Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

EB - Elektrikli Bisiklet konusu


fresia

Öne çıkan mesajlar

fiyatlar daha da uçmadan yaz gelmeden bi şey alayım diyorum

1. amaç yakın mesafe ulaşım

martı tarzı mı bakmak lazım, katlanır bisikletlerden mi

çalınmamasını nasıl sağlarız

direk şunu al dediğiniz öneriler

fresia tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

e scooter almak istersen yorumumu paylaşayım, yaklaşık 2 senedir xiaomi mi scooter pro kullanıyorum. 75 kiloyum, ataşehir - caddebostan - bostancı - maltepe sahil arası 40 km civarında gidiyor pili, o bölgedeki yokuşları falan da rahat çıkıyor. genelde sahile inmek için kullanıyorum. lakin epeydir duvarda asılı duruyor benimki pek çıkaramıyorum, çılgın zamanlarımda almışım istanbul trafiğinde fink atıyordum ama artık resmen korkuyorum kullanmaya. cidden tehlikeli bir alet istanbul trafiğinde, fark edilmesi görülmesi falan çok zor, düştüğünde de kafayı gözü kolu kırma ihtimalin çok yüksek. zaten en ufak bir ıslak zeminde direkt jilet gibi kayıyor o yüzden yağmur çiselemişse bile çıkamazsın. sarsıntıdan beyninin içinin titremesini hiç saymıyorum. lastiği hep patlıyor diyorlar ama bende bir kere patladı sadece, onda da basıncı çok düşmüştü ben şişirmemiştim, benim hatam yani. runflat tarzı lastik takanlar var o zaman da titreşim çok artıyor. 

dolayısıyla ben istanbul için uygun değil diyorum sayın hocam. e-bike daha çok yer kaplıyor ama daha mantıklı olabilir, ancak aynı riskler orada da var. pili çıkıp evde şarj olan e-bike dönüşümleri vardı türk malı buna bakabilirsiniz: https://www.byqee.tech/paket

özet: istanbulda bu işte ciddi ölüm riski var.

roket adam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

geçenlerde en sağdan bisikleti ile giden arkadaşa araba çarptı caddebostan migrosun orada, sağdan sağdan giderken ne olduğunu bile anlamadım diyor bir baktım tepemde bir sürü kişi toplanmış falan diye anlattı. arabadaki eleman yere parfüm şişesini düşürmüş almak için uğraşırken bizimkine çarpmış yalan söylemiyorsa artık yalan atacak olsan böyle salak bir yalan da atmazsın herhalde. böyle gerizekalı insanların olduğu yerde trafikte bisiklet scooter vs. kullanmayın aga ölmek sıkıntı değil sakat kalır insan bir ömür uğraşıp durursunuz.

Liebe tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla havalar tekrar güzel olsa işe yine bisikletle git gel yapmaya başlayacağım. Taksim-Levent arası. Trafiğinde en janjanlı olduğu zamanlarda kullanıyorum. Dürüst olmak gerekirse araçlardan yana hiç sıkıntı yaşamadım. Hatta işe gidiş geliş harici antrenman amaçlı bisiklet sürdüğümde de araçlarla ilgili pek de bir derdim olmadı. 

Ama... Yemeği sıcak götürcem diye slalom yapan dallamalar var ya. Hah onlar büyük sıkıntı işte. Yolun sağındayım. Solumda araba var. Eşşek herif aradan sıkışmaya çalışıyor. Lan yok işte yer yok. Napayım.

E-Bike alacaksan katlanırlara yönel bence. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aslında hesaplayınca

10.000 ediyor düzgün bir e-bike

 

bunla 500 litre benzin alınır

10 depo eder, şehir içi 7500 km götürür

gid-gel 10 km yapsan günde

750 defa gidersin 

haftada 2-3 çıkmak gerekse

2 sene sürüyormuş

 

almak mantıklı değil diye bu hesabı yapıyordum ama mantıklı gibi

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...