Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doğal gıda a.k.a organik


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Selam,

  • Beyaz peyniri Metro'dan Tahsildaroğlu 12 aylık keçi sütü ağırlıklı olan mavi ambalajdan alıyorum.
  • Kaşar peynir türevlerini de yine Metro'dan Mesnevi Çiftliği markasıyla alıyorum.
  • Tereyağını Kerry Gold alıyordum ama artık gelmediği için onu da Metro'dan Mesnevi Çiftliği'nden alıyorum.
  • Yumurtayı JD Organik'den internetten alıyorum.
  • Yoğurt evde yapılıyor veya Metro/Carrefour'da satılan manda sütlü güveç yoğurdu alıyorum.
  • Zeytinyağını ise Nermin Hanım'ın Çiftliği'nden erken hasat filtresiz olarak alıyorum. Erken hasat çabuk tğkenebildiği için stokluyorum.
  • Zeytin alımını da Nermin Hanım'dan yapıyorum ama hasat döneminde pazardan çeşit çeşit yeşil zeytinler almak daha güzel oluyor. Zeytin tüketimimiz fazla bizim.
  • Süt, Adapazarı tarafından geliyor ama sokak sütçüsü olduğu için içime sinmiyor. Butik bir üretici arayışındayım.

Saygılar.

Mesaj tarihi:

Süt için Maltepe Narcity arkasında Haydar'ın çiftliği var. Gözünün önünde sağıp sıcak sıcak sütü veriyor. Tavsiye ederim. Kaymak oranı mükemmel. 

Evlere servisi de var diye biliyorum ama elden alacak iseniz akşam 6 gibi sağım saati var. O saatlerde orada olmanız gerekli.

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

bu kış şundan bi 11-12 kavanoz bitirdim

https://urun.n11.com/krem-cikolata-ve-ezme/gold-fistik-ezmesi-seker-ilavesiz-340gr-P274645574?gclid=EAIaIQobChMIhJvm8diE4QIVyJrVCh0NDAlREAQYAiABEgIVofD_BwE&gclsrc=aw.ds

tadı güzelde insan biraz daha tatlı olsa diyor yerken. o yüzden ekmeğe fıstık ezmesini sürüp sırf tat versin diye üstüne azcık şundan sürüyordum

https://www.migros.com.tr/zazella-keciboynuzu-kremasi-400-g-p-6d309c?gclid=EAIaIQobChMInc6ZrtmE4QIVgwvTCh2jGgzHEAQYASABEgKnzPD_BwE

bunda da ekstra şeker yok ama keçiboynuzunun kendisi tatlı.

baya efsane bir tat oluyordu. ama bitti aldığım markette gold şekersiz fıstık ezmesi. 

Mal tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

Selam,

Soğuk sıkım, üretim tekniği. Erken hasat ise adı üstünde ilk toplanan zeytinlerin işlenmesiyle elde edilen yağ için kullanılıyor. Filtresiz de alınca daha yoğun zeytin kokusu ve aroması oluyor.

Saygılar.

  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
On 15.03.2019 at 20:15, Mal dedi ki:

şu şekersiz fıstık ezmesi iyi görünüyor deniycem galiba.

NaturMera Fıstık Ezmesi Zarlı

fiyatıda uygun diğerlerine göre.

 

3. kavanozu sipariş verdim bugün. şu linkten alınca parçacıklı mı krema kıvamı mı istediğini seçebiliyosun;

https://urun.n11.com/krem-cikolata-ve-ezme/naturmera-sekersiz-100-dogal-fistik-ezmesi-1-kg-yer-fistigi-P227841328

parçaçıklıyla krema kıvamı tadı aynı ama parçacıklı zor sürülüyor, ekmeğe yayılmıyor ve daha çabuk bitiyor. sade yiyince tad olarak bişey beklemeyin ama çok çok az, iki kere ufak çatalın ucuyla bal sürdünmü hayatım boyunca başka bişey yemiycem dersiniz.

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

omega yağı, folik asit felan gibi şeyler için değil. kahvaltıda enerji verecek ama şekeri hızlı yükseltmeyecek bişey lazım olduğu için. yoksa hipoglisemi.

Mal tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi: (düzenlendi)

3. kavanozu sipariş verene kadar kendi evinde 8 kavanoz yapardın

adamlar yer fıstığını robotta çekip kavanozda gönderiyor sana 3. seferdir

 

Fistan tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

yanlış. fıstığı toptan aldıkları için çok ucuza alabiliyorlar evde yaptığından ucuza geliyor. 

bu videoda migrosta satılan fiyatla karşılaştırılıyor ama bu daha ucuz. 3 kavanoz bitmesinin sebebi bi gece çok aç hissettim ekmek yemek istemedim başka bişey olmayınca buna abandım baya. normalde 1kg 3,5 hafta gidiyor hesapladım daha önce.

@Fistan

×
×
  • Yeni Oluştur...