Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Metroid ve Super Metroid fanları


Bone

Öne çıkan mesajlar

Bu iki oyunu zamanında NES / SNES'te oynamış ve kendini fanı gibi gören var mı? Son yıllarda bir sürü "Metrodvania" çıkmaya başladı, bazıları Roguelite karışımı da oluyor. Bu oyunlar orjinal oyunun fanlarını ne kadar tatmin ediyor? Ayrıca orjinal oyunları sevmenize en çok etki eden şey neydi? Bölüm tasarımı mı, bulmacalı yapısı mı? Dövüş mekanikleri mi?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SNES dönemine göre beklentiler, kullanıcı algısı değişti bence bu türde. Giderek mainstream'leşiyor. 

Başarının trick'i bence o minimal, sidescroller dünyaya en kafa açıcı, en akıllıca level design'ı ve gimmickleri sığdırabilmek.

Bir de akıcılık. Olmazsa olmaz. Metroidvania soslu oyunlarda bunu en iyi Dead Cells yaptı ve ekmeğini köpekler gibi yiyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

SNES'in hala güzelce oynanabilen bir sürü oyunu var, Earthbound, Final Fantasy IV, Chrono Trigger, Super Mario World, A Link to the Past, Chrono Trigger, Super Metroid, Chrono Trigger...

Bunları yüksek çözünürlük ekranlarda çalışma dışında elden geçirmeye gerek yok. Switch için de yapıyorlar bunu.

Eski oyunlar tur bazlı RPG'ler dışında günümüzde dövüş işinde sınıfta kalabilir, ama bölüm tasarımı ve öykü açısından günümüzden geriye kalır yanları yok.

Modern metroidvania'lardan (daha çok vania ama) en sevdiğim bu: https://store.steampowered.com/app/393520/Iconoclasts/ 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya katılıyorum. SNES oyunlarının bir bölümü kesinlikle yaşlanmıyor bence de. Bütün haftasonu switch online üzerinden Breath of Fire 2 oynadım, inanılmaz zen bir kafa dağıtma oldu. Ama bu noktada bence niş bir kitle olarak kalıyoruz. 

Metroidvania özelinde, daha mainstream oyuncular da bu türe kaymaya başladı ve Iconoclasts, Dead Cells gibi oyunlar bu damarı baya başarılı şekilde modernize ediyor. Türün daha az hantal, diğer türlerden ilgi çekici mekanikler alarak ilerlemesi güzel. Eğilimin bu yönde olması benim hoşuma gidiyor açıkçası.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben hades oynuyorum switchte böyle, hep aynı şeyi yapıyormuş gibi hissediyorum ama yunan mitolojisi olsun böyle hem atışmalı hem hoşlaşmalı muhabbetler olsun güzel vakit geçirtiyor. tür olarak aynı şeyden bahsediyoruz galiba tam anlamadım metroid falan oynamadığım için. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...