Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bad Sector için ne yapılabilir?


Shadow

Öne çıkan mesajlar

Selam, bende yaklaşık 8-9 yıllık 3TB Seagate Barracuda Hdd var. Dün steamden download yaparken disk hatası verdi. HDTune, HD Sentinel, Crystal gibi programlarla baktım ve hep bad sectorler buldular.

Sonra HD Generatorle 5-6 saat düzeltmeye çalıştım ama bişey elde edemedim onla da. İçinde önemli bişey yoktu neyse ki, oyun doluydu? 

Şimdi merak ettiğim bu bahsettiğim programlar dışında ne yapabilirim? teşekkürler...  gcizime.jpg

Shadow tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

önemli, kaybedilmemesi gereken şeyler varsa hemen diğer disklerine taşı. her an tamamen çöpe dönüşebilir. daha geçen ay bozuldu bir tane böyle, ilk hatadan sonraki bir hafta içinde de neredeyse tamamen kullanılmaz hale geldi. yenisini alınca diğer disklere taşıdıklarımı ona koyup bozuğu tamamen çıkardım. çünkü o bozuk yerleri okumaya çalışırken takılıyor tamamen, kurtaramıyorsun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
1 saat önce, KillJoy dedi ki:

Nas için kullandığım seagate ironwolf hdd geçen haftalarda bad sector verdi ama hala sorunsuz çalışıyor. 4 senelik falan. Aşırı da kullanmıyorum aslında. hemen mi değiştirmek gerekli? 
 

Soft ve hard olmak üzere 2 versionu var bad sectorun birisi tamamen yazılımsal yani OS o sektörü okuyamadığı zaman döndürdüğü hata ki kullanılan OS'e göre scan ederek kardeş burada sıkıntı yok diyip eski haline getirebilirsiniz bir diğeri hard olan tamamen fiziksel hasar kaynaklı buna yapılabilecek bir şey yok. Bir dönem sıkıntılı sektörün olduğu bölgeyi marklayıp hiç kullanmadan HDD kullanılabilir ama manyetik cihaz olduğundan döndükçe o hasar kanser gibi yayılıp sonunda HDD tamamen can verecektir.

Kısaca her bad sector ölümcül değil.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...