Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

His Dark Materials (2019) - HBO/BBC


Norak

Öne çıkan mesajlar

 

Adapting Philip Pullman’s award-winning trilogy of the same name, which is considered a modern masterpiece of imaginative fiction, the first season follows Lyra, a seemingly ordinary but brave young woman from another world. Her search for a kidnapped friend uncovers a sinister plot involving stolen children, and becomes a quest to understand a mysterious phenomenon called Dust. As she journeys through the worlds, including our own, Lyra meets Will, a determined and courageous boy. Together, they encounter extraordinary beings and dangerous secrets, with the fate of both the living — and the dead — in their hands.

Henuz cikis tarihi yok, mini seri olcak.

kitaplar:

https://www.goodreads.com/book/show/18116.His_Dark_Materials

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 7 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...
  • 3 hafta sonra ...

Biz buna gecen sene corridor crew in cg breakdown i izledikten sonra basladik "ooo bbc & hbo produksiyonu" diye. Ozellikle bazi casting secimleri ne kadar iyiyse bazilari da o kadar kotu; bundan dolayi da hala daha kekremsi bi tadi var. 

Benim merak ettigim sey, kitabin yazari p. pullman ayni zamanda exec. prod. Bazi seyler o kadar cringy ki hikayenin tum olayini goturuyor bu detaylar. 

s02e04 itibariyle, ozellikle kitabi okuyanlara sorularim

Spoiler

1- s1 sezon sonunda roger oldugunden beri (ki iyi ki oldu cok sukur daha fazla rojaaaaa kaldiramayacaktik) her 3 dakikada bir bununla alakali diyaloga neden maruz kalmaya devam ediyoruz? Yazar israri midir, senaristler bi sekilde anlatima faydasinin dokunacagini mi dusunuyor nedir? 

2- will nerdeyse 5-6 bolumdur babasiyla annesinin yazismalarina sahip. Bunun ustune gecitten gectikten sonra citigazze de tek basina en az bir kac gun orada saklandigini da soylediler. Daha s2e4 de yeni okudu mektuplari da konuda bi plot gelisir hale geldi. Boyle bi olayi foxtv de yasak elma yapmaz heralde.

3- Kitaplarda tasfir edilen kiz gercekten daphne keen in oynadigi gibi mi? 

4- witch ler konudan niye bu kadar alakasiz ve gucleri neden bu kadar tutarsiz? Acayip hizlarda ucup kaciyorlar, ama heryeri acik zepline girmek icin kapilarini tercih ediyorlar falan. tam fremdschamen

5- Kisi ve deamon i arasindaki bagin kuvvetli oldugu ve cadilar haric ayrilamadiklari establish edildi ama ne kadar uzaklasilabiliyor, ne kadar uzak cok uzak? uzaklasinca ne oluyor? gosterilmedi. Kitaplarda bu konu ustu bu kadar kapali mi hala bu noktada? 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...