Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2020 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2020 bilmediği nokta, biyologların da yazılım, bilgisayar, elektronik mühendisleriyle birlikte çalıştıkları. bunu söyleyiver silsin mesajını.
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2020 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2020 bilgisayar mühendisleri dna dizilimleri mi üretiyomuş
akirafes Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2020 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2020 2 dakika önce, -Bonesoul- dedi ki: bilgisayar mühendisleri dna dizilimleri mi üretiyomuş Teşekkürler modum.
Sturgian Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2020 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2020 Tamam ya uzaylılar suya fışkırttı bizi öyle olduk...
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2020 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2020 (düzenlendi) 7 saat önce, akirafes dedi ki: Alıntı Bence bu tür tartışmalara, bilgisayar mühendisleri dahil olmalıdır. bu yalnızca biyologların anlayabileceği veya anlatabileceği bir konu değil... biyologlar analiz yapıyorlar, deney gözlem, vs... deneyde şunu gördüm, bunu göremedim diyorlar. sonra da sentezliyorlar, bir yorum üretiyorlar... ama bilgisayar mühendisleri, bütün bu dinamikleri inorganik maddelerle üretiyorlar, gerçekliyorlar... dna dizilimleri üretiyorlar, hücre diyebileceğiniz çipler üretiyorlar, robotlar üretiyorlar, vs... yani bu konunun felsefesine hakimler. size samimi bir gerçeği itiraf edeyim, ben 20 yıldır mikrochip programlayan bir mühendisim. elektroniğin bazı alanlarında ileri bilgiye sahibim ve bu videoda söylenen bir çok şeyi duyduğumda, biyologların halen gerçeklerden çok uzak olduğunu düşünüyorum. naçizane fikrim, kesin ifadeler kullanmak için metodunuz yeterli değil... ama bunu anlayabiliyorum, çünkü teknolojimiz yeterli değil. deney ve gözlem yapıyorsunuz ama yeterince veri üretemiyorsunuz. bir bilgisayar, yazılım veya elektronik mühendisinin size katılmayacağı nokta burada başlar, benim anladığım kadarıyla, bazı biyologlar yeterince bildiklerini zannediyorlar... ama hücre oluşumundaki o yazılım süreçleri, yazılımın çalıştığı donanımlar, organeller, dna-rna oluşumları, o dinamikler, evrim, vs... bir biyoloğun anlattığı şekilde olur mu??? bence bu yük, tek başına biyologları aşan bir yük... bilim insanlarına bu yorumu hemen iletmeliyiz bence. müthiş bir fikir bunca yıldır bir tanesinin bile aklına nasıl gelmemiş şaşıyorum. Temmuz 16, 2020 Black-ice tarafından düzenlendi 1
Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2020 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2020 9 saat önce, akirafes dedi ki: Serkan M.1 saat önce Alıntı ama hücre oluşumundaki o yazılım süreçleri, yazılımın çalıştığı donanımlar, organeller, dna-rna oluşumları, o dinamikler, evrim,
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2020 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2020 10 saat önce, akirafes dedi ki: Teşekkürler modum. ilettin mi mesajımı? modun da sana yazmış bu mesajı bana değil.
goldbären Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2020 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2020 12 saat önce, Black-ice dedi ki: bilim insanlarına bu yorumu hemen iletmeliyiz bence. müthiş bir fikir bunca yıldır bir tanesinin bile aklına nasıl gelmemiş şaşıyorum. gogleye dunning-kruger yazınca bu paragrafın çıkması lazım sfd. tam olarak reyounun felsefesi işte.
akirafes Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2020 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2020 11 saat önce, Fistan dedi ki: ilettin mi mesajımı? modun da sana yazmış bu mesajı bana değil.
akirafes Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2020 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2020 Elon Musk tweets that aliens built the pyramids in Egypt https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2Felonmusk%2Fstatus%2F1289051795763769345&widget=Tweet
cabiria Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2020 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2020 artık biyoloji, fizik, hatta jeoloji gibi doğal bilimlerde hatta belki sözel bilimlerde böyledir, tamamen quantitative veya numerical denilen yöntemlere geçildi medeni ülkelerde. türkiyede de böyle ataklar var ara ara. yani o yorum atan arkadaş sallamış, artık phd öğrencilerine matlab, python, R vs. de data analizi ve publication kalitesinde görselleştirme yaptırtmadan doktorayı vermiyorlar.
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2020 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2020 Baglamina bakmadim ama cogunluk quantitative calisiyor, cunku ortaya attigin fikri savunmak kolay oluyor. Ancak cok iyi ve gecerli teorik calismalar da mevcut.
Öne çıkan mesajlar