Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Süper Lig Genel Tartışma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Ofsayt sistemi birilerinin kıçının keyfine işleniyor burada. Bakın bizim maçta daha ilk dakikalarda ofsayt dendi penaltı son adam olan pozisyon sallandı maçı bala son saniye golle anca kurtardık. Yayıncı kuruluş tüm maç pozisyonu göstermedi bile, ne çizgi ne bir halt çekildi kaldı ki ofsayt da yokmuş, ayrıca penaltı + kırmızı atlanmış. 3 tane yanlış karar birden, zaten Halil U. dan nefret ediyorum 1 hafta VAR hakemi ile ceza almışlar 2 si birden ayrı ayrı batırdı diye. De bize ne faydası var ki bu saatten sonra? 

Bu kart konusundaki çifte standart senelerdir devam ediyor, hiç de düzeleceğini sanmıyorum. Böyle gelmiş böyle gider. Ülkenin kendi ortamı gibi futbolu da lağım çukuru. 

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Buyuk takim dunyanin heryerinde boyle ilk defa dunyaya gelmis gibi yorum yapmanizi anlamiyorum. 

Gecen sene bir ara kart sayilarini topladiniz 3-5 hafta gerisi gelmemisti, Fener Avrupada en cok kart goren takimken tum ligi (son maclarda yalandan bir tane haric) kirmizi kartsiz gecmisti. 

Is, GS uzerine bir hikaye olunca sanki ozel bir durummus gibi lanse ediliyor ama FB de farksiz, BJK de sampiyonluga oynasa da ona da deli gibi eyyam cekilir, boyle bu. 

Ha bu arada sari kart o kadar siyahla beyaz degil. Turkiyede hakem yorumcularinin ota boka sari kart demesi onu dogru yapmiyor. Her atlayis her dusus abarti cunku burada, hakem ve oyuncu beraber yaratiyor bu durumu bagimsiz degiller. 

Sotto tarafından düzenlendi
  • Haha 1
Mesaj tarihi:

Topuk ayaktan çıktığı anı sensör falan olmadan saliselik bulamazsın. Bu TV görüntüsü ile değerlendirme yapmak aşırı hatalı sonuçlar verebilir. Böyle santimlik ofsaytlarda bir kare bile fark eder. Topa sensör koymak lazım bir şekilde tam çıktığı anı iletmeli görüntü ile senkron şekilde. 

Mesaj tarihi:
Sotto, 31.08.2025 19:34 tarihinde dedi ki:

Buyuk takim dunyanin heryerinde boyle ilk defa dunyaya gelmis gibi yorum yapmanizi anlamiyorum. 

Gecen sene bir ara kart sayilarini topladiniz 3-5 hafta gerisi gelmemisti, Fener Avrupada en cok kart goren takimken tum ligi (son maclarda yalandan bir tane haric) kirmizi kartsiz gecmisti. 

Is, GS uzerine bir hikaye olunca sanki ozel bir durummus gibi lanse ediliyor ama FB de farksiz, BJK de sampiyonluga oynasa da ona da deli gibi eyyam cekilir, boyle bu. 

Ha bu arada sari kart o kadar siyahla beyaz degil. Turkiyede hakem yorumcularinin ota boka sari kart demesi onu dogru yapmiyor. Her atlayis her dusus abarti cunku burada, hakem ve oyuncu beraber yaratiyor bu durumu bagimsiz degiller. 

Sorun sadece kartlar ozelinde degil ki. Verilen verilmeyen fauller ile oyunun ne derece etkilendigi ortada. Ornegin Karagumruk macinda ilk 20dk da Burak faul yapti ona ragmen golu verdiler ve ayrica kaleciyle karsi karsiya denilebilecek 2 karagumruk atagi olmayan fauller ile kesildi. Sonrasinda kirmizi da gelince mac koptu zaten. Baksan GS rahat aldi ama 20dk da hikaye cok farkli.

Mesaj tarihi:
ahmedinejad, 31.08.2025 19:46 tarihinde dedi ki:

Topuk ayaktan çıktığı anı sensör falan olmadan saliselik bulamazsın. Bu TV görüntüsü ile değerlendirme yapmak aşırı hatalı sonuçlar verebilir. Böyle santimlik ofsaytlarda bir kare bile fark eder. Topa sensör koymak lazım bir şekilde tam çıktığı anı iletmeli görüntü ile senkron şekilde. 

Var o sistem ama cok pahali oldugu icin su an icin zor gibi.

Mesaj tarihi:
Sotto, 31.08.2025 19:34 tarihinde dedi ki:

Söylemedik çünkü bir kıymeti olmuyor hep bir bahane var.

Buyur, hani buna da diyorsunuz bu hakemler mi otorite falan. Ortak bir noktada buluşulmuyor. 

Gx2OumAXkAAe4dP?format=jpg&name=large

Mesaj tarihi:

ya bunlar çok göz önüne gelmeye başladı, 3-5 seneye hakemler uyanacak, yalandan çıkışta, maç biterken kart verecekler bizim rakiplere. sonrasında sonuca etki eden kart vs diye bişey uydurmak zorunda kalacağız. mahkemedeki hukuksuzluğu anlatmaya çalışan chp gibiyiz

Mesaj tarihi:

Gorulmeyen kadar subjektif bir istatistik yok yahu. Bunu boyle kanit gibi sunmaniz inanilmaz.

toplam gorulen kart sayilarini cikartip ancak diyebilirsin ki burada bir abzurdluk var. bunu da avrupa ile orantili cikartirsin iki takimda epey mac yapti.

su tablo kadar sacma bisi dunyada yok kusura bakma. 

Mesaj tarihi:
Sotto, 31.08.2025 20:56 tarihinde dedi ki:

Gorulmeyen kadar subjektif bir istatistik yok yahu. Bunu boyle kanit gibi sunmaniz inanilmaz.

toplam gorulen kart sayilarini cikartip ancak diyebilirsin ki burada bir abzurdluk var. bunu da avrupa ile orantili cikartirsin iki takimda epey mac yapti.

su tablo kadar sacma bisi dunyada yok kusura bakma. 

hee çok saçma sorma valla kart görme rakibin görsün, bize tam tersi sonra bayağı saçma 🙂 . Hem diyorsunuz bunun tablosunu yapıyordunuz bir ara diye şimdi arada dağlar kadar farkı koyunca nedense saçma oluyor neyse bana ne yahu, bu lig düzelmez zaten devam... 

Mesaj tarihi:

Ben onu demedim yukarida, toplam gorulen sari kartlari cikartiyorduniz dedim. Su tablonun herhangi bir anlami yok. 

Bir tezi kanitlamak istiyorsan soyle kanitlarsin, ligde gs su kadar mac yapmis ortalama basi su kadar gormus. Fb bjk su kadar gormus. Gerekirse faul basina cikar. Sonra avrupada bu takimlar 10-12 mac yapti ona bakarsin. Arada ucurum varsa getirirsin. 

Mesaj tarihi:

Samsunspor düzeltme yayınlamış hayatını kaybetmemiş ancak durumu ağır ve tedavi görüyormuş tabi bu spordaki şiddetin boyutlarının saçma sapan noktalara ulaştığı gerçeğini değiştirmiyor.

• Like 1
Mesaj tarihi:
Rewendor, 31.08.2025 21:17 tarihinde dedi ki:

2025 yılında hala spor takımı kavgası yüzünden insan ölüyor olması çok acayip ya...

Ulkede niye selektor yaptin, yada niye baktin diye bile adam oldurulurken su cok acayip degil aslinda

Mesaj tarihi:

Yok acayip, onlar da acayip. Hepsi acayip, ne kadar alışırsak alışalım bunları normalleştirmemek lazım. Normalleştirmek en büyük tehlike çünkü, ABD'de school shootingler normalleşti halk gözünde, artık sürekli tekrarlanıyor.

• Like 1
Mesaj tarihi:
Sotto, 31.08.2025 21:09 tarihinde dedi ki:

Ben onu demedim yukarida, toplam gorulen sari kartlari cikartiyorduniz dedim. Su tablonun herhangi bir anlami yok. 

Bir tezi kanitlamak istiyorsan soyle kanitlarsin, ligde gs su kadar mac yapmis ortalama basi su kadar gormus. Fb bjk su kadar gormus. Gerekirse faul basina cikar. Sonra avrupada bu takimlar 10-12 mac yapti ona bakarsin. Arada ucurum varsa getirirsin. 

bence o hesabın yaptığı daha doğru yöntem.  maç maç pozisyon pozisyon bakıyor,  sonra aynı pozisyona hakemler ne demiş onları derleyip bu çıktıya ulaşıyor. 

senin anlattığın yöntem aslında anlamsız. zaten gslilerde onun anlamsız olduğunu savunuyordu. 

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Nasil anlamsiz?

Tez su: Gs turkiye liginde kayiriliyor sari kartlari verilmiyor -> avrupada turk hakemleri yok kartlari veriliyor.

bu tezi nasil kanitlarsin?

Iki taraftada verilen kartlara bakarak deil mi? Ortalamasini alirsin belirli bir sapma cikarirsin vs vs

Verilmesi gerekenler dedigin sey oynanmis bir macta 3 tane yorumcunun dondurarak resim video analiziyle kendi yorumunu katarak bir fikir beyan etmesi. Isin ironik kismi bu fikirleri belirten hakemlerin zaten 10 sene once ayni kararlari veren hakemler olduklari.

Avrupa maclarinda var mi boyle birsey mesela sen herhangi bir platformda gordun mu man city barcelona macinda verilmeyenler diye cetele tutuldugunu?  Olmaz cunku mantigi yok / subjektif.

senin bu tezi kanitlayabilmenin tek yolu yeterli bir sayids avrupa ve turk maclarini karsilastirarak anormal bir durum saptaman. 

Bir tarafta olmayan birseyle degil iki tarafta da olan birseyin farkiyla kanitlarsin tezini. 

Sotto tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

Tez su: Gs turkiye liginde kayiriliyor sari kartlari verilmiyor -> avrupada turk hakemleri yok kartlari veriliyor.

istatistik yanıltıcı olur bu konuda. takımların oyun tarzlarına , oynadıkları takımlara göre değişir.

ŞLde kendinden daha üstün takımlara karşı oynarken gördüğün kart sayısıyla , konferans liginde gördüğün kartlar bir değil.

çok fazla değişken var o konuda.

ama pozisyon pozisyon incelenip 5-6 hakemin ortak yorumu benim için daha geçerli. zamanında çok çok iyi hakemde olmalarına gerek yok. kuralları biliyorlarsa ve başka bir ajandaları olmasın yeterli. (sadece trio değil bu arada , trtde yorumlayan vsde dahildi o sonuçlarda)

Mesaj tarihi:
BloodBane, 31.08.2025 23:49 tarihinde dedi ki:

Daha dun aksamki mactan birkac pozisyon:

https://www.instagram.com/reel/DN_jCv1giz9/?igsh=cWc2bHk0MXpvZGZl

https://www.instagram.com/reel/DN_c9nrDleQ/?igsh=cXdkcHRiZ2pxN3Uz

Gordugum ama simdi bulamadigim birde Lemina nin acik faulu vardi sari, ve Sallai nin hakem sari verdikten sonra "F..k off" demesi ama kirmizi almamasi var. Dahasi da cikar arasan.

Bunlar tek macta olanlar.

Daha kanit lazim mi?

abdulkerim çekip indirdi + sane direkt baldıra tekme topla alakasız

Mesaj tarihi:

Tek tek her mac pozisyon yarisina giriyor muyuz? Mesela Duran in dirsegi vardi Goztepe macinda ne oldu? Ilk aklima gelen. Sari kart tartismasi degil direk kirmizi tartismasi mesela.

kisaca buraya girerse fb sanki cok farkliymis gibi dusunuyorsan hic uzatmayalim yolumuza bakalim.

• Yeni Oluştur...