paradoksalkedi Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2021 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2021 6 saat önce, Phoenixlin dedi ki: Öyle whale'ler var ki pikseller için binlerce dolar para harcıyorlar. bu arada hakikaten tek sebebi bu. mobil platform whale'ları yakalamak için mükemmel, çünkü whale dediğin insanlar kategori olarak parası çok bol olan, çok rahat harcayabilen fakat hiçbir şekilde oyuncu olmayan insanlar. ne bileyim 10 yıl wow oynamış adamdan whale olmuyor işte, ilk mmo'su oluyor mesela, gw2'de yardırıyor. mobile'de emeklilik fonunu oyunda tüketen teyzeler falan var. öyle sazan bulmak çok daha kolay.
KillJoy Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2021 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2021 Whale'ler pek de önemli değil bence. işin sırrı, herkesten ufak ufak para toplamak! çok yayılmak. Tabi oyun da harcatıyorsa, günde 1m$ kazanmak çok da zor olmasa gerek. bkz Clash of Clans, Candy Crush https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_most-played_mobile_games_by_player_count
Oce4n Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2021 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2021 %50 lik geliri whale ler oluşturuyor diye bir yazı vardı. bu: https://www.blog.udonis.co/mobile-marketing/mobile-games/mobile-games-whales
paradoksalkedi Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2021 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2021 (düzenlendi) 1 saat önce, KillJoy dedi ki: Whale'ler pek de önemli değil bence. işin sırrı, herkesten ufak ufak para toplamak! çok yayılmak. Tabi oyun da harcatıyorsa, günde 1m$ kazanmak çok da zor olmasa gerek. bkz Clash of Clans, Candy Crush https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_most-played_mobile_games_by_player_count birkaç oyun hariç (pubg, cod, yani onlarda da whale var da, focusları whale değil) çoğu mobil oyunun tek gelir modeli whale, bütün focusu o. oyuncu sayısı ne kadar ise, whale'lara ulaşmak o kadar kolay oluyor. raid shadow legends var mesela illa reklamını görmüşsünüzdür, adamların oyunu çok unique ve güzel olduğu için değil, ulaşabildiği kadar whale'a ulaşmak için tüm parayı reklama yatırdı ve kazanıyor o yüzden. ben de geçenlerde bir podcastte mi dinledim bir yerde mi okudum hatırlamıyorum bulursam atıcam whale konusunu. edit: şu değildi başka bir şeydi de bu da güzel açıklıyor Temmuz 2, 2021 paradoksalkedi tarafından düzenlendi
pattisliborek Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2021 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2021 Çakma olmasında sıkıntı yok. Yeter ki iyi 'çak'. Blizzard WoW için diğer MMO'ların getirdiği tüm featureları yeni ek paketlerinde WoW a çaka çaka hepsini öldürdü mesela dfddsg.
Milamber Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2021 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2021 bir günde 40m fln gelir getiren oyunlar var. dünyaya pc oyuncusu gözüyle bakmayın. biz de öyle bakıyorduk sonra abiler 1 ay sunum yaptılar vay anasını biz o kadar da bu işi bilmiyoruz demiştim. mobil tamamen ayrı bir sektör, kimisi var oyundaki her şeyi alıyor, kimisi var alıp arkadaşlarına hediye ediyor, japonyada çinde vip üyeler var misal adama özel game masterlar oluyor yeni bir şey çıktı mı rehberlik eden vs. ben de pek sevmem ama kendi stüdyomu kurduğumda mobilden başlayacağım ama söz sonrasında size güzel bir fps, rts yapıcam kara para aklama fln tipik orda doğulu olmayın emenike, başarılı adama direkt bok atma, aşağı çekme. tersine gurur duy işte türkiyeden çıkıp milyar dolarlık firma oluyorlar helal olsun. otur sen de yap daha iyisini pcden kazanıcam diyorsan
serjuhan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2021 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2021 Ya ben de uzaktan bakıyordum bu mevzulara ve bu paralar nasıl kazanılıyor diyordum ancak geçen gün 3-4 tane 8-10 yaşlarında çocuğun muhabbetine şahit oldum birkaç saat boyunca. İnanılmaz gerçekten, çocuk ailesinin yanına gidiyor ne olur alalım alırız demiştin ders çalışırsam vb diyor, ee aile de bir yerde ne yapsın alıyor. çat çat 70-80 liralık taş gold vb ne sikimse aldılar. Bu insanlar da gerçekten orta gelir düzeyine zor girebilecek insanlar. Kendi kendime dedim o zaman bu kazançlar gayet doğal bu oyun firmaları için. Cidden şaşkınım. Belki hiç mobil oyun oynamadığımdan ilginç geliyor olabilir tabi bana.
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ocak 19, 2022 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ocak 19, 2022 Dream Games dün gene 255 milyon dolar yatırım alarak değerini 2.75 milyar dolara taşımış: 255 milyon dolar yatırım alan Dream Games'in değerlemesi 2,75 milyar dolara ulaştı
Xaero Mesaj tarihi: Ocak 19, 2022 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2022 Valla bu yatırımlar herhalde bir tek bana çok ilginç geliyor...
senko Mesaj tarihi: Ocak 19, 2022 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2022 15 yasindaki cocuklarin NFT ile milyoner oldugu bir dunyada yasiyoruz. ben de anlayamiyorum artik yeni dunyayi, eskidik.
Xaero Mesaj tarihi: Ocak 19, 2022 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2022 O kadar uo oynadık wow oynadık ama boşaymış herhalde.
Silphatos Mesaj tarihi: Ocak 19, 2022 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2022 erken doğduk bu işler için, 50 milyon eski liraya nebulada unicorn sattıydım ben bi kere asd
senko Mesaj tarihi: Ocak 19, 2022 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2022 ben de dershane parami kinayt'ta dupe yapip item satarak kazandim, ama dedigin gibi erken dogduk galiba.
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ocak 19, 2022 Admin Mesaj tarihi: Ocak 19, 2022 Bu arada Microsoft > activision Take-two > Zynga satin aliyor bu sene.
senko Mesaj tarihi: Ocak 19, 2022 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2022 ark dediydi 3 kurus paran var zygna ya yatir da biraz kazan diye, yatirmadim %50 ye yakin artislar oldu
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ocak 19, 2022 Admin Mesaj tarihi: Ocak 19, 2022 Kacirmissin treni Diabloyu degistirip UO gibi bir sey yapip Xbox da sursun Microsoft bak gor sen o zaman ortalik nasil kizisiyor.
Xaero Mesaj tarihi: Ocak 19, 2022 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2022 (düzenlendi) Microsoft onu yapamaz ya... Gidip diablo'yu pubg gibi bir şeye çevirir... Ocak 19, 2022 Xaero tarafından düzenlendi
Öne çıkan mesajlar