Skyfire Mesaj tarihi: Eylül 27, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2019 Merhabalar, Elimde steteskop tarzı bir kayıt cihazı var bu cihaz ile motorların ses dosyalarını kaydedip sağlam ve bozuk motor karşılaştırması yaptırıp; arızaya ne kadar yaklaştığını karşılaştırmayı planlıyorum. Lisansım makine mühendisliği olduğu için konuya oldukça yabancıyım. Nasıl bir yol izlemem lazım, hangi metod ile karşılaştırabilirim? Nasıl bir sonuç elde edebilirim. Yol gösterebilecek olan birileri çıkar ise oldukça memnun olurum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Eylül 30, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2019 Bir ara fake mi değil mi diye bir ses kaydını araştıran birisi bunu kullanıyordu bir kontrol et belki işini görür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Eylül 30, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2019 Lan ben bunu öylesine bir karşılaştırma sanmıştım programlama bölümünde öğrenen makina için istemişsin pardon. ASDFsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Eylül 30, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2019 Machine learning yapma adam gibi fftlerini alip frekans yogunluklarina bak, onun turevini alip gecislerine bak vs ML diyince CS’tekiler de anlamiyor zaten yuru ya kulum at algoritmalari ustune sonucta randomda daha kotu cikartip boburleniyorlar, cunku karsilastirilacak bir baseline yapmiyorlar kucukken annemin kremlerini karistirip super krem yapmaya calisirdim ML de o cok guzel proje buarada kolay gelsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Eylül 30, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2019 evet hakikaten güzel proje. kolay gelsin ses mühendisliğine de şöyle bir sorsan güzel olur. grafikteki data hakkında ilginç fikirler verebilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 1, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2019 baslangic noktan soyle birsey olsa gerek; https://medium.com/@mikesmales/sound-classification-using-deep-learning-8bc2aa1990b7 yani en yeto yaklasimin binlerce bozuk vs saglam calisan ses dosyasi uzerinden classification ile tek layer li bir algoritma ile baslayabilirsin, daha sonra ek katmanlara dogru yelken acabilirsin https://medium.com/@awjuliani/recognizing-sounds-a-deep-learning-case-study-1bc37444d44d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phoenixlin Mesaj tarihi: Ekim 1, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2019 Machine learning ağır gereksiz bu iş için. En basitinden elinde (yeterli) labeled data yok zaten classification yapabilmek için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skyfire Mesaj tarihi: Ekim 7, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2019 Su ana kadar ki cevaplar için teşekkürler. Konuyu malesef hoca önerdi, ben de OK dedim, ki aslında ilerde fabrikada da işimize yarayabilir. Dataları motorlardan rulmanlardan dinleyebilirim, steteskop benzeri cihazla ses dosyasi kaydedebilirim. Sağlam, arızaya yakın arızalı şeklinde kaydedebilirim. Sadece paper yazmam lazım zaten. Derme çatma çalışan bir kod işime yarar yani. Ben de bir kaç kaynak buldun githubdan oradan kodlara, bakıp kendim de 100 civarı ses dosyası kaydetmeyi düşünüyorum. Oradan paper yazsam kafi de makine mühendisi olarak ve 10 sene öncesi mezun olarak baya geriyim konuda o sorun tldr dersi geçeyim yeter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wishmaster Mesaj tarihi: Ekim 21, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2019 Biz metal press makinelerinde bu işi makinelere koyduğumuz titreşim sensörlerinden aldığımız verilerdeki artışın kontrolüyle yapmayı planlamıştık. Tam olarak bozulmaya yaklaşılan eşiğin ne olması gerektiğine karar vermek önemliydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 21, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2019 o karar icin cok makine bozmaniz gerekebilir adsf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wishmaster Mesaj tarihi: Ekim 21, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2019 Ustalar ellerini makineye koyup titreşimi hissederek tecrübeleriyle sentezlediler ve "işte bu titreşim değeri sıkıntılı, bunu alın alarm seviyesi olarak belirleyin." dediler. Ben de ona göre değer ayarladım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasha Mesaj tarihi: Ekim 31, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2019 (düzenlendi) Sesin spectrogramını çıkarıp Cnn e vermen lazım, elinde bir ton data olması lazım sağlıklı çalışması için. Yanlış predictionlar yapar yoksa Ekim 31, 2019 Pasha tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar