Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Darwin'in Evrim Teorisi


akirafes

Öne çıkan mesajlar

Sıtma ilacıyla gündeme gelen Fransız mikrobiyolog Raoult: Darwin teorisi 'saçmalık'

Koronavirüs salgınıyla adı duyulan Didier Raoult bilim dünyasında bilinen bir isim. Raoult, son 10 yılda yaklaşık 500 yeni bakteri türünün belirlenmesinde rol oynadı. Geçmiş yıllarda keşfedilen iki bakteriye kendi ismi verildi. (Raoultella planticola ve Rickettsia raoultii).

Ancak Fransız mikrobiyologun 2003 yılında dev virüslerden olan Mimivirüs'ü bulması bilinen en büyük keşiflerinden. Bu keşif 2010 yılında ona  Fransa'nın bilim alanında en prestijli ödülü olan INSERM Grand Prix'sini kazandırmıştı.

https://tr.euronews.com/2020/05/12/koronavirus-sitma-ilac-gundeme-gelen-fransiz-mikrobiyolog-raoult-darwin-teorisi-sacmalik

Röportajda virüs türleri, salgın ve salgına karşı bilim dünyasında verilen mücadeleyi anlatan Didier Raoult, İngiliz biyolog Charles Darwin tarafından ortaya atılan 'Yaşam Ağacı' teorisinin 'tamamen yanlış' olduğunu belirterek, "Darwin'in yazdıkları tamamen saçmalık" diyor.

akirafes tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 dakika önce, Gungor dedi ki:

yabancısıyım buraların ama imzanda forever di yazıyor. black ice nick olarak bile daha güven verdi. 

Buna üzüldüm. @Di benim açımdan forumda çok değer verdiğim birisi idi. Eminim Bİr çok kişi de @di nin çok değerli birisi olduğunu söyler forumda. Ama sanırım konu benim veya black in güven vermesi değil senin ve forumda kinlerin konu hakkında düşüncesi. 

akirafes tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şunlar dursun ilk sayfada da bilmeyenler neyle uğraştığını bilsin. Kafası karışık arkadaşın biraz.

On 13.06.2019 at 06:07, akirafes dedi ki:

Ben kesinlikle maymunun bir cinsinden geldiğimize katılmıyorum. Zaten bilimsel olarak da kanıtlanmış değil hala. Aksine 3-4 milyar önce nehirleri denizleri hatta okyanusu olan gayet yaşanabilir bir atmosferi olan Mars'tan geldiğimize inanıyorum. Bu benim inancım bu da kanıtlanmış değil. 

On 15.07.2019 at 19:06, akirafes dedi ki:

Yanlış anlaşılma var burada evrim var olan bir şey. Ben maymundan evrildiğimize inanmıyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

10 dakika önce, Black-ice dedi ki:

Şunlar dursun ilk sayfada da bilmeyenler neyle uğraştığını bilsin. Kafası karışık arkadaşın biraz.

Konuyu bulandırma mimar adamsın. Bu yeni konu. Eskiyi bırak. Ne oldu bir bilim adamının senin Darwinine saçma demesine şok mu oldun. Oda mı cahil? Yoksa cevabın yok mu? Sen %100 dür diyorsun Darwin aksi olamaz diyorsun. Çok da gerek varsa bende yazdıklarını linkleyeyim buraya.

akirafes tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 dakika önce, Gungor dedi ki:

tamam imzayı geçtim. son alıntıları göz önüne alarak sorayım; mars'tan geldiysek, oraya nereden geldik? orada da mı maymun değildik?

Lütfen konuyu dağıtma bu konuda öyle bir yazı göremiyorum? yazacaksan konu başlığına sağdık kal. ignore aldım zaten daha da yazıklarını göremem. 

akirafes tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tamam her bilim adamına inanmayalım, herşeyi doğru kabul etmeyelim, gün olur değişir teoriler hede hodo ama akirafes dayıcım sen de cahillik yuzunden sacmasapan seylere  inanıyorsun yaa. yani temelinde bi cahillik var ne kadar her bilimadamına inanmayının ardına saklanmaya çalışsan bile, şurada cahilliğini yıllaar  önce dile getirdiğimi bir sen bilirsin ama bi gelişme de yok diyemem ?

diğer arkadaşlar için alışmanızı öneririm sdfg

Fistan tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, akirafes dedi ki:

Ne oldu bir bilim adamının senin Darwinine saçma demesine şok mu oldun. Oda mı cahil? 

Bir bilim adamı değil dünyadaki bütün bilim adamlarının %1 ile %15 arasında bir orandaki kısmı evrimi reddediyor. Evrim bildirgesi var evrimin dünyada eğitime katılması için tüm akademilerce imzalanan oradan yapılan bir hesap. En optimize tahmin %5 red ama büyük ihtimalle gerçek sonuç %1-2 red çünkü imzalamayan o max %15'lik akademinin çoğu şeriatla yönetilen ülkelerden. Hadi tek tek bütün bu bilim adamları için topic aç istersen.

Black-ice tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 dakika önce, Fistan dedi ki:

tamam her bilim adamına inanmayalım, herşeyi doğru kabul etmeyelim, gün olur değişir teoriler hede hodo ama akirafes dayıcım sen de cahillik yuzunden sacmasapan seylere  inanıyorsun yaa. yani temelinde bi cahillik var ne kadar her bilimadamına inanmayının ardına saklanmaya çalışsan bile, şurada cahilliğini yıllaar  önce dile getirdiğimi bir sen bilirsin ama gelişme de yok diyemem ?

Canım Fistan bir gün inşallah senin bara gelip bir kova açtıracağım. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Euronews bu haberi niye Vakit gazetesi gibi vermis. Adam zaten beyond Darwin diye bir kitap yazmis 2010'da kitapta Darwin'de neyin yanlis veya eksik oldugunu kendini gore belirtmis, ama yaratiliscilari destekleyecek birsey yazdigini sanmiyorum.

Science mag'de kisa bir biyografisi ve yaptiklari uzerine yazidan bir paragraf:

And then there is his popular science book Dépasser Darwin (Beyond Darwin). “Darwin was a priest,” Raoult says, claiming that the image of the tree of life that Darwin proposed is inspired from the Bible. “It also is too simplistic.” Raoult questions several other tenets of modern evolutionary theory, including the importance of natural selection. He says recent discoveries in genetics show how frequently genes are exchanged not just between different microbial species but also between microbes and complex organisms, for instance, in the human gut. That means de novo creation of entirely new species is possible, Raoult argues, and Darwin's branching tree of life should be replaced by a network of interconnected species.

science

Muhabbete bu sekilde girince yaratiliscilara yariyor bence, elemanin biri de ayni muhabbeti yapmis:

It's dangerous to say those things,” says Moreira, who worries that Raoult is providing creationist groups with ammunition. “He goes a bit too far,” says Eugene Koonin, an evolutionary biologist at the National Center for Biotechnology Information in Bethesda. “Darwin's theory is relevant but is incomplete. It does not apply to the evolution of microorganisms.”

Haber siteleri olayin bir kismini yazip saptirmayi cok seviyor. Amca da zaten controversial bir tip biraz.

Spoiler

In 2006, Raoult and four co-authors were banned for one year from publishing in the journals of the American Society for Microbiology (ASM), after a reviewer for Infection and Immunity discovered that four figures from the revised manuscript of a paper about a mouse model for typhus were identical to figures from the originally submitted manuscript, even though they were supposed to represent a different experiment. (wiki)

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bir düzeltme yapmak istiyorum senin mesajına, evrim gerçeğe en yakın teori değil, canlılığı açıklayan tek doğa kanunu. Yasa yani. Evren, dünya, fizik kuralları falan değişmediği sürece de değişmeyecek. Evrim teorisi dendiğinde orada bahsi geçen teori kelimesi evrimin işleyişini açıklamaya çalışan "fikirlere" deniyor. Ama tabi sadece basitçe birer fikir değil bunlar üzerinde çalışılan test edilen konular. Darwin'in doğal seleksiyon dediği şey mesela bir teori işte. Çok güçlü o yüzden en genel kabul göreni. Bu yarın yalanlanabilir ama evrim yani insanın bir primat olması yine sabit kalır. Bugün bütün bu teoriler (doğal seleksiyon, cinsel seçilim, bencil gen vb.) hepsi yanlış bile çıksa canlıların evrim geçirdiği gerçeği değişmiyor. Sadece nasıl geçirdiklerini bilemediğimizle kalıyoruz işte.

Yerçekimi gibi düşünebilirsiniz. Kalemi havadan yere bıraktığında düşeceğini bilirsin ama neden düştüğünü bilmezsin. Düşüşüyle ilgili ortaya attığın fikirler yerçekimi teorileridir. Yerçekimi kanunu ise sabittir. Einstein kütleçekim, göreliliği falan bulana kadar mesela yanlış biliyorduk objelerin yere düşüş sebebini. Newtondan kalan teoriyi doğru kabul ediyorduk. Einstein'la yüzyıllar sonra bir anda değişiverdi tüm bildiğimiz. Ama bu yüzyıllar boyunca kalemler düşmeye yine de devam etti. Evrim de böyle işte. Yerçekiminin avantajı biri "yerçekimi yoktur sadece bir teoridir ben marslıyım ulan marsta yok öyle birşey" dediğinde kafasına bi kalem atıp 2 saniyede ispatlayabiliyorsunuz ama evrim gibi milyonlarca yıllık süreçlerde çalışan bir yasayı bu kadar kolay gösteremiyorsunuz. Hele bir de işin içine maymun akrabalar girince.

Genelde işte bilinmiyor bu teori nedir vs. Akirafes gibi cahiller evrimin kendisinin bir teori olduğunu falan sanıp buradan vurmaya çalışıyor. Aslında zamanında bu düşünülerek direk evrim kanunu falan denseydi daha az bok fırtınası dönerdi de bilim dünyasının çok da şeyinde değil tabi bu tipler. Biz uğraşıyoruz anca.

 

Black-ice tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şunu da evrim ağacında gördüm atayım bari. bizimkine özel hazırlamışlar resmen.

diğer topicten de quote'larını alayım.

6 saat önce, akirafes dedi ki:

Şüphecilik iyi bir şey sana anlatılanlara körü körüne inanma. Belki bugün inandığımız kesin diye bildiğimiz şeyler 100-200 sene sonra çok basit ve cahilce olacak ki ben asıl buna inanıyorum.

evrimagaci-org-public-content-media-b4a43761e924c2b400ade10df2974f74.png

Dj6AcN1X0AATM-_.jpg

6 saat önce, akirafes dedi ki:

Ve Tarihe baktığımda bir çok kesin bilenen olayın ve gerçeğin hatta fizik kanunlarının bile tarihte defalarca yeniden yazılıp değiştiğini gördüm.

doctor manhattan mübarek. mars'ta iki tur yürümüş gelmiş.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

21 dakika önce, Sturgian dedi ki:

@Black-ice yazdığımı anlasa yeter diğer türlü anlatamazsın zaten..

o yazdığın üzerinden sallıyor adam abi evrime. o yüzden düzeltme ihtiyacı duydum. eline malzeme oluyor dayanamıyorum wot döşüyorum forumda tartışma bağımlılığımı besliyorum bu saatte işi gücü bırakıp.

4 saat önce, akirafes dedi ki:

Ayhan Tarakçı'ya yazdım bu forumda diye. Ama cevap vermedi. Ya ilgilenmedi görmedi veya cevap vermeye çekindi. Belki o da yalnızca bir teori olduğu ötesine geçemediğine inandığındandır. 

şurada görüldüğü üzere işte. birisinin "yalnızca bir teori ehere" demesi zaten otomatikman bu konuda bayağı bilgisiz olduğunu gösteren bir detay. tamam reddet ama en azından neyi reddettiğini bilerek reddet. ayhan tarakçı hakkındaki tahminin de bakıp bakıp gülmelikmiş.

Black-ice tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Konu başlığı Sam tarafından Darwin'in Evrim Teorisi olarak değiştirildi
×
×
  • Yeni Oluştur...