Oce4n Mesaj tarihi: Aralık 28, 2023 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2023 @47 ciddi ciddi anlamadım hiç bir şey... kıyma makinesinden geçmiş gibi bir hikaye izledim resmen. Spoiler time skiplediniz tamam da bu nasıl time skip. hangisi olayın hemen sonrası hangisi 1 ay 1 yıl sonrası parça pinçik bişey olmuş. geto yürüyerek gitti mi cidden oradan? arkadaşlık dostluk patlaması yaşayarak kimse arkasından koşturmadı mı. abla geldi ne işe yaradı orada 2 konuştu gitti. sonrasında noldu savaşmadık mı jujutsu hq gojo'yu düşman ilan etti? wtf? niye? yuta'yı hatırlamıyorum bile kimdi neciydi. evil-geto nun büyük planı bu muydu? jujutsu fightları dönsün mü istiyormuş? bu olayın sonucunda nasıl bir fayda kazanacak onu çözemedim. düz amaçsız kaos mu yoksa bütün olay? mangasını okuyanların son bölümü çok sevdiğine eminim, veya 1. sezonu bi ara tekrar izlemem gerekiyor.
Sam Mesaj tarihi: Aralık 29, 2023 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2023 1. sezon değil de filmde tanıtmışlardı o okkotsu karakterini, onu görmek lazım denmesinin sebebi buymuş. 46 Spoiler mei mei kaçmış valla akıllıca olmuş bu curcunada karambole gitti herkes. miwa'yı yok yere ölmeden kurtardılar neyse ki. 47 @Oce4nbenim anladığım da Spoiler işte tokyo'yu wild west'e döndürmüşler heian vakti midir nedir onun gibi, bunlar orada aşık atacak, kalan herkes kaçtı gitti. geto kıyafeti giymiş o 'efsanevi cucutsucu" kim onu anlamadım da o beyin işte, yürüyerek gitti çünkü aoe cursed spirit bastı anlaşılan, gojo hariç o noktada durdurabilecek kimse kalmamıştı görünüşe göre. nakama power'ı devredışı bırakmış mangaka lol. ablanın da gücünün yeteceği bir durum değildi belli ki, bizimkileri kurtarmış oldu. onu ben de anlamadım, olayı birisine yıkmak mı istediler yoksa neler olduğunu anlamadılar mı, zaten evvelden beri olmayacak dualara amin diyorlardı. o ölüm emirlerini uygulayabilecek kimse yok zaten işte yuta'yı yuuji'ye kırdıracaklar. yuta filmde işte bir yıl öğrencilik yapıyordu, geto ile aşık atacak kadar güçlüydü filmin sonunda. for the lulz. lol "chaos isn't a pit it's a ladder" dedi gitti benim gördüğüm. eğer önceki söyledikleri yalan değilse sadece cucutsucuların yaşayabileceği bir dünya istiyordu zaten, burada onları yıllandırıp sonra güç delisi halde dünyanın kalanını öldürmelerini mi sağlamak istiyor, ya da en azından benim yorumum. yani biraz boku no hero academia'nın son sezonunu anımsattı bana. ne oldum delisinin eğlenceleri.
Borlach Mesaj tarihi: Aralık 29, 2023 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 29, 2023 (düzenlendi) Spoiler time skip yok, olaylar devam ediyor. işte o yuji'nin cursed spirit'leri köprüde kendine çektiği sahne ile shibuya'da yaşananlar arasında bi kaç gün var öyle düşünebilirsiniz. geto (daha doğrusu geto'nun bedenini ele geçiren vatandaş) bastı gitti evet. abla (tskumuo) orda shikigamisi ile bizimkileri uraume'nin icefall'undan kurtardı işte. sonra da geto'nun saldığı cursed spiritlerden canlarını anca kurtardılar öyle düşünün. mangada da çok net değil. daha doğrusu mangada nasılsa aynı şekilde işlemişler animede. yuta'yı ve idam emirlerini anlamanız için jjk 0 filmini izlemiş olmanız lazım ama yine de spoiler tagı içinde yazıcam, isteyen açar okur. Spoiler yuta getoyu dövdükten sonra gojo gelip geto'yu öldürüyor. hq'a da getoyu öldürdüm diyor. gojo tarafından öldürüldü diye bildikleri bir adam kanlı canlı geliyor shibuya'yı hatta tüm japonyayı bir birine katıyor. bunlarda gojo getoyu öldürmedi, iş birliği içindeler hükmü veriyorlar. zaten çok bağnaz bi tayfa. gojo aslında geto'yu öldürmüş ama ölü bedeni ele geçirilmiş falan anlayıp dinleyecekleri bişey değil. ki animede de geçti gojo'nun en büyük hatası geto'yu cursed energy ile kafasını keserek öldürmemiş olması. en yakın arkadaşını böyle bir şekilde öldürmeye kıyamıyor. bu bile başlı başına bir suç aslında. yuji'nin idam kararı oldukça basit çünkü sukuna'nın taşıyıcısı olarak çok büyük bir tehdit. yaga'da işte geto ve gojo'nun hocası olduğu için onların mentoru ve ortağı sayılarak idam hükmü veriliyor. ve evet bi yandan da günah keçisi olarak kullanıyorlar. geto'nun amacına gelecek olursak, evet yaşarken tüm dünyanın jujutsu kullanıcılarından oluşması gerektiğini ancak bu şekilde cursed spiritlerin yok olacağını düşünüyordu ve bunu hedefleyerek isyana kalkışmıştı. ama şu anda geto'nun vücuduna hükmeden şeyin kafası bambaşka, o kadarını söyleyeyim. seri bundan sonra da böyle tepe taklak langur lungur gidiyor haberiniz olsun manga'dan devam etmek isteyenler varsa anime chapter 137'de bitti ama siz 135'ten başlayın garanti olsun. Aralık 29, 2023 Borlach tarafından düzenlendi 1
Sam Mesaj tarihi: Aralık 29, 2023 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2023 yok ya ben langır lungur olduğunu daha ilk sezondan anlamıştım zaten öyle çok kendimi vermediğimden yalpalayınca da sorun etmiyorum. filmi nispeten yakın zamanda izlemiştim de o sondaki kısmı unutmuşum gene. öyle düşününce makul sayılır.
Oce4n Mesaj tarihi: Ocak 10, 2026 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2026 yeni sezon çıkmış gideyim izleyeyim dedim. hiç bir şeyi anlamadığımı/hatırlamadığımı farkettim. gittim önceki sezonun son bölümünü açtım, gene hatırlamadım bi 2-3 bölüm daha geriden açtım, gene zerre hatırlamadım. son bölümleri izledikten sonra bu ne dedim gene. kendi yazdıklarımı bile hatırlamıyorum o derece saçma sapan bir hikayesi var... sanırım ben bunu dropluyorum bu anime nasıl bu kadar bütçe alıyor bu kadar animasyon sahibi oluyor anlamadım şahsen. önceki dövüş sahnelerini tekrar izleyince tepkim şu oldu: fanboyları da inanılmaz savunuyor bu animeyi... keyif alıyorlarsa ne mutlu ilk sezon güzeldi bu arada, sonlara doğru ne olduysa artık bilemiyorum 1
Sam Mesaj tarihi: Ocak 16, 2026 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2026 (düzenlendi) yeni sezonun üçüncü bölümündeyim, aynen dediğin durumdayım. bağlamaya çalışıyorum hatırladığım kadarıyla ama yani tam naruto flashback isteyen bir hikaye bu. şimdi anidb’den char listesine bakıyordum kimden bahsediyorlar diye. aksiyonun gene bulamaca dönmesi sadece bir bölüm sürdü yani aksiyondan da birşey anlamadım ne oldu o tüneldeki dövüşte. 2001 space odyssey ışık tüneli gibi birşeyler oldu sonra diyor şu oldu bu oldu. oğlum adam gibi göstersenize. durdurdum, düşündüm, izledim, birşey anlamadım valla. “birbirleriyle dövüşmeleri için bahane arcı” diye varsayıyorum. Ocak 16, 2026 Sam tarafından düzenlendi
Sam Mesaj tarihi: Ocak 22, 2026 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2026 (düzenlendi) 4 Spoiler Ya durdurup çevirip tekrar izlemek gerekiyor ne olduğunu anlamak için. Bu kadar emek harcanıp bu kadar anlaşılmayan bir aksiyon, yazık yani. Tarantino kısmı çok sallapatileşti çabucak ama neyse gene jujutsucularla kapışmayı iyi yapmışlar. mai rip, maki duble mi oldu ne oldu tam anlamadım ama bu kadar jujutsucu evlerinde oturacaklarına şibuya’ya gitselerdi bütün bunlar olmazdı. Neyse gg. Naoya meme de ayrıca rekor hızla rip. gittim okudum da mai cursed powerı alınca tam güç unlock olmuş. kill bill sekansı uzatmak yerine 10sn flashback girip anlatsa ya, neyse. müzik berbattı bir de. Ocak 23, 2026 Sam tarafından düzenlendi
Esnaf Mesaj tarihi: Ocak 23, 2026 Mesaj tarihi: Ocak 23, 2026 bunun yeni manga baya iyi gidiyor, hikaye başta saçma gelmişti ama güzel gidiyor.
Borlach Mesaj tarihi: Ocak 23, 2026 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 23, 2026 bölümü şimdi izledim şahaser olmuş. tek kusuru naoya'nın tekniğini detaylı anlatmamışlar mangadaki gibi. sam'in aksine müziği çok beğendim ben.
Sam Mesaj tarihi: Ocak 23, 2026 Mesaj tarihi: Ocak 23, 2026 bugün bakıyordum da japonlarla batılılar birbirine girmiş sosyal medyada diye haberler geçiyordu. batı bayılmış, japonlar beğenmemiş hikayenin hakkını vermemişler diye. Spoiler merak ettim gittim mangada nasıl yapılmış diye baktım, sonra bir daha izledim bölümü. kill bill sekansı hariç ciddi değişiklik görmedim de o kısım bayağı sulandırmış müzik girip renkler değişince. sonra müziği gene devam ettirdiler bence uyumsuz bütün o durumla. japonlar maki’nin durumunu trajedi olarak yorumlarken batılılar girl powaaaah down with patriarchy olarak yorumluyor anladığım, orada bir kopma var. ben şahsen japonlara katılıyorum kendi gördüğüm kadarıyla. babayla kapışma kısmı ve mai ile vedalaşmada ciddi bir duygusal ağırlık vardı, o kaybolmuş. bölümü ben de çok beğendim ama biraz “bakın ne kadar hızlı çalıyorum” derken eserin esansını kaçıran pianist gibi olmuş. daha az eforla daha temiz daha ciddi olabilirdi. tarantino referansına ihtiyacı yok bu psg değil.
Borlach Mesaj tarihi: Ocak 23, 2026 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 23, 2026 Spoiler ya batılıları çok kaale almaya gerek yok ama konsantre izlenirse bence o trajediyi bölüm veriyor. olay makinin annesinde bitiyor ki bence seslendirmeyle müthiş işlemişler. yoksa dediğin gibi manga ile bire bir işlenmiş. işte naoya'nın tekniğini açıklarken bir iki cümle daha ek yapabilirlerdi mangadaki gibi. kill bill referansını da (ki mangadaki paneller de benziyo) bölümü uzatabilmek için yapmışlar belli. bu bölüm bile tek başına 3 chapter yemiş.
samaella Mesaj tarihi: Ocak 24, 2026 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2026 olm 4. bölümde ne oldu? Niye sülalesini katletti maki? maki kimdi diye baktım da gözlüklü spearcı kızmış. Ne olmuştu buna da yara bere içine girmişti hatırlamıyorum mesela hiç :safdggh
Sam Mesaj tarihi: Ocak 24, 2026 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2026 (düzenlendi) @samaella Spoiler şibuya'da klan lideri amcası ile aynı gruptaydı, tepegöz bunları yaktı kavurdu. bu fiziksel olarak süper dirençli olduğu için yanıklarla kurtulmuş ama amcası öldü, sonra iktidar mücadelesi başladı klan liderliği için. amcası vasiyetinde megumi'ye bırakmış (toji'nin oğluydu, toji gojo ile kapışıp onu neredeyse öldüren kişi, bu klanla bağı kopmuş işte onda da maki'deki heavenly restriction buff vardı) liderliği, maki'nin babası, kuzeni filan kumpas kurdular onları öldürüp liderliği almak için. niye klanı öldürdü kısmı bu bölümde var işte ikizleri öldürmeye çalıştı, birisi öbürü için kendini feda edip onun toji benzeri güçlerini aktive etti ama anladığım kadarıyla bütün klandan intikam almayı şart koştu vasiyet olarak. maki de onları öldürdü. "mai'nin ölürken vasiyeti bir kontrat sayıldı" diye yorum okudum, mantıklı. gerçi kontrat olmasa da klan bunları öldürmeye çalıştı hani intikam sebepsiz sayılmaz biraz aşırı olsa da. Ocak 24, 2026 Sam tarafından düzenlendi 1
Oce4n Mesaj tarihi: Ocak 24, 2026 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2026 bu anime hakkındaki reddit postlarını filan görünce neden bu kadar çok fanı olduğunu filan anladım sonunda bu. özet: hikaye çok kopuk, bolca animasyon var. bu kadar ben dropladım şahsen, sırf animasyonu var diye de izleyemem
Sam Mesaj tarihi: Ocak 24, 2026 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2026 (düzenlendi) son bölümü izle işte kardayken bitir bari. ben hala culling game neden yapılıyor anlamış değilim şahsen, reddit'ten okuduğum da önceden yazdığımı tasdikledi: "turnuva arc lazımdı". Ocak 24, 2026 Sam tarafından düzenlendi
Borlach Mesaj tarihi: Ocak 24, 2026 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 24, 2026 hikaye kopuk falan değil abi. sen ne izlediğini unutmuşsun @Oce4n
Sam Mesaj tarihi: Ocak 30, 2026 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2026 ya bu 5 Spoiler adamlar dünya sona ermek üzereyken birbirlerini kesmeye neden bu kadar hevesli? bunları böyle havada suda yeneriz filan mı diyorlar yani. müdürü niye öldürüyorsun bu noktada. panda önceden dert değildi de şimdi mi dert oldu? öbürü gitmiş mma ringi açmış nasıl para yaparım derdinde. bunlar olan bitenden bu kadar bihaber mi? öbürleri yok klana kim lider olacak derdindeydi, bunlar yok efendim kimin faction öne geçecek derdinde. ciddiye mi almıyorlar yoksa bütün bu sistem bu kadar beyinsiz mi yani ilginç. bizim 3-5 çocuk hariç bir planı olan yok, tengen "aklınız başınızda mı hepinizi silip atacak" demiyor mu öbürlerine? liselilere mi kaldı bütün olay cidden? neyse hadi hayırlısı ne diyim. aksiyon ilk dövüşte düzgündü derken ikincisinde gene ne oldu ne bitti anlamadım. hani geriye alıp anlaşılacak halde bile değildi bu sefer böyle kare kare durdurmak lazım. geçen gün ilk sezonda maki & mai'nin bölümüne bir bakayım dedim de ne kadar temizmiş aksiyon. sonra s2'de culling game niyeydi diye 1-2 bölüme baktım da cidden s2'den itibaren bulamaca dönüyor adamların zamanı/bütçesi bittiği anda.
samaella Mesaj tarihi: Şubat 2, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2026 Spoiler Evet yine bir bok anlamadığım bir bölümün daha sonuna geldik ahahah. Niye abi, panda manda falan. Gojo gidince bütün sistem mi çöktü, ramiz babamıymış olm bu adam gidince herkesin şaftı kaydı. @Sam aynen, dert clan ve culling game mi yani sebep ve motivasyon nedir? Bu çocuklar öğrenci diil miydi bunların başka bi aklı başında senpaisi falan yok mu
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Şubat 2, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2026 neyi anlamadın abi, adam pandanın tarifini verdi işte.
samaella Mesaj tarihi: Şubat 2, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2026 Yok ben olayın özünden tamamen kopmuşum, toparlayamıyorum
Sam Mesaj tarihi: Şubat 2, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2026 @samaella Spoiler valla eskiden sorun muydu da şimdi mi bu noktaya geldi de öldürdüler ben anlamadım. adam en son şibuya'daydı sonra oraya geçti. maki için gittim 4-5 bölüm tekrar karıştırıp seyrettim de panda ve müdürü de tekrar araştırmadım öyle. işte aklı başında senpai yuki var şibuya sonunda geldi sonra onları örgütledi, liseden bağımsızmış. bu grup hariç diğerleri lisenin tarafında kaldı gibi. lisedeki tutucu kesimin derdi de işte sukuna host ve gojo'yu öldürelime döndü şu anda.
samaella Mesaj tarihi: Şubat 3, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2026 bir de yürüme animasyonlarında frame mi atıyordu nedir çok daraldım orada
Sam Mesaj tarihi: Şubat 4, 2026 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2026 mappa sen yok musun, "nasıl çiziyoruz bakın" diye aura farmlamak için iki paralık ettin charı.
Öne çıkan mesajlar