cabiria Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 (düzenlendi) abi almanya'da bi üniden bir master programına kabul aldım, ekim 2019'da başlıyor okul. Vize belgelerinde bloke hesap denen naneyle karşılaştım, 55-60k gibi bir mebla görmek istiyolar hesapta, ben de bunun için yollar araştırmaya başladım. Erasmus+ loan denen bişi okudum. Kefilsiz teminatsız, hiç bankayla işi olmamış lisanstan yeni mezun birine bile veriyolar. Size 115k TL'ye kadar kredi veriyolar, okul bittikten bir yıl sonra ödemeye başlıyorsunuz. yani 2022 ağustosta ödemeye başlıyorsunuz ve 5 sene vadeli. ama tabi hayvan gibi faiz bindiriyo. 65k tl çektiğinizi düşünelim, geri ödemesi 2022-2027 arası 5 yılda aylık 3700'den 220k TL. şimdi 65'e 220k ödemek tabi salaklık gibi duruyor ama, aradım sordum euroya endeksli falan değil 2022'de de aylık 3700 ödenecek. imza attığın meblanın değişme gibi bi durumu yok. eğer okul bittkten sonra almanyada iş bulursam mantıklı gibi geldi bana, ama tr'ye dönersem patlarım gibi duruyor. siz ne dersiniz bu olay mantıklı mı? Temmuz 11, 2019 cabiria tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sacrolash Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 mantikli. donerci ol simitci ol donme odersin gene o tutar 2027 de bi iki aylik asgari ucret olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 crowdfunding ac bence. ne tokatlarsan kardir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cabiria Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 sdafasdaf terbiyem el verse onu yapardım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 yap abi. atiyorum 220 k odeyecegine 200k odeyecegini dusun sadece. tr'de olsam kamerayi kapip gelirdim yanina. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 yapabilecegin en iyi yatirim, parasini rahat cikarirsin, hayatin degisir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 Eğitim için harcanan paraya acıma bence, sonuçta rahatça cikarabilrcegin bir tutar. Hele ki tr şartlarında.yurtdisinda bugünün parasıyla 500 euro kenara koyabilecegin işi rahat bulursun. 2022 de o para aylık sigara parasına donusur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 Abi ailenin arabasi vs. yok mu? Satsinlar. Ya da o rakami gostermek yetiyor mu? Vizeyi aldiktan sonra hesabini bosaltabiliyor musun? Normal ihtiyac kredisi cekip vizeyi alip geri yatirirsin parayi. 65000'e 225000 biraz fazla geldi ama tabii 2 sene oteleme ve 5 yil vade olunca normal su sartlarda. Eger program ve universite iyiyse, gotune de guveniyorsan cek krediyi. Turkiye'ye donmedigin surece sorun olmaz. 2022'de odemeye basladiginda 350 euro'ya falan denk gelir 3700 lira. Yalniz gotune guvenme kismi onemli, ozellikle muhendislik harici bir alandaysan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 Ayda 3700 üç yıl sonra çok gelebilir ama. Hemen o parayı karşılayabilecek misin onu düşün. Program Almanya'da iş bulmaya uygun mu? Mezun olduktan sonra iş aramak için bir süre veriyorlar bir yıl kadar, o süreyi nasıl değerlendireceksin? Sonra ne kadar başarılısın, iyi bir üniversite mi gittiğin? Eğer Master uzar derse sorun olur, üniversite alanında bilinen bir üniversite değilse iş bulmakta zorlanırsın yabancı olarak, bir sürü değişken var. Buradan böyle bilgi vermeden sorulacak soru değil bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 geri ödemesi çok fazla baska bi yerden bulmayı dene bence yarın ne olacağı belli olmaz ya da çek git almanyada yaşamak için değer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 (düzenlendi) Eğitim sürecinde bu parayı harcamayı da düşünüyor musun, yoksa "ben zaten geçimimi sağlarım hacı, bu para sırf sadece hesapta görmeleri için prosedür gereği" mi diyorsun? İkincisiyse paraya dokunmayacaksan Euro'ya çevirip tutmak zararı minimuma indirir zaten. Temmuz 11, 2019 Rewendor tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cabiria Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 abi o biraz işte belirsiz, çünkü part time çalışma durumunu belki kısa sürede çözücem ve başlıycam hemen herhangi bi yerde, belki de okulda direk. böyle olursa hesaptakine dokunmam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 Hesaptakine zaten dokunamayacaksın ki eğer bloke hesap olacaksa. O para orada durucak. Yani orada dokuanamayacağın harcayamayacağın bir para olacak. Ancak 5 sene sonra release olacak eğer 10.000 Euro diyorlarsa Euro olarak tutar okul bittiğinde borcun yarısından çoğunu ödersin bu euro kuruyla zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cabiria Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 yok abi bloke şöyle, 8640 euro yatırıyoruz minimum, bloke hesap olarak aylık 720 euro şeklinde release oluyo o para. 12x720=8640 ama 1-2 ay bloke ekimin sonunda ikametgahı alınca yurda ya da eve yerleşince bankaya gidip hesap açılıyo, hesap açıldıktan sonra 720 yatmaya başlıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 kredi tarhinin en kotu kredisiymis, sagdan soldan topla hic gucenme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 abi baştan yayabilirim testisleri diyorsan kredi olayına hiç bulaşma. toplamaya çalış bence de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 Abi eger ailen biraz omuz atabilecekse borc gibi al parayi. Ben hiyarlik ettim vaktiyle Gottingen'de doktora yapmadim daha 24 yasinda aileme yuk oluyorum kafasina girip. Almanya'da part time is bulursun bu arada, en kotu geceleri donercide falan calisirsin, o anlamda destekliyor insanlar birbirlerini. Zaten gittiginde goreceksin, ogrencilerin buyuk kismi bir sekilde calisiyor. Bir de Almanya'da kiran dahil 500 euro'ya falan yasayabilirsin az gotunu siksan. Yani cevreden borc alsan, bir de orada bir ise girsen aldigin borcu peyderpey geri bile odersin. Kaldi ki okulda asistanlik falan kaparsan ya da parali staj vs. yakalarsan mis... Durdugun yerden bazi seyler zor gorunuyordur belki ama o seyler sadece Turkiye'de zor. (Almanca dersleri vardir universitede bedavaya, ben kredili olarak aldiydim hatta) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2019 o krediyi yanlis okumussundur, sartlar arasinda "kirbac vuracaz" da var miydi o nasil bir faiz? kesinlikle git suanda buyuk gozuken paralar kirchensteuer'ine denk gelecek muhtemelen is buldugunda :d part time calisirsan zaten 700-800 euro kazanirsin kendini cevirirsin. ilerde ulkede ic savas ciktiginda da elinde aperol spritz'le haberleri izlersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2019 bu erasmus+ i hangi banka veriyor? ben de kredi bakiyorum, son 6-8 ayim ama bitirdim tum parayi ve devlete 8640 yatirmam gerekiyor senin icin vizeyi uzatabilmek icin soyle bi 50k 60k cekebilsem yeter bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2019 https://www.qnbfinansbank.com/bireysel-erasmus-kredisi suna basvurayim ben ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cabiria Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2019 aynen bu, başka banka yok zaten tr'de, bu anlaşmalı bir tek. yalnız abi şöyle bi madde var >Erasmus kredisinden faydalanabilmek için öğrencilerin, öğrenim göreceği ülkede 3 aydan fazla bir süredir ikamet etmiyor olması gerekmektedir. yani gitmeden alınıyor büyük iht. sen yine ara sor tabi ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2019 parayi goster sonra geri yatirip krediyi erken kapat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2019 helee onu gormemistim, patlarim oyle bisi varsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2019 48 dakika önce, WaNTeD dedi ki: parayi goster sonra geri yatirip krediyi erken kapat heryerde yemiyor bu benim oldugum sehirde illa parayi bankaya bloke etmeni istiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2019 alaman bankasina mi koydurtuyor illa? ilgincmis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar