BloodBane Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2025 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2025 (düzenlendi) Kirmizi dersen al iste Sallai kirmizi almadi kufur etmesine ragmen? Gerci bu seferde direk kirmizilari sayiyoruz, saridan kirmizi olmaz dersin Ayrica gecen sezon her mac icin yapilmisi var zaten ama onu da begenmeyip bi bahane buluyosunuz. Ağustos 31, 2025 BloodBane tarafından düzenlendi
Sotto Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2025 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2025 Alakasi bile yok da uzatmak anlamsiz.
yusema Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2025 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2025 Sotto, 31.08.2025 23:52 tarihinde dedi ki: Tek tek her mac pozisyon yarisina giriyor muyuz? Mesela Duran in dirsegi vardi Goztepe macinda ne oldu? Ilk aklima gelen. Sari kart tartismasi degil direk kirmizi tartismasi mesela. kisaca buraya girerse fb sanki cok farkliymis gibi dusunuyorsan hic uzatmayalim yolumuza bakalim. işte dediğimiz o , geçen sene tek tek adam uğraşmış tüm pozisyonların hakem yorumlarını almış öyle bir sonuç çıkmış ortaya. bu sene farklı çıkar belki bilmiyorum.
Sotto Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2025 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2025 (düzenlendi) Tamam da burada yorum giriyor iste. Duran a kirmizi demedim tartismasi dedim. Bir ornek bu. Benim yorumum senin yorumun. ortada ne var? Gs gecen sene 98 sari 3 kirmizi gormus, fb neredeyse butun sezonu kirmizi almadan tamamladi son maca kadar. 78 sari gormus. isin sacmaligi ne biliyor musun? Ligde en cok sari kart goren takim 100 sari kart gormus. Simdi diyorsunuz ki GS nin 61 tane daha gormesi lazim shddhg. Ne mesela 150-160 sari hangi ligde hangi takima verilmis? Tamam rakipler icin de diyorlar da o zaman cikar hesapla mac basina sari kart kac tane cikiyor. Sonra onu tarihsel ve diger ligler bazinda neye vuruyor diye bak. futbol boyle bir spor deil. Her takimin 150 sari kart gormesi gibi bir durum olursa her mac 8-9 sari kart gibi bisi cikiyor ortalama. Boyle bir sey yok ki futbolda? Anlatmak istedigim bu. Her durdurdugun kesin bu sari dediign sey mutlak sari filan deil. Oyle bile olsa o an futbol boyle bir spor degil, dedigim gibi bul bana ortalamasi 8-9 sari kart olan lig. Her mac. O yuzden boyle sacma bir mantik yok. O yuzden dunyanin herhangi bir yerinde de bu tarz bir tabloyla ugrasan bulamazsin. Ağustos 31, 2025 Sotto tarafından düzenlendi
BloodBane Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2025 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2025 Isin sacmaligi falan degil. Yapilan fauller verilmedikce daha sik, daha agir fauller yapiyo. Verilmis olsa daha dikkatli olcaklar, ona gore kart cikicak dogal olarak yine 150-160 olmayacak.
Sotto Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2025 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2025 Ligdeki faul ortalamalari avrupanin zaten uzerinde nasil verilmiyor. Asil adam calmiyor avrupada senin faul dedigin pozisyonlari. Adamin yere birakmiyor cunku kendini ah uh diye. bunlar sizin futbola bakis acinizla da alakali.
BloodBane Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2025 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2025 Hakemlerin daha kolay calip calmamasindan ziyade, GS ye calmayip baska takima calmasi zaten problem. Yukarida da var iste dunku mactan 2 link. Abdulkerim tutup cekip yere indiriyo faul yok. Ama Sallai gelip adama kendi omuz atip yere dusuyo, Rizeye faul caliyo. Aradaki takdir farki yani.
Darksun Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2025 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2025 olm 6 tane hakem tek tek pozisyonlara bakıp analiz ettiği şeyi hala sizin bakış açınız diyorsun be ayıp valla. Bu kadar mı sabit olunur. 2 1
Sotto Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2025 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2025 (düzenlendi) Allahtan bu takimlar avrupada oynuyor ya. Su bos muhabbeti uzatmanin alemi yok. Sizin mantiginizla ve istatistikle GS nin 10 avrupa macinda 80 sari kart 5 kirmizi filan almasi gerekiyor ama oyle bir sey elbette olmuyor (10 mac 23 sari) Daha az sert oynamiyor bu arada takim. Zaten mantiken kendinden guclu olana sert oynarsin zayiftan faul yapmadan da alirsin. Zimbru macinda mi kirmizi alirsin Tottenham mi. Yoksa kaybettigin ve aldigin Young Boysda mi. Kim zorlarsa orda cikar zaten kokun. yukarida yazdim iste. Cikar bana tarihte 150 sari kart almis bir takim. Futbol boyle bir oyun olmadi hic bir zaman. Ağustos 31, 2025 Sotto tarafından düzenlendi
yusema Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2025 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2025 Sotto, 01.09.2025 00:12 tarihinde dedi ki: Tamam da burada yorum giriyor iste. Duran a kirmizi demedim tartismasi dedim. Bir ornek bu. Benim yorumum senin yorumun. benim yorumumum pek bi anlamı yok ki. ama 6 hakemin yorumu da aynı yöndeyse benim için o yorum doğrudur. sonuçta işleri bu adamların , senden benden iyi biliyorlardır.
Sotto Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2025 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2025 (düzenlendi) Son birsey diyeyim mesela hangi pozisyonlari aliyorlar kadraja neye gore karar veriliyor vs.? Nerden bilebilirim belli seyleri atlamadiklarini. o kadar sacma ki su is. Yukarida istatistik veriyorum bak. 1) Tarihte 150+ sari kart alan takim var mi cikar; boyle bir lig olmus mu? Yoksa demek ki futbolda boyle birsey yok- gs istisnai degil. Hadi onu da gectim gs fb ye vsrilmesi gereken 9 ar kirmizi rakiplerine de bir o kdar. Sence normal mi mesela bu sayilar gs fb bagimsiz. Her mac 9-10 kisi mi bitmesi lazim ne zamandir beri bu olmasi gereken veya olan birsey futbolda? Peki bu adamlar abartiyor olabilir mi? Kendi hakemlik yaptiklari zaman kacar kirmizi olmus maclarda? 2) bu takim daha zorlandigi, kendinden ortalama daha guclu takimlarla ayni taktikle oynarken niye 10 macta 23 sari aliyor? Mantiken daha zor maclarda daha cok kart almasi gerek miyor mu. Catir catir faulleri hatirliyorum ben tottenham macinda basarken. Keza alkmaar tokadi yerken. 3) mesela baska bir ornek vereyim ligde en az sari kart alanlardan biri besiktas; avrupa liginde de sonlara dogru. Tutarli di mi gs ligde en cok alanlardan, avrupa liginde en az; fb ligde en az alanlardan, avrupa liginde direk lider. Tesaduf de olabilir, oyun tarzi da olabilir. Ama al bak istatistik. yorum degil. Gs daha yumusak fb daha sert mi oynuyor simdi mesela avrupada. 4) yoksa tr liginde bizim sari dedigimiz ota boka her futbolcunun kendini attigi ah uhladigi seylerin bircok kismi zaten avrupada calinmiyor mu. Buna gs nin aldigi yalan dolan fauller de dahil. Tamamen baska bir algi var burada. Eger futbolda sike tarzi isler bu tarz 3-5 hakemin yorumuyla verilmeyen sari kart tablosu olusturmakla ciksaydi emin olun ispanya portekiz italya sabah aksam bunu yapardi. Ağustos 31, 2025 Sotto tarafından düzenlendi
BloodBane Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2025 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2025 (düzenlendi) Yukarida da yazdim. GS kart gormedikce daha sik ve daha sert faul yapmaya basladi. Kart gormus olsa daha dikkatli olacaklar, haliyle 150-160 kart gibi bi istatistik yine cikmayacakti. Verilen bu, verilmeyen bu toplam su kadar olurdu diye yaklasmak absurt bi mantik. Avrupada gormedi diyosun ama yine kendinle celisiyosun. Elfsborg, RFS ile oynarken gormemis olabilir ama sadece Young Boys ve Sparta Prague maclarinda 4 macta 10 sari 4 kirmizi gormus mesela. RFS, Elfsborg, Malmo, PAOK maclarinda 0-2 arasi sari kart gorurken, Ajax, Totenham, AZ Alkmar, Kiev maclarinda 3-5 arasi kart gormus. Zor maclarda gayet kart gormus yani. TR de daha cok caliniyo olabilir ama burda da yine dedigim gibi GS ye verilmeyen apacik kartlar varken, rakip takima faul olmadigi halde faul verilen bi dunya pozisyonda gorduk. Genelde hep tehlikeli olabilecek ataklarda oldu hatta bunlar. Hatta daha dunku mactan verdim ornekleri. Karagumruk un daha 20. dk ya kadar 2 tehlikeli atagi kesildi ayni sekilde. GS lehine olunca mi kolay caliniyo yani? Italya Portekiz vs yok diyosun ama al varmis iste Italyanca bilmeden ufak bi aratmayla cikan bu. Interin yaptigi faullere ragmen kart almadigi gosterilmis ve nasil sampiyon oldugu belli gibisinden konusmuslar. https://www.facebook.com/nonevoluto/posts/marotta-bisogna-riconoscere-i-meriti-dellinter-che-è-prima-meritatamente-le-stat/902480074769004/ Ağustos 31, 2025 BloodBane tarafından düzenlendi
FuCKiR Mesaj tarihi: Eylül 1, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2025 GS açık ara kollanıyor. Geçen sene 2. yarıda fenere de başladılar kıyağa biraz. genelde GS açılınca genel lig adaleti sağlanacağına MHK veya işte kimse ona da yapıldıysa öbürüne de yapılsın, ona da es geçildiyse öbürüne de es geç mantığıyla ilerliyor dengeyi eyyamla sağlıyorlar malesef böyle. Bugün beşiktaş maçı, ikinci yarı %80 faulleri beşiktaş lehine çalıyor. Biz de bunu görüyoruz. Asıl bu ufak da olsa eyyamı gören gözlemci ve içsel adaletini sağlamış taraftar lazım. Yani 3 sene arka arkaya şampiyonsun kardeşim. Yani çık açık ara önde olmamızdan sebep bizi daha çok kolladılar de. Kart göstermediler de. Bu GS den birşey götürmez ki. GS şaşalı futbol oynuyor. Dile getirmezsen sayfalarca mazeret üretirsen senin karakterinden alıp götürür. 1
Sotto Mesaj tarihi: Eylül 1, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2025 (düzenlendi) Kollaniyor diye yabanci hakem getirildi tarihte ilk kez tek maclik yine birsey degismedi. Ustune iki hafta sonra da gittin evinde yenildin. O mac kendi evinde diye yabanci getirelim muhabbeti donmedi isine gelmedi cunku. Bunlar senin uydurmalarin. Ezeli rakibinin su son 3 yilda gs ile yaptigi maclarda attigi dogru durust gol bile yok ama kollaniyor. Futbol sizin kafanizda donmuyor ya. Birseye inaniyorsuniz diye de daha gercek olmuyor. Avrupada zor maclarda kart gormesi zaten normal olan, oyle olmasi gerekli dedim ki olmus. Zorlandigin maclarda daha cok gorursun karti. ozellikle eleme maclarinda gormen cok daha normal isin sonu oldugu icin. Ligde seni zorlayacak rakip filan yok, yok 10 tane daha kirmizi gormesi 60 tane daha sari gormesi lazimmis sdfs. Senin dedigin sadece ayni adam ayni mac icin geceri hani gormezse daha sert girer filan. Salla GS yi. Fb nin 9 kirmizi rakiplerinin de 9 kirmizi daha gormesi gerekmis guya. 36 macta 18 eksik kirmizi. Bana cikar tarihte iki macta bir kirmizi gorulen sezon fenerbahce icin. Bunlar sisirme rakamlar hocam gormek icin az istatistik bilmek yeterli, boyle hikaye uydurmaya gerek yok. Futbolun olagan akisina ters su tablo ve rakamlar. Ligde verilen avrupa da verilenlere bakiyorsun garip bir sapma yok. Istatistik boyle bakilir. Yorum uzerinden yapilmaz. Olan uzerinden degerlendirirsin karsilastirmayi. Rakamlarin sisirme olmasinin sebeplerinden biri de televizyona cikan birinin yorum yapma fikir belirme zorunlulugu. Bu bir bias yaratiyor. Mesela ne kadar cok pozisyonu kadraja alirsan linear bir sekilde kart sayisinin artacagina eminim. Bu hepsinin mac icinde kesin sari oldugu anlamina gelmez. Vole de mark klattenburg yorum yapiyor mesela ben hic adamin 10 tane sari eksik dedigini duymadim. Kritik pozisyonlari veriyorlar adam degerlendiriyor boyle olur zaten hakem yorumu. Ben faul konusunda buyuk takima itlimas gecildigini 20 senedir yaziyorum heralde bu dunyanin heryerinde hemen hemen boyle. 2 sene fb tonla penalti almisti sorunca e hangisi yanlis olmustu halbuki bence palavra tonla penalti vardi. Tv ye cikmadigim icin yorumum gecerli degil diye daha mi az gercek obur tabloya gore. Ama degerlendirme ve istatistik boyle olmaz. Isin ilginci gecen sene fb den birsey olmayacagi belli olunca kesilmisti su muhabbet yine ayni isimler cikmis transferler gelince demek ki isin bahanesi bu. Eylül 1, 2025 Sotto tarafından düzenlendi 1
BloodBane Mesaj tarihi: Eylül 1, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2025 Mark Klattenburg te soyledi mesela Rize macinda verilmeyen kartlari, hatta GS nin ilk golunde faul oldugunu vs. Ayrica hatali kararda olur zaten ama o hatalarin agirlikli olarak bir yone kaymasi problem zaten. Ayri mac icerisinde dahi olan takdir farklari. Ama neyse sana anlatamiycaz zaten, sen kendi dunyanda devam.
Aceace Mesaj tarihi: Eylül 1, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2025 BloodBane, 01.09.2025 01:53 tarihinde dedi ki: sadece Young Boys ve Sparta Prague maclarinda 4 macta 10 sari 4 kirmizi gormus mesela Ulan Kaan. Ulan Kaan... Resmen 1 futbolcunun bok yemesi... Otur anlat şimdi "Kaan malı sağ bekte oynayınca saç baş yolduruyor" diye. Kimseye anlatamazsın da.
kizillelma Mesaj tarihi: Eylül 1, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2025 Galatasaray'da kaleye son aday Andre Onana. (HÜRRİYET) 1
ahmedinejad Mesaj tarihi: Eylül 1, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2025 süper olur ha. kendini bulsa süper kaleci.
Aceace Mesaj tarihi: Eylül 1, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2025 (düzenlendi) Adamın faillerinden oluşan 5 dakikalık video var... 5. Bak BEŞ DİYORUM BEŞ! ULAN BİR DE PART 2'Sİ VARMIŞ! Bir hatasından sonra spiker "onana yaptığı hatalar kataloğuna bir yenisini daha ekliyor" diyor. Ulan bir kalecinin yaptğı hatalar kataloğu mu olur? Günay yeter. Aman diyeyim Onana Bunana Şunana. Gidip ne bileyim... Yedek olarak Erce kardeşler ayarında da bir kaleci alalım. Onana olmaz. Eylül 1, 2025 Aceace tarafından düzenlendi 1
Esnaf Mesaj tarihi: Eylül 1, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2025 bu adam inter'de oynarken ayağı ederson dan bile iyi deniyordu ayağı en iyi kalecilerden sayılıyordu. Manu lanetimidir nedir adam ingiltere gittiğinden beri dökülüyor, bir kaleci altay'a formayı nasıl kaptırabilirin cevabı 1
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 1, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2025 Eldeki seçenekler Onana ve Martinez'e düştü gibi, ikisi de birbirinden feci. Günay'la devam etsek daha iyi resmen. Donnaruma cephesinden bir sürpriz çıkar mı diyecem ama City de onu alayım diyodu, Utd de göz dikmişti, aradan kapmamız zor. Ederson'u gerçekten 2M€ fark için Fener'e kaptırdıysak büyük enayilik.
kizillelma Mesaj tarihi: Eylül 1, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2025 Galatasaray ve Trabzonspor, Uğurcan Çakır transferi için görüşmelere başladı! Trabzonspor, Uğurcan için pazarlıklara 25 milyon euro'dan başladı.
Öne çıkan mesajlar