Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

His Dark Materials (2019) - HBO/BBC


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

 

Adapting Philip Pullman’s award-winning trilogy of the same name, which is considered a modern masterpiece of imaginative fiction, the first season follows Lyra, a seemingly ordinary but brave young woman from another world. Her search for a kidnapped friend uncovers a sinister plot involving stolen children, and becomes a quest to understand a mysterious phenomenon called Dust. As she journeys through the worlds, including our own, Lyra meets Will, a determined and courageous boy. Together, they encounter extraordinary beings and dangerous secrets, with the fate of both the living — and the dead — in their hands.

Henuz cikis tarihi yok, mini seri olcak.

kitaplar:

https://www.goodreads.com/book/show/18116.His_Dark_Materials

 

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

A note to our American cousins: HBO aren't making this. This is a BBC production with money from New Line Cinema. HBO have distribution rights ONLY.

başlığı güncelle. the golden compass'miş bu.

Xenus tarafından düzenlendi
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Neden ben bunu izledigimi dusunuyorum?

 

a ok.

"Golden Compass film tutmadıydı. Şimdi baştan yapıyorlar işte. Golden Compass ilk kitabın adı. His Dark Materials serinin adı.""

 

dasaaa tarafından düzenlendi
  • 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi: (düzenlendi)

baya kitabin aynisi olmus guzel.

kitap:

Spoiler

birde hizli basladi ilk bolumden 4 chapter bitti kitaptan.

 

Norak tarafından düzenlendi
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Fena dizi değil ama basrol kız ve yancisi roger veledi baydı biraz. Izlenir her türlü. 

Red tarafından düzenlendi
  • 7 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:

Biz buna gecen sene corridor crew in cg breakdown i izledikten sonra basladik "ooo bbc & hbo produksiyonu" diye. Ozellikle bazi casting secimleri ne kadar iyiyse bazilari da o kadar kotu; bundan dolayi da hala daha kekremsi bi tadi var. 

Benim merak ettigim sey, kitabin yazari p. pullman ayni zamanda exec. prod. Bazi seyler o kadar cringy ki hikayenin tum olayini goturuyor bu detaylar. 

s02e04 itibariyle, ozellikle kitabi okuyanlara sorularim

Spoiler

1- s1 sezon sonunda roger oldugunden beri (ki iyi ki oldu cok sukur daha fazla rojaaaaa kaldiramayacaktik) her 3 dakikada bir bununla alakali diyaloga neden maruz kalmaya devam ediyoruz? Yazar israri midir, senaristler bi sekilde anlatima faydasinin dokunacagini mi dusunuyor nedir? 

2- will nerdeyse 5-6 bolumdur babasiyla annesinin yazismalarina sahip. Bunun ustune gecitten gectikten sonra citigazze de tek basina en az bir kac gun orada saklandigini da soylediler. Daha s2e4 de yeni okudu mektuplari da konuda bi plot gelisir hale geldi. Boyle bi olayi foxtv de yasak elma yapmaz heralde.

3- Kitaplarda tasfir edilen kiz gercekten daphne keen in oynadigi gibi mi? 

4- witch ler konudan niye bu kadar alakasiz ve gucleri neden bu kadar tutarsiz? Acayip hizlarda ucup kaciyorlar, ama heryeri acik zepline girmek icin kapilarini tercih ediyorlar falan. tam fremdschamen

5- Kisi ve deamon i arasindaki bagin kuvvetli oldugu ve cadilar haric ayrilamadiklari establish edildi ama ne kadar uzaklasilabiliyor, ne kadar uzak cok uzak? uzaklasinca ne oluyor? gosterilmedi. Kitaplarda bu konu ustu bu kadar kapali mi hala bu noktada? 

 

×
×
  • Yeni Oluştur...