Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Topla v0.91 [2023 versiyon]

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Acelen yoksa vatan bilgisayar ve Hepsiburada indirimlerini takip et derim, özellikle vatan gece yarısı civarı oem ürünlerde iyi indirim yapabiliyor. Bende hep kendim topladım netten iyi marka malzemeler ile, en mantıklısı o oluyor bir süre sonra, çünkü yukarda da dedikleri gibi işlemci ve ekran kartı iyi kalite bir ürün olurken ram/anakart/ssd/psu adı sanı duyulmamış şeyleri dolduruyorlar

• Like 1
Mesaj tarihi:

ince hesap ta cuma akşamları gaming gecesi oluyor. Rastgele ürünlerde piyasanın %10-15 altına hem parça hem de hazır sistem ürünler oluyor stoklarla sınırlı. Oraya bir bak istersen cuma akşamı. 

• Like 1
Mesaj tarihi:

Alacağın kasa / anakart ve sıvı soğutma için mutlaka bi önden montaj videoları izle, yanlış pin veya yanlış vida seni komple sistemden etmesin sonra.

Birde cpu'yu taktiktan sonra kilitlerken göründüğünden daha fazla güç gerektiriyor, ara ara "kirmayalim şimdi cpu'yu" dedirtebiliyor.

Mesaj tarihi:

acemi biri olarak konuşuyorum sıvı soğutmanın montajı hava soğutmaya göre daha pratik. fanlarının takılacağı pinler kafa karışıklığına sebep olabilir sadece

Mesaj tarihi:

ya oldu olacak bana bir de kasa için yardım etsenize. kendi başıma kalınca asusun gt502 diye bir kasası var ona yöneliyorum. rgb ile işim yok aslında ama hava akışı ve içine sığma/sığmama yüzünden derede boğulmayayım istiyorum. aslında tek kriterim önünde (üstünde değil) usb çıkışları olsun

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

https://www.sinerji.gen.tr/lian-li-lancool-207-siyah-usb-31-atx-mid-tower-kasa-p-52728

f/p kasa, al bunu geç. 

Spoiler

dk 9 ile 12 arası bu kasadan bahsediyor artısı eksisi ne ise söylüyor bak istersen. fazladan 7k vermene gerek yok asusa.

computex 2025 de bolca yeni kasa tanıtıldı, özellikle thermalright hyte benzeri ekranlı kasa çıkaracak sene sonuna doğru. önümüzdeki sene ocak-şubat gibi piyasada bolca olur. 65$ olacak (trde 80-95$ olur), kısacası f/p + görseli güncel kasalar git gide ucuzluyor rekabet var. gidipte 4kdan fazla verilmez şu an illa kasa almam gerek diyorsan.

GONDARCENGIZ tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

Lancool 207 nin PSU yerleşimi ofsayt. İncelemede mis gibi katlanan modlu power cable kullanmış. Örneğin benim MSI 850W atx 3.0 psu daki  12VHPWR(veya atx 3.1 lerdeki 12V-2x6)  kendi PSU ya ait kablolar kesinlikle bu şekil katlanamıyor baya bir sertler. Markanın kendine ait olmayanlar zaten önerilmiyor biliyorsunuz yüksek GPU modelleri için. Riske girilcek gibi değil bence bu kasa PSU koyma yeri ve yönü sebebi ile.

AmoRPHouS, 05.06.2025 21:06 tarihinde dedi ki:

Lancool 207 nin PSU yerleşimi ofsayt. İncelemede mis gibi katlanan modlu power cable kullanmış. Örneğin benim MSI 850W atx 3.0 psu daki  12VHPWR(veya atx 3.1 lerdeki 12V-2x6)  kendi PSU ya ait kablolar kesinlikle bu şekil katlanamıyor baya bir sertler. Markanın kendine ait olmayanlar zaten önerilmiyor biliyorsunuz yüksek GPU modelleri için. Riske girilcek gibi değil bence bu kasa PSU koyma yeri ve yönü sebebi ile.

Alıntı

İncelemede mis gibi katlanan modlu power cable kullanmış

o power kablo kasayla beraber geliyor. sen pci extension demek istediysen ayrı şey. Full modüler psu + 9070xt ile kullanacak nitro+ almıyor 12vhpwr kıvırma derdi yok. Ayriyetten kabloları istediğin gibi ezip bükebilirsin buna dayanıklı şekilde üretiliyorlar dert etme bu kadar.

Power cable demem kafa karıştırmış o konuda haklısıni mis gibi katlanan modlu power cable dediğimde sanki güç kaynağını fişe bağladımız kablo anlaşılıyor. Ben aslında o arkadaki tüm sleeveli modded tüm power cableları kastetmişdim, yok cpu power, pcie power ,sata power falan. 9070xt ye  eski tarz gpu power gireceği için evet onlarınki daha rahat katlanıyor ama dedigim gibi bunda bile istisna markalar var benim önceki Corsair hx1200 deki kabloların giriş jacklarına yakın kısımları sanki böyle lehimlenmişte yapiştirilmiş gibi sertti ve kesinliikle katlanmıyordu. Bu şekilde istisna PSU markaları olabildiği için yazdım. Cünkü videoda gördüğümüz üzere o cpu,pcie falan filan power kablolarının oldugu kısım ile kasa kapağı arasındaki boşluk çok az.  Ve maksimum 160cm uzunluğunda PSU koyulabiliyor bu kasaya.

Öte yandan 12vhpwr kablosu benim kullandığım ilk 2,5-3cm kıpırdamıyor nerdeyse, hafifcene eğiliyor katlanabilme 2,5-3cm den başlıyor. Yok bişi olmaz dert etme falan kısımları yersiz, geçen sene kaç tane rtx 4090 bu fazla katlama zorlama muhabbetine yandı, onu katlarken içerdeki pinler ileri geri kıpırdamış bazılarında, temas eden uzunluğu çok kısalmış, kısalınca aşırı dirençten eriyo işte connector. 

Olurda arkadaş çoğu 9070xt modelleri gibi 3 tane eski tip gpu power isteyen bir ekran kartı kullanırsa ve kullandığu PSU nun dedigim gibi ekstra sertleştirilmiş kabloları falan filan yoksa bir sorun yaşamaz dedigin gibi. Ben yazarken her ihtimale karşı bilgisi olsun diye yazdım.

AmoRPHouS tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:
Aiko, 02.06.2025 16:39 tarihinde dedi ki:

@Raze ben de senin gibiyim. ilk topladığım bilgisayar 8 saate yakın sürmüştü. en son 2023 yılında sistem topladım, kendim kurdum kasayı 2 3 saat falan sürdü. eskisine göre daha pratik cd rom soğutma kabloları falan çok bi karmaşa yok. google dan arkadaştan destek ala ala kurarsın sorun olmaz.

ilk kasamı topladığımda saatler sürmüştü benim de. bilgi az. tecrübe sıfır. bi ara aynada gördüm kendimi terden saç baş dağılmış. kafa lambası kaymış. sinirden gülmeler. daha önce rastgele pc toplama videoları izlemiştim ama parçalar tamamlanınca oturup bu şuraya şu şekil olacak galiba diye sırayla toplamıştım. en son tamam bitti galiba deyip ilk tuşa bastığımda bi yerlerden cos diye bi duman çıkacak sandım. ilk denemede açıldı. herşeyi normal görünce baya bi şaşırıp sevinmiştim.

geçen sene yeğene hazır toplama pc aldık. ekran kartını ayrı gönderiyorlar ya kargoda. görüntülü konuşuyoruz. baktım bunlar direk taktı kartı. kocaman 4070ti. la dedim destek braketi var onu da takmanız lazım işte kocaman kartı anakart tutacak felan. tam yarım saat boyunca o braketi doğru takma savaşını izledim bütün ailenin. gülmekten yaş geldi gözümden. en son taktılar braketi. o diyo ben yaptım diğeri diyo ben yaptım 😄

• Haha 1
Mesaj tarihi:

Son durum şöyle oldu, taksit olan peşin fiyatınaydı:

GPU:   Asus Prime RX 9070 XT  .....satıcı: hepsiburada

32.500 TL    x3 taksit   

CPU:  AMD AM5 BOX RYZEN 7 7800X3D 100-100000910WOF 8C/16T/4.2-5.0GHZ/120W CPU, Kutulu İşlemci    .......satıcı: amazon

15.223 TL   x6 taksit

PSU:   FSP Model VITA-850GM     .....satıcı: amazon

6.500 TL    x3 taksit 

RAM:  Patriot Viper Xtreme 5 DDR5 RAM 32 GB (2X16GB) 6000MT/s CL30 UDIMM  - PVX532G60C30K .....satıcı: amazon/onlinealisverisyap

4.750 TL  x2 taksit 

CPU Soğutucu: Thermalright Soğutucu Peerless Assassin 120 SE    ....satıcı: amazon/BETA PLUS TEKNOLOJİ

1.500 TL

SSD: Western Digital 2TB WD Mavi SN580 NVMe - Gen4 x4 PCIe 16Gb/s, M.2 2280, 4.150 MB/s - WDS200T3B0E  ......satıcı: amazon 

5.100 TL    x2 taksit 

Anakart: GIGABYTE B650 EAGLE AX, 4xDDR5, 3xM.2, DP, HDMI, VGA, Type-C, Wi-Fi 6E, Bluetooth v5.3, AM5 Soket   satıcı: bizdehesapli

7.270 TL  

Bu haliyle toplam 73k etti, siparişlerini 4'ünde verdim. şimdi linkleri eklerken baktım bazılarının fiyatı artmış. Hafta sonuna kadar gelirlerse kasayı da alıp yaparım herhalde.

Çok teşekkürler destekler için. 

Mesaj tarihi:
incredibull, 10.06.2025 09:18 tarihinde dedi ki:

anakartı neden microATX seçtin?

Raze, 08.06.2025 23:11 tarihinde dedi ki:

Son durum şöyle oldu, taksit olan peşin fiyatınaydı:

GPU:   Asus Prime RX 9070 XT  .....satıcı: hepsiburada

32.500 TL    x3 taksit   

CPU:  AMD AM5 BOX RYZEN 7 7800X3D 100-100000910WOF 8C/16T/4.2-5.0GHZ/120W CPU, Kutulu İşlemci    .......satıcı: amazon

15.223 TL   x6 taksit

PSU:   FSP Model VITA-850GM     .....satıcı: amazon

6.500 TL    x3 taksit 

RAM:  Patriot Viper Xtreme 5 DDR5 RAM 32 GB (2X16GB) 6000MT/s CL30 UDIMM  - PVX532G60C30K .....satıcı: amazon/onlinealisverisyap

4.750 TL  x2 taksit 

CPU Soğutucu: Thermalright Soğutucu Peerless Assassin 120 SE    ....satıcı: amazon/BETA PLUS TEKNOLOJİ

1.500 TL

SSD: Western Digital 2TB WD Mavi SN580 NVMe - Gen4 x4 PCIe 16Gb/s, M.2 2280, 4.150 MB/s - WDS200T3B0E  ......satıcı: amazon 

5.100 TL    x2 taksit 

Anakart: GIGABYTE B650 EAGLE AX, 4xDDR5, 3xM.2, DP, HDMI, VGA, Type-C, Wi-Fi 6E, Bluetooth v5.3, AM5 Soket   satıcı: bizdehesapli

7.270 TL  

Bu haliyle toplam 73k etti, siparişlerini 4'ünde verdim. şimdi linkleri eklerken baktım bazılarının fiyatı artmış. Hafta sonuna kadar gelirlerse kasayı da alıp yaparım herhalde.

Çok teşekkürler destekler için. 

9070xt piyasanın biraz altına almışın, iade ürün olabilir cw çok olunca iade ederler genelde öyle bir durum çıkabilir.

ram'in üst tarafı cafcaflı olmuş, soğutucuyu takarken o taraftaki fanı biraz yukarı kaldırıp çengelleri geçirmen gerekecek. birde biosdan fan curve ayarı çekmen lazım. misal 0 ile 30 derece arası %30 da çalışsın 40 derecede %35-40 da çalışsın 50 derecede %55-60, 60 derecede %65 ve üstü gibi. Diğer türlü fanlar full speed dönebilir oyun oynamıyorken rahatsızlık verebilir.

birde 1080p monitör kullanıyorum demişsin acilen 1440p alman lazım yoksa ziyan olur şu sistem sdfsdf. (sadece single player oynuyorsan 4k monitör bak derim hatta, fsr ile uzun bir süre 60 altı düşeceğini sanmıyorum, ileriye dönük olur.)

Mesaj tarihi:

cw ne demek? huylandım, bakayım açılma ibaresi var mı, daha açmadım kutusunu

soğutucu şeylerini not ettim, bakarım o gözle. izlediğim bi adam fanı dediğin gibi yapıyordu.

bi de monitör önerir misin o zaman? diablo tarzı şeyler single player sayılır mı? fps falan single player dışı oynamam zannımca. 

• Yeni Oluştur...