hangisinden ötürü net değil.

ha bir de auto seçeneği eklemişler nvidia control panel'de, ne kadar agresif çalışacağını yapılması gereken upscaling'e göre ayarlıyor. ilk çıktığında denediğimde pek beğenmemiştim çünkü gpu fanını devreye sokuyorum, destek yoktu chromium hariç ama şimdi o sorunlar çözülünce çok daha iyi olmuş. 1080p anime açtım mesela çok daha iyi görünüyor.

tonla dosya test ettim, hevc ve h264 hi10 gibi daha yeni codec'ler için çalışmıyor görünen o ki. daha eski h264 ve dvix, xvid gibi çok eski codec'ler için bile çalıştı ama.

10-bit dosyalarda sorun var gibi daha detaylı incelediğimde test ettiğim videoları.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok sağol, bu güncelleme yukarıda anlattığım vsr çalışmama sorununu büyük ölçüde (ama hala çalışmayan dosyalar bulabildim) çözdü ama hdr bazı videolarda over exposure yemiş gibi patlak. gerçi tv'ye moonlight ile stream ederken auto-hdr'ı kapamam gerekiyor zaten yoksa görüntü gitmiyor, iyi gene bayağı faydası dokundu.

1.1 diye yeni güncelleme çıkmış o linkte.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tv’ye streamlerken hdr’ın göstermemesi olayı çözülmüş, bir deneyeyim dedim isabet oldu. belki sürücülerde onu da etkileyen birşey vardı.

çok iyi ya gpu’yu oyun haricinde de değerlendirebilmek özellikle de bu kadar pahalanmışken. madvr filan deniyordu ama onda bu kaliteyi alamadığım gibi gpu’yu sonuna kadar zorluyordu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

şimdi de nvidia'nın videolara hdr eklemek için kullandığı sistemi oyunlara hdr eklemek için kullanabilen bir mod çıkmış:

https://www.nexusmods.com/site/mods/781

yalnız %10'a kadar performansı düşürebildiğinden bahsedilmiş çünkü gpu'yu kullanıyor windows'un autohdr aksine. performansı ne kadar etkileyeceğini belirleyebilen kalite ayarı var. autohdr'dan daha iyi olduğu iddia ediliyor ama şahsen denemedim. performans bakımından rahat olduğunuz ama hdr'ın daha iyi olmasını istediğiniz fakat kendi hdr'ı olmayan oyunlarda denemeyi düşünebilirsiniz. @GERGE'nin ilgisini çeker bence. 🙂

bunu yapan da gene emoose, aynı adam mpc'ye hdr yamasını yapan.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...