Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2. el laptop önerisi (fakir edition)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Selamlar, kuzenime laptop almayı planlıyorum ders vs çalışırken kullanacak birde film vs bok püsür izler. Şöyle baktım 2.ellere 8gb 256-512gb ssd li 4-5. nesil işlemcili laptoplar var 2-3k arası. Hangileri düzgündür bilemiyom tabi.

en son 11-12 sene önce laptop kullandığımdan bir boktan haberim yok, nasıl birşey almak lazım? 2.el kasmayıp sıfır mı almak mantıklı (bozuldu etti bok püsür olursa diye) çok bütçemde yok yalan olmasın, akıl danışmaya geldim ?

Mesaj tarihi: (düzenlendi)
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

Bu Zen 2 işlemcili Swift'ler benim de favorilerimden o fiyatlardan.

Fiyat kategorisi olarak Lenovo V14-ADA > Acer Swift 3 > Lenovo Thinkpad > Huawei Matebook diye gidiyor bence alınabilir modeller bu aralar.

Mesaj tarihi:

Bunlar arasindan tasarim, malzeme kalitesi, fiyat/perf gibi kriterlere bakarak ben oyumu lenovolardan yana kullanirdim. 

Ama en son ovacikpirincinin paylastigi swift 3 un specleri o fiyata gore hayli iyi. f/p benchmarki olarak kiyas icin kenarda tutulmali en azindan. 

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

Matebook'lar büyük atak yaptı bu aralar. Benzer kaliteyi MSI, Dell, Asus filan neredeyse iki katı fiyata satıyor. Bizim ofisteki tüm dizüstüleri Matebook olarak değiştirdik son 1,5 yılda yavaş yavaş, ilk aldıklarımızı da yeni modellerle değiştirmeye başladık, 100'e yakın Matebook'dan sadece bir tane servise giden oldu. Onu da tamir etmediler zaten, yerine hemen yenisini getirdiler.

Performans, ısınma, pil ömrü azalımı vb. hiçbir sorun yok. 100 kadar bilgisayar küçük bir set, biliyorum, ama daha önce Asus ve Lenovo kullanıyorduk (en üst modellerden alınanlar sorunsuzdu ama Matebook'larla aynı fiyata alınanlardan bahsediyorum) sorundan soruna koşuyorduk. Kısa bir MSI Prestige denemesi yaptık ama Matebook'dan %50 daha pahalıya daha kötü performans sunuyordu. Kasası bile yanında kötü duruyor eline aldığında, fanlar gürültülü...

Matebook derken bu arada 14 ve D 14 modellerinden bahsediyorum.

Mesaj tarihi:

Bana da Gerge aldırdıydı, sagolsun bu sefer Gerge'lenmedik. Çok çok iyi cikti matebook. 4k'ya aldım  aldıktan sonra zamlandı zaten.   Tek kötü yanı kameranın klavye'de olması. Aslında iyi bir şey kasayı ufaltıyor da  düzenli kullanıyorsanız , kullanması zor oluyor.

• 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:

bende çok çok az kullanılmış lenovo var satacağım bomboş duruyor 1 senedir kenarda;

baldız istedi bunu aldık, ders mers çalışıyordu bunda. sonra işe girince güzel laptop verdiler bunu hiç kullanmadı attı kenara. sonra bana verdi kullanırım arşiv marşiv için dedim ama elimi bile sürmedim sdfds

https://www.hepsiburada.com/lenovo-v330-intel-core-i5-8250u-8gb-1tb-128gb-ssd-radeon-530-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-81ax00dptx-p-HBV00000AJQS6?magaza=Tekramarket

tam ders çalışmalık öğrenci işi bişi, gideri var hala. 9 ocak 2019'da alındı hepsiburadadan. isteyen olmazsa sahibindene koyacağım

Mesaj tarihi:
24 dakika önce, eldar dedi ki:

Şarjı nasıl bunun?

hiç böyle full şarjda kucağıma alıp bitene kadar kullanmadım ki, bu standartta bir laptopun ne kadar gidecekse 15 dk düş işte içinde 2 saat falan gidiyordur herhalde.

5 dakika önce, fresia dedi ki:

tv'yi alayabiliyor muyuz sdsaf

malesef  gel laptop verelim iptvden izlersin istediğini sdsfgd

• 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
On 13.10.2021 at 01:03, Fistan dedi ki:

foto var mı baldızın

On 13.10.2021 at 12:01, Liebe dedi ki:

ayıpsın o da var 

Gizli içeriği göster

seviyeyi ilkokula düşürttün öküz bravo

maxresdefault.jpg