Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

How to chop wood ve diğer mutfak maceraları


DoGMeaT

Öne çıkan mesajlar

cursed bir hafta geçiriyorm işyerinde

acayip rezillikler yaşandı, 

dün bi girdim restorana, boru patlamiş gider taşmiş fln ortalık rezalet, 

detaylı temizlik yapip HER şeyi yıkadık, her yüzeyi dezenfekte ettik, masaların ayaklarını söküp bulasık makinasında yıkadık fln, sökülebilen her paneli söküp içlerini sabunla fırçayla temizledik, o tarz bi temizlik yaptık. mutfak ilk günkü temizliğine döndü adeta. bazı ince yerleri diş fırçalarıyla temizledik fln.

9-10 kişi 3.5 saatimizi aldı bunları yapmak, restoranı servise açmak için health departmanttan gelip ok vermeleri gerekiyormuş, o yüzden hemen bitirmek gerekiyordu temizliği(ki bitirdik, ama gelmediler, olsun, akşam servisi yapmadık, rezervasyonlari iptal ettik)

bitmedi, parti vardı dün akşam, otelin personele düzenlediği moral gecesi, müzikli yemeli içmeli, onun yemeklerini yapmamiz gerekiyordu 1.5 saate içersinde, 250 kişiye, bi kısım hazırlık yapılmış ama baya bir şeyde su basımı sırasında yalan olmuş, zordu valla, çök fazla panik ve koşturmacalı bir gündü, yaşlandım adeta

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Health Department County den gelen devletle alakalı gibi yani daha çok belediye sağlık teftisi tarzı.

 

Ugur dundar gibi cokuyolar mekanlara dolapların tek tek derecelerini olcuyolar falan. Bazı seyleri yere koymayin yerin üstünde dursun falan diolar.

Valvyn tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

31 dakika önce, Oce4n dedi ki:

rezervasyon sırası var mı peki?

tatil dönmeinde 2 haftaya kadar sarkmıştı, şimdi kalabalık grup değilsen ertesi güne masa bulabiliyorsun, tam yoğun saatlerde ve 6 kişilik masa fln istiyorsan yine 1-2 hafta beklemen gerekebiliyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dün zenci kankam gerry ile muhabbet ediyoduk

Bi restoran öneriyor bana gidip bakayim diye, adresi verdi ama uyardi, çok dolanma oralarda ghetto, gotunu keserler valla diye

Dedim bişi olmaz beni zenci kardeşlerim bağrına basar. Ayrica "im black where it counts" 

Döndü bakti bana " so your credit score is fucked?"

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"tembelim, kolay yonden koseyi donme hevesim hep var, welfare'dan para gommek icin yaptigim cakalliklari bir gorsen... her basarisizligimin arkasinda beyaz amerikalilari sucluyorum, her ne kadar 157 yil once kolelik bitmis olsa ve konu hakkinda hicbir bilgim olmasa dahi gerekli gereksiz goygoyunu yapmayi cok seviyorum falan" demeliydin.

 

saka saka. deme tabii. ayip. genellemeler ile bir yere varamayiz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

Adamin verdigi surelerde pisirince patateslerin cig kalmasi, etin de kurumasi gerekmiyor mu? Bir de adam garlic butter steak yapacagim derken etli yag yapti sanki. Bekledim sonunda patateslerin de tadina bakar falan diye bakmayinca iyice emin oldum.

He bir de adamda nasil el varsa dokum tavayi ciplak eliyle tutuyor ve celik kasigi tavada birakip sonra alip tutuyor. Ben kendi tavamin sapini tyitmayi gectim, yanlislikla degince yaniyorum.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 24.02.2022 at 10:59, DoGMeaT dedi ki:

hic update fln yapamiyorum, cunku cok yogunuz, bir suru drama oldu oysa, ama cokta umrumda degil dogrusu, 1 hafta sonra fln koronadan beri ilk defa turkiyeye gelecem, aklimda baska hic bisi yer edinemio

Türkiye'ye gelince mi yapcan update? Apdeyt istiyoz biz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...

Ne zamandir bi update birakmak istiyorum ama yapamadim, kusuruma bakmayın

3 yıl abd de durduktan sonra Türkiye ziyareti beni çok duygusala bağladı

Abdye Döndüğümde ağır bi depresyon yaşadım. Mala bağladım, suratim 5 karis gezdim bi süre

Ama bu sayede....daha iyi bi aşçı oldum, çünkü normalde misal cuma günü işe giderken kalbim atardı, heyecanlanir , korkardim çok caliscaz diye, ki öyle, üstümüze basiyorlar adeta, restoran çok yoğun, hele hafta sonlari , şimdi hele yoğun sezon başladı, geçen hafta mesela, 3 günlük haftasonu oldu Amerikanlara, pazartesi resmi tatile denk geldi, of, öldük be, restoran fln taştı adeta.

Bu akşam yine cok yogunduk, bide tam servisin sonunda yangin alarmi caldi, tum otel misafirler çalışanlar fln sokağa döküldü, itfaiye geldi, neyse bisi yokmuş ama işimiz uzadi bi dünya....

 

Neyse, bu yasadigim depresyon sayesinde, diger paniklerin, anksiyetelerin hepsi silindi gitti, cuma ise gidiyorum yoğunluk var, ama umrumda degil, bana giren girmiş modundayim,  

Isyerinde bin tane zulüm gibi görevin altinda kaliyorum, ama meeeh, zaten moral 0 oldugundan aynen devam, robot gibi bisi oldum

Ayrica kankim jeff, işten ayrildi, doğrusu en iyi aşçı oydu mekandaki, birilerinin step up etmesi gerekiyordu, abiniz Jo o depresyonun getirdigi umursamazlik ve zorunda kalmanin getirdigi itekleme gücüyle sanatini geliştirdi. Yeni yeni geçti depresyonum, arada bide kovid geçirdim, zor bi süreçti, ama su an baktığımda hayvan gibi bi aşçı oldum gibi hissediyorum,

Depresyon fln olayin şakası, aslinda jeff gittiğinden beri fırın istasyonu bana kaldi, her gece dövüşüyoruz istasyonda, adeta mortal kombat.

tabanca gibi, fişek gibi bi asci olman lazim firinda hayatta kalabilmek için, daha önce anlattim diye hatırlıyorum. Tatilden gelmenin kafa rahatlığıyla dalinca , öğrendim ya, cok kolay geliyor şimdi fırın. Pizza becerim fln cok artti, havalara firlatiyorum hamuru ?

Ve evet o fırlatıp döndürmek aslinda fonksiyonel birsey, merkezkac kuvvetiyle o yuvarlak hamur, duzgun firlatirsan kendi kendine açılıyor. Sirf artislik degil yani.

neyse, sirf pizza dondermekle olacak bisi değil, bir suru yonden güçlendim gibi hissediyorum, yakinda buraya gireli 1 yil olacak, ilk baslarda korkudan rengim atiyordu, beceremiyordum, şimdi mekanin en iyi aşçılarindan biriyim. Tabiki hala öğrenecek coooooook sey var.

ama bence mekanda bu kadar iyi olmak, herseyi bilmek, iyi degil, yine çömez gibi hissedecegim durumlara girmem gerek belki de. Yahut rahat mi batiyor.

bilmiyorum, ama sıkıldım dogrusu. Gecen bi ilan gördüm, cok cazip şartları, paylascam mekani.

bide yeni türk aşçı geldi, bi ajanstan, bolu mengenli, ve cok iyi asci, 24 yaşında bide, genç, pezevenk kesin beni geçer, çok iyi anlasiyoz cok efendi çocuk, ve abdde bir turkle calismak eğlenceli, Türkçe konuşuyoruz mutfakta, ilginç bi his.

yani sıkıldım, yerimi birakcak adam var, ben artik uzasam mi diye kafamda sorular var

 

Neyse, bu akşam ilk defa soguk istasyonda çalıştım, salata ve tatlilar yaptim ,bence anladilar sıkıldığımi, biraz değişiklik olsun istediler. Bikac foto cektim, cok guzel değiller ama kendim tabaklari çalışmak için cektim, not olaun diye, buraya koyacagimi düşünemedim yoksa daha cok ozenirdin kusura bakmayin ?

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

lAFjNxN.jpeg 

 

 

 

1 yil oldu ise gireli, cok sey ogrendim madamda, misal, pizza yapmayi, hamur acmayi, ve bu mantar pizzamla gurrrrur duyuyorum

 

onceki postta instagramini paylastigim michelin yildizli sef Zorlu centerda morini diye bi mekanin sefligiini yapmis 3 yil, adam turkce bilyo loooool, komik bi denk geldi

 

bence 1 yil , ascilik icin yeterli bir sure mekanda kalmak icin, devam edicem yoluma, yeni tecrubeler edinip yeni seyler ogrenecem, evime daha yakin, sartlari daha iyi bi is bulacam , bu otelde ise girdikten sonra bi ara tasindik fln, ilk basta 10 dakkaydi yolum, tasindiktan sonra 28 dakkaya cikti, ay valla hic sevmiyorum amerikada araba kullanmayi fln, hatta zenci asci arkadas morning shifte geciyor, surekli polis ceviriyor diye, herkese soylemedi ama bana soyledi, ve seflere, onlar da kirmadi verdiler cocugu sabah shiftine.

 

 

otelde hem oda servisi, hem kahvalti ve brunch servisi, hem aksam servisi, bide dugunu balosu kongresi hic bitmeyen aktivitesi, VIP masa VIP masa telasi, ayol belim kirildi, ben hangi mutfaga gidersem gideyim, bundan daha yuksek seviye yemek yapilsa bile bu kadar kosturup amelelik yapmayacam ve kolay gelcek bence, ayol, cok heycanliyim, acaba neler olcak, cunku, bu madam a girdikten sonra kendimi cok gelistirdim bence, pontasiyelime ulastim, oldum demek istemiyorum ama, son is tecrubelerim bana cok sey katti, kendime guvenim var, bence gittigim mutfakta yine makina gibi olacam ve saygi duyacaklar, diye umuyorum, bakalim ama ne olacak 

DoGMeaT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...