Shadow Mesaj tarihi: Aralık 20, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2021 (düzenlendi) Selam, bende yaklaşık 8-9 yıllık 3TB Seagate Barracuda Hdd var. Dün steamden download yaparken disk hatası verdi. HDTune, HD Sentinel, Crystal gibi programlarla baktım ve hep bad sectorler buldular. Sonra HD Generatorle 5-6 saat düzeltmeye çalıştım ama bişey elde edemedim onla da. İçinde önemli bişey yoktu neyse ki, oyun doluydu Şimdi merak ettiğim bu bahsettiğim programlar dışında ne yapabilirim? teşekkürler... Aralık 20, 2021 Shadow tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Aralık 20, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2021 Önemli bişi yoksa low level format at diskinde fiziksel bi hasar varsa hiçbişi yapamazsın bu arada ggnormk https://www.seagate.com/tr/tr/support/kb/how-do-i-low-level-format-a-sata-or-ata-ide-hard-drive-203931en/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 20, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2021 önemli, kaybedilmemesi gereken şeyler varsa hemen diğer disklerine taşı. her an tamamen çöpe dönüşebilir. daha geçen ay bozuldu bir tane böyle, ilk hatadan sonraki bir hafta içinde de neredeyse tamamen kullanılmaz hale geldi. yenisini alınca diğer disklere taşıdıklarımı ona koyup bozuğu tamamen çıkardım. çünkü o bozuk yerleri okumaya çalışırken takılıyor tamamen, kurtaramıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Aralık 20, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2021 anladım sağolun arkadaşlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GreenPeace77 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2021 yanlız %4 health bad sector sayısı çok fazla demekki malesef hdd gitmiş. %20 lerdeyse health bazı dosyalar kurtarılabilir oluyor genelde çok başıma geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 Dediğiniz gibi lowlvl format attım 15 saat falan sürdü, ama yine aynı %4 health gözüküyor, sanırım gg alet... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 8 9 yıllık harddiskten ne bekliyorsun ömrü dolmuş, içinde fiziksel hasarlar vardır %99 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 evet varmış baya hasar, lowlvl formatta belli oldu iyice. şunu alıyorum bende, 2TB 256mb cacheli https://www.hepsiburada.com/seagate-barracuda-2tb-7200rpm-256mb-sabit-disk-st2000dm008-p-HBV00000HCCYU Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GreenPeace77 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 Hdd arasında bu mor olan WD diskler mümkün olan uzun ömrü veriyorlardı yanılmıyorsam performanstan bağımsız tabi bak istersen Wd Purple 2 Tb 3.5" 5400 Rpm Sata 3 WD20PURX Güvenlik Harddisk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 Sağol, ama ben oyunları kuracağım buna ve 256mb cache 7200rpm falan önemli benim için, o yüzden bunu seçtim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Şubat 22, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2022 Nas için kullandığım seagate ironwolf hdd geçen haftalarda bad sector verdi ama hala sorunsuz çalışıyor. 4 senelik falan. Aşırı da kullanmıyorum aslında. hemen mi değiştirmek gerekli? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 22, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2022 raid ile yedek falan alıyorsan sıkıntı yok, ama raid yapın yoksa yedek almıyorsan bence hemen değiştir derim. daha geçenlerde aynısı başıma geldi, disklerden biri gümledi durduk yere 3 diskle raid 5 yapmıyor olsam tüm verilerim uçmuştu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Şubat 22, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2022 1 saat önce, KillJoy dedi ki: Nas için kullandığım seagate ironwolf hdd geçen haftalarda bad sector verdi ama hala sorunsuz çalışıyor. 4 senelik falan. Aşırı da kullanmıyorum aslında. hemen mi değiştirmek gerekli? Soft ve hard olmak üzere 2 versionu var bad sectorun birisi tamamen yazılımsal yani OS o sektörü okuyamadığı zaman döndürdüğü hata ki kullanılan OS'e göre scan ederek kardeş burada sıkıntı yok diyip eski haline getirebilirsiniz bir diğeri hard olan tamamen fiziksel hasar kaynaklı buna yapılabilecek bir şey yok. Bir dönem sıkıntılı sektörün olduğu bölgeyi marklayıp hiç kullanmadan HDD kullanılabilir ama manyetik cihaz olduğundan döndükçe o hasar kanser gibi yayılıp sonunda HDD tamamen can verecektir. Kısaca her bad sector ölümcül değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaero Mesaj tarihi: Şubat 22, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2022 Her şeyi denedikten sonra hala olmuyorsa fiziksel kontrol için üst kapağı mümkün olduğunda tozsuz, sarı ve direk ışık almayan bir yerde sök bak kafada takılma olmuş olabilir düzeltir kapatırsan belki düzelebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Şubat 22, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2022 Raid 10 olarak çalışıyor 4 disk, bir tanesinde abnormal sector count: 16 diyor. Bad sector düzeltmek için bir tool var onu çalıştırdım, 16 saat sürecekmiş, bakalım ne olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar