Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

En lightweight gui li linux distro

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Simdiye kadar hep ubuntudan gittim, virtualbox da 4gb ram den az verince
Boguluyo kerata. 6gb fln verince anca adam oluyo.

Icine kubernetes fln kurabilecegim, gui olan ve minimal ram kullanan ve ubuntu ile ayni shell command lerinden anlayan distro var mi bildiginiz?

Her birine 3 gb verip iki tane yan yana calistirmak istiyorum.
Mesaj tarihi:
ya aciyorum vscode u sudo olarak, kubernetes in fln 234234 satir configurasyonu oluyo, bunun ustune, ufak node.js / nginx app leri fln var, onlari cillop gibi degistiriyorum.

yoksa consoldan yapmaya kalksam 2 saate felc eder adami, gui o yonden cok iyi. daha dogrusu sadece vs code / browser yeter iste de, oyle iste.

su linux lite baya saglam bisiye benziyo, 800 mb istiyo, geri kalan 2gb i servislere versem, ohoyyo.
Mesaj tarihi:
Hosttaki vscode u kullan
Tek case buysa yani gui ye gerek yok
Illa bi ui lik isin oluosa x11 server yuklersin, herhangi x11 destekli bir ssh client ile halledersin isini
Mesaj tarihi:
aynen ya dedigin aslinda en mantiklisi, headless OS calistirip, ona network share acmak bile isime gelir aslinda.

daha yeni yeni windows aleminden unix ortamlarina acildigim icin, hardcore giremiyorum, once full blown ubuntu, simdi linux lite, 1-2 aya da ona gecerim umarim :)
Mesaj tarihi:
ayayay.. linux lite, 3gb memory olani ile 8gb ubuntu yu yan yana calistirdim, resmen lite daha stabil ve akiyoo resmen. cok iyiymis bu ya. simdiden neset ertas oldum.
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Laptop ta yer kalmadi ya, ssd usb adapter aldim, ona kurucam baska bi lite.

Boyle kullanan var mi? Tak cikar baska pc ye hemen takabiliyo muyum?
Mesaj tarihi:
Arch'in kolay kurulabilir bi portu var Manjaro diye, default'ta xfce ile geliyo baya lightweight. 6 yillik bi laptop'ta anneme kullandiriyorum pek benchmark olmasa da dsfkgjsd

Bi de Mint kullanan bi arkadasim vardi yine baya eski bi laptop'la
Mesaj tarihi:
ya ben linux lite ile islandim resmen, adamlar tam windoz cocuklari icin yapmislar herseyi ile.

Sag tikla, run as a root var lan VS code icin daha ne isterim, hemde debian. yalarun asldkfja

Linode olayina bi bakim enteresan birseye benziyo. tesekkur ettim. ama offline calisamamak sikinti. otobuste fln ben nerdlik yapip arada acasim geliyo.

Adapter geldi bugun, yarin denicem bakalim bi linux lite kurmayi nasi performans vericek, ve cikarip evdekine takinca calisacak mi.

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/81kc%2BFSv18L._SL1500_.jpg
Mesaj tarihi:
test edildi onaylandi, yukaridaki setup ile harika calisiyor. usb 3.0 baya kaldirdi istedigim gibi.

iyi ya bundan sonra ssd leri vm manyagi yaparim, yanimda tasirim mis gibi.
  • 2 ay sonra ...
Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Puppy linux , Tiny Core, Sparkly linux , Lubuntu. Yapıştır gitsin, favorim Lubuntu dur. Daha user friendly diğerlerine göre. Antix i de eklemek lazım, debian based. Da sen zaten Linux Lite yi kullanmaya başlamışsın artık.

Quo-Vadis tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

linux lite iyi de, virtual box sapitiyo bazen o sikinti. ozellikle save session olup, 3-5 gun sonra geri dondugumde, noluyo lan? hangi yildayiz moduna giriyo.

su kahrolasi online linux vm ler bir ucuzlasa da, hic dusunmeden yillik subscribe olsam, vursam kamciyi.

ama bana da GUI sart, eski kafayim ben, tiklicam saga sola, linux a RDP gelmedigi surece SSH ile ugrasamam simdilik aslkdfj

• 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
On 21.12.2018 at 20:25, paradoksalkedi dedi ki:

linux lite.

ubuntu üstüne yapılmış bir distro, özelliği tam istediğin gibi lightweight olması.

Lite cok hafif kesinlikle katiliyorum

• Yeni Oluştur...