Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Japonya'da Kyoto Animation Stüdyosu kundaklandı


Xenus

Öne çıkan mesajlar

  • 4 yıl sonra ...

AI bile yalan söyler olmuş, içgüdüsel çıkarcı insanoğlu ve ölüm cezasının doğru uygulanabilirliği bence de imkansız gibi. sam in dediği gibi sıfır şüphe, aleni olan bazı durumlarda ise hapishane dinamiklerinin kendi kendine çözeceği, yazılı olmayan kurallar serisi daha efektif olur 🙂

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya breivik gibi, bunun gibi durumlar da var. Şüpheye mahal olmaması için itiraf yeterli değil elbette.

hapishane dinamiklerinde breivik’in playstationını bile kırmadılar yani her yer abd değil lol.

ya da başka ağırlaştırılmış bir hapis cezası, norveç’teki filan hapis değil türkiye’nin neet hayatı o.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ölüm cezası çığırtırken celladın psikolojisini düşünen yok hiç, yazık değil mi kendince alakasız insanları öldürüp duracak.
Adam öldürmeyi a Sam, oyun mu sandın? Adamı bu hale getiren sistemi çözmedikten sonra sabaha kadar öldür, sen öldürdükçe çoğalırlar. 
 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

norveç'ten breivik çıkmışken 'sistem' demek biraz abes. deli de değil, aptal da. bayağı sosyopat. bana göre insanın doğası 'hümanist' veya medeni değil, kaotik. dünyadaki herkesin öldürülmesini oturup bir felsefeye bağlayıp manifesto yazmak insan beyninin kapasitesi dahilinde. düzen, empati ve insana pozitiviteyi insana gerektiği için yetiştirirken insanlara aşılıyoruz. bazısına işlemiyor, gidip böyle eylemler yapıyorlar. bayağı bayağı planlı katliam yani bu kişinin reforme olmasının mümkünlüğü bir yana reforme edilme çabasına da gerek olup olmadığı tartışılır. "ne yapacaklar en kötü idam ederler" düşüncesi idama karşı bir argüman olabilir ama bence buna bir karşı argüman ise 'ağırlaştırılmış idam cezası' olmaması. olabilecek en acısız ve çabuk metodları benimsedik, kolay ölmeyeceğini bilse insanlar o düşünce aynı olmaz.

breivik, bu herif gibi adamları ben şahsen cinnet sonucu öldürdü gibi insanlarla aynı kefeye koymuyorum şahsen. homo sapiens olmakla insan olmayı da aynı şey görmüyorum. shawshank redemption'daki morgan freeman karakteri gibi romantize etmek mümkün değil bazı tür üyelerini. eskiden idam cezasına ben de %100 karşıydım, şimdi %99 karşıyım çünkü böyle örnekler var.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Acısız da idam etmiyor ki batı. Dün nitrojenle idam etmişler birini adam 20 dk acı çekmiş. Iki sene önce de ilaçla öldürmeye çalışmışlar ölmemiş. Valla böyle idam edeceksen Arapların kılıçla kafa kesme yöntemi bunlardan daha insani bir yöntem. Uykuda falan da yapmıyorlar muhtemelen bilinci açık olsun olurken yaptığının cezasını çeksin diye ama bu da iş değil yani. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

neutrino, 26.01.2024 15:04 tarihinde dedi ki:

Sistemle ne ilgisi var, insanlik tarihinin en eski suçu cinayet. Norveç’te de var, yeni zelanda’da da (dadada sdf). Elbette miktarina etki eder sosyoekonomik kosullar ama ortadan kaldiramazsin. 

Norveç dediğin sevgi yoksunu çocukların ülkesi abi, yeni zelanda desen kolonici torunu, kim bilir ne sikko aile dramaları dönüyodur içeride. 
 

Velhasıl idam her türlü mantıksız, kimsenin bir şey kazandığı yok idamdan

”Habil ile Kabil’den beri hiçbir ceza, insanlığı daha iyi bir noktaya getirmemiş”

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...