Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AI art

Sam

Öne çıkan mesajlar

diğer daha genel ai başlıkları altında biraz konuşuldu ama madem bölümü var, kendi başlığı da olması lazım. aslında dall-e, midjourney, stable diffusion vs hepsi kendi başlıklarını hakediyor, onlarla ilgili daha spesifik konuşmak isterseniz başlıklarını açın derim. ben biraz daha genel bir başlık açmış oluyorum çizim yapan generative ai üzerine. malum ses için de var ama o da ayrı başlık konusu.

mesela şu el sorunu, bugün vox güzel değinmiş bir videoyla:

ai art hakkında düşünceleriniz, hisleriniz neler, benim de fikirlerim var da direkt wot ile açmak istemedim lol. konuya ilgi olursa daha derinlemesine yazarım.

şurada da özetlemişler kabaca olayı, gerçi herkes biliyor konuyu ama gelişmenin hızını yansıtması açısından.

şunu da videonun sonuna eklemişler de koymuş olayım gene konuyla ilgili önemli mesele.

Sam tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

adamın geçen videosunu bilg oyunları bölümünde bone’un başlığında paylaşmıştım. cidden muazzam gelişme var 6 ayda bile, eller bayağı düzelmiş lol.

kızılelma öbür başlıkta benden hızlı davranmış lol.

Sam tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...

midjourney'in bu kadar kısa sürede bu kadar hızlı gelişmesi cidden inanılmaz. iki yıl önce ortada birşey yokken gelinen nokta hayrete düşürüyor gerçekten. artık küçümsemem bir daha bu noktadan sonra çünkü bir yıl önce "bu korkunç resimler mi bu kadar konuşuluyor" diyordum.

Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...

bu üstüne filtre ekleme gibi kare kare işleme yöntemi de enteresan. jeanette'i scarlett johansson yapmak iyi fikirmiş lol. ama özellikle şu göze batan 3d anime'leri düzgün hale getirebilirler gibi görünüyor önümüzdeki dönemde kullanmaya başlarlarsa.

Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 4 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...
  • 3 ay sonra ...
  • Genel Yönetici

Güzel olmasına güzel de, eskisi gibi uğraşma motivasyonu kalmadı bende. SD 1.5'i güzel kullanıyordum, SDXL'a tam geçecektim SD3'ü beklemeye başladım. SD3 çıkana kadar bir durdum artık, Stable Cascade ile takılıyorum ama arada.

Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...

Comfyui uzun süredir kullanıyorum, harikanın ötesinde. Fevkaladenin fevkinde. İyi bir bilgisayar ve comfyui ile ömrü tamamlarım gibi geliyor, resmen sınır sizsiniz. Nvidia bile reklamını yapmış, şaşırdım. O kadar güzel eklentiler var ki, şahane ötesi. Burada mesela Instantid göstermişler, onun dışında animatediff, one button prompt, 3d pack,ultimatesdupscale  vs. gibi güzel eklentiler var, 

Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici

24GB vram ve 32GB ram ile FP8 ancak kullanabiliyorum text encoder da yükleyince. Ram dolmuyor ama vram ancak yetiyor, 20GB üzeri görüyorum Windows ile birlikte.  İkisi de e4m3fn. Flux e5m2 olarak, güzel bir imaj alınca seed sabitleyip onunla da deniyorum bir. e5m2 olarak 16GB'ye sığma ihtimali olabilir.

Düşük vram ile bunu kullanın: https://huggingface.co/Comfy-Org/flux1-dev

Vae, text encoder filan hepsi bir arada. fp8 e4m3fn ile aynı sonucu veriyor doğru hatırlıyorsam, bir kere denedim, sonra aynı sonucu daha kontrollü alabildiğim için unet'e geri döndüm.

Bu en basit workflow: https://files.catbox.moe/wxoazh.json

Sosyal ağlarda paylaş

Comfy kendi GitHub sayfasında workflow paylaşmış düşük vram için ben deniyorum. Şu an denediğim sistem RTX 4070 super, onda bile diğer custom nodeların bazıları devre dışı kaldı, bilgisayar uçağa dönüştü. 20 adımda bir resim oluşturmak 50 saniye ile 1.30 dakika arası değişiyor. Ekstra vs. eklersen süre uzuyor.

Asıl olayı zaten checkpoint, boyutu dev gibi yapmışlar yani çok büyük veriseti ile çalışmışlar. Stability ai bunu düşündüğü için daha düşük vram kullanımına göre model tasarlıyordu. 

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...