reyou Mesaj tarihi: Aralık 21, 2018 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2018 Simdiye kadar hep ubuntudan gittim, virtualbox da 4gb ram den az verince Boguluyo kerata. 6gb fln verince anca adam oluyo. Icine kubernetes fln kurabilecegim, gui olan ve minimal ram kullanan ve ubuntu ile ayni shell command lerinden anlayan distro var mi bildiginiz? Her birine 3 gb verip iki tane yan yana calistirmak istiyorum.
paradoksalkedi Mesaj tarihi: Aralık 21, 2018 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2018 linux lite. ubuntu üstüne yapılmış bir distro, özelliği tam istediğin gibi lightweight olması.
reyou Mesaj tarihi: Aralık 21, 2018 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2018 Bu arada @di nerede ya? posttan 15 saniye sonra event loopuna alip yapistirirdi cevabi.
reyou Mesaj tarihi: Aralık 21, 2018 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2018 @kedi bakiyim ona bi eyv.
senko Mesaj tarihi: Aralık 21, 2018 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2018 lubuntuya da bakabilirsin lxde kullaniyordu xubuntu var bir de xfce kullanan bir de niye gui istiyorsun? yardir konsoldan?
reyou Mesaj tarihi: Aralık 21, 2018 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2018 ya aciyorum vscode u sudo olarak, kubernetes in fln 234234 satir configurasyonu oluyo, bunun ustune, ufak node.js / nginx app leri fln var, onlari cillop gibi degistiriyorum. yoksa consoldan yapmaya kalksam 2 saate felc eder adami, gui o yonden cok iyi. daha dogrusu sadece vs code / browser yeter iste de, oyle iste. su linux lite baya saglam bisiye benziyo, 800 mb istiyo, geri kalan 2gb i servislere versem, ohoyyo.
senko Mesaj tarihi: Aralık 21, 2018 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2018 Hosttaki vscode u kullan Tek case buysa yani gui ye gerek yok Illa bi ui lik isin oluosa x11 server yuklersin, herhangi x11 destekli bir ssh client ile halledersin isini
reyou Mesaj tarihi: Aralık 21, 2018 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2018 buda mantikliymis, su lite a bi bakim, gerekli randimani alamazsam bole bisi denerim.
senko Mesaj tarihi: Aralık 21, 2018 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2018 millet pek yapio simdilerde, host ustundeki IDE'ler ile guest'te development yapmayi fln remote development with guest vm fln diye aratsan daha neler cikar zaten
reyou Mesaj tarihi: Aralık 21, 2018 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2018 aynen ya dedigin aslinda en mantiklisi, headless OS calistirip, ona network share acmak bile isime gelir aslinda. daha yeni yeni windows aleminden unix ortamlarina acildigim icin, hardcore giremiyorum, once full blown ubuntu, simdi linux lite, 1-2 aya da ona gecerim umarim :)
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 21, 2018 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 21, 2018 Eğer yapabilirim diyorsan en iyisi minimal Debian yükleyip üzerine MATE koymak derim.
Emre333 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2018 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2018 gecenlerde bana da benzer bir sey gerekti. arch linux cikmisti aradigim cevap.
reyou Mesaj tarihi: Aralık 24, 2018 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 24, 2018 ayayay.. linux lite, 3gb memory olani ile 8gb ubuntu yu yan yana calistirdim, resmen lite daha stabil ve akiyoo resmen. cok iyiymis bu ya. simdiden neset ertas oldum.
reyou Mesaj tarihi: Ocak 16, 2019 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 16, 2019 Laptop ta yer kalmadi ya, ssd usb adapter aldim, ona kurucam baska bi lite. Boyle kullanan var mi? Tak cikar baska pc ye hemen takabiliyo muyum?
senko Mesaj tarihi: Ocak 17, 2019 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2019 Linode a fln kursana Aylik 10 yuro mi ne Kafan rahat eder
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 17, 2019 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2019 Arch'in kolay kurulabilir bi portu var Manjaro diye, default'ta xfce ile geliyo baya lightweight. 6 yillik bi laptop'ta anneme kullandiriyorum pek benchmark olmasa da dsfkgjsd Bi de Mint kullanan bi arkadasim vardi yine baya eski bi laptop'la
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 17, 2019 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ocak 17, 2019 Bir araştırdım şimdi. MX Linux diyorum hafif dağıtım olarak.
reyou Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 ya ben linux lite ile islandim resmen, adamlar tam windoz cocuklari icin yapmislar herseyi ile. Sag tikla, run as a root var lan VS code icin daha ne isterim, hemde debian. yalarun asldkfja Linode olayina bi bakim enteresan birseye benziyo. tesekkur ettim. ama offline calisamamak sikinti. otobuste fln ben nerdlik yapip arada acasim geliyo. Adapter geldi bugun, yarin denicem bakalim bi linux lite kurmayi nasi performans vericek, ve cikarip evdekine takinca calisacak mi. https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/81kc%2BFSv18L._SL1500_.jpg
reyou Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 alemin krali geliiiyooo geliyooo https://i.imgur.com/ENPDfqL.png bakalim calisacak mi sdaklfjaskldf
reyou Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 test edildi onaylandi, yukaridaki setup ile harika calisiyor. usb 3.0 baya kaldirdi istedigim gibi. iyi ya bundan sonra ssd leri vm manyagi yaparim, yanimda tasirim mis gibi.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ocak 18, 2019 Denedim de şimdi. MX Linux abi. Asıl buna bakın lightweight Linux için.
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Nisan 2, 2019 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2019 (düzenlendi) Puppy linux , Tiny Core, Sparkly linux , Lubuntu. Yapıştır gitsin, favorim Lubuntu dur. Daha user friendly diğerlerine göre. Antix i de eklemek lazım, debian based. Da sen zaten Linux Lite yi kullanmaya başlamışsın artık. Nisan 2, 2019 Quo-Vadis tarafından düzenlendi
reyou Mesaj tarihi: Nisan 2, 2019 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 2, 2019 linux lite iyi de, virtual box sapitiyo bazen o sikinti. ozellikle save session olup, 3-5 gun sonra geri dondugumde, noluyo lan? hangi yildayiz moduna giriyo. su kahrolasi online linux vm ler bir ucuzlasa da, hic dusunmeden yillik subscribe olsam, vursam kamciyi. ama bana da GUI sart, eski kafayim ben, tiklicam saga sola, linux a RDP gelmedigi surece SSH ile ugrasamam simdilik aslkdfj
buglover Mesaj tarihi: Nisan 27, 2019 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2019 On 21.12.2018 at 20:25, paradoksalkedi dedi ki: linux lite. ubuntu üstüne yapılmış bir distro, özelliği tam istediğin gibi lightweight olması. Lite cok hafif kesinlikle katiliyorum
buglover Mesaj tarihi: Nisan 27, 2019 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2019 On 22.12.2018 at 00:39, GERGE dedi ki: Eğer yapabilirim diyorsan en iyisi minimal Debian yükleyip üzerine MATE koymak derim. Tutoriallar var. Akari yok kokari yok
Öne çıkan mesajlar