Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Artificial Intelligence (AI Thread)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

fallout, cyberpunk, horizon zero dawn ve terminator

distopyalardan distopya begeniyoruz lol

surekli AI kanalina, AI egitimine vs ekliyorlar sirkette, hepsini spam a atiyorum. sordular ama cok iyi diilmi niye direniyorsun diye, hacim kendi LLM im var evde, kendim kurup customize ettim, developerim. siz once oturun normal bilgisayar kullanmayi ogretin, version control filan dersi verin ondan sonra konusuruz dedim lol

images?q=tbn:ANd9GcRkfKu6twhcnSToj3Dr7MI

• Uzuldum 1
Mesaj tarihi:

Anthropic reddetmiş ya. Palantir'le partnerliğimiz var ama herkese neyse onlara da aynı kurallar geçerli demiş. Yani bir de ne için kullanmışlar bir detay falan yok.

Karalama kampanyası bile olabilir, ChatGPT hayvan gibi donation atıyor Trump'a.

https://www.wired.com/story/openai-president-greg-brockman-political-donations-trump-humanity/

Diğer yandan Anthropic 20 milyon bağış yapmış AI düzenlemelerini desteklemek için, tam olarak OpenAI'ın karşı konumunda.

https://www.theguardian.com/technology/2026/feb/12/anthropic-donation-ai-regulation-politics

Mesaj tarihi:

Bu Google aramaya geminiyi entegre etmiş ayrı sekme olarak ama Google hesabınızla login olursanız çalışmıyor. Login olmadan girerseniz çalışıyor. Bizim kurumda engelli yapay zekalar normalde. Ama bu şekilde kullanabiliyorsun. Sans eseri gördüm bugün. 

• Haha 1
Mesaj tarihi:

Kadının itiraf güzel bi olay ya, ki stres test yapmıyordum acemi hatası yaptım diye eklemiş bide açıkça. Yoksa nerden haberimiz olacak gereksiz yere bashlenmiş bu konuda. Ama mantığı anlamak açısından da önemli, LLM'lere (ve agentlarına) sırf ticari adları yapay zeka oldu diye gerçekten "yapay zeka" muamelesi yapıyoruz ondan kaynaklanıyor bunlar. 

Alıntı

An AI alignment researcher told her AI "don't do anything until I say so." The inbox was so big it triggered compaction. During compaction, the AI forgot she said that. And speedran deleting everything.

Hintli bi abim yazmış, yani alignment dediğinin olayı da bu işte delete vb. tehlikeli komutları çalıştırmadan mutlaka dön kullanıcıya sor diye bi mimari kısıt gelmesi lazım misal. Zor yoldan öğrenmiş abla.

Ben genel AI balonunun bu tür saçmalıkları yüzünden yavaş yavaş söneceğini düşünüyorum, yarın öbürgün AI trader milyon dolar kazandı haberlerinden 1 ay sonra da "çok işlem yapınca kafası karıştı duracağı noktayı kaçırdı" gibi bişey olur milyar dolar kaybetti haberlerini alırız. Ama dotcom gibi patlayacağını da düşünmüyorum, sonuçta bu işin askeri ve güvenlik boyutu var, 3 tane aktivist yanlışlıkla öldü diye kimsenin terminatör projesini durdurmayacağı bi dönemde yaşıyoruz çünkü. 

• Yeni Oluştur...