Milamber Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2020 selamlar, bu korona ilk çıktığında annem babam yaşlı olduğu için direkt köye yolladık, aylardır ordalar. yaz vs olduğu için sıkıntı değil normalde de giderlerdi ama şimdi 2. dalga vs gelirse kış şartlarında neler lazım olur kalabilirler mi diye düşünüyoruz, 67 65 yaşlar, ilaçları vs var babamın stoklarız bir şekilde. artvinliyiz, 2m kar yağdığı vs oluyor ulaşım çağırırsan devlet gelir, internet pek çekmiyor, elektrik gidebilir, su gitmez ama kışın köyde kalan yok giderse ne halt edicen vs durumları var. karadeniz köyleri evler birbirinden uzak, ayı vs var acaba patide böyle zorlu kış şartlarında memleketinde vs konaklamış var mıdır? ben böyle bir şey olursa oraya gitmeyi de düşünüyorum ondan araştırıyorum işte jenaratör misal ne almalı? ne gibi ihtiyaçlar olabilir, neleri stoklamalı? güneş enerjisi vs kışın işe yarıyor mu? misal ben ordan çalışacam desem internet işini nasıl çözebilirim maliyeti ne olur izmite gelirlerdi normalde kışın ama çok hasta vardı izmitte, babam vs de rahat durmaz çıkar illa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 soyledigin sartlarda direk kamp malzemeleri videolarina bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 Aksa nin jeneratorlere bakabilirsin elektrik için, ısıtma elektrikli kalorifer ama her ihtimale karşı bir tane mazot sobası al koy eve, saddam sobası diye geçer, mazotu damla damla yakıyor ve iyi ısıtır. Yaşlı insan odun kömür vs ile uğraşmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sturgian Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 Ben bir ara cep telefonuyla bağlanıyordum internete baş edemezsin, internet harcamayan şeyler yapsan bile günde 1 gb gidiyor, harcayan şeyler kullanırsan 2-4 gb, bir şeyler indirmen falan gerekiyor kesin çıkıyor bir şeyler. zaten turkcell kulanıyosan düşünme bile, vodafone ise maliyet yarı yarıya düşer.. Oluyor ama masraflı oluyor yani biraz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 kışın su borularının donma ihtimali olabilir onu da göz ardı etmeyin. ısınma yine büyük sorun olabilir. şöyle ki; soba ile ısıttığın oda sıcak olacak, ama atıyorum tuvalet ihtiyacı için çıktığında anne baban üşüyecek. ani ısı değişimleri hasta edebilir insanı. hele bir de soba falan terletir yani kalorifer gibi değil. tüm evi ısıtabilme imkanın varsa ayrı tabi. yani korona mı daha riskli kışın artvin'in dağ köyünde kalmak mı daha riskli dersen kışı köyde geçirmek daha riskli derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 Bu yaşa kadar hiç köyde kış geçirmedilerse , tecrübe yoksa ahmedinejad'ın dedigi gibi köyde kışı geçirmek daha riskli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 bu yaşa kadar köyde kalsalar bile sıkıntı. benim annem babamın hayatlarının yarısı köyde geçmiş neredeyse, ünye'nin sahil köyünde kalamıyorlar kışları. kar çamur ulaşım alışveriş ısınma vs çok büyük dert. ki artvin'in dağ köyünde 2 metre kar olan yerde en az 3 ay geçirmek gençler için bile çok zor değil ki yaşlı insanlar kalsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 kışın köyde kalan yok demişsin 65-67 yanlarında sürekli kalmayacaksan maceraya girmeyin, ağır kış gelirken geri izmite giderler. jeneratör seçimi, ısıtmadır, sudur bunlar çözülür, internet telefon hattı varsa adsl bağlatırsın, artvin köyünde 4G düzgün çekeceğini sanmıyorum, başka da çözümün yok gibi internet konusunda. hemen 60-70 km öteye batuma gönder, o kadar masraf yapacağına dayalı döşeli yeni bi ev kiralarsınız, tertemiz evler var batumda asds hem medeniyette yaşarlar, hem de köye göre batum daha bi ılıman havası var. köyde kimse yok buza basar kayar düşer kış günü rezil olurlar orada. yapmayın bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 gürcistan tc vatandaşlarını almıyor bu ara korona yüzünden. bizden gelen kendi vatandaşları da 15 gün karantinada kalıyor. ama fikir güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 neden köyde kalsınlar diye zorluyorsun ki insanları? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 zorlamıyorum, corona diyelim azdı ne yapıcan? bizim izmitte etraf full hacı tayfası, babam sürekli camiye gider rahat durmaz izmitte olursa corona ilk çıktığında düğüne gitmeye kalktılar altın takmışlardı bizim de takmamız lazım vs die zorla durdurduk adjads. alternatif arıyoruz işte ne yapalım diye, yoksa alırım yanıma istanbulda takılırlar da daha önce 1 aya yakın kaldılar sıkıntıdan camdan atlayacaklardı. kardeşim ve eşi doktor, direkt corona hastalarına bakıyorlar. odun vs bol köyde, evin yanında kesilmiş var zaten, onla çalışan bir ısıtma sistemi yaptırabilriiz, ısınma sorun olmaz o kadar diye düşünüyorum ama şu su işi boru donması fln sakat iş. 4g vs bi bok çekmiyor, mutfaka x poziyonunda oturursan azcık bi çobukla bişiler yapabilirsin. ondan dedim uydudan net vs belki yer mi diye. ben de bu arada kalmaları taraftarı değilim, istemiyorum, sadece olurda zorda kalırsak ne lazım olur diye de ne olur ne olmaz plan yapıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 kis icin daha makul yerler var abi akdeniz de sadece yazin kiralanan bi ton yazlik site v.s atil duruyor gayet iliman ve izole sekilde dusuk maliyetli yasayabilirler orda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 7 saat önce, Milamber dedi ki: mutfaka x poziyonunda oturursan azcık bi çobukla bişiler yapabilirsin. Sinyal guclendirici takabilirsiniz catiya + superonline superbox Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 2 saat önce, Fin dedi ki: kis icin daha makul yerler var abi akdeniz de sadece yazin kiralanan bi ton yazlik site v.s atil duruyor gayet iliman ve izole sekilde dusuk maliyetli yasayabilirler orda. bunu düşünelim mantıklı gayet çok sağolun hepiniz dostlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 abi corona'yı dodgelayacam diye survivala yollama anayı babayı sfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2020 Yalova ya gönder hem rahat gider gelirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2020 en guzeli kisin bodrum gibi bir yerlere gondermek anne babayi,cok fazla kisa uygun olmayan(marmaris,kusadasi gibi) kucuk yerlere yolla.hem uygun fiyat olur hemde issiz,bodrum olursa acil durumda ucakla bile ulasabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2020 bence de tatil yeri bodlum mugla vs de donemlik kira daha kafaya yatkin keza bi ihtiyaclari olsa yasli insanlar,merkeze fln ulasabilsinler allah mufaza disi agrisa biyerine bisi olsa napcak abi dag koyunde yasli insanlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2020 +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2020 ben anama babama sizi bodruma yolluyorum desem "ne işimiz var orda be. mis gibi evimiz barkımız var burda" cevabı alırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2020 Şu an 2500 m yükseklikte bu tip bir yerin soğuk yada serin olma ihtimali var mıdır. 2-3 gün içinde 15-20 günlüğüne gitme fırsatı doğdu da kışlık bişey alınır mı bilemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2020 akşamları uzun kollu şart Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sturgian Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2020 (düzenlendi) Büyük ihtimal gerek olmaz kışlık bir şeye, sen yine al abartmadan uzun kollu bir şeyler..akdenize gerek olmaz pek karadenize olur gideceğin yere de bağlı. Temmuz 27, 2020 Sturgian tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2020 Karadeniz sayılır. Serin olursa sabah erken saatler soğukta olabilir o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2020 akşam serinse sabah erken saatler sıcak olma ihtimali var mı? dünyada yaşıyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar